Ανησυχία για δυσπλασία

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Έβγαλα κάποιες φωτογραφίες αλλά μάλλον δεν είναι αρκετά καλές για να φανεί αυτό που μου είπε ο κτηνίατρος.

DSC00178.jpgDSC00179.jpgDSC00180.jpg

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
η αληθεια ειναι οτι δεν μπορω να δω και εγω κατι σε γενικες γραμμες καλος φαινεται αν σκεφτεις οτι δεν ειναι εκτροφικος.με καλη τροφη και καποιο συμπληρωμα πιστευω δεν θα εχεις κανενα προβλημα.να δουλεψεις πολυ πανω στον χαρακτηρα του.οσο τωρα για την εκπαιδευση δεν ειπα να τον πας να τον εκπαιδευσεις τωρα σιγουρα θα πρεπει να γινει αυτο ομως στους 6-8 μηνες.ειπα οτι μπορεις να μιλησεις με καποιοα εκτροφεα-εκπαιδευτη της φυλης ωστε να σε βοηθησει να του βαλεις ορια με τον σωστο τροπο μεχρι να παει για εκπαιδευση

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
η αληθεια ειναι οτι δεν μπορω να δω και εγω κατι σε γενικες γραμμες καλος φαινεται αν σκεφτεις οτι δεν ειναι εκτροφικος.με καλη τροφη και καποιο συμπληρωμα πιστευω δεν θα εχεις κανενα προβλημα.να δουλεψεις πολυ πανω στον χαρακτηρα του.οσο τωρα για την εκπαιδευση δεν ειπα να τον πας να τον εκπαιδευσεις τωρα σιγουρα θα πρεπει να γινει αυτο ομως στους 6-8 μηνες.ειπα οτι μπορεις να μιλησεις με καποιοα εκτροφεα-εκπαιδευτη της φυλης ωστε να σε βοηθησει να του βαλεις ορια με τον σωστο τροπο μεχρι να παει για εκπαιδευση
Ο κτηνίατρος είπε για την μικρή καμπούρα που έχει στην μέση. Στην φωτογραφία φαίνεται πιο μεγάλη από όσο είναι και η στάση που τον τράβηξα δεν βοηθά γιατί δεν είναι αρκετά τεντωμένος.

H royal canin junior pediatric που του δίνω του ταίριαξε πολύ καλά και νομίζω οτι δεν χρειάζεται να την αλλάξω. Μου κακοφαίνεται λίγο που τον έχω έτσι αδύνατο... Θα του αλλάξω τα χάπια γλυκοζαμίνης/ χονδροιτίνης που παίρνει, γιατί τα έψαξα στο ίντερνετ και δεν μου φαίνεται πολύ καλή μάρκα. Ο δεύτερος κτηνίατρος που τον είδε μου πρότεινε μία. Θα κάνω μια έρευνα και θα ρωτησω για να καταλήξω σε κάποια. Έχετε να μου προτείνετε κάποια μάρκα κι εσείς που την δοκιμάσετε στον σκύλο σας?

Κυριάκο γιατί θεωρείς οτι πρέπει οπωσδήποτε να τον πάω σε επαγγελματία εκπαιδευτή? Γιατί δεν σκόπευα να κάνω κάτι τέτοιο, εκτός βέβαια αν αντιμετωπίσω σοβαρό πρόβλημα.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
θεωρω πως πρεπει να πας σε επαγγελματια εκπαιδευτη και μαλιστα να ειναι και εκτροφεας της φυλης οποτε να την ξερει 100% διοτι ο σκυλος αυτος επειδη εχει φυσικο το ενστικτο της φυλαξης πρεπει να σε ακουει 100% και να μπορεις να τον χειριζεσαι.Επισης μεσω το νοημα της εκπαιδευσης δεν ειναι μονο ο σκυλος να μαθει τις βασικες εντολες αλλα να μαθει να σε σεβεται και να γινεις ο αρχηγος του στα ματια του.Εγω τουλαχιστον τον δικο μου θα τον εκπαιδευσω στον εκτροφεα μου.Για τα χαπια και το σιροπι που σου ειπα ρωτησες τους γιατρους?

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
θεωρω πως πρεπει να πας σε επαγγελματια εκπαιδευτη και μαλιστα να ειναι και εκτροφεας της φυλης οποτε να την ξερει 100%
Αυτό το έχεις πει ίσα με 200 φορές...Γιατί τόσο επιμονή???
Δλδ αν πάει σε έναν εκπαιδευτή που ασχολείται με την εκπαίδευση 20 χρόνια, έχει κάνει σπουδές και εγώ δεν ξέρω που...Θα έχει χειρότερα αποτελέσματα????
Για εμένα ο εκτροφέας είναι εκτροφέας και ο εκπαιδευτής εκπαιδευτής...
Όπως και ο κτηνίατρος κτηνίατρος....Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα τέλεια...Αν τα κάνεις όλα το ποιο πιθανό είναι να κάνεις "πασαλείμματα"....

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.111
1.387
θα συμφωνήσω κι εγώ με τον προλαλήσασα για το κομμάτι της εκπαίδευσης.

λίγο που διάβασα για την ραχίτιδα σε ανθρώπους
μπορεί να οδηγήσει σε παραμόρφωση των άκρων και συνισταται χορήγηση βιταμίνης D.

καλο θα ήταν όπως σου είπαν και οι άλλοι να κανεις τον κόπο να δεις έναν καλο γιατρό.

γενικά στις παθήσεις που αφορούν το σκελετικό είναι καλύτερα να είναι λιπόβαρο το ζώο παρα το αντίθετο.

κι εμείς αυτή δίναμε της royal για δυσπλασία όταν ήταν μικρός

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Αυτό το έχεις πει ίσα με 200 φορές...Γιατί τόσο επιμονή???
Δλδ αν πάει σε έναν εκπαιδευτή που ασχολείται με την εκπαίδευση 20 χρόνια, έχει κάνει σπουδές και εγώ δεν ξέρω που...Θα έχει χειρότερα αποτελέσματα????
Για εμένα ο εκτροφέας είναι εκτροφέας και ο εκπαιδευτής εκπαιδευτής...
Όπως και ο κτηνίατρος κτηνίατρος....Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα τέλεια...Αν τα κάνεις όλα το ποιο πιθανό είναι να κάνεις "πασαλείμματα"....
Γιατι αν συνεργαστει με εναν απο τους εκτροφεις γ.π στην ελλαδα οι οποιοι ειναι εκπαιδευτες οι περισσοτεροι 1ον θα μπορει να μεγαλωσει το κουταβι της καλυτερα διοτι ολοι γνωριζουμε οτι στο μεγαλωμα κουταβιου οι εκτροφεις ειναι οι καλυτεροι και 2ον θα εχει να κανει με εναν ανθρωπο που ασχολειται κατα κυριο λογο με τον γ.π και οχι με ροτ μαλινουα γ.π ντομπερμαν κτλπ.η καθε φυλη ειναι διαφορετικη και εκπαιδευεται διαφορετικα.Και πρεπει φιλε μου ο εκτροφεας να ειναι και εκπαιδευτης διοτι ετσι θα μπορεσει να σου πει πιο κουταβι ταιριαζει σε σενα,πως να το μεγαλωσεις τι να προσεξεις κτλπ και οχι να σου λεει στο περιπου.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.111
1.387
εδώ σου λεει ο άνθρωπος έχει έναν μονο εκπαιδευτή στην πόλη που βρίσκεται
και ας πούμε πως έχεις δίκιο που εγώ διαφωνώ με όσα γραφεις,
που θα βρει εκτροφέα και εκπαιδευτή?? θα ξενιτευτεί???

ας συγκεντρωθούμε στο θέμα υγείας του μικρού και η εκπαίδευση μπορεί να περιμένει!!!

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Και πρεπει φιλε μου ο εκτροφεας να ειναι και εκπαιδευτης διοτι ετσι θα μπορεσει να σου πει πιο κουταβι ταιριαζει σε σενα,πως να το μεγαλωσεις τι να προσεξεις κτλπ και οχι να σου λεει στο περιπου.
Δε συμφωνώ αλλά σεβαστή η άποψη σου. Αυτά που περιγράφεις τα κάνει ο εκτροφέας έτσι και αλλιώς. Δεν χρειάζεται να είναι και εκπαιδευτής για να τα κάνει. Το θέμα είναι ότι όταν θα του πάω εγώ το Ακίτα μου, που είναι και λίγο ποιο ατίθασο, τι θα μου πει? Δεν το αναλαμβάνω? ή αν του πάει κανείς κανένα boerboel, τι θα κάνει??? Θα πάει να το εκπαιδεύσει όπως κάνει τόσα χρόνια με τα Γερμανικά του, και θα φάει τα μούτρα του...?
Έτσι κι αλλιώς η κάθε ειδικότητα έχει ΠΟΛΛΑ πράγματα που μπορείς να μάθεις μέρα με τη μέρα για να γίνεσαι καλύτερος...Και κανείς δεν είναι τέλειος σε γνώσεις...

Φιλικά...

Και όντως, είμαστε λίγο off-topic, ας συγκεντρωθούμε στην υγεία που είναι προς το παρόν το πρωτεύον.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
φυσικα θα στο εκπαιδευσει αλλα μιλαμε για ενα γ.π καλως η κακως τα ξερει περισσοτερο απο ενα ακιτα γιατι δουλευει μαζι με αυτα τα σκυλια καθημερινα σε υπακοη ιχνηλασια και καθηκοντα προστασιασ.επειδη ειμαστε ομως εκτος θεματος ας το σταματησουμε.

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Και οι δύο κτηνίατροι λένε πώς δεν χρειάζεται να του δώσω κάτι ακόμα.
@mariakala μου είπανε και εμένα οτι η ραχίτιδα μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση. Αυτό συμβαίνει όταν ο σκύλος πάσχει από ραχίτιδα αρκετό καιρό και τότε η ζημιά είναι μόνιμη. Από την στιγμή που το βρήκαμε νωρίς και κάνουμε θεραπεία ο σκύλος θα επανέρθει σε φυσιολογικό επίπεδο. :)

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.111
1.387
δεν την γνωρίζω καλά αυτή την πάθηση.
η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορα την διάβασα από εσένα.
εύχομαι το καλύτερο για το σκυλάκι σου!!!
να μας ενημερώνεις οποτε έχεις νέα!!!

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
@mariakala μπορείς να διαβάσεις μερικά πράγματα εδώ Merck Veterinary Manual

Πήγαμε στον κτηνίατρο χτες. Υπάρχει καλή βελτίωση στα πίσω πόδια του. Τα μπροστά ακόμα δεν τα πατάει καλά ειδικά το δεξί. Για το δεξί φοβάται λίγο ο γιατρός. Του αύξησε την τροφή στα 500 γρ. και συνεχίζουμε με 2 χάπια χονδροιτίνης την ημέρα. Σε έναν μήνα πάλι θα δούμε τι αλλαγές έχουμε.