Δεν ξέρω από πού μπορείς να το πάρεις, έτυχε εδώ και έχω παραδίπλα από το σπίτι ένα μαγαζί με είδη "υγιεινής διατροφής" (έτσι το λένε αυτοί, έχει βιολογικά, οργανικά και τέτοια) - και μου πε η κομμώτρια που μου το βαλε ότι το πήρε από κει, αλλιώς ούτε που θα το ξερα.
Έκανε 8 ευρώ το βαζάκι των 200 γρ. και 12 το 400 γρ. Και αν κρίνω από την περιοχή που τα χει όλα υπερκοστολογημένα και το μαγαζί που θαρρώ είναι ακριβό, λογικά πιο... κορόιδο από μένα δε μπορεί να σε πιάσουν! Στο amazon βλέπω ένα
πακέτο με 3 το 200άρια το δίνουν με περίπου 15 ευρώ.
(Πάντως σε σχέση με αυτά που θα δινα σε αφρούς για το μαλλί μια χαρά συμφέρει, συν ότι τρώει και το παιδί, μη σου πω ότι θα αρχίσω να τρώω κι εγώ.)
Στο μαλλί παίρνεις με το δαχτυλάκι πολύ λίγο - αλλά πολύ λίγο - το τρίβεις στα χέρια σου να λιώσει (εκτός από τις τελευταίες βδομάδες που πλέον με τη ζέστη έχει λιώσει και είναι υδαρές - ρε μπας και χαλάει και πρέπει να το βάλω ψυγείο; - γενικά είναι συμπαγές) και να απλώσει καλά και στα δυό σου χέρια και έτσι όπως είναι γυαλιστερά τα χέρια σου (να μην φαίνονται τίγκα λαδωμένα, έχεις βάλει πολύ τότε) αρχίζεις και τα περνάς μέσα από το μαλλί, πάντα στις άκρες, γιατί όσο πιο κοντά στη ρίζα ε θα λαδώσουν (*), άντε στο τέλος τέλος που θα χει φύγει το πολύ να τα περάσεις και πιο μέσα, ένα ελαφρύ πέρασμα τις φύτρες και τέλος. Αν έχεις πολύ μαλλί, παίρνεις λίγο ακόμα και επαναλαμβάνεις. Γενικά επειδή στέκονται αρκετά τα μαλλιά, τα "πλάθεις" όπως θες ενώ περνάς τα χέρια, εμένα μου βγαίνουν ωραία όταν "τρίβω" τις άκρες ανάμεσα στα χέρια μου, ανά τούφες.
Υπόψιν (για αυτούς που πάνε εκθέσεις και όποιον άλλο ενδιαφέρεται) ότι και στα σκυλιά μπορείς να το κάνεις το αντίστοιχο, το μέχρι το (*), εξωτερικά για να γυαλίσει η τρίχα, λένε ότι κάνει πολύ ωραίο τρίχωμα, δεν το δοκίμασα.