Ανησυχία για δυσπλασία

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Γεια σας.
Πριν έναν μήνα περίπου απέκτησα έναν Γ.Π. (αρχικό ποστ: Γεια σας! ).

Για την ραχίτιδα ο κτηνίατρος είπε να τρώει το κουτάβι royal canin junior pediatric και 2 χάπια γλυκοζαμίνης/ χονδροιτίνης καθημερινά ώσπου να κλείσει τον χρόνο. Γενικά ήταν καθησυχαστικός με το πρόβλημά του.

Τον τελευταίο καιρό διάβασα πάρα πολύ σχετικά με την ραχίτιδα και την δυσπλασία. Υπάρχει πιθανότητα να έγινε λάθος διάγνωση και το κουτάβι να έχει δυσπλασία και όχι ραχίτιδα?

Άλλοι λένε οτι η καλύτερη ηλικία για εξέταση δυσπλασίας είναι όταν ο σκύλος γίνει περίπου ενάμιση χρονών, άλλοι υποστηρίζουν οτι μετά τους 3 μήνες φαίνεται και μπορούν να γίνουν εξετάσεις. Όσο πιο πολλά διαβάζω τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι.

Υπάρχει κάποιος που ο σκύλος του να εκδήλωσε ραχίτιδα ή δυσπλασία και μπορεί να μου μιλήσει για την εμπειρία του?

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Με επιφύλαξη αυτών που θα γράψω υπάρχουν τέσσερις βαθμίδες στον χαρακτηρισμό της κατάστασης των πίσω ισχίων που κρίνουν την δυσπλασία του Γ.Π.

Α1 Κανονικη, Α2 Καλή, Α3 Αποδεκτή. Από Α4 και πάνω ο σκύλος κρίνεται ακατάλληλος για αναπαραγωγή. Οι γνώστες της φυλής ας με διορθώσουν αν κάνω λάθος...

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Αυτή είναι η δικιά μου εμπειρία.
http://www.dogforum.gr/v3/υγεία.ασθένειες-17/juvenile.pubic.symphysiodesis.jps-19246/

Γνώμη μου, να πας σε ορθοπεδικό κτηνίατρο, αν δεν εμπιστεύεσαι τον δικό σου.....
Εμείς στον Βλαχόπουλο στη Ν.Σμύρνη είχαμε πάει...Πανάκριβος, αλλά θεωρείται από πολλούς κορυφή....

Και ρίξε και μια ματιά στα παρακάτω:

http://www.dogforum.gr/v3/υγεία.ασθένειες-17/δυσπλασία.sos.επέμβαση.ή.ευθανασία-19268/

http://www.dogforum.gr/v3/υγεία.ασθένειες-17/δυσπλασία.τύπου.ε-18922/

.

Last edited:

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
41
πατρα
η δυσπλασια στα Γ.Π ειναι κατι συνηθες στα Γ.Π λογο της εμπορικοτητας που εχουν αναπτυξει στην φυλη....εχω ακουσει ακομα και εκτροφεα να λεει "μην σας πει κανενας εκτροφεας πως δεν εχουν δυσπλασια τα γ.π θα λεει ψεμματα 100% " δεν ειμαι σε θεση να κρινω γιατι ειναι απιστευτο μεγαλο θεμα και θελει επιχειρηματα τα οποια δεν κατεχω ..απλα θα πω πως δεν μου αρεσε σαν φραση...

για να πεις πως εχει δυσπλασια ενα κουταβι ειναι μεγαλο θεμα και δυσκολα θα την δεις αν ειναι μικρο ηλικιακα εκτος αν μιλαμε για ασχημα πραγματα που εχω δει ροτι με δυσπλασια Ε σε ηλικια 8 μηνων....οπως σου ειπαν και οι υπολοιποι ακτινογραφιες σε γιατρο ειδικευμενο σε τετοια θεματα και οχι ανγχος ειναι κακος συμβουλος...επισης αν δεις η εχετε εσυ και ο γιατρος σου την παραμικρη υπονοια διαλεξτε τροφη καλη για να παιρνει τα συστατικα που χρειαζετε για την αναπτυξη να μην του λειψει τιποτα απο την αναπτυξη μιας και η ποιοτητα κανει τηην διαφορα σε αυτην την φαση και διατηρηστε οσο λιγοτερα κιλα στον κουταβο να μην επιβαρυνεται...

εξηγουμαι να μην παρεξηγουμαι... θα το πω λαικα αν δινεις τροφη που δεν ειναι καλη σε συστατικα και λειπουν απο την διατροφη του και δινεις 300 γραμμαρια την ημερα μπορει να δινεις μια αλλη τροφη που να μπορει να δωσεις στην δοσολογια της 250 γραμμαρια και να εισαι καλυμενη απο ολα αυτα που δεν πρεπει να λειψουν απο το κουταβακι για την αναπτυξη του....ετσι εστω και ενα κιλο κατω θα βοηθησει σκελετικα να μην επιβαρυνεται ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΠΩς ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΔΥΣΠΛΑΣΙΑ.
επισης πλακακι σκαλες μπαλακι τρεξιματα κατσικισματα σηκωμα στα 2 ποδια τα ξεχνας ειτε εχει δυσπλασια ειτε οχι ο γ.π μεχρι να μεγαλωσει δεν πρεπει να κανει τσιρκα

υπομονη ολα καλα θα πανε...

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Θα μιλήσω στον κτηνίατρο μου σχετικά με το [FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]Ortolani Test για να πάρω μια πρώτη ιδέα για την κατάσταση του. Διάβασα τόσα πολλά για την δυσπλασία που αγχώθηκα μήπως τελικά δεν είναι ραχίτιδα... Η αλήθεια είναι οτι είδαμε μεγάλη βελτίωση με την ραχίτιδα με αυτά που μας συνέστησε. [/FONT]

[FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]Στο σπίτι έστρωσα πάλι τα χαλιά και γενικά προσπαθούμε να μην τον κουράζουμε. Στην βόλτα κάνουμε διαλείμματα και καθόμαστε αρκετά. Το μόνο πρόβλημα είναι οτι μένουμε στον δεύτερο όροφο και δεν έχουμε ασανσέρ!

[/FONT]Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Καλό βράδυ.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
anesidora επειδη και εγω εχω ενα κουταβακι γ.π 4 μηνων σχεδον απο εκτροφειο εκτος απο την τροφη του advance puppy large του δινω 3 χαπια gdrox την ημερα και μια κουταλια του γλυκου anima strath.τα gdrox βοηθανε να αναπτυχθουν καλα τα κοκκαλα και οι αρθωσεις του σκυλου(βοηθαει λογικα στο να μην βγαλει δυσπλασια ο σκυλο)και το σιροπι εχει βιταμινες.ρωτα τον κτηνιατρο σου για αυτα νομιζω οτι θα βοηθησουν.εμενα μου ειπε να τα παρω ο εκτροφεας μου και ετσι επραξα αλλα και η κτηνιατρος μου ειπε οτι κανω πολυ καλα που τα χρησιμοποιω και ο σκυλος παει σουπερ.

Last edited:

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
πολλα δεν του δινεις? δινεις μια πληρη τροφη προς τι οι εξτρα βιταμινες? μια καψουλα yumove τη μερα μου εδωσε εμενα ο κτηνιατρος για ενισχυση.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
εμενα ο εκτροφεας μου(clevercanin)αυτα μου ειπε.επισης τα δινουν και αλλοι εκτροφεια οπως το del vento margio.δεν ξερω αν ειναι πολλα η λιγα αλλα για να το λεει σιγουρα κατι ξερει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
... αλλα για να το λεει σιγουρα κατι ξερει.
Μην κόβεις τον λαιμό σου.
Ούτε τον Θεό τον ίδιο δεν θα πρέπει να εμπιστεύεσαι έτσι τυφλά και αβασάνιστα.
Ολοι άνθρωποι είναι και λάθη κάνουν.

Κι εμένα μου φαίνονται υπερβολικά, όσα δίνεις. Εγώ, δεν θα έδινα τίποτα απ'αυτά στον σκύλο μου, εφόσον του δίνω μια καλή τροφή και εφόσον τον έχω πάρει από ένα καλό εκτροφείο, που θεωρητικά εγγυάται, ότι δεν υπάρχει ανάγκη, να παίρνει τόσα ενισχυτικά.

Στην θέση σου...θα το διασταύρωνα τουλάχιστον με 2-3 γιατρούς. Με συζήτηση εννοώ. Οχι με εξέταση του σκύλου.

Πως το λέγαμε κε.Γιάννη...."ουκ εν τω πολλώ το ευ"; :rolleyes:

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
εγω ξερω οτι κανενα σκευασμα δεν προλαμβανει δυσπλασια .αν ειναι στο γονιδιο του σκυλου θα την εμφανισει.απλα βοηθητικα για μερικη ενισχυση ειναι ολα αυτα επειδη δεν μπορουμε να αποφυγουμε πληρως πλακακια και σκαλες.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
και φυσικα μιλαω για ενα χαπι τη μερα οχι για τοσα πολλα συν βιταμινες.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
ο καθενας εχει τις αποψεις του.εγω απο την στιγμη που αποφασισα να παρω σκυλο απο εκτροφειο θεωρω οτι πρεπει να ακολουθω πιστα τις συμβουλες του εκτροφεα μου.φυσικα παντα διασταυρωνω αυτα που μου λεει με τον κτηνιατρο μου. βοηθαει να αναπτυχθουν καλυτερα τα κοκαλα οι συνδεσμοι οι τενωντες τα οστα κτλπ.και εχεις δικιο η δυσπλασια ειναι λογο κακη εκτροφης.ολο το pedigree του δικου ειναι απηλαγμενο απο δυσπλασιες.

Last edited:

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
εγω ξερω οτι κανενα σκευασμα δεν προλαμβανει δυσπλασια .αν ειναι στο γονιδιο του σκυλου θα την εμφανισει.απλα βοηθητικα για μερικη ενισχυση ειναι ολα αυτα επειδη δεν μπορουμε να αποφυγουμε πληρως πλακακια και σκαλες.
εμενα τα πλακακια στο δωματιο μου δεν γλιστρανε και τον κατεβαζω με το ασανσερ κατω:D

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Μην κόβεις τον λαιμό σου.
Ούτε τον Θεό τον ίδιο δεν θα πρέπει να εμπιστεύεσαι έτσι τυφλά και αβασάνιστα.
Ολοι άνθρωποι είναι και λάθη κάνουν.

Κι εμένα μου φαίνονται υπερβολικά, όσα δίνεις. Εγώ, δεν θα έδινα τίποτα απ'αυτά στον σκύλο μου, εφόσον του δίνω μια καλή τροφή και εφόσον τον έχω πάρει από ένα καλό εκτροφείο, που θεωρητικά εγγυάται, ότι δεν υπάρχει ανάγκη, να παίρνει τόσα ενισχυτικά.

Στην θέση σου...θα το διασταύρωνα τουλάχιστον με 2-3 γιατρούς. Με συζήτηση εννοώ. Οχι με εξέταση του σκύλου.

Πως το λέγαμε κε.Γιάννη...."ουκ εν τω πολλώ το ευ"; :rolleyes:
μιλαμε ομως για ενα εκτροφεα που ειναι 35 χρονια σε αυτο τον χωρο με πολλες διακρισεις.τα ιδια δινει και στα κουταβια του.οποτε σιγουρα ξερει.δεν πιστευω οτι θα ελεγε ποτε να δινω αυτα στο κουταβι χωρις λογο.και οπως ξερουμε ολοι οτι οι εκτροφεις ειναι ειδικοι στο μεγαλωμα κουταβιων δεν μπορω να τον αμφισβητισω

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Κυριάκο, εγώ μιλάω γενικώς. Οχι ειδικώς.
Να μάθεις στην ζωή σου, να αμφισβητείς τους πάντες και να αποκτάς δική σου άποψη.
Μην πίνεις νερό στο όνομα κανενός. Κυρίως όταν μιλάμε για την καλή υγεία του σκύλου σου.

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
41
πατρα
για να τα δινει ο κυριος ιωαννιδης λογικα κατι θα γνωριζει .... αν δεν γνωριζει μετα απο τοσα κουταβια τι αποψη να δωσει ο κτηνιατρος ... παραπανω για ενα Γ.Π ο ανθρωπος εκτρεφει την φυλη και γνωριζει ακομα και την τελευταια αναγκη του Γ.Π ο κτηνιατρος δεν γνωριζει τις καθε φυλης σε τετοιο βαθμο τα κουσουρια να το πω ετσι...αφου το ειπε κατι θα ξερει παραπανω.