Ανεύθυνο ζευγάρωμα

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
tasosrules said:
Παιδια μη με χτυπήσετε κιόλας επειδή σας είπα ότι πήρα ένα σκυλάκι το οποίο είναι mix.. και δεν ευθύνομαι εγώ για το αν έγινε ανεύθυνη αναπαραγωγή και διασταύρωση. εγω απλά βρήκα την αγγελία μιας κοπέλας και πήγα είδα τα κουταβάκια η κοπέλα ήταν ευγενικότατη (αυτό κράτα το Stray's help).
tasosrules, καλό είναι να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Η φιλοσοφία του forum, αυτό που πρεσβεύουμε και αυτό που προσπαθούμε να προωθήσουμε είναι η υπεύθυνη κυνοφιλια και η φιλοζωική παιδεία γενικότερα. Προαγωγή υπεύθυνης κυνοφιλιας δεν είναι η επικρότηση της αναπαραγωγήs ημιαιμων από ζευγαρώματα που έγιναν με αφορμή …σκυλοέρωτων!
Αυτα τα ζευγαρώματα έχουν γεμίσει τους δρόμους με πάνω από 300.000 αδέσποτα ζώα!
Ας γίνει σαφές από όλους, πως το θέμα των ερασιτεχνικών ζευγαρωμάτων των ζώων των ιδιωτών ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ! Είμαστε αντίθετοι και αυτό είναι πάγια αρχή μας! ΤΕΛΟΣ!

tasosrules said:
Δε διαφωνώ ότι μπορεί να έκανε λάθος που έκανε τη διασταύρωση η κοπέλα όμως μου είπε ότι όλα τα κουταβάκια είναι κρατιμένα. άρα δε μου πέφτει λόγος.
Λόγος πέφτει σε όλους φίλε tasosrules, διότι τα δυστυχισμένα αδέσποτα ζώα που ζουν στους δρόμους είναι δημιούργημα ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
Οι άνθρωποι τα δημιούργησαν, οι άνθρωποι συντηρούν και διαιωνίζουν την κατάσταση, οι άνθρωποι κωφεύουν στο πρόβλημα και στις εκκλήσεις για βοήθεια!

tasosrules said:
Stray's ο λόγος που δεν απέκτησα σκυλάκι από εκείνα που μου υπέδειξες εσύ αλλά και μία άλλη καλή κυρία απο Θεσσαλονίκη είναι γιατι οι ιδιοκτήτες στην προσπάθεια τους υποτείθεται να βρουν τον κατάλληλο ιδιοκτήτη είχαν την πιο άθλια συμπεριφορά που έχω συναντήσει. Δεν τολμούσες να τους ρωτήσεις κάτι και αμέσως πήγαιναν να σε βγάλουν ότι δε θες το σκυλάκι ότι δεν είσαι καλος ανθρωπος και άλλες τέτοιες βλακείες.
Αγαπητέ φίλε tasosrules, διαχειρίζομαι πάνω από 15 αγγελίες αδέσποτων ζώων προς υιοθεσία. Το τηλέφωνο μου βρίσκεται σε περιοδικά, εφημερίδες και διαδικτυακές κοινότητες. Καθημερινά με παίρνουν άνθρωποι και μου ζητούν τα ζώα. 9 στους 10 είναι ακατάλληλοι!
Το τι ακούω δεν περιγράφεται! Μου ζητάνε τα ζώα για ταράτσες, για πυλωτές, για εξοχικά, για χριστουγεννιάτικα δώρα κτλ.
Εάν η «άθλια συμπεριφορά» που περιγράφεις, είναι ο αυστηρός έλεγχος των ανθρώπων που προτίθενται να υιοθετήσουν το ζώο, σε πληροφορώ πως εγώ έχω την αθλιότερη!

tasosrules said:
Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που βρήκα αυτή την κοπέλα και απορώ πως καποιοι φιλοζωοι απο εδω δε δινουν το δικαωμα σε καποιο σκυλακι εστω και αν είναι ημίαιμο να ζησει και να υπάρχει. Όσο για τον.. δείκτη ευφυίας εχω ακούσει πολάκοις οτι τα ημίαιμα είναι σαφώς πιο έξυπνα από τα καθαρόαιμα. Δεν θέλω να θίξω κανένα όμως νιώθω ότι με πιάσατε από τα μουτρα με το που μπήκα σε αυτο το site που στην τελική δεν μπήκα για να απολογούμαι σε κανεναν αλλα για να μάθω πράγματα και να γίνω πιο υπεύθυνος καλός και σωστός απέναντι σε μία αθώα ψυχούλα.
Εννοείται πως όλα τα ζωάκια έχουν δικαίωμα να ζήσουν και να υπάρχουν φίλε tasosrules! Όλα έχουν αθώες ψυχούλες! Ακόμα και τα αδεσποτακια που σου προτεινε η Strays' help και απερριψες!
Κάποια από αυτά λοιπόν, καταδικάστηκαν να μην βρουν ποτέ σπίτι και να πεθάνουν στο δρόμο επειδή η ευγενική κοπέλα που μας περιέγραψες αποφάσισε πως η Ζιζι πρέπει να ερωτευτεί και να γίνει …μανουλα!

tasosrules

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2007
200
0
Περαία, Θεσσαλονίκη
Φίλε μου καταρχάς δεν μπορείς να ξέρεις αν ήταν ανεύθυνο το ζευγάρωμα που έκανε η συγκεκριμένη κυρία. Δε διαφωνώ ότι είναι η βασική αιτία που υάρχουν τόσα αδέσπωτα σκυλάκια όμως δεν μπορείς ν αξέρεις τι μπορεί να ισχύει σε κάθε περίπτωση χωριστά. Έπειτα για το θέμα με τις ταράτσες κλπ. Ζω μόνος μου σε ένα σπιτι 100 τ.μ. Πιστεύεις ότι θα είναι αρκετά δυστυχισμένο?. Είπες οτι σου έλεγαν διάφορα πράγματα. Το μόνο που ρωτούσα είναι εαν είναι ράτσας ή αν είναι μικρόσωμο. όχι γιατί το θέμα της ράτσας θα έπεζε κάποιο ρόλο αλλά γιατι προσπαθούσα να σχηματίσω στο μυαλό μου μία εικόνα του μικρού σκυλάκου. Σε μια περίπτωση δε είχα κλείσει ραντεβού για να πάω να δω ένα σκυλάκι και αμεσως την επόμενη στιγμή μου λέει ο ιδιοκτήτης του τελικά έκλεισε καποιος άλλος να το πάρει αν θες έλα την τάδε στιγμή αλλιώς θα το πάρει εκείνος ενώ ήξερε οτι εγώ εκεινή τη στιγμή ήταν αδύνατο να πάω. Θεωρείς ότι αυτό ήταν απλά αυστηρός έλεγχος για να κρίνει αν είμαι κατάλληλος για να κρατήσω το σκυλάκι ή αγωνιώδεις προσπάθειες να ξεφορτωθεί το μικρό του "φίλο" ? Γιαυτό σου λέω πως από θέμα συμπεριφοράς ήταν η χειρότερη. Όσο για το ότι με "κατηγορείς" ότι ίσως καταδίκασα μία ψυχούλα στο να μείνει στο δρόμο σου λέω απλά ότι δε νομίζω ότι έχω τέτοια ΄δύναμη ώστε να εξαρτάται από εμένα αν αλλάξει το τοπίο όσων αφορά τα αδέσπωτα σκυλάκια. 'Αλλωστε κι εσύ όπως και ο καθένας θα μπορούσε να πάρει κάποιο αδέσπωτο σκυλάκι και να σώσει μία ψυχούλα ,αντί να δώσει λεφτα και να αγοράσει καποιο.

giulia

Active Member
3 Δεκεμβρίου 2007
39
0
Καλά τα λες και μην πτοείσαι. Ήθελες ένα ζωάκι και το υιοθέτησες. Καθαρόαιμο - ημίαιμο δεν αλλάζει..4 πόδια και ουρά έχουν όλα!!

Υπάρχουν όντως κάποιοι "υπεύθυνοι" σε καταφύγια αδέσποτων ζώων που δυστυχώς έχουν απαράδεκτη συμπεριφορά. Μερικοί έχουν λίγο δίκιο γιατί ακούν/βλέπουν διάφορα περίεργα και το αποτέλεσμα είναι να καταλήγουν περισσότερα ζωάκια στο δρόμο. Δυστυχώς με την συμπεριφορά τους αυτή αποθαρρύνουν τον κόσμο και μένουν τα σκυλάκια στο καταφύγιο (με αβέβαιο μέλλον). Δίκοπο μαχαίρι!!

Όσο για την καθαροαιμία περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!! Αν όμως μερικοί θέλετε να πιστεύετε ότι το ημίαιμο είναι χαζόσκυλο και η ύπαρξή του περιττή/προβληματική βάλτε το χέρι στην τσέπη κι αγοράστε(ουσιαστικά σώστε) κάποιο καθαρόαιμο από τις βιτρίνες...κι αυτό καλό είναι!!

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Tasosrules, η «φίλος» Rottie μπορεί να ξέρει ότι το ζευγάρωμα που έκανε η συγκεκριμένη κυρία είναι μόνο ανεύθυνο.
Μόνο μια εναλλακτική υπάρχει – ότι έγινε τυχαία, και πάλι η καλή κυρία σε αυτή την περίπτωση είναι ανεύθυνη, γιατί δεν μπόρεσε να προφυλάξει την σκυλίτσα της στης «επικίνδυνες» μέρες.
Άλλη εναλλακτική δεν υπάρχει.

giulia

Active Member
3 Δεκεμβρίου 2007
39
0
magi said:
Tasosrules, η «φίλος» Rottie μπορεί να ξέρει ότι το ζευγάρωμα που έκανε η συγκεκριμένη κυρία είναι μόνο ανεύθυνο.
Μόνο μια εναλλακτική υπάρχει – ότι έγινε τυχαία, και πάλι η καλή κυρία σε αυτή την περίπτωση είναι ανεύθυνη, γιατί δεν μπόρεσε να προφυλάξει την σκυλίτσα της στης «επικίνδυνες» μέρες.
Άλλη εναλλακτική δεν υπάρχει.
Χμμ σας έχει πει κανείς ότι οι σκυλίτσες πρέπει (για λόγους υγείας) να γεννήσουν μια φορά οπωσδήποτε?

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Giulia, επίτηδες το γράφεις ??
Αν όντως το πιστεύεις, τότε εξηγείτε ο αριθμός των σκύλων σου (15-20).

giulia

Active Member
3 Δεκεμβρίου 2007
39
0
denis said:
Αν κάνεις στείρωση χωρίς γέννα τί παθαίνει?

Ίσως τπτ..αλλά επικρατεί η άποψη πως με τη γέννα αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισμό της και είναι καλύτερα πριν τη στείρωση να γεννήσει μια φορά.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ίσως τπτ..αλλά επικρατεί η άποψη
TOTE AΓΑΠΗΤΗ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΙΚΙΕΣ ΣΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

''ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ... ''

Η ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΚΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΔΙΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ.

giulia

Active Member
3 Δεκεμβρίου 2007
39
0
magi said:
Giulia, επίτηδες το γράφεις ??
Αν όντως το πιστεύεις, τότε εξηγείτε ο αριθμός των σκύλων σου (15-20).

Έχεις έρθει στο σπίτι μου και το διαπίστωσες με τα ίδια σου τα μάτια? Τα σκυλιά μου είναι όλα στειρωμένα!!!

Την επόμενη φορά που θα σκεφτείς να πεις κακίες σκέψου τι κάνεις εσύ για τα αδεσποτάκια/κακοποιημένα ζώα (ημίαιμα ή καθαρόαιμα) κι άσε με εμένα!! Τα δικά μου τα φροντίζω καλύτερα απ'ότι ίσως κάποιοι φροντίζουν τα παιδιά τους!!

giulia

Active Member
3 Δεκεμβρίου 2007
39
0
denis said:

Η ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΚΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΔΙΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ.
Συνιστώ ψυχραιμία!! Σου είπε κανείς ότι αν δεν γράφεις bold κεφαλαία δε θα τα διαβάσω? Αυτά που γράφω δεν είναι αοριστίες, είναι απόψεις κτηνιάτρων κι επειδή δεν έχουν καταλήξει στη μια ή την άλλη άποψη είπα "ίσως και τπτ".

Για πες μας λοιπόν αγαπητέ τι κάνεις εσύ για να λύσεις το τεράστιο πρόβλημα των αδέσποτων που.............δημιουργώ εγώ και οι απόψεις μου?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Έχεις έρθει στο σπίτι μου και το διαπίστωσες με τα ίδια σου τα μάτια? Τα σκυλιά μου είναι όλα στειρωμένα!!!
Αν έχεις 15 σκυλιά, ας πούμε 8 θηλυκά, και τα στείρωσες μετά την πρώτη γέννα, έχουμε περίπου 50-60 κουτάβια ημίαιμα ... ΜΠΡΑΒΟ! η συμβολή σου είναι σιγουρα τεράστια ... :lol: :lol: :lol:

tasosrules

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2007
200
0
Περαία, Θεσσαλονίκη
denis said:

Σας είπα τι μου έτυχε. Οπότε δε χρησιμοποιώ αερολογίες αλλά βασίζομαι σε συγεκριμένα γεγονότα. Οπότε δε μπορείς εσύ να με χαρακτηρίσεις κάπως . Αν θέλετε να λυθεί το πρόβλημα κάντε κάτι αντί να κατηγορείτε τον κόσμο.

giulia

Active Member
3 Δεκεμβρίου 2007
39
0
denis said:
Αν έχεις 15 σκυλιά, ας πούμε 8 θηλυκά, και τα στείρωσες μετά την πρώτη γέννα, έχουμε περίπου 50-60 κουτάβια ημίαιμα ... ΜΠΡΑΒΟ! η συμβολή σου είναι σιγουρα τεράστια ... :lol: :lol: :lol:
κλαπ κλαπ κλαπ!! και μετά ήρθαν οι μέλισσες!!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
giulia, πρότεινα στον tasosrules να διαβάσει τα παρακάτω θέματα. Εσύ τα διάβασες?

Εάν ΔΕΝ τα διάβασες, ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ!

γιατι ΔΕΝ ζευγαρωνουμε τα σκυλια
Αναπαραγωγή σκύλων
καθαρόαιμα πανέμορφα κουτάβια

Εάν τα διάβασες και παρόλα αυτά εξακολουθείς και γράφεις:

giulia said:
Χμμ σας έχει πει κανείς ότι οι σκυλίτσες πρέπει (για λόγους υγείας) να γεννήσουν μια φορά οπωσδήποτε?
giulia said:
Ίσως τπτ..αλλά επικρατεί η άποψη πως με τη γέννα αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισμό της και είναι καλύτερα πριν τη στείρωση να γεννήσει μια φορά.
…ένα πράγμα έχω να σου πω!
ΕΛΕΟΣ!!!!

](*,) ](*,) ](*,)

giulia

Active Member
3 Δεκεμβρίου 2007
39
0
ROTTIE said:
giulia, πρότεινα στον tasosrules να διαβάσει τα παρακάτω θέματα. Εσύ τα διάβασες?

Εάν ΔΕΝ τα διάβασες, ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ!

γιατι ΔΕΝ ζευγαρωνουμε τα σκυλια
Αναπαραγωγή σκύλων
καθαρόαιμα πανέμορφα κουτάβια

Εάν τα διάβασες και παρόλα αυτά εξακολουθείς και γράφεις:

giulia said:
giulia said:
…ένα πράγμα έχω να σου πω!
ΕΛΕΟΣ!!!!

](*,) ](*,) ](*,)

Ευχαριστώ πολύ για την προσπάθεια!! Τα έχω διαβάσει κι αυτά και πολλά άλλα...πολλά περισσότερα απ'όσα ίσως αρκετοί από σας!! Και στα δικά σας...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Kαλό δρόμο ... μία σημείωση μόνο ... δεν τα λέμε για να πείσουμε εσένα, κακώς το παίρνεις προσωπικά. Εσύ είσαι καμμένη υπόθεση, το ξέρουμε πριν κάν αρχισουμε να σου απαντάμε. Τα λέμε για να υπάρχουν γραμμένα, ΜΗΠΩΣ κάποιος διαβάσει, και καταλάβει λίγο παραπάνω ... αλλιώς θα έγραφες μόνο εσύ ότι το σκυλί πρέπει να κάνει μία γέννα πρώτα κλπ κλπ, και το αποτέλεσμα θα ήταν καταστροφικό.

tasosrules

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2007
200
0
Περαία, Θεσσαλονίκη
Εάν σκοπός του site είναι μια προπαγάνδα υπέρ των καθαρόαιμων σκυλιών πολύ καλώς κι εγώ μαζί σας. Σε ποιον άλλωστε δεν αρέσουν τα καθαρόαιμα σκυλιά. Αν όμως προκύψει και αποκτήσει κάποιος ημίαιμο σκυλάκι θεωρείτε πως δεν έχει θέση εδώ μέσα? Εάν έπαιρνα σκυλάκι απο σωματείο πάλι ημίαιμο δε θα ήταν? Θα είχα πάλι την ίδια αντιμετώπιση? Η πολιτική που ακολουθείτε ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ δεν είναι και η πιο σωστη διότι υποτείθετε πως πάνω απο όλα αυτο το forum είναι για ζωόφιλους. Υπάρχει άραγε κάτι που να χαρακτηρίζει καποιον ως πραγματικό ζωόφιλο εάν έχει μόνο καθαρόαιμο ζωάκι και κάποιον άλλο ωσ κακό ζωόφιλο εάν αποκτήσει καποιο ημίαιμο? Με συγχωρείτε αλλά αυτά μόνο εδώ τα βλέπω και έχω κάπως εκπλαγεί.