Απορίες για αγορά ΓΠ

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αν στην προταση σου αντι για ιδιώτες μου ελεγες για εκτροφεις, ναι μαζι σου. Αλλα ιδιώτες? Καθένας που ζευγαρώσει 2 σκυλιά με πεντιγκρι, μπορεί να τα δηλώσει στον ΚΟΕ
Δεν παυει όμως (παντα κατά τη δική μου αποψη) να ειναι ρίσκο, μιας και ο ιδιωτης μπορεί ηθελημένα ή μη να αγνοήσει κάποια ασθένεια του σκύλου που σε ενα εκτροφείο θα καθιστούσε το σκύλο ανεπαρκή προς αναπαραγωγή.
Και όπως βλέπω από τη συζήτηση, υπάρχουν πολλά εκτροφεία Γ.Π. στην Ελλάδα για να εχεις επιλογές και γνώμες.

valter

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2009
160
1
Νέο Ψυχικό
Βρε συ bairon τοση κουβεντα κανουμε, και συ μας λες ακομη για ιδιωτες? μας δειχνεις 2 κουνημενες φωτο για να σου πουμε τι? ωραιο ειναι παρτο. ποιος ειναι η μανα ? ποιος ειναι ο πατερας? τα χαρτια τους τα ειδες?

Εγω σου λεω παρτο Με κλειστα ματια. αφου θες και εκθεσιακες γραμμες. Φοβερο πιστολι, ουτε ο Πιου τετοιο στησιμο.

Σε ποια εκτροφεια πηγες? σου λεμε πες μας ονοματα και δεν μας λες. επιτρεπονται συμφωνα με τους κανονισμους του φορουμ.

Bairon

Member
13 Ιουλίου 2012
18
0
Θεσσαλονίκη
Το συγκεκριμένο στην φώτο είναι εκτροφείου που είχα μιλήσει.Τώρα στον ιδιώτη πηγά γιάτι μου μίλησε "ωραία" και μου εξήγησε κάποια πράγματα που τον ρώτουσα.Σίγουρα τα εκτροφεία έχουν σημαντικό προβάδισμα για την επιλογή κουταβιού άλλα δεν θέλω να αποκλείσω τιποτά και να δω όσο πιο πολλά κουτάβια γίνεται.

valter

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2009
160
1
Νέο Ψυχικό
οσα κουταβια και να δεις.... ελαχιστα θα καταλαβεις. Γονεις βλεπεις εκει που πας? σε ρωτησα και αλλα πολλα απαντησες σε λιγα...

Γιατι θες να παρεις γερμανικο ποιμενικο? τι θελεις να κανεις με το σκυλο?

Bairon

Member
13 Ιουλίου 2012
18
0
Θεσσαλονίκη
Τα χαρτιά τα είδα,τις φώτο τις έδειξα για να μου πείτε ότι μπορείτε παραπάνω.Σκύλι δεν βιάζομαι να πάρω και θέλω να δω ότι παραπάνω μπορώ.Δεν έχω πρόβλημα να πάρω σκυλί και σε 2 μήνες.

valter

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2009
160
1
Νέο Ψυχικό
δεν φαινονται ολα οσα σου γραφω? γιατι παρατηρω οτι δεν μου απαντας σε αυτα που σε ρωταω.

Δεν το κανω για λογους ανακρισης, αλλα για να δω σε τι επιπεδα σε ενδιαφερει να φτασεις, τι γνωριζεις τι οχι, με τι κριτηρια κρινεις αν ενα σκυλι ειναι σωστο η οχι.

Ποσο περιπου εχεις υπολογισει το μηνιαιο σου μπατζετ για να συντηρεις ενα Γ.Π.?

και στις ακτινογραφιες τι βλεπεις?

Σου χω θεσει παρα πολλα ερωτηματα, και για να απαντησεις σε μενα αλλα κυριως σε σενα.

Bairon

Member
13 Ιουλίου 2012
18
0
Θεσσαλονίκη
ειμαι στην δουλεια και απανταω σε οσα μπορω απλα τα ερωτηματα πολλαπλασιαζονται με καθε ποστ.Τι εννοεις τα λεφτα που μπορω να διαθεσω μηνιαια?οτι χρειαζεται φυσικα.Δεν γνωριζω πολλα γι αυτο το ψαχνω και ρωταω.Τα κριτηρια ειναι ελεγχο για τυχον παθησεις,τα χαρτια του και χαρακτηριστικα.Θελω να ειναι εκθεσιακης γραμμης αλλα δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα το κατεβασω και σε αγωνες ή κατι.

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Καλησπέρα και πάλι παιδιά.Μόλις γύρισα από κάποια κουτάβια που είχα παει να δω το απόγευμα.Πιο συγκεκριμένα είδα κουτάβια από 2 γέννες,η πρώτη είναι από εκτροφείο και η δεύτερη από ιδιώτη.Και οι 2 περιπτώσεις είχαν πολύ καλούς χωρους και καθαρά σκυλιά(είχα διαβάσει σε ένα άλλο θέμα ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό).Η 1 γέννα ήταν 3 σκυλάκια 3 μηνών που επειδή ήταν βράδυ δεν μπόρεσα να βγάλω γωτογραφία.Η δεύτερη ήταν 1 θηλυκό και ένα αρσενικό 5 μηνών.Και τα 2 είχαν και πολύ καλή μορφολογία.View attachment 37886View attachment 37887

Αυτές είναι φωτογραφίες ενός από αυτά που είδα.Πως σας φαίνεται?
Sloped back?

Επίσης, τι λόγο πέρα από το οικονομικό έχεις να πάρεις από ιδιώτη; Σκέψου ότι μπορεί να "γλυτώσεις" κάποια € στην αγορά, αλλά αν έχει στην πορεία κάποιο πρόβλημα υγείας (που είναι πιο πιθανό από γέννα ιδιώτη) τότε τα € που γλύτωσες θα γίνουν €€ που θα φεύγουν.

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Λοιπόν άκου εγώ τι θα κάνω όταν θα θέλω να πάρω κάποιο καθαρόαιμο με χαρτιά από εκτροφέα .. Ανεξαρτητα από ράτσα

- Διαβασμα πολύ σε φορουμ κτλ κτλ
- Επισκεψεις σε εκτροφεία
- Θα έψαχνα να βρω καποιον που ξέρει από την φυλή και να με βοηθησει να διαβασω το πεντιγκρι και να με βοηθησει και στην επιλογή μου
- Θα προσπαθουσα να βρω ιδιοκτήτες σκυλων που αγορασαν απο το εκτροφείο που με ενδιεφεραι

Bairon

Member
13 Ιουλίου 2012
18
0
Θεσσαλονίκη
ρε παιδια δεν ειπα οτι θα παρω απο ιδιωτη.να δω πηγα και να μιλησω μαζι του.Το ειπα και πριν οτι προηγουνται τα εκτρογεια σε θεμα επιλογης σκυλου.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μια παρέμθεση...
Δεν ισχύει πάντα αυτό!
Πολλοί εκτροφείς επιστρατεύουν ανθρώπους -πιθανόν ανθρώπους που έχουν πάρεις σκύλο από αυτούς- που θέλουν να ασχοληθούν και να μάθουν περεταίρω και έτσι προπονούν τα σκυλιά ή τα δουλεύουν γενικά, ακόμα και μια βόλτα!
Τυχαίνει να είμαι άνθρωπος που βοηθάω τον εκτροφέα μου όποτε μπορώ και όποτε μου ζητηθεί!Μέχρι και εκμάθηση ολόκληρης τοκετοομάδας στο λουρί έχω κάνει!
Αυτό που εννοούσα Στέλιο είναι ότι δεν θα έπερνα σκύλο απο εκτροφέα ο οποίος δεν ασχολείται με τα σκυλιά του. Το γνωρίζω πως κάποιοι εκτροφείς έχουν οικογένεια που τους βοηθάει ή φίλους/γνωστούς που μοιράζουν το ίδιο χόμπυ. Το υποστηρίζω αυτό γιατί δεν γίνεται ένας άνθρωπος να προσέχει τόσα σκυλιά. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ένας παράγοντας που θα με έκανε να αποφασήσω για εκτροφέα είναι το πόσο καλά δουλεμένα είναι τα σκυλιά του. Το να βλέπω 2, 5, 10...20 Γ.Ποιμενικά τα οποία δεν έχουν δοκιμαστεί έστω στο ήμιση των δυνατήτων τους για μένα είναι απογοητευτική δουλειά απο εκτροφείο. Το ότι εγώ θα επισκευτω ένα εκτροφείο και δω τα σκυλιά να δουλεύονται και να δω εσένα (ή τον καθένα) να τα εκπαιδεύει απο μικρή ηλικία μου λεει πολλά.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
bairon γιατι θελεις να παρεις εκθεσιακο γ.π και οχι εργασιακο
ψαξε λιγο τα θεματα του φορουμ και νομιζω θα κλινεις προς σκυλι εργασιας
και μην νομιζεις οτι το εργασιακο σκυλι δεν θα ειναι ομορφο

απλα ισως να μην εχει τοση κλιση η πλατη του και ποδια σαν βατραχι

κατα τα αλλα δεν θα παρεις αν θες και το πιο πιστολι εργασιακο να σου βγαλει την πιστη
κατι ντεμι

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
bairon γιατι θελεις να παρεις εκθεσιακο γ.π και οχι εργασιακο
ψαξε λιγο τα θεματα του φορουμ και νομιζω θα κλινεις προς σκυλι εργασιας
και μην νομιζεις οτι το εργασιακο σκυλι δεν θα ειναι ομορφο

απλα ισως να μην εχει τοση κλιση η πλατη του και ποδια σαν βατραχι
Ούτε το "όμορφο"(εκθεσιακό) θα υπολείπεται σε εργασιακές ικανότητες από το "εργασιακό"!

Δεν είναι κανένας Γερμανικός Ποιμενικός σαν βατράχι!Υπόκεινται σε ένα πρότυπο που λέει ξεκάθαρα πόσο πρέπει να είναι οι κλίσεις της λεκάνης, της πλάτης, των ταρσών κτλ κτλ.

Οτιδήποτε παρακλίνει από αυτό το πρότυπο απλά δεν είναι καλό δείγμα για την φυλή!
Αυτοί που φτιάχνουν βατράχια προφανώς και δεν ξέρουν!Θα επαναλάβω τα κακώς κείμενα γιατί επηρεαζόμαστε από τα βίντεο βλέποντας έναν Γερμανικό Ποιμενικό να μην μπορεί να περπατήσει και άρα πάει σαν βατράχι!
Αυτό όμως θα ήθελα να πω και πάλι είναι απλά ένα...δείγμα!Δεν εκπροσωπεί ολόκληρη την φυλή και φυσικά οποιοσδήποτε άλλος Γερμανικός Ποιμενικός που είναι μέσα στο πρότυπο είναι άδικο να παίρνει τον χαρακτηρισμό..."βατράχι"!

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
το οτι το εκθεσιακο γερμανικο ποιμενικο δεν θα υπολειπεται εργασιακες ικανοτητες δεν συμβαδιζει και πολυ με αυτο που συμβαινει πραγματικα!

τελος παντων εγω δεν ηθελα να προσβαλω την φυλη κανενος αλλωστε μου αρεσει και μενα
εγω καυτηριαζω τους κακους εκτροφεις!και την ταση να κοιταμε μονο το φαινεσθαι και οχι το ειναι!

ΟΡΦΕΑΣ GSD

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
76
1
ο χαρακτηρας του γ.π ειναι ενας, το πως θα εξελιχθει εξαρταται απο εμας 80%. οσον αφορα τη μορφολογια εγω εχω εκθεσιακο γ.π και δεν ειναι σα βατραχι γιατι φροντισα να το ψαξω πολυ ,να δωσω κατι παραπανω και οχι να δωσω 300 ευρω να παρω εναν γ.π που δε θα ηξερα καν πως θα γινοταν σωματικα . Τα περισσοτερα γ.π που κυκλοφορουν ειναι αγορασμενα απο ιδιωτες και εχουμε συνηθισει τα γ.π που ειναι σα βατραχια,χοντρα κ.τ.λ . το αποτελεσμα να βλεπουν τον δικο μου και να μου τον λενε αδυνατο και διαφορα αλλα. στους 17 μηνες που εχω τον Ορφεα μονο 4 ειχαν τη γνωση να μου πουν οτι ειναι εκθεσιακο σκυλι. (συγνωμη αλλα ειπα και τον καημο μου)

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Ούτε το "όμορφο"(εκθεσιακό) θα υπολείπεται σε εργασιακές ικανότητες από το "εργασιακό"!

Δεν είναι κανένας Γερμανικός Ποιμενικός σαν βατράχι!Υπόκεινται σε ένα πρότυπο που λέει ξεκάθαρα πόσο πρέπει να είναι οι κλίσεις της λεκάνης, της πλάτης, των ταρσών κτλ κτλ.

Οτιδήποτε παρακλίνει από αυτό το πρότυπο απλά δεν είναι καλό δείγμα για την φυλή!
Αυτοί που φτιάχνουν βατράχια προφανώς και δεν ξέρουν!Θα επαναλάβω τα κακώς κείμενα γιατί επηρεαζόμαστε από τα βίντεο βλέποντας έναν Γερμανικό Ποιμενικό να μην μπορεί να περπατήσει και άρα πάει σαν βατράχι!
Αυτό όμως θα ήθελα να πω και πάλι είναι απλά ένα...δείγμα!Δεν εκπροσωπεί ολόκληρη την φυλή και φυσικά οποιοσδήποτε άλλος Γερμανικός Ποιμενικός που είναι μέσα στο πρότυπο είναι άδικο να παίρνει τον χαρακτηρισμό..."βατράχι"!
Να κάνω μία ερώτηση καθώς δεν είμαι γνώστης ούτε του Γερμανικού Ποιμενικού ούτε των εκθέσεων μορφολογίας. Σκυλιά τα οποία έχουν βραβευτεί δεν είναι αυτονόητο ότι είναι μέσα στο πρότυπο; Γιατί φαίνονται τόσο sloped? Στο γνωστό ντοκιμαντέρ pedigree dogs exposed με ένα Γ.Π. σε έκθεση Αγγλίας που δεν περπατούσε καλά τι έγινε ακριβώς;