Ο κτηνίατρος είπε για την μικρή καμπούρα που έχει στην μέση. Στην φωτογραφία φαίνεται πιο μεγάλη από όσο είναι και η στάση που τον τράβηξα δεν βοηθά γιατί δεν είναι αρκετά τεντωμένος.η αληθεια ειναι οτι δεν μπορω να δω και εγω κατι σε γενικες γραμμες καλος φαινεται αν σκεφτεις οτι δεν ειναι εκτροφικος.με καλη τροφη και καποιο συμπληρωμα πιστευω δεν θα εχεις κανενα προβλημα.να δουλεψεις πολυ πανω στον χαρακτηρα του.οσο τωρα για την εκπαιδευση δεν ειπα να τον πας να τον εκπαιδευσεις τωρα σιγουρα θα πρεπει να γινει αυτο ομως στους 6-8 μηνες.ειπα οτι μπορεις να μιλησεις με καποιοα εκτροφεα-εκπαιδευτη της φυλης ωστε να σε βοηθησει να του βαλεις ορια με τον σωστο τροπο μεχρι να παει για εκπαιδευση
Αυτό το έχεις πει ίσα με 200 φορές...Γιατί τόσο επιμονή???θεωρω πως πρεπει να πας σε επαγγελματια εκπαιδευτη και μαλιστα να ειναι και εκτροφεας της φυλης οποτε να την ξερει 100%
Γιατι αν συνεργαστει με εναν απο τους εκτροφεις γ.π στην ελλαδα οι οποιοι ειναι εκπαιδευτες οι περισσοτεροι 1ον θα μπορει να μεγαλωσει το κουταβι της καλυτερα διοτι ολοι γνωριζουμε οτι στο μεγαλωμα κουταβιου οι εκτροφεις ειναι οι καλυτεροι και 2ον θα εχει να κανει με εναν ανθρωπο που ασχολειται κατα κυριο λογο με τον γ.π και οχι με ροτ μαλινουα γ.π ντομπερμαν κτλπ.η καθε φυλη ειναι διαφορετικη και εκπαιδευεται διαφορετικα.Και πρεπει φιλε μου ο εκτροφεας να ειναι και εκπαιδευτης διοτι ετσι θα μπορεσει να σου πει πιο κουταβι ταιριαζει σε σενα,πως να το μεγαλωσεις τι να προσεξεις κτλπ και οχι να σου λεει στο περιπου.Αυτό το έχεις πει ίσα με 200 φορές...Γιατί τόσο επιμονή???
Δλδ αν πάει σε έναν εκπαιδευτή που ασχολείται με την εκπαίδευση 20 χρόνια, έχει κάνει σπουδές και εγώ δεν ξέρω που...Θα έχει χειρότερα αποτελέσματα????
Για εμένα ο εκτροφέας είναι εκτροφέας και ο εκπαιδευτής εκπαιδευτής...
Όπως και ο κτηνίατρος κτηνίατρος....Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα τέλεια...Αν τα κάνεις όλα το ποιο πιθανό είναι να κάνεις "πασαλείμματα"....
Δε συμφωνώ αλλά σεβαστή η άποψη σου. Αυτά που περιγράφεις τα κάνει ο εκτροφέας έτσι και αλλιώς. Δεν χρειάζεται να είναι και εκπαιδευτής για να τα κάνει. Το θέμα είναι ότι όταν θα του πάω εγώ το Ακίτα μου, που είναι και λίγο ποιο ατίθασο, τι θα μου πει? Δεν το αναλαμβάνω? ή αν του πάει κανείς κανένα boerboel, τι θα κάνει??? Θα πάει να το εκπαιδεύσει όπως κάνει τόσα χρόνια με τα Γερμανικά του, και θα φάει τα μούτρα του...?Και πρεπει φιλε μου ο εκτροφεας να ειναι και εκπαιδευτης διοτι ετσι θα μπορεσει να σου πει πιο κουταβι ταιριαζει σε σενα,πως να το μεγαλωσεις τι να προσεξεις κτλπ και οχι να σου λεει στο περιπου.