Ανωνυμία, διαχείριση, πνευματικά δικαιώματα, κλπ.

Status
Κλειδωμένο θέμα

thalassa

Banned
Banned
29 Ιανουαρίου 2011
6
0
Nαι κύριοι admin ... το dogforum.gr ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ

Σχετικά με τους κανονισμούς ψεύδεστε, και μου φτάνει που το ξέρουν ΟΛΑ τα μέλη.

Σχετικά με τα ban ... τί κρίμα ... να είναι αναγκαίο - το χωραφάκι τί σπόρο έχει είναι το θέμα.

Για την διαφήμιση - δυσφήμιση, φυσικά γιατί όχι και τον κακόμοιρο τον εκπαιδευτή ... πολύ λογική σκέψη, συγχαρητήρια ... τα brand names που θίγονται δεν ξέρω πόσο ακόμα θα σας προσδίδουν το ακαταλόγιστο ...

Εχετε ακόμα κόστος "ανάλωσης" με τόσους mods επί τω έργω ? Τί να κάνουμε ...
Αξιόλογε συνομιλιτή επέτρεψε μου να σου υπενθυμίσω πως έχτιζες παλάτια στην άμμο .
Ο χώρος εδώ είναι ξένη ιδιοκτησία . Τον διαχειρίζετε όπως επιθυμεί . Τον αν εσύ και άλλοι 100 τον οικιοποιειθήκατε ή σας επέτρεψαν να τον νιώσετε σαν δικό σας αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι και δικός σας.
Σχετικά με το clopy paste θα έπρεπε εάν θεωρείς πως αυτά που γράφεις έχουν κάποια αξία και πρέπει να τα διαφυλάξεις τότε θα έπρεπε να το ξανασκεφτείς και να μην γράφεις σε έναν χώρο που δεν ξέρεις ποιανού ιδιοκτησία είναι και φυσικά όντας ένα ανοιχτό φόρουμ που ο καθένας και χωρίς εγγραφή μπορεί να πάρει το περιεχόμενο .

Μην κλαίγεσε τώρα σε 'έναν άγνωστο . Η προχώρα με νόμιμα μέσα εάν νομίζεις πως θα αποκομίσεις κάτι ή απλά δέξου την ήττα και αποχώρησε χαμηλοφώνος γιατί μπορέι να φάς και κάνα μπάν και να μην ξαναμπείς ποτέ.

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Όλοι οι υπόλοιποι κανόνες οκ, αλλά:

-Θεωρούμε αυτονόητο ότι οποίος θέλει να αναδημοσιεύσει κείμενο που δεν είναι δικό του θα πρέπει:

1. Να πάρει άδεια από την διαχείριση του φόρουμ.

2. Να πάρει την άδεια από τον συγγραφέα.

Δηλαδή αν ο δικαιούχος των πνευματικών δικαιωμάτων μιας φωτογραφίας ή άρθρου δώσει την άδεια αναδημοσίευσης, η διαχείριση μπορεί να την αρνηθεί ή γίναμε ξαφνικά συνδικαιούχοι;

Αν τη δώσει η διαχείριση και ο δικαιούχος την αρνηθεί τί γίνεται;

Λίγο πιο λιανά για να καταλάβω,

ευχαριστώ

Last edited:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Aγαπητέ συνομιλητή

Ξέρω πολύ καλά ότι έχτιζα παλάτια στην άμμο, δεν ζήτησα ποτέ το forum όμως, δεν ξέρω πώς έβγαλες αυτό το συμπέρασμα, πολύ περίεργο ... επίσης δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις ένα τέτοιο forum αν θές ... οι χρήστες το φτιάχνουν, ξέρεις πώς η πλατφόρμα δεν κοστίζει και πολλά λεφτά ...

Ξέρω πολύ καλά τί πρέπει να κάνω και δεν καταλαβαίνω γιατί το επαναλαμβάνετε, εκτός και αν φαίνομαι χαζός μέσα από τα 10.000 posts μου εδώ μέσα.

Σχετικά με το clopy paste επίσης ξέρω πολύ καλά τί πρέπει να κάνω και δεν χρειάζομαι την άποψή σου, την οποία στηρίζεις σε λανθασμένη άποψη - προφανώς εσκεμμένα - σχετικά με το τί ζητάω όταν "κλαίγομαι" ... δεν μπορώ να σε βοηθήσω επ'αυτού.

Σχετικά με το ban από αυτό το forum ποσώς με απασχολεί, δύσκολα το τρώω - αν το θέλω αμέσως, και αν το φάω πολύ καλό μου κάνει - όχι κακό ...

Αν είμαστε εγώ ή εσύ σε λάθος forum είναι προφανές ... :)

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
@George K

Ο συγγραφέας/εκδότης των άρθρων, δημοσιεύσεων, φωτογραφιών μπορεί να αναδημοσιεύσει όπου θέλει και όπως θέλει.

Ποτέ δεν φέραμε αντίρρηση σε τέτοιο αίτημα...δεν υπήρξε και ποτέ για την ακρίβεια, αλλά ούτε και θα το κάνουμε.

Τα δικά μας δικαιώματα αφορούν τα δημοσιευμένα στο χώρο του φόρουμ άρθρα, απλές δημοσιεύσεις και φωτογραφίες και την υπόσταση τους και κανένας δεν νομιμοποιείτε να τα πάρει πίσω σε πιθανή αποχώρηση του ή άλλη περίπτωση.

Αν ο συγγραφέας/εκδότης των άρθρων, δημοσιεύσεων, φωτογραφιών αρνηθεί την αναδημοσίευση τους, ακόμα και αν δεν συμφωνούμε, αποδεχόμαστε και σεβόμαστε την επιθυμία του.

Ακόμα και εμείς αν κάναμε μία άλλη σελίδα και θέλαμε να πάρουμε θέματα μελών προς αναδημοσίευση, να είστε σίγουροι πως θα ζητούσαμε την άδεια τους προηγουμένος...ακόμα και αν είχαμε δικαίωμα να το κάνουμε χωρίς συγκατάθεση.

Για τα υπόλοιπα σχόλια, εκτιμήσεις, "κινησεις" και αξιολογήσεις έχουμε αναφερθεί εκτενώς αλλά παρόλα αυτά ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζετε και να σκέφτετε όπως επιθυμεί.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Τα δικά μας δικαιώματα αφορούν τα δημοσιευμένα στο χώρο του φόρουμ άρθρα, απλές δημοσιεύσεις και φωτογραφίες και την υπόσταση τους και κανένας δεν νομιμοποιείτε να τα πάρει πίσω σε πιθανή αποχώρηση του ή άλλη περίπτωση.
Ποιός νόμος το λέει αυτό ?

Ακόμα και εμείς αν κάναμε μία άλλη σελίδα και θέλαμε να πάρουμε θέματα μελών προς αναδημοσίευση, να είστε σίγουροι πως θα ζητούσαμε την άδεια τους προηγουμένος...ακόμα και αν είχαμε δικαίωμα να το κάνουμε χωρίς συγκατάθεση.
Αν "εσείς" είστε ανώνυμοι και άγνωστοι - καλή την πίστη είναι το "να είσαστε σίγουροι" ?

Η απάντησή σας στην δεύτερη ερώτηση δεν έχει καμία σημασία για μένα, στην πρώτη πολύ μεγάλη.

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
@George K

Ποιά είναι αυτά τα δικαιώματα ακριβώς πάνω στις φωτογραφίες μου, σε ποιό βαθμό τα μοιραζόμαστε και γιατί;

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
@ George K

Δεν μοιραζόμαστε τίποτα.

Η δημοσιευμένη υπόσταση της πνευματικής ιδιοκτησίας των παραπάνω δεν μπορεί να παρθεί πίσω σε περίπτωση αποχώρησης.

Τώρα συγκεκριμένα για φωτογραφίες είναι και λίγο ατυχές το παράδειγμα μια που ανεβαίνουν από ανεξάρτητους free hosts και ο έχων τον λογαριασμό εκεί κάνει όπως επιθυμεί.

Νομικός δεν είμαι αλλά αναρωτιέμαι τελικά τι "αξία" να έχουν οι όροι που ένα μέλος αποδέχετε/υπογράφει;

Καμία;

Ιδιωτικού συμφωνητικού;

Επειδή δεν θα θέλαμε να παραπληροφορήσουμε, αλλά και να "μπούμε σε ξένα χωράφια", ας ρωτήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος έναν αρμόδιο (νομικό, δικαστή, κλπ.) και ας πληροφορηθεί...αν θέλει μας μεταφέρει μετά την γνώση που απεκόμισε (ελπίζοντας να μη ζητήσει και επ'αυτής πνευματικά δικαιώματα αργότερα...:)).

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
...ας ρωτήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος έναν αρμόδιο (νομικό, δικαστή, κλπ.) και ας πληροφορηθεί...αν θέλει μας μεταφέρει μετά την γνώση που απεκόμισε (ελπίζοντας να μη ζητήσει και επ'αυτής πνευματικά δικαιώματα αργότερα...
).
:)

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
@ George K

Δεν μοιραζόμαστε τίποτα.

Η δημοσιευμένη υπόσταση της πνευματικής ιδιοκτησίας των παραπάνω δεν μπορεί να παρθεί πίσω σε περίπτωση αποχώρησης.

Τώρα συγκεκριμένα για φωτογραφίες είναι και λίγο ατυχές το παράδειγμα μια που ανεβαίνουν από ανεξάρτητους free hosts και ο έχων τον λογαριασμό εκεί κάνει όπως επιθυμεί.

Νομικός δεν είμαι αλλά αναρωτιέμαι τελικά τι "αξία" να έχουν οι όροι που ένα μέλος αποδέχετε/υπογράφει;

Καμία;

Ιδιωτικού συμφωνητικού;

Επειδή δεν θα θέλαμε να παραπληροφορήσουμε, αλλά και να "μπούμε σε ξένα χωράφια", ας ρωτήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος έναν αρμόδιο (νομικό, δικαστή, κλπ.) και ας πληροφορηθεί...αν θέλει μας μεταφέρει μετά την γνώση που απεκόμισε (ελπίζοντας να μη ζητήσει και επ'αυτής πνευματικά δικαιώματα αργότερα...:)).
Εδώ σαφώς υπάρχει παρανόηση απο πλευράς σας. Η άρση της αδείας δημοσίευσης απο μέρους του δικαιούχου αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του. Πουθενά δεν συμφωνήθηκε κάτι αντίθετο.

Πολύ σωστά αναφέρετε ότι ο δικαιούχος μπορεί να αναστείλει τη λειτουργία λογαριασμού αναδημοσίευσης φωτογραφιών μέσω άλλου παρόχου (photobucket, picassa κ.λ.π.) αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μετά την αναστολή λειτουργίας τέτοιου λογαριασμού διατηρείτε το δικαίωμα αναδημοσίευσης οποιουδήποτε υλικού μέσω του φόρουμ σε οποιαδήποτε μορφή.

Επίσης η αποχώρηση, δεν αποτελεί παραίτηση επί δικαιωμάτων.

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
@ George K

Κάπου έχεις παρεξηγήσει κι εσύ...εκεί στα περί αποχώρησης και παραίτησης δικαιωμάτων...Δεν εννοούμε κάτι τέτοιο.

Να το κάνουμε πιο απλό όμως;

Αν κάτι είναι νόμιμο δικαίωμα σου, αλλά για κάποιους λόγους κάποιος στο αρνείτε, στο στερεί ή σε αδικεί και παρόλο που εσύ προσπάθησες να έρθεις σε συνεννόηση μαζί του, δεν κατάφερες κάτι...Τι κάνεις;

Ακολουθείς συγκεκριμένες διαδικασίες που έχουν θεσπιστεί για να προασπίζουν κάθε νόμιμο δικαίωμα, σωστά;

Τις ακολουθείς λοιπόν, δικαιώνεσε και τέλος...Για ποιό λόγο να συζητάμε μια ομάδα ανθρώπων, σε φόρουμ με θέμα το σκύλο τα παραπάνω;

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Κάποια μηνύματα διαγράφηκαν ως off topic (δύσκολη η διάκριση στο παρόν νήμα, αλλά έγινε κι αυτό) και κάποια άλλα γιατί προέρχονταν από μέλος με ban (δεν έχει νόημα το ban αν επιτρέπεται η δημοσίευση μέσω 3ων λογαριασμών).

Το θέμα δεν κλειδώνετε για να μην θεωρηθεί...κάπως.

Ευχαριστούμε για την υπομονή σας!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Τις ακολουθείς λοιπόν, δικαιώνεσε και τέλος...Για ποιό λόγο να συζητάμε μια ομάδα ανθρώπων, σε φόρουμ με θέμα το σκύλο τα παραπάνω;
Μήπως γιατί ...

Συζητήσεις: Κανονισμοί , σχόλια & προτάσεις
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τους κανονισμούς που διέπουν το φόρουμ και να μας πείτε την γνώμη σας , να μας κάνετε προτάσεις για την ιστοσελίδα και το φόρουμ μας και ερωτήσεις σχετικα με τη λειτουργία του.
... το έχετε επιτρέψει φτιάχνοντας την συγκεκριμένη ενότητα ?

.................................................................................................................................................................................

Μέρος της δημοσίευσης αφαιρέθηκε μια που αναφερόταν σε μηνύματα που έχουν διαγραφεί.

Ευχαριστούμε πολύ!

admin

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
ΞΑΝΑ ποστάρω - και παρακαλώ τους mod που κόβουν - ράβουν αυτά τα κείμενα να προσέχουν τί διαγράφουν, γιατί οτιδήποτε γράφω κοπιάρεται αμέσως και θα χρησιμοποιηθεί νομικά, θα παρακαλούσα επίσης αν δεν υπάρχει admin να μην χρησιμοποιείται η υπογραφή του σε τέτοια θέματα καλή την πίστη.

Το κείμενό μου δεν αναφέρεται σε κείμενα που έχουν σβηστεί αλλά στην παρούσα δημοσίευση - και έλεγε :

Μπορείτε να καταργήσετε την ενότητα αυτή ή να τροποποιήσετε για άλλη μία φορά τους κανονισμούς χρήσης και να αναφέρουν

"οποιοδήποτε μέλος ΠΛΗΝ αυτών που τρέφουν εχθρικά αισθήματα ή ερωτήσεις σχετικά με την λειτουργία της ιστοσελίδας μπορεί να δημοσιεύσει - και αυτό μέχρι οι δημοσιεύσεις του να κριθούν offtopic και να διαγραφούν κατά περίπτωση. Φυσικά μέρος των δημοσιεύσεων ή φωτογραφιών του που θεωρούνται αξιόλογες παραμένουν και αποτελούν πνευματική περιουσία της ιστοσελίδας μας"

Ομορφα τα χωραφάκια αλλά δύσοσμες οι κοπριές που τα συντηρούν

καλό σας βράδυ

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
...και μια που υπάρχει admin και το θέμα έκανε "τον κύκλο" του (και κάτι παραπάνω), ας κλείσει με το τελευταίο και χρήσιμο, πιθανόν, μήνυμα του μέλους που το ξεκίνησε (κατά κάποιον τρόπο).

Ευχαριστούμε ξανά για την υπομονή σας!

Y.Γ. Το μέρος της δημοσίευσης που αφαιρέθηκε αναφερόταν σε προηγούμενες δημοσιεύσεις.Το παραπάνω όχι και για αυτό έμεινε να "κλείσει" το νήμα.

Status
Κλειδωμένο θέμα