Αποκτηση σκυλου απο το εξωτερικο.

Ravendark

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2012
325
3
Χαλκίδα
Καπακι με τη εννοια αμεσως βρεεεε κορακοσκουρε !! Δεν με πιανεις!!! Ειναι μηπως επειδη εγκαινιασες το βαρελακι του παιδιου?? αν ειναι ετσι παω πασο!!!:D
Όχι δεν ήταν βαρελάκι, αλλά σε μέγεθος μοιάζει...;)
Εγώ πάντως Βελιγράδι το έσπασα ως εξής (γιατί από βελιγράδι παρέλαβα τον αρκούδο):

Χαλκίδα - Θεσσαλονίκη (διανυκτέρευση σε φίλη)
Θεσσαλονίκη - Βελιγράδι (διανυκτέρευση σε πάμφθηνο ξενοδοχείο)
Βελιγράδι - Θεσσαλονίκη (διανυκτέρευση στην ίδια φίλη) και...
Θεσσαλονίκη - Χαλκίδα.

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
Δυστυχώς...

Νομίζω αυτή η φωτογραφία παραείναι καλη. Σιγά μην έχουν ένα κλουβί ξεχωριστό για το καθένα...

@edit
Τώρα το είδα ότι τα έχουν στοιβαγμένα τρία τρια!!!!
Χάλια δυστυχώς :-(

Powered by Nexus 4

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Υποτιθεται οτι το σκυλι ερχεται οντως μεσα σε κλουβι...Το οτι ομως ειναι στιβαγμενα σαν χαρτοκουτα σε μετακομιση ειναι αισχρο.Ισως να το κανω το ταξιδακι μου στο Βελιγραδι...Το φθινοπωρο τι αξιοθεατα εχει???:p

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Μην κάνεις επιλογή εκτροφείου μόνο για την τιμή. Μια διαφορά ας πούμε των € 500 για ένα σκύλο που θα ζήσει 13 χρονιά (=156 μήνες) αντιπροσωπεύει μόνο € 3,2/μήνα. Τίποτα δηλαδή σε σχέση με τα υπόλοιπα έξοδα του σκύλου.

Αν τελικά αποφασίσεις να πας Βελιγράδι έχουμε το μέλος Berna που ζει εκεί και σίγουρα θα σε κατατοπίσει.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Ναι δεν κρινω μονο απο την τιμη ασφαλως.Εξάλλου οπως και να χει γνωριζω οτι η ρατσα ειναι σχετικα σπανια οποτε και απο το βελιγραδι να ερθει ο σκυλος θα δωσω αρκετα χρηματα...Και δεν μου αρεσει να καθοριζω την αγορα μου με βαση το οικονομικο υποβαθρο,αλλα εφοσον δεν απαιτω να εχω ενα σκυλο εκθεσιακου επιπεδου και με αιματα πρωταθλητων μεσα του,τοτε και τα 1600 μου κακοφαινονται.Εχω μπροστα μου καιρο ακομα,δεν δενω κομπο οτι το σκυλι μου θα ειναι απο Βελιγραδι,συνεχιζω και ψαχνω..
Ευχαριστω Αλεξια!

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
η διαφορα στην τιμη ποια ειναι , αν μπορεις και θες να πεις . διοτι αμα δεν ειναι μεγαλη διαφορα σκεψου οτι το ταξιδι θα σου κοστισει αρκετα οπως και να εχει γιατι οπως λεει και η αλεξια αμα πχ η διαφορα ειναι 500 ευρω απο αυτα πρεπει να αφαιρεσεις και τα εξοδα του ταξιδιου οπου μονο οι βενζινες για απανω παιζει να ειναι 200ευρω και παραπανω οποτε η διαφορα ψαλιδιζεται ακομα περισσοτερο, εφοσον εχεις καλες επιλογες ελλαδα που να τρεχεις στα εξωτερικααα:cool:

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
η διαφορα υπολογιζεται να ειναι γυρω στα 800 ευρω.το κουταβι στο Βελιγραδι θα μου βγει 600.και υπολογιζω με τα δικα μου εξοδα να μου παει 700 + εφοσον θα παω εγω να το παραλαβω..Και ενα αλλο θεμα ειναι οτι προτιμω καπως τις γραμμες τον ευρωπαικων σκυλων απο τα σκυλια που εχουμε στην Ελλαδα..Εδω τεινουν να ειναι πιο μπουλντογκοειδη και κοντα.τα ευρωπαικα ειναι πιο ντελικατα σκυλια..Πιο μυωδη και καλοσχηματισμενα.Τωρα βεβαια και το πως θα εξελιχθει το κουταβι δεν μπορεις να το ξερεις.Και μαλλον και εγω το ξεψειριζω παρα πολυ αλλα θελω να κανω την επιλογη για την οποια θα ειμαι απολυτως σιγουρη...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Εχεις τσεκάρει ότι τα boston terrier, επιτρέπεται να ταξιδεύουν αεροπλανικώς, και αν ναι, με όοοοολες τις αεροπλανικές;

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Να σας πω αναλυτικα τι εχει συμβει.Ψαχνομαι για κουταβι boston terrier εδω και παρα πολυ καιρο,σχεδον 2 χρονια..Στην Ελλαδα εχουμε 3-4 παρα πολυ καλους εκτροφεις (ειναι μαλιστα και γνωστοι στις εκθεσεις).Ανθρωποι οι οποιοι σεβονται την φυλη οσο δεν παει.Το θεμα ειναι οτι οι τιμες τους ειναι απλησιαστες,μιλαμε για 1300-1600.Και 1300 πλαφον τιμη στο pet(αυτη η διαφοροποιηση pet και εκθεσιακο με εξοργιζει επισης).Οποτε ενας απο τους εκτροφεις με παραπεμψε σε εναν κυριο στο Βελιγραδι ο οποιος εκτρεφει ελεγχομενα,τα σκυλια του ιδιου προερχονται απο εκτροφειο της Ρωσσιας και της Αμερικης και επικοινωνησα μαζι του.Γινονται ελεγχοι πριν το ζευγαρωμα,τα σκυλια δινονται παντα με οοοολα τα απαραιτητα.Μου εστειλε να δω τα pedigree των γονιων και οταν πλεον αρχισα να σκεφτομαι πιο σοβαρα το ενδεχομενο να παρω το επομενο σκυλακι μου απο εκει,μου ειπε οτι το σκυλι ερχεται με αυτοκινητο.
Alexia δεν ξερω αν ισχυει οτι και στην εικονα που ανεβασες.ΠΟλυ φοβαμαι ομως οτι καπως ετσι θα μοιαζει και απογοητευομαι...η αληθεια ειναι οτι μονο σε αυτο το σημειο χαλαστηκα,κατα τ'αλλα ακουσα πραγματα που ηθελα να ακουσω, γιατι εχω γινει και απιστευτα σχολαστικη στο ζητημα αποκτησης σκυλου.
Καλημέρα! Οι γονείς μου, πρίν κάποια χρόνια πήραν απο το Βελιγράδι εναν Σαρπλανίνατς,μίλησαν με τον εκτροφέα,τα βρήκαν κ μετά συνδύασαν την αποκτησή του με ενα ταξίδι.. κ πιο ασφαλές πιστεύω για το κουτάβι να ταξιδεύει μαζί σου!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Αν ρωτάς εμένα...δεν ξέρω. Γι αυτό σου λέω, να ρωτήσεις καλού-κακού, μη βρεθείς προ εκπλήξεως.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
οσο βλεπω μας κοβουνε και εμας απο την καμπινα..και μας κοβει γενικοτερα η aegean και απο τις αποσκευες.Ελεος πια με αυτο το θεμα...

Ravendark

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2012
325
3
Χαλκίδα
Όταν είχα ρωτήσει εγώ μου είχαν πει ότι στην καμπίνα επιτρέπονται σκύλοι μέχρι 8 κιλά και πρέπει να είναι αναγκαστικά σε κλουβάκι συγκεκριμένων διαστάσεων

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
οσο βλεπω μας κοβουνε και εμας απο την καμπινα..και μας κοβει γενικοτερα η aegean και απο τις αποσκευες.Ελεος πια με αυτο το θεμα...
Δεν φταίνε οι αεροπορικές εταιρίες για την απαγόρευση βραχυκεφάλων φυλών... πολλά δείγματα δεν είναι σε θέση να αναπνεύσουν σωστά και υπήρξαν αρκετά ατυχήματα.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Στα 8 κιλα υπολογιζω να ειναι και το σκυλι.Καθε εταιρια εχει διαφοροποιησεις.Η ολυμπιακη δεχεται σκυλο μεχρι 8 κιλα μονο στην καμπινα,γιατι δεν εχει εξαερισμο στις αποσκευες...Η aegean εχει αποκλεισει μπολικες ρατσες απο το να ταξιδεψουν στα αεροπλανα της....συγκεκριμενα
  • Μπόστον τεριέ
  • Αμερικανικό Πιτ Μπουλ Τεριέ
  • Affenpinscher
  • Αμερικανικό Σταφορντσάιρ Τεριέ
  • Μπόξερ (όλες οι ράτσες)
  • Brussels Griffin (Μικρός Μπραμπανσόν)
  • Μπουλντογκ (όλες οι ράτσες)
  • Μπουλ Τερριέρ
  • Κάνε Κόρσο
  • Τσόου Τσόου
  • Ντόγκο Αρτζεντίνο
  • Μαστίφ του Μπορντώ (Ντογκ ντε Μπορντώ )
  • Αγγλικός Τόι Σπανιέλ (King Charles Spaniel)
  • Ιαπωνικός Τσιν (Τσιν, Ιαπωνικός Σπανιέλ, Ιαπωνικός Παγκ)
  • Λάσα Άπσο
  • Μαστίφ (όλες οι ράτσες)
  • Πεκινουά
  • Πιτ Μπουλ
  • Πρέσα Κανάριο
  • Παγκ (όλες οι ράτσες)
  • Σαρ-Πέι
  • Σι Τζου
  • Θιβετιανός Σπανιέλ

υπαρχουν και πολλες ρατσες παγκ????:confused:
Απαραδεκτη η κατασταση...

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Στα 8 κιλα υπολογιζω να ειναι και το σκυλι.Καθε εταιρια εχει διαφοροποιησεις.Η ολυμπιακη δεχεται σκυλο μεχρι 8 κιλα μονο στην καμπινα,γιατι δεν εχει εξαερισμο στις αποσκευες...Η aegean εχει αποκλεισει μπολικες ρατσες απο το να ταξιδεψουν στα αεροπλανα της....συγκεκριμενα
  • Μπόστον τεριέ
  • Αμερικανικό Πιτ Μπουλ Τεριέ
  • Affenpinscher
  • Αμερικανικό Σταφορντσάιρ Τεριέ
  • Μπόξερ (όλες οι ράτσες)
  • Brussels Griffin (Μικρός Μπραμπανσόν)
  • Μπουλντογκ (όλες οι ράτσες)
  • Μπουλ Τερριέρ
  • Κάνε Κόρσο
  • Τσόου Τσόου
  • Ντόγκο Αρτζεντίνο
  • Μαστίφ του Μπορντώ (Ντογκ ντε Μπορντώ )
  • Αγγλικός Τόι Σπανιέλ (King Charles Spaniel)
  • Ιαπωνικός Τσιν (Τσιν, Ιαπωνικός Σπανιέλ, Ιαπωνικός Παγκ)
  • Λάσα Άπσο
  • Μαστίφ (όλες οι ράτσες)
  • Πεκινουά
  • Πιτ Μπουλ
  • Πρέσα Κανάριο
  • Παγκ (όλες οι ράτσες)
  • Σαρ-Πέι
  • Σι Τζου
  • Θιβετιανός Σπανιέλ

υπαρχουν και πολλες ρατσες παγκ????:confused:
Απαραδεκτη η κατασταση...
Γιατί φτέναι οι αεροπορικές που συγκεκριμένες ράτσες έχουν πρόβλημα με την αναπνοή;
Θα έπερνες έσυ το ρίσκο να βάλεις το κουτάβι εκεί; Γιατί να το ρισκάρει η αεροπορική;

Με τον όρο όλες οι ράτσες μάλλον εννοούνε και τα ημίαιμα με μίξη από τέτοια σκυλία.

8 κιλά πρέπει να είναι σκύλος+κλουβί όχι μόνο ο σκύλος.

Και να το πούμε ξανά ο σκύλος δεν μπαίνει στις αποσκευές μπαίνει σε ξεχωριστο διαμέρισμα.