Μαρω said:
Καλημερα, εχω ενα προβληματακι (τι προβληματακι δλδ προβληματαρα!!) ο Αρης που ειναι pointer & setter, ενος ετους μεγαλωσε απο 3 μηνων στο Λαγονησι μεσα στην αυλη και αρκετες ωρες μονος του, λογω το οτι δουλευουμε ολοι και τα παιδια λειπουν στο σχολειο. Ειναι πολυ ζωηρος, φανταζομαι λογω του νεαρου της ηλικιας του, σκαβει τους κηπους, τρωει τα λαστιχα και οτιδηποτε ξεχαστει εξω (το ιδιο εκανε και η Σαρα μικρη). Το βασικο προβλημα ομως ειναι πως αν τυχον βγει μονος του εξω δεν υπακουει σε ΤΙΠΟΤΑ. Παιρνει ενα δρομο και φευγει και εμεις οικογενειακως τον κυνηγαμε απο πισω να τον μαζεψουμε. Μπορει να γυρισουμε και ολο το Λαγονησι για να τον πιασουμε. Ετσι κινδυνευει απο τα αυτοκινητα, οπως και απο τα αλλα σκυλια που ειναι αρκετα αγρια μια και ο ιδιος ειναι πρωτος στον καυγα. Σημειωτεον, του αρεσει πολυ η βολτα με το λουρι, αλλα .....
Πως θα τον εκπαιδευσουμε να υπακουει και να προχωρα κοντα μας, ή οταν τον φωναξουμε να ερχεται χωρις να απομακρυνεται; Την Σαρα μικρη οταν εφυγε μια φορα μονη της και δεν ακουγε, ο αντρας μου την εδειρε παρα πολυ!!!! απο τοτε μολις της μιλησεις ακουει. Επισης μπορει να βγει μονη της εκει στο παρκακι μας εξω απο το σπιτι να κανει την αναγκη της και να επιστρεψει μονη της. Αυτος και να τον μαλωσεις και να τον δειρεις και να τον τιμωρησεις ... ΝΤΟΥΒΑΡΙ. Και δεν ειναι χαζος αντιθετως ειναι σαϊνι!!!
Ευχαριστω :roll: :roll:
sorry Aλλα εμενα με παρεξενευει πραγματικα..
Oλοι υπηρξαμε καποτε αποιροι ιδιοκτητες ..αλλα εδω ρωτας πραγματα που μου δίνουν να καταλάβω ότι δεν έχεις σκεφτεί καν να ασχοληθείς με το σκυλάκι σου..
Λες αν τύχει και βγει μονο του..πως να τύχη δηλαδή..?και πες πως όπως λες τυχαίνει ..εδώ ρωτάς για το πως να το φωνάζεις και να έρχεται.. πράγμα που δείχνει πως δεν έχεις καμια επικοινωνία με το σκυλάκι και παρόλα αυτά το βγάζεις έξω μονο του..παροτι λες και μονη σου ότι κινδυνεύει..
τοτε εφόσον και εσύ η ίδια το γνωρίζεις γιατί το αφήνεις μονο του να βγαίνει χωρίς λουρί..?
Το σκυλάκι έχει υποστεί απομόνωση στην πιο σημαντική ηλικία τις διαμόρφωσης του χαρακτήρα του,έχει φάει ξύλο έτσι ώστε να μην θέλει την άγελη του ,αλλα παρόλα αυτά ,από αυτά που γραφεις.. καταλαβαίνω ότι το θέτεις ,ότι το σκυλάκι έχει πρόβλημα ,ενώ κατά εμενα εσύ ..και οποιος άλλος το έχει..
Είναι απόλυτη φυσιολογική η συμπεριφορά του σκυλιού μιας που αγάπη και πραγματικό ενδιαφέρον δεν έχει λάβει από την οικογένεια του..
Νομίζω και κατά μένα πάντα...κάποια πράγματα είναι αυτονόητα και όταν για κάτι ενδιαφερόμαστε το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να το αφήσουμε στην τύχη του..
Δεν ξέρω γιατί το πήρες το σκυλάκι.. αλλα κατά εμενα δεν θα έπρεπε να έχεις σκυλί..
Πως θα τον εκπαιδευσουμε να υπακουει και να προχωρα κοντα μας, ή οταν τον φωναξουμε να ερχεται χωρις να απομακρυνεται;
Eχεις δει πολλά σκυλάκια μόλις ακούνε την φωνή του ιδιοκτητη τους
να τρέχουν αντίστροφα?
Νομίζω ότι η συμπεριφορά του σκυλιού σου ζωγραφίζει την πραγματικότητα του και εμενα με στεναχωρει πολύ..αν δεν το έχεις καταλάβει 1 χρόνο..έχεις ένα σκυλάκι δυστυχισμένο.