Αποζημίωση- Ηθική βλάβη

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Συγνώμη είμαι η μόνη που ενοχλείται με την ως άνω συζήτηση του κολάρου με ηλεκτρισμό...??
Μη ξεχνάτε ότι μπορεί να διαβάζει μας κόσμος με αρχαίες αντιλήψεις εκπαίδευσης (αναποτελεσματικές) και λιγοστή έως ελάχιστη υπομονή, μη δείνουμε έτσι ιδέες σε ανίδεους!
Δε φτάνει που το ζώο ήδη υποφέρει (συνήθως ευθύνεται το στρες του αποχωρισμού για το οποίο ευθύνεται ο ιδιοκτήτης) να τρώει και το ηλεκτροσόκ μέχρι να "σκάσει"...? Και όλα αυτά για μην κάτσει ο ιδιοκτήτης να δουλεψει με το σκύλο του...? Δε το δέχομαι σε καμία περίπτωση!
Θεωρώ ότι και στα χέρια ενός σχετικού ένα τέτοιο κολάρο είναι απαράδεκτο.
οπως ειδες πιο πανω ενοχλει και αλλους αυτη η ιδεα...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.400
10.582
Athens
Lord & Maya τα ηλεκτρικά κολάρα δεν τα παίρνουμε από το περίπτερο μαζί με το marlboro...
Ήδη έχουμε το κακό με τους πνίχτες που τους φοράει ο κάθε πικραμένος όπως νά 'ναι... - ας προσέχουμε τι γράφουμε και που...

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
οπως ειδες πιο πανω ενοχλει και αλλους αυτη η ιδεα...
Ναι βρε παιδί μου, απλά έκανα εισαγωγή για να διευκρινήσω ότι είμαι κάθετη και δεν συζητάω/δέχομαι τη χρήση ούτε υπό προϋποθέσεις...
Γράψε λάθος διατύπωση...

appolondog

New Member
24 Ιανουαρίου 2011
1
0
Paiania
www.apollonguard.gr
Δεν ξερω για Αμερικη και γιαυτο δεν θα σχολιασω!Παντος Αγγλια,Γερμανια(πηγα και ειδα σκυλια με ιδιοκτητες σε εστιατορια),Γαλλια μπορεις να παρεις το σκυλι μαζι σου ΠΑΝΤΟΥ!Εμεις απο την αλλη πλευρα δεν εχουμε νομικο πλαισιο που να κατωχηρονη το δικαιωμα μας για κατι αναλλογο!ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ο ενλογο "κυριος"δεν μπορει να κανει κατι!οσο αφορα το γαυγισμα σαν εκπαιδευτης απλα να σου πω οτι υπαρχουν τροποι να μαθει ενας σκυλος ποτε και που μια συμπεριφορα ειναι θεμιτη και ποτε οχι!Δες εναν ειδικο(εκπαιδευτη,εκτρωφεα)ή αμα εχεις χρονο και διαθεση διαβασε καπιο βιβλιο σχετικα με το θεμα!κυκλοφορουν αρκετα!ελπιζω να βοηθησα!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Δεν ξερω για Αμερικη και γιαυτο δεν θα σχολιασω!Παντος Αγγλια,Γερμανια(πηγα και ειδα σκυλια με ιδιοκτητες σε εστιατορια),Γαλλια μπορεις να παρεις το σκυλι μαζι σου ΠΑΝΤΟΥ!Εμεις απο την αλλη πλευρα δεν εχουμε νομικο πλαισιο που να κατωχηρονη το δικαιωμα μας για κατι αναλλογο!ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ο ενλογο "κυριος"δεν μπορει να κανει κατι!οσο αφορα το γαυγισμα σαν εκπαιδευτης απλα να σου πω οτι υπαρχουν τροποι να μαθει ενας σκυλος ποτε και που μια συμπεριφορα ειναι θεμιτη και ποτε οχι!Δες εναν ειδικο(εκπαιδευτη,εκτρωφεα)ή αμα εχεις χρονο και διαθεση διαβασε καπιο βιβλιο σχετικα με το θεμα!κυκλοφορουν αρκετα!ελπιζω να βοηθησα!
Δεν περνάς απο τα Νέα Μελη να μας συστηθείς ?:)

f@n

New Member
22 Ιανουαρίου 2011
3
0
Θεσσαλονικη
καλησπερα...αργησα λιγο να απαντησω λογω εξετασεων...

δεν γνωριζω γ την αμερικη τι ισχυει. ξερω σιγουρα ομως για τη ν Ιταλια γιατι ζουσα εκει και υπαρχουν ορισμενα εστιατορια κσι μπαρακια που δεχονται και σκυλια με την προυποθεση να μην ενοχλουν. Σαφως να μην ισχυει γ ολα τα μαγαζια, ομως εχω βρεθει σε εστιατοριο και ειχαμε 2 λαμπραντορ μαζι μας να καθονται διπλα στην καρεκλα μας!

οσον αφορα την απαντηση στη mareco, το χαρτι του δικηγορου απλα γραφει ωσ τιτλο¨ επιστολη- διαμαρτυρια''

Η ηθικη βλαβη που επικαλειται ειναι και καλα λογω της συμπεριφορας μου οσον αφορα το θεμα με το σκυλι. και καλα επειδη λεει το καταστατικο οτι απαγορευεται να υπαρχουν σκυλια κ εγω εχω?!

Οσον αφορα την εκμαθηση , απυθυνθηκα σε εκαπιδευτρια η οποια μου ειπε πως μπορουμε να προσπαθησουμε να το κοινωνικοποιησουμε , χωρισ ομωσ να ειναι βεβαιο οτι δεν θα ξανα γαυγισει ουτε μπορουσε να μου εγγυηθει κατι τετοιο. Το σκυλακι μου ειναι 1 1/2 ετων . Το εχω απο 2 μηνων... ακολουθησα οδηγιες κτηνιατρου και εκπαιδευτριας και πληροφοριακου υλικου γ την '' εκπαιδευση'' αν και γ τα σκυλακια καναπε-σαλονιου οπως τα λεμε δεν νομιζω οτι μπορεισ να κανεις πολλα.. Εκπαιδευση του τυπου ¨μεινε ακινητος'' μεχρι να ξαναγυρισω για παραδειγμα απο το σουπερ μαρκετ και να λειπω γ 1-2 ωρες, που μπορει να γινει ευκολοτερα σε ενα μεγαλοσωμο σκυλο, δεν υφισταται.Μπορει να κανω λαθος,δεν ξερω...το ιδο μου ειπε παντως και η εκπαιδευτρια.. Δεν ειχα τη δυνατοτητα να αφησω την εκπαιδευτρια να το μαθει γ μεγαλο χρονικο διαστημα διοτι ειμαι φοιτητρια και δεν εχω τετοια οικονομικη δυνατοτητα.

τι ναπω....θα το ψαξω κ αλλο....η επικοινωνια μου με την δικηγορο του γειτονα ηταν σε αρκετα εντονο τονο, διχως να γινομαι προσβλητικη, αλλα ξεκαθαρισα πως πριν να γινοτνται κατηγοριες καλο θα ειναι να υπαρχουν στοιχεια κ να γινεται κ καποια εξακριβωση απο τη μερια τησ δικηγορου...αν θελουν πολεμο θα τον εχουν παντως! :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
οσον αφορα την απαντηση στη mareco, το χαρτι του δικηγορου απλα γραφει ωσ τιτλο¨ επιστολη- διαμαρτυρια''

Ξέχνα το...σαν να μην υπάρχει...

Η ηθικη βλαβη που επικαλειται ειναι και καλα λογω της συμπεριφορας μου οσον αφορα το θεμα με το σκυλι. και καλα επειδη λεει το καταστατικο οτι απαγορευεται να υπαρχουν σκυλια κ εγω εχω?!

Ξέχνα το...σαν να μην υπάρχει...

Οσον αφορα την εκμαθηση , απυθυνθηκα σε εκαπιδευτρια η οποια μου ειπε πως μπορουμε να προσπαθησουμε να το κοινωνικοποιησουμε , χωρισ ομωσ να ειναι βεβαιο οτι δεν θα ξανα γαυγισει ουτε μπορουσε να μου εγγυηθει κατι τετοιο. Το σκυλακι μου ειναι 1 1/2 ετων . Το εχω απο 2 μηνων... ακολουθησα οδηγιες κτηνιατρου και εκπαιδευτριας και πληροφοριακου υλικου γ την '' εκπαιδευση'' αν και γ τα σκυλακια καναπε-σαλονιου οπως τα λεμε δεν νομιζω οτι μπορεισ να κανεις πολλα..

Οι κτηνίατροι γενικώς δεν έχουν εκπαιδευτικές γνώσεις και καλό θα ήταν να μην εκφαίρουν άποψη.
Για όλα τα σκυλιά, μπορείς να κάνεις πάρα πολλά. Αν έχασες πολύτιμο εκπαιδευτικό χρόνο, ακολουθώντας αυτή την άποψη, έχεις μεγάλο μερίδιο ευθύνης, αν τελικά το σκυλάκι σου έγινε όντως ενοχλητικό.

Εκπαιδευση του τυπου ¨μεινε ακινητος'' μεχρι να ξαναγυρισω για παραδειγμα απο το σουπερ μαρκετ και να λειπω γ 1-2 ωρες, που μπορει να γινει ευκολοτερα σε ενα μεγαλοσωμο σκυλο, δεν υφισταται.Μπορει να κανω λαθος,δεν ξερω...το ιδο μου ειπε παντως και η εκπαιδευτρια.. Δεν ειχα τη δυνατοτητα να αφησω την εκπαιδευτρια να το μαθει γ μεγαλο χρονικο διαστημα διοτι ειμαι φοιτητρια και δεν εχω τετοια οικονομικη δυνατοτητα.
Η εκπαιδεύτρια σου έκανε τον διαχωρισμό σε μεγαλόσωμο και μικρόσωμο; :confused::eek:
Στάθηκες πολύ άτυχη στην επιλογή εκπαιδευτή :(

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
ας δοκιμάσει κάποιος να βάλει κολάρο στον εαυτό του και κάθε φορά που θα μιλάει.... τιιιιιν θα τινάζεται....ωραία....

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Μισό λεπτό....το "εξώδικο" ποιος σου το έφερε???

Κατά τα άλλα, με την άποψη της συγκεκριμένης εκπαιδεύτριας εγώ είμαι καταδικασμένη να έχω ένα σκύλο ανυπάκουο, που θα τον σέρνω στις βόλτες και θα γαβγίζει σε ότι κινείται γιατί δε θα κοινωνικοποιηθεί ποτέ και δεν θα μπορεί να μάθει βασική υπακοή και φυσικά δεν θα μπορώ να την αφήσω ποτέ στο σπίτι μόνη της γιατί θα ξεσηκώνει το τετράγωνο???
ΧαχαχαχαΧαχΧαχαχΑΧΧαχαχαχαχΧα..... :D (συγνώμη!!!)
Σοβαρά τώρα, να αυτές οι απόψεις κυκλοφορούν από "δήθεν" εκπαιδευτές και μετά γίνονται σημαίες από κάθε επίδοξο συμβουλάτορα...!!! Και έχεις εσύ το μικρόσωμο να σε τυραννάει και λες μετά λύπης σου στο εαυτό σου πως δεν έχει ελπίδα σωτηρίας...!! Έλεος!!

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Μην ανησυχεις δεν μπορει να σου κανει τιποτα. Αρκει κι εσυ να εισαι τυπικος στις υποχρεωσεις σου σαν σκυλομπαμπας. Να διατηρεις καθαρους τους κοινοχρηστους χωρους που περναει το σκυλι και να προσεχεις να μην ενοχλει ωρες κοινης ησυχιας. Αν κρατας αυτα μην ανησυχεις για τιποτα γιατι εχεις το νομο με το μερος σου.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Σε όλα που λέτε έχετε δίκιο, δεν μπορεί να σου κάνει κανείς τίποτε αν δεν έχεις το σκύλο μόνιμα στην βεράντα και αν δεν ενοχλεί σε ώρες κοινής ησυχίας, αλλά , δεν είναι ευχάριστο να έχεις εξώδικα, παρατηρήσεις, γείτονες που γαυγίζει το από πάνω και βρίζουν εσένα κλπ. Εγώ με τον προηγούμενο σκύλο μου είχα πρόβλημα γαυγίσματος, έβγαινε στην βεράντα και γαύγιζε με μία τσιριχτή φωνή σαν να ήταν 5 κιλά κι αυτό το γαιδούρι ήταν γύρω στα 25. Ο καλός μου γειτονας , κλασσικός ελληνάρας , είχε προσβάσεις στην αστυνομία που μας την κουβαλούσε για συστάσεις παρόλο που η Τάρα δεν γαύγιζε ποτέ σε ώρα κοινής ησυχίας. Δεν κατάφεραν ποτέ τίποτε πέρα από το να μας εκνευρίζουν, δεν είναι ευχάριστο να σου χτυπούν αστυνομικοί την πόρτα, και όταν εγώ χρειάστηκε να πάω στην αστυνομία για να καταγγείλω έναν γείτονα, όχι τον ίδιο δεν ήταν βεντέτα :p, γιατί με απείλησε ότι θα με πυροβολήσει απο την βεράντα του όταν θα με ξαναδεί με τον σκύλο έξω από το σπίτι του, ( ναι ξέρω έχω γείτονες διαμάντια) τότε η αστυνομία που χτυπούσε το κουδούνι μου για ψύλλου πήδημα μου απάντησε ότι θα πρέπει να έχω εισαγγελική παραγγελία για να κάνουν σύσταση στον γείτονα που με απειλούσε. Συμπέρασμα: το γαύγισμα είναι πιο σημαντικό αδίκημα από την απειλή κατά της ζωής μας. :eek: σε αυτή τη χώρα..