Ανθρωπος ή Σκυλάνθρωπος?

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Θεωρουμαι φιλοζωη και ομως ας θεσω καποια ερωτηματα:Θα μενατε με το φιλο σας που εχει ενα λιονταρακι στο σπιτι,ενα βοα ελευθερο να τριγυρνα,εχει μανια με δηλητηριωδεις αραχνες,κτλ.Εγω οχι!Δεν ειμαι φιλοζωη;Δεν θα τα πειραξω ποτε(ειδικα το λιονταρακι), αλλα σπιτι μου δε τα θελω.Οι γατες δε μου αρεσουν ,αλλα θα τη δεχτω σπιτι μου επειδη ειναι του φιλου μου.Απ' την αλλη λιγες φορες εχετε σκοτωσει κατσαριδες;Γιατι;Δεν ειναι ζωα αυτα;Θα μου πειτε οτι μιλω για θηρια,ερπετα,εντομα,ζωυφια,κτλ αλλα ολα αυτα ειναι ζωα...Αν σκεφτω ετσι...δεν ειμαι φιλοζωη!Φιλοσκυλη ειμαι.Εσεις;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εγώ αγαπώ τα ωφέλιμα και κατοικίδια ζώα. Τα άγρια τα υποστηρίζω και απεχθάνομαι τα έντομα και τις κατσαρίδες. Με τις γάτες τα πάω πολύ καλά αλλά γενικά τις βρίσκω κρύες και όχι τόσο αγαπησιάρες όσο τους σκύλους. Ξέρω ότι υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά το σκύλο μου τον λατρεύω και πάντα ήξερα ότι χρειάζομαι σκύλο. Είναι μέρος της ισορροπίας μου. Φιλόζωη είμαι διότι δε βλάπτω τα ζώα εκτός αν πρόκειται για τα μη ωφέλιμα που μπαίνουν στο χώρο μου όπως π.χ. οι κατσαρίδες (στη Λουιζιάνα που ευδοκιμούν). Επίσης δεν είμαι χορτοφάγος. Αυτό με κάνει άνθρωπο που είναι ζώο παμφάγο.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Θεωρουμαι φιλοζωη και ομως ας θεσω καποια ερωτηματα:Θα μενατε με το φιλο σας που εχει ενα λιονταρακι στο σπιτι,ενα βοα ελευθερο να τριγυρνα,εχει μανια με δηλητηριωδεις αραχνες,κτλ.Εγω οχι!Δεν ειμαι φιλοζωη;Δεν θα τα πειραξω ποτε(ειδικα το λιονταρακι), αλλα σπιτι μου δε τα θελω.Οι γατες δε μου αρεσουν ,αλλα θα τη δεχτω σπιτι μου επειδη ειναι του φιλου μου.Απ' την αλλη λιγες φορες εχετε σκοτωσει κατσαριδες;Γιατι;Δεν ειναι ζωα αυτα;Θα μου πειτε οτι μιλω για θηρια,ερπετα,εντομα,ζωυφια,κτλ αλλα ολα αυτα ειναι ζωα...Αν σκεφτω ετσι...δεν ειμαι φιλοζωη!Φιλοσκυλη ειμαι.Εσεις;
Δε θα εμενα οχι επειδη δε μου αρεσουν τα λιονταρια αλλα επειδη πιστευω οτι η θεση τους ειναι στο φυσικο περιβαλλον.
Οι κατσαριδες και οι αραχνες δε με ενοχλουν, εαν μπορω να αποφυγω να τις πατησω, συνηθως τις πιανω και τις πεταω εξω απο το σπιτι, τα φιδια μου αρεσουν και δεν θα ειχα προβλημα αν ειχε ο συντροφος μου. Οι γατες μου αρεσουν πολυ κ εχω μεγαλωσει με αυτες. Θα αποκτησω ξανα καποια στιγμη οταν θα ειναι οι συνθηκες καταλληλες. Τα σκυλια τα λατρευω απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου.
Παρολαυτα τρωω κρεας και πιστευω οτι η ζωη μου θα ηταν αχαρη χωρις σουβλακια.
Ολα τα παραπανω τι με κανουν?
Σιγουρα δε θα μπορουσα να ζησω με καποιον που δε θελει ζωα στη ζωη του!

dimitra_

Member
15 Απριλίου 2008
23
0
Συνήθως όταν λέμε ζώα εννοούμαι τα θηλαστικά και όχι τα έντομα αλλά δεν πειράζει. Εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με κανένα ζωάκι και όσες φορές χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω ζωάκι ή έντομο στο εργαστήριο στεναχωρήθηκα πολύ. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να συμβιώσω μέσα στο σπίτι με άγρια ζώα αλλά σίγουρα δεν θα με πείραζε να βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον και να τύχει να είμαι και εγώ εκεί. Όσον αφορά την χορτοφαγία ανοίγεις πολύ μεγάλο θέμα διότι ως χορτοφάγος πιστεύω πως το κάνω πιο πολύ γιατί δεν μ' αρέσει το κρέας και όχι γιατί λυπάμαι μια αγελάδα κρεμασμένη σε τσιγκέλια και υπέρ- ταϊσμένη για να έχει τεράστιο σωματικό βάρος. Όχι γιατί λυπάμαι μια κότα που δεν ξέρει τι σημαίνει ήλιος και νομίζει πως είναι η λάμπα. Δίνεται καθημερινή μάχη για τα δικαιώματα των ζώων και φαντάζομαι όλοι το ξέρουμε αυτό.
Εγώ πιστεύω πως έχει να κάνει με το πόσο ανεκτικός είσαι με κάποιες καταστάσεις. Όπως για παράδειγμα τα φιλιά στο σκυλί. Δεν νομίζω ότι είναι κανόνας όταν είσαι φιλόζωος να κυλιέσαι στο πάτωμα με τον σκύλο και να τον αφήνεις να τρώει από το πιρούνι σου ή να είσαι αγκαλιά με ένα λιοντάρι ή να ζεις με κατσαρίδες. Πιστεύω πως φιλόζωο σε κάνει κατά πόσο έχεις συνείδηση των πράξεων σου, κατά πόσο μάχεσαι ενάντια στην κακοποίηση των ζώων. Εγώ γνωρίζω φιλόζωους που δεν έχουν κατοικίδιο και ούτε σκέφτονται να πάρουν σε καμία περίπτωση, παρ' όλα αυτά αγαπάνε όλα τα ζώα και οργανώνονται όπως και εμείς με τα κατοικίδια σε διάφορες δράσεις με τις αντίστοιχες οργανώσεις.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν