Απαγορεύσεις φυλών...Σωστό ή λάθος;

Exige

Well-Known Member
29 Μαϊου 2011
79
1
xalandri
το αν θα γραψω η δεν θα γραψω δεν νομιζω να αφορα εσενα.
εσενα που σε νοιαζει ποια ειναι η θεση σου?γιατι απο τοτε που εχει ανοιξει το θεμα δεν εχει γραψει κατι.το μονο που εγραψες ειναι το απ πανω,ετσι παμε μπροστα!
τωρα αν σου εθιξα κανα φιλο πες το κατευθειαν.
υγ ειναι καλυτερα ετσι?:love:
Κρατα το λυκοσκυλακι σου και ασε τις επικινδυνες φυλες για αλλους.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
το αν θα γραψω η δεν θα γραψω δεν νομιζω να αφορα εσενα.
εσενα που σε νοιαζει ποια ειναι η θεση σου?γιατι απο τοτε που εχει ανοιξει το θεμα δεν εχει γραψει κατι.το μονο που εγραψες ειναι το απ πανω,ετσι παμε μπροστα!
Βλεπω οτι κατηγορεις τον Exige οτι δεν εγραψε κατι για το θεμα(βασικα μια ερωτηση σου εκανε και απλα μπορουσες να του απαντησεις), αλλα εσυ εχεις γραψει 5 ποστ μεχρι τωρα και αντι να γραψεις κατι για το θεμα που συζηταμε, εχεις παρει κατακαρδα που αναφερθηκε η ''αυλη'' οπως εσυ την αποκαλεσες καποιου ιδωτη που την χρησιμοποιει ως ΙΔΙΩΤΙΚΟ ''κλάμπ'' και το οποιο εγω χρησιμοποιησα ως παραλληλο παραδειγμα και τον λογο που το εκανα, τον εξηγησα στα ποστ 25 & 31.

Εσυ εχεις να πεις κατι για το θεμα: http://www.dogforum.gr/v3/εικονική.κυνο-βιβλιοθήκη-38/united.airlines.απαγόρευσαν.επικίνδυνες.ράτσες-21124/ ή ολη σου η έννοια ειναι το ''κλάμπ''? Γιατι εδω για αλλο πραγμα συζηταμε...

Και τελος μετα την λιστα με τις απαγορευμενες φυλες απο την aegean, θα θελαμε να δουμε και την λιστα με τις απαγορευμενες φυλες απο τον zouzounos...

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Αργυρώ μου δν υπάρχει λόγος να δικαιολογείσαι, μην νιώθεις υποχρεωμένη να το κάνεις. Οπως ειπώθηκε πιο πάνω για το Κανίς, έχω φίλη με επιθετικό Τσιουάουα, άλλη με άγριο Μαλτέζ κ μία με Γιόρκι που δν θέλει με τπτ αγκαλιές.

Γτ να χαρακτηρίσει κάποιος τα ΑμΣταφ από την Mucca που είναι η μόνη... στραβωμένη από τα αδέρφια της κ όχι από την μάνα της ας πούμε που δίνει εκείνα τα προσεκτικά μν σε λερώσουν φιλάκια κ σηκώνεται για να σε αγκαλιάσει??? Γτ αν δει κάποιος άγριο Κανίς θα πει "άγριο σκυλί" χωρίς να προσδιορίσει την φυλή, ενώ το πιτ είναι "άγριο πιτ μπουλ"? Το οποίο μπορεί αν το πλησιάσεις να κάνει βαρελάκια από τη χαρά του.

Με τπτ δν λέω ότι κάποτε δν το άξιζαν. Δν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά κ το ξέρουμε όλοι. Ακόμα κ να μην ήσουν ο τύπος που θα το επεδίωκες να αγριέψει το σκυλί, ήταν οι γραμμές τέτοιες που μπορεί ξαφνικά να όρμαγε στο παιδί σου. ΟΜΩΣ! Με την προσπάθεια των εκτροφέων που είδαν ότι το κεφάλαιο της επιθετικότητας για αυτές τις φυλές έχει κλείσει αν θέλουν να υπάρχουν αύριο, γίνεται μια προσπάθεια. Ας μην μένουμε στα παλιά κ μην κολλάμε σε αυτό το κάτι που μας θυμίζει το παρελθόν.

Το είπα κ πρόσφατα σε έναν φίλο: Think outside the box! :)

Δν έχω τέτοια φυλή κ δν θα πάρω στο άμεσο μέλλον αν κ μεγάλωσα με Dobe κ Rott τις δεκαετίες '80 κ '90. Φαντάζεστε αντιλήψεις τότε...

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
Κρατα το λυκοσκυλακι σου και ασε τις επικινδυνες φυλες για αλλους.
δεν ασχολουμε καν,μονο και μονο απο αυτο που εγραψες καταλαβα πολλα.

mucca τον christos79 τον αφορα το σκυλι σου?μια χαρα του απαντησες....
ακομα περιμενω την παραθεση με την επιθεση...
ο τιτλος του θεματος εγραφε επικινδυνες φυλες δεν το εγραψα εγω απο μονος μου.

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
Βλεπω οτι κατηγορεις τον Exige οτι δεν εγραψε κατι για το θεμα(βασικα μια ερωτηση σου εκανε και απλα μπορουσες να του απαντησεις), αλλα εσυ εχεις γραψει 5 ποστ μεχρι τωρα και αντι να γραψεις κατι για το θεμα που συζηταμε, εχεις παρει κατακαρδα που αναφερθηκε η ''αυλη'' οπως εσυ την αποκαλεσες καποιου ιδωτη που την χρησιμοποιει ως ΙΔΙΩΤΙΚΟ ''κλάμπ'' και το οποιο εγω χρησιμοποιησα ως παραλληλο παραδειγμα και τον λογο που το εκανα, τον εξηγησα στα ποστ 25 & 31.

Εσυ εχεις να πεις κατι για το θεμα: http://www.dogforum.gr/v3/εικονική.κυνο-βιβλιοθήκη-38/united.airlines.απαγόρευσαν.επικίνδυνες.ράτσες-21124/ ή ολη σου η έννοια ειναι το ''κλάμπ''? Γιατι εδω για αλλο πραγμα συζηταμε...

Και τελος μετα την λιστα με τις απαγορευμενες φυλες απο την aegean, θα θελαμε να δουμε και την λιστα με τις απαγορευμενες φυλες απο τον zouzounos...
βλεπω οτι κανεις τον δικηγορο του exige.
ειχα γραψει 5 ποστ και απανταγα στα ερωτηματα που εβλεπα, αφορουσαν αυτο που με ενδιαφερει το καματερο φυσικα.το κατηγορω τωρα που το ειδες δεν ξερω,μου εκανε παραθεση ακυρη και του απαντησα.στο μεταξυ μας θεμα οπως ειπες και εσυ ωμα δεν σε ενδιαφερει ο ιδιωτικος χωρος ετσι και εμενα δεν με ενδιαφερει αν θα απαγορεψουν η οχι καποιες φυλες.οπως θα παρεις αυτη την απαντηση ετσι πηρα και εγω την δικια σου για το κλαμπ. λιστα με τις απαγορευμενες φυλες που θελεις να μαθεις για εμενα δεν υπαρχει,αλλα λιστα με προδιαθεση αλλα και δημιουργια φυλης για επιθετικοτητα στα σκυλια υπαρχει,απο εκει και περα οποιος πιστευει οτι τα πιτ δεν ειναι επιθετικα στα αλλα σκυλια και ειναι οπως το μαθεις,δεν μπορω να του αλλαξω γνωμη.

υγ1
Αφου δεν σε νοιαζει μην γραφεις.
αυτο το βλεπεις σαν ερωτηση?
υγ2 το μνμ σου αφου ειχε σβηστει που το βρηκες?

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Θέματα σαν αυτό (απαγορεύσεις και διακρίσεις) είναι αρκετά σημαντικά για να "κρύβονται κάτω από το χαλί"...αλλά και για να κουβεντιάζονται σε επίπεδο "εσύ ποιος είσαι και μιλάς;" και "κράτα το σκυλάκι σου" και "εμένα δε με ενδιαφέρει γιατί έχω καρδερίνες".

Καλό είναι όλοι να έχουν επιχειρήματα με πιο "γερές βάσεις" από "δικό μου είναι ότι θέλω κάνω" διότι τα θέματα που θίγονται και τα ζητήματα που διακυβεύονται ξεπερνούν τα όρια της "ιδιωτικότητας".

Δεν μπορεί να έχουμε απαίτηση από απλούς ανθρώπους, μια κοινωνία, να αποδεχθεί τα σκυλιά (στο σύνολο τους) και να μην έχουμε την ίδια ή μεγαλύτερη απαίτηση από ανθρώπους που είναι "ένα σκαλί" πάνω από τον "τυχαίο περαστικό" και διαμορφώνουν και επιβάλουν κανόνες σε ένα Κυναθλητικό Club.

Ακόμα και χώρες, κράτη έχουν αναθεωρήσει τους νόμους απαγορεύσεων που κάποτε θέσπισαν (βλ. Ιταλία, Ολλανδία, κ.α.) οπότε δεν είναι παράλογο ή ανέφικτο να γίνει αυτό και από έναν άνθρωπο κάτοχο ενός οικοπέδου και κυνόφιλου.

Οι συζητήσεις δεν είναι "ταμπού" και πρέπει να γίνονται...Μεγαλύτερη πρόκληση είναι μια απόφαση στο όνομα του "δικό μου είναι ότι θέλω το κάνω" παρά ένας διάλογος με επιχειρήματα πάνω σε αυτό το θέμα.

Τελικά, υπάρχουν άνθρωποι εδώ, στην συζήτηση που έχουν επιχειρήματα για να στηρίξουν την άποψη ότι ορθώς υπάρχουν διακρίσεις ανάμεσα στα σκυλιά και πως ορθώς κάποια σκυλιά απαγορεύονται ή πρέπει να απαγορεύονται;

...και ας αφήσουμε τα "προσωπικά βιώματα" και την περιπτωσιολογία στην άκρη...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.128
4.809
Εγω δεν εχω καταλαβει τι συζηταμε σε αυτο το θεμα... νομιζω οτι για ολους μας ειναι de facto λαθος καθε απαγορευση φυλης ειτε αυτη γινεται απο αεροπορικη εταιρεια, ειτε απο κλαμπ κυναθλητισμου. Μονο απο καταφυγιο μη δουμε τωρα γιατι αυτο δε θα το αντεξω... καταλαβαινω το να μην δεχεται καποιος μεμονωμενα ατομα γιατι εδειξαν επιθετικη συμπεριφορα σε ανθρωπο, γιατι δημιουργουν προβληματα σε ενα χωρα αλλα ειναι εντελως παραλογο να βαζουμε μια ολοκληρη φυλη ή και περισσοτερες σε λιστες απαγορευσης.
Επισης, το θεμα κυριαρχικοτητας και επιθετικοτητας με αλλα σκυλια τι θεση εχει? Δεν εχω δει πολλα ενηλικα αρσενικα ακιτα ή ντοπερμαν να παιζουν χαρουμενα σε σκυλοπαρκα. Αυτο δεν ειναι κριτηριο για να δημιουργει καποιος απαγορευσεις ειδικα εφοσον ο σκυλος στη μια περιπτωση βρισκεται μεσα στο κλουβι του και στην αλλη βρισκεται μονος του στο στιβο.
Απο οπου και να πιασει κανεις ολες αυτες τις απαγορευσεις και τις λιστες δεν εχουν καμια λογικη...

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Τα είπε η Αμαλία όπως πρέπει .....

Δεν μπορούμε να τα βαζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός αναλογα με το άτομο( σκύλος ) . Στο club που αναφερεται πρέπει όντως να ελeγχουν το σκυλί αναλογα με την συμπεριφορά του και φυσικά τον ιδιοκτήτη του ... Στις αεροπορικές πάλι θα πρέπει να μπορούν να ελεγχουν τους σκυλους καλύτερα( καλυτερα κλουβια , φιμωτρα κτλ) . Αν δεν κάνω λαθος παντως θα πρέπει στις αεροπορικές να κοιτανε την επιθετικότητα στους ανθρωπους κάτι που πολλά "ήρεμα" θεωρητικά σκυλιά πολλές φορέ είναι πολύ επιθετικά με ανθρώπους ....

Το πρώτο μας σκυλί θυληκό poodle είχε ορμήξει με δαγκωμα σε πολλούς ανθρωπους ( αυτά πριν 30 χρόνια βέβαια ) μετά μαθαμε :)

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Ρε παιδιά...
Άλλο οι απαγορεύσεις φυλών...
Και άλλο αν υπάρχουν όντως επικίνδυνες φυλές...
Δηλαδή θα πω εγώ με τον τσοπάνη...Δεν είναι επικίνδυνη φυλή....είναι θέμα ιδιοκτήτη...ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ?
ΕΙΝΑΙ επικίνδυνη φυλή...Και ΓΙ'ΑΥΤΟ χρειάζεται τον ιδιοκτήτη!
Αν μου πει κάποιος..."ξέρεις μεγάλε...εδώ μέσα δεν μπαίνει τσοπανόσκυλο...γιατί θα μας τα κάνει Βαρβάκειο"....Τι θα του πω? "παρεξήγησες...Το σκυλί μου έχει εκτραφεί για να παίζει κυνηγητό και μπιζ...Μάλλον σε λάθος ιδιοκτήτες έπεσες"?????
Θα το πιω με το ζουμί μου! Όσο κι αν δεν μ'αρέσει...
Και όποιος χαίρεται που έχει "μοβόρο" σκύλο και θεωρεί τα ΓΠ γατάκια...Να έχει την άνεση να το παραδεχθεί...
Τελικά Exige..υπάρχουν ή δεν υπάρχουν επικίνδυνες φυλές?
Για να έχετε κοινή υπερασπιστική γραμμή...

Από εκεί και πέρα...
Το να απαγορευτούν (σαν ύπαρξη) οι φυλές...
Είναι δεύτερο θέμα...Κατακριτέο...που πρέπει από κοινού να αντιμετωπίσουν και να λύσουν οι κυνόφιλοι....

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.128
4.809
Εσυ μπορει να το πιεις με το ζουμι του sea-mol αλλα εγω δε δεχομαι καποιοι να κρινουν ενα σκυλο μονο απο την εμφανιση (τη φυλη που ενδεχομενως ανηκει) κατα ποσο ειναι επικινδυνος ή οχι με αποτελεσμα να τον βαζουν σε λιστες απαγορευσης... και στην τελικη δεν αναφερθηκε πουθενα οτι θα παει καποιος με ενα ενηλικο dogo σε ενα σκυλοπαρκο και θα απαιτησει να μπει ο σκυλακος του μεσα να παιξει τις "κουμπαρες" με τα αλλα σκυλακια...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...και στην τελικη δεν αναφερθηκε πουθενα οτι θα παει καποιος με ενα ενηλικο dogo σε ενα σκυλοπαρκο και θα απαιτησει να μπει ο σκυλακος του μεσα να παιξει τις "κουμπαρες" με τα αλλα σκυλακια...
Μέσα στο μυαλό μου είσαι, όπως το θέτεις...:cool::)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.128
4.809
Μέσα στο μυαλό μου είσαι, όπως το θέτεις...:cool::)
Οχι πες μου... δεν ειναι επικινδυνο αυτο τωρα ?:cool: Μπορεις να μου απαγορεψεις την εισοδο!

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Συγγνώμη κιόλας ρε Αμαλία..
Την άλλη φορά έγινε θέμα με το βιντεάκι με το "πιτ μπουλοειδές" στην Αγγλία...
Κατά την γνώμη μου...Μπράβο του του σκύλου..Που έκανε μακελειό για το αφεντικό του!!!
Τον πήρε ΚΑΙ για αυτό...
Όποιος παίρνει σκύλο με τέρμα γκάζια σαν φυλή...Δεν καταλαβαίνω γιατί μετά να θέλει να τον παρουσιάσει αλλιώς...
Ο σκύλος που βγάζει φύλαξη..επιθετικότητα...αμυντικότητα σε ανθρώπους ή άλλα ζώα...ΕΙΝΑΙ επικίνδυνος!!!
Και όσοι είμαστε από το μετερίζι των ποιμενικών...Λέμε στους υποψήφιους εδω μέσα: είσαι σίγουρος? Θα το καταφέρεις? Και ποστάρουμε και το thread με εκείνη που την άρπαξαν τα Καυκάσια...
Δεν καταλαβαίνω προς τι η άρνηση στις άλλες φυλές! Ειλικρινά!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Οχι πες μου... δεν ειναι επικινδυνο αυτο τωρα ?:cool: Μπορεις να μου απαγορεψεις την εισοδο!
Σαφώς... ειδικά για να παίξει τις "κουμπάρες"... γιατί μπορεί και να του αρέσει...:cool:
και το θέμα να καταλήξει στο τραγούδι:
όταν ο ένας γίνεται σατράπης
κι ο άλλος τέτοια δεν τα επιτρέπει...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Ο σκύλος που βγάζει φύλαξη..επιθετικότητα...αμυντικότητα σε ανθρώπους ή άλλα ζώα...ΕΙΝΑΙ επικίνδυνος!!!
Κώστα,

ΔΕΝ είναι επικίνδυνος...

Επικίνδυνος μπορεί να γίνει, αν τον βάλει η Αμαλία μέσα στο πάρκο, για να παίξει τις "κουμπάρες"...
Και όχι μόνο...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.128
4.809
@sea mol

Κωστα δε διαφωνω οτι καποιες φυλες θελουν ιδιαιτερο χειρισμο. Αυτο δεν τις αναγαγει αυτοματα σε επικινδυνες ομως. Ιδιαιτερο χειρισμο χρειαζεται και το σναουζερ και εχει και το θεματακι του με τα αλλα ζωα... δε το εχω δει σε καμια λιστα απαγορευσης. Ενας σκυλος μπορει να ειναι επικινδυνος ΝΑΙ! οχι ομως επειδη ειναι πιτμπουλ ή καναριο ή ορεινος ποιμενικος. Για αλλους λογους.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Ναι βρε παιδί μου...
Κάθε σκύλος ΜΠΟΡΕΙ να είναι επικίνδυνος...
Απλώς κάποιες φυλές έχουν εκτραφεί για να διατηρούν την "τάση"
Και ξαναλέω...
ΆΛΛΟ να παραδεχτούμε ότι ναι..θέλουν ιδιαίτερο χειρισμο...
και ΑΛΛΟ να απαγορεύσουμε...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Επικίνδυνος -η -ο
Αυτός που έχει ΚΑΠΟΙΟ κίνδυνο....
Από το wiki λεξικό...
Διαφωνείς?
Κώστα μου,

Εγώ (παιδάκι μου) είμαι αρκετά παλιός, ώστε να μην ανατρέχω στο wiki λεξικό, για τη σημασία των λέξεων... τα μαθαίναμε αλλιώς, τόοοοτε...

Να σου πω κάτι: Ακόμα και η κίνησή σου να κατέβεις από το πεζοδρόμιο, μπροστά στο σπίτι σου, ενέχει κίνδυνο... να στραμπουλήξεις το πόδι σου, ή να γλυστρήσεις και να χτυπήσεις το πίσω μέρος του κεφαλιού σου (χτυπάω ξύλο, μην ανησυχείς!)...

Τούτων λεχθέντων, για να σοβαρευτώ λιγάκι, στην περίπτωσή μας (όπως και σε άλλες, συγκρίσιμες, περιπτώσεις), ο κίνδυνος εξαρτάται (μεγιστοποιείται ή ελαχιστοποιείται) από δύο βασικά πράγματα:
α) τις προδιαγραφές του υποκειμένου (ή του αντικειμένου)... π.χ., τη σταθεροποιημένη κατάστασή του ή όχι... και
β) τον τρόπο χειρισμού του, ή τον χειριστή του...

Δηλαδή, όταν είσαι δίπλα στον Καύκασο του έμπειρου τσοπάνη (ο οποίος είναι παρών και σε έχει υποδεχτεί), δεν υπάρχει κίνδυνος... ή, αν θέλεις, ελαχιστοποιείται... κάτι παρόμοιο συνέβη και με μένα, όταν έμεινα δίπλα στον Πύρρο για 5 δευτερόλεπτα και αξιολόγησα σκύλο-χειριστή: Κανένας κίνδυνος!
Και, όταν βρέθηκα δίπλα στο (ελεύθερο) εκπαιδευμένο σε φύλαξη Γ.Π. του εκπαιδευτή μου, με εκείνον παρόντα, μου προέκτυπτε ότι δεν κινδυνεύω...

Πολλά παραδείγματα, τόσο προς τη μία κατεύθυνση, όσο και προς την άλλη...:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn