Ανεξηγητο γαυγισμα τις πρωινες ωρες


koulis_21

New Member
27 Ιουνίου 2024
1
0
35
Καλησπερα σας,με βαση την πολυ μεγαλη επισκεψιμοτητα του φορουμ θα ηθελα να ζητησω κ γω τη συμβουλη σας.Εχω υιοθετησει ενα κουταβακι εδω και 3 μηνες περιπου.Ειναι κοκκονακι ημαιμο.Γενικως δειχνει να αντιλαμβανεται και να μαθαινει καποια πραγματα.Την τουαλετα μας πηρε λιγο διαστημα για να τη συνηθισει αλλα τωρα ειναι ακριβεστατη.Παει μονιμα στην πανα της,δειχνει να δεχεται ευκολα τις εντολες και να κανει προοδο με το περας του χρονου.Ειχαμε αρκετα μεγαλο θεμα τις πρωτες ημερες για τις βραδινες ωρες και καταληξαμε στη χρηση κρειτ.Με το κρειτ εχουμε κανει καλη προοδο αφου μπαινει σχεδον μονη της μεσα για υπνο το βραδυ αλλα και καθ ολη τη διαρκει της ημερας που θα χρειαστει ξεκουραση.Η μικρη μας ειναι λιγο υπερκινητικη,ζηταει συνεχως παιχνιδια και γενικως δεν δειχνει να κουραζεται.Εχουμε αρχισει σιγα σιγα και τις βολτες εξω......το προβλημα που δειχνει να παραμενει ειναι οτι τις πρωινες ωρες αρχιζει ενα γαυγισμα-κλαμα απλα και μονο επειδη θελει να μας βλεπει.Με την λιγη εμπειρια μου τουλαχιστον εγω αυτο καταλαβαινω.Μολις την βγαλουμε απο το κρειτ το πρωι ερχεται κατευθειαν επανω μας για χαδια και παιχνιδια.Το προβλημα εχει ισως μια καποια εξηγηση γιατι και μας οι ωρες μας αλλαζουν ανα εβδομαδα.Δηλαδη οταν εργαζομαστε πρωινες ωρες και σηκωνομαστε αρκετα νωρις,δν υπαρχει απολυτως κανενα προβλημα.Μενει στο κρειτ μεχρι να γυρισουμε και την υπολοιπη μερα ακολουθει το προγραμμα της.Οταν ομως εργαζομαστε απογευματινες ωρες ειναι φυσιολογικο το πρωινο μας ξυπνημα να ειναι πιο αργο.η μικρη σε αυτην την περιπτωση,σχεδον χαραματα αρχιζει το γαυγισμα-κλαμα και το μονο που καταφερνει ειναι να μας προκαλει εκνευρισμο αλλα και να ενοχλει τους γειτονες.Εννοειται πως προσπαθουμε να μενουμε "αδιαφοροι" στο καλεσμα της αλλα η συνεχομενη ελλειψη υπνου καπου σου προκαλει και προβληματα.Σας ευχαριστω προκαταβολικα για τις οποιες συμβουλες δωσετε και συγνωμη αν σας κουρασα με το μεγαλο κειμενο.
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.825
5.057
patra
grdane.blogspot.com
Καλησπέρα...
συγχαρητήρια καταρχήν για το νέο μέλος της οικογένειας σας.
Μην ξεχνάμε βασικά 2 πράγματα.
1. ο σκύλος είναι ένα ζώο που εκπαιδεύεται αυτόματα και βάση συνήθειας.
2. είναι στην ηλικία που μαθαίνει τεστάρει και προσπαθεί να δημιουργήσει τους δικούς του όρους.

1. δεν έχω καταλάβει από τα λεγόμενα σας και χρειάζομαι κάποια διευκρίνηση
Όταν δουλεύετε πρωί.... ξυπνάτε βγαίνει μια μικρή βόλτα, τσίσα νερό φαί κ.λπ. και ξανά κρειτ μέχρι να γυρίσετε... σωστά κατάλαβα? κι αν ναι όλα αυτά γίνονται πρωινή ώρα κοινώς... γύρω στις 7.00?
όταν είστε απογευματινοί να φανταστώ θέλετε να χαλαρώσετε και να σηκωθείτε λίγο αργότερα παράδειγμα 9 - 10 το πρωί. Η σκυλίτσα τότε αρχίζει από το πρωί γύρω στις 7 - 7.30 να κλαίει να σας ξυπνήσει να ασχοληθείτε μαζί της σωστά κατάλαβα?

σχετικά με την υπερκινητικότητα από τη στιγμή που έχετε ένα κουτάβι που περνάει και κάποιες ώρες ύπνου αλλά και τις ώρες της απουσίας σας στην εργασίας σας εντός κρέιτ, τότε να σκεφτείτε ότι χρειάζεται περισσότερο εκτόνωση παιχνίδια και βόλτες από το συνηθισμένο.
 
  • Like
Reactions: spyv