Ας γράψω μια σημερινή εμπειρία, εντελώς συμπτωματική.
Στο πάρκο που πηγαίνουμε έχει κάνα 2 αγέλες, γνωριζόμαστε τουλάχιστον 3 χρόνια. Οποτε έχω τροφή, τους έχω πάει. Δεν είναι πολλές οι φορές μέσα στα 3 χρόνια αλλά γενικά τα συγκεκριμένα σκυλιά είναι τσουπωμενα, τα ταΐζει πολύς κόσμος.
Ποτέ δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Στη σημερινή βόλτα όμως συνέβη το εξής. Καθώς κάναμε τον περίπατο στο πάρκο, στο πιο πολυσύχναστο μέρος, στην πλατεία ας πούμε, βλέπω μια κυρία μεγάλης ηλικίας να έχει ανοίξει τις κονσέρβες και να τα ταΐζει.
Η δικιά μου επειδή όπως προανεφερα τα γνώριζε, μύριζε γύρω γύρω αδιάφορα. Πλησίαζε όμως τον νοητό κύκλο της περιοχής τους.
Μόλις είδα από μακριά την πορεία της δικιάς μου να συγκλίνει με την περιοχή που έτρωγαν τα αδέσποτα, τη μυρίστηκα τη φάση.
Με λίγο πιο γοργό βήμα πλησίασα, θέλοντας να προστατεύσω το σκύλο μου.
Αυτό που συνέβη στην πορεία είναι να δεχτεί ένα πλάγιο flanking η δικιά μου, από τον αρχηγό της αγέλης και μάλιστα την ώρα που η δικιά μου είχε βρει το golden spot και έδινε πόνο για να κάνει κακά της..
Επειδή είδα τη φάση από την αρχή, αυτός που της επιτέθηκε δεν κατάλαβε ποιος σκύλος είναι. Σαν μενομενος ταύρος έκανε ντου κατά πάνω της, της κάρφωσε 2 δόντια και μόλις την αναγνώρισε και άκουσε και το κλάμα σταμάτησε και γύρισε πίσω στο φαΐ του.
Καθώς συνέβαιναν αυτά και εγώ πλέον έτρεχα προς το σημείο, ένας άλλος σκύλος άρχισε να γαυγιζει προς το μέρος μου, θεωρώντας κ εμένα απειλή.
Τη γυναίκα αυτή που τα τάιζε παιδιά, στα 3 χρόνια που πηγαίνω εκεί δεν την είχα δει ποτέ. Της φώναξα σε έντονο ύφος να μη τα ταΐζει στο κέντρο του γαμω πάρκου. Προσπαθούσα να της εξηγήσω γιατί δεν πρέπει να τα ταΐζει εκεί που τα ταιζε(ολοι οι προηγούμενοι που τα ταΐζουν απόμερα είναι μαλάκες ). Οι απαντήσεις που ερχόντουσαν προς το μέρος μου, με έκαναν να αμφισβητήσω την ύπαρξη της κοινής λογικής στο μέσο άνθρωπο.
"Αυτά τι είναι δεν ειναι σκυλιά? Έρχεσαι με το σκύλο σου και σε νοιάζει μόνο αυτός. Εσύ τα ταισες ποτέ? Όταν θα τα ταΐσεις να κάνεις παρατήρηση "
Δεν άκουγε καν τι της έλεγα. Έβαλε blind mode on,πιθανώς με πέρασε για το μαλάκα που μισεί τα αδέσποτα και ένιωσε ότι έπρεπε να τα υπεραμυνθεί.
Το αποτέλεσμα είναι να κάνουμε 2 ράμματα.
Έτσι για χάρη της "ζωοφιλιας".
Sent from GT-N7100 using tapatalk PRO