Ανασκόπηση για τη διατροφή σε 15 λεπτά

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.729
7.229
Dogs are awesome, η απάντηση στην απορία μου για το πώς ζούσε και τι έτρωγε το γηραιότερο σκυλί στον κόσμο, στατιστικά και αριθμοί σχετικά με τη διατροφή και τη σχέση της με τη ζωή των σκυλιών, και το πιο απλό, ευεργετικό και non-pushy tip, πολύ γρήγορα και σχηματικά από τον Rodney Habib, που πολλοί θα τον ξέρετε από το μπλογκ του planet paws (σε facebook και το www - αξίζει να το επισκεφτείτε). Bonus, κάτι για τις γάτες στο τέλος.

Φρέσκο φαγητό (όσο είναι δυνατόν) + άσκηση = (y)

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Μιλάει σαν να εισπνέει και δεν καταλαβαίνω τι λέει, ή εγώ αποκουφάθηκα ρε παιδιά;
Αυτές οι ηθοποιήστικες επικοινωνιακές μ@λ@κίες τον μάραναν. Το ότι δε θα ακούγεται, δεν τον προβλημάτισε.. Κρίμα, και φαίνεται ενδιαφέρουσα ομιλία..

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
H αλήθεια είναι ότι δε μιλάει καθαρά αλλά υπάρχει επιλογή για υπότιτλους;)
Αυτό που με μπερδεύει είναι η μεσοβέζικη λύση που προτείνει. Να προσθέτεις λίγα φρέσκα λαχανικά στην ξηρή και τέλος...εδώ πασχίζουμε να καταλάβουμε τη θρεπτική αξία σε πρωτείνη στην εκάστοτε ξηρά και αντί να προσθέσουμε πρωτείνη, βάζουμε λαχανικά; Που δε χωνεύονται κι έυκολα υποτίθεται; Ειλικρινά με μπέρδεψε

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.729
7.229
Δεν προτείνει αυτό. Δεν προτείνει άμεσα καν κάτι (εμμέσως ναι). Ο τυπάς είναι υπέρμαχος της φρέσκιας διατροφής, και προσπάθησε να δείξει τα οφέλη της. Αυτό που έδειξε με τις κροκέτες και τα φρέσκα σε εκείνα τα κάποια δευτερόλεπτα είναι πως, αν δίνεις επεξεργασμένη τροφή για όποιους λόγους, δεν έχεις χρόνο/χρήμα να ετοιμάζεις φρέσκια τροφή πάντα π.χ., αν έστω και έτσι συμπεριλάβεις και φρέσκια τροφή στη διατροφή του ζώου σου, όχι απαραίτητα ταυτόχρονα, τα οφέλη είναι τα τάδε που παρουσιάζει μετά.

Δεν είχα πολύ πρόβλημα να τον παρακολουθήσω, οι υπότιτλοι κάτι θα κάνουν, αλλά υπόψη ότι είναι από αυτόματο μεταφραστή ομιλίας οπότε θα χει λάθη.

• Like
Reactions: elverg and mareco

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.892
Οι υπότιτλοι στα αγγλικά είναι άριστοι για όποιον έχει πρόβλημα να τον ακολουθήσει. Το αυτονόητο λέει δυστυχώς για όσους από εμάς δίνουμε ξηρά.

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Κατάλαβα τι εννοεί. Το λέει καθαρά όμως, ότι μπορείς να προσθέσεις κάποια φρέσκα λαχανικά, έστω κ εμμέσως....
Αν μπεις κ στη σελίδα του στο facebook είναι ακόμα πιο ξεκάθαρο. Οπως το λες, αν για οποιονδήποτε λόγο "πρέπει" να δίνεις ξηρή, αν προσθέσεις έστω 3 φορές την εβδομάδα φρέσκα λαχανικά, κάνει πολύ καλό υποτίθεται. Μιλάει συγκεκριμένα για λαχανικά δηλαδή..

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.729
7.229
Μιλάει συγκεκριμένα για λαχανικά δηλαδή..
Όχι (μόνο).

Για φρέσκια διατροφή μιλάει.

Αφού μπήκες στη σελίδα του, θα είδες και τα άλλα που έχει που δεν αφορούν μόνο λαχανικά.

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Ναι, είναι κατανοητή η γενική γραμμη. Κι έχω κρατήσει τη σελίδα του για...μελέτη. Στάθηκα σε αυτό το απομονωμένο όμως:

Here’s the part of Rodney’s TedX Talk that was jaw-dropping for me: Research shows that dogs on a diet of dry commercial pet food fed leafy green vegetables at least three times a week were 90 percent less likely to develop cancer than dogs that weren’t. And dogs fed yellow/orange vegetables at least three times a week were 70 percent less likely to develop cancer.

Read more: http://www.care2.com/greenliving/wa...-30-add-this-to-their-bowl.html#ixzz4C97t45AA
http://www.care2.com/greenliving/want-your-dog-to-live-to-30-add-this-to-their-bowl.html#ixzz4C97t45AA
Καταλαβαίνεις τώρα γιατί μου δημιουργήθηκαν απορίες σε σχέση με όσα έχω ακούσει ή προσπαθώ να ακολουθώ ως τώρα;

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.729
7.229
Τι έχεις ακούσει και σε μπερδεύει για να σου πω τι έχει πει αυτός - χωρίς απαραίτητα να συμφωνώ, έστω 100%;

Γιατί δεν είμαι σίγουρη αν η απορία σου είναι για τα λαχανικά γενικά ή αν είναι για το ταυτόχρονο ξηρά-λαχανικά.

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Το δεύτερο...ταυτόχρονα ξηρά-λαχανικά.
Ολες οι έρευνες που κάνω για ξηρά, βασίζονται στη θεωρία που λέει ότι τα ποσοστά φρέσκου κρέατος προκύπτουν πριν υποστεί αποξήρανση. Αρα, κρατάς μικρό καλάθι γιατί αλλάζουν οι τιμές κατόπιν επεξεργασίας. Σε κάτι site όπως το Dog Food Advisor (δεν θυμάμαι αν είναι αυτό ή κάποιο παρεμφερές) για διάφορες καλές προς σχετικά μέτριες πχ τροφές, δίνουν συμβουλή να προσθέτουμε από μόνοι μας φρέσκο κρέας για να έχουμε την επιθυμητή θρεπτική αξία. Το συγκεκριμένο παράδειγμα με συνδιασμό λαχανικών-ξηράς με ανατρέπει λίγο αν θες.
Γενικά τα λαχανικά τα έχω με ερωτηματικό ακόμα, έχοντας βέβαια σκύλο με ευαίσθητο πεπτικό/δυσανεξίες, έτσι κι αλλιώς πειράματα πολλά δεν κάνω προς το παρόν

• Like
Reactions: GRDANE

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.729
7.229
Εξακολουθώ, δε νομίζω ότι λέει να τα δίνεις ταυτόχρονα, αλλά ότι αν στη γενική του δίαιτα ρίξεις και λαχανικά-φρούτα, όταν τρως εσύ π.χ. κ του δώσεις, ή αν του δώσεις ένα καρότο μια μέρα νέτο σκέτο, ότι κάνει καλό.

Για τους χρόνους πέψης αν θες να τα προσθέσεις ταυτόχρονα έχω ακούσει, αλλά δε δίνω ξηρά πλην σπανίων περιπτώσεων, οπότε δεν ξέρω.

Γενικά, σε σκύλο με ευαίσθητο πεπτικό τα λαχανικά, ή έστω να βρεις τα σωστά, είναι θέμα, κι εγώ έχω πρόβλημα.

Fyi, ξεκίνησα το λάδι καρύδας και φαίνεται να κάνει καλό στο πεπτικό.

• Like
Reactions: elpinor

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Fyi, ξεκίνησα το λάδι καρύδας και φαίνεται να κάνει καλό στο πεπτικό.
Καλό στο πεπτικό κάνει και το κεφίρ (το φτιαχτό, όχι η μούφα η έτοιμη στα ψυγεία των σουπερμάρκετ).
Αν θέλει κάποιος μήκυτα έχω να δώσω σε 3 άτομα (έχει γίνει τέρας ...ο Αλέκος)

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
@Estranged Το καρότο, το έχω δει να "βγαίνει" άθικτο στα κακά του. Αρα υποθέτω ότι πρέπει να είναι αλεσμένο. Βασικά ένας καλός μπούσουλας για το ποια λαχανικά πρέπει να είναι ελαφρώς βρασμένα και ποιά απλώς αλεσμένα, καλός θα ήταν. Προς το παρόν τρώει μια υποαλλεργική ξηρά την οποία "εμπλουτίζω" τώρα τελευταία με μια αυτοσχέδια "πάστα" από αλεσμένο μπούτι κοτόπουλου, ή πολύ μικρά κομματάκια συκωτιού πουλερικών τα οποία (σε ελάχιστη ποσότητα) διαλύω στην ξηρά προκειμένου να τη φάει...
Λάδι καρύδας ε; Μάλιστα...κάπου το έχω ξαναδιαβάσει. Οπως και για προβιοτικά ή μαγιά μπύρας. Τελικά μένω χαωμένη...βλέπεις, άλλες οι οδηγίες του γιατρού (που ομολογουμένως έχει μείνει μάλλον λίγο πίσω στις διατροφικές απόψεις αλλά έχουν αποτέλεσμα ως προς το πρόβλημα), άλλες προτάσεις εκεί έξω...ακόμα δεν έχω αποφασίσει ποιό δρόμο να διαλέξω ώστε να κάνω ό,τι καλύτερο βάσει πάντα του τι αντέχει και το "θηρίο" βέβαια.
Εσύ δίνεις ωμό;

(Με το κεφίρ-όχι το σπιτικό όμως ο δικός μου εξερράγει!! Εντελώς ασύμβατος με αυτό)

Last edited:
  • Like
Reactions: GRDANE

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.729
7.229
Κι εγώ είχα θέμα με τα λαχανικά και τα σταμάτησα αλλά θα το ξαναπιάσω το θέμα. Γενικά άθικτα θα βγαίνουν όλα εκτός κι αν είναι αλεσμένα-πολτός, που το ξέρεις ήδη.

Δε δίνω ωμό, θα δινα αν εμπιστευόμουν τα κρέατα που έπαιρνα. Δίνω μαγειρευτό.

Με τα γαλακτοκομικά (αυτό το τύπου κεφίρ του εμπορίου π.χ.) όλα ψιλό εώς χοντρό-εκρήγνυνται. Θέλει κι αυτό το τέμπο του σε σκυλιά με ευαίσθητα στομάχια.

Καλό στο πεπτικό κάνει και το κεφίρ (το φτιαχτό, όχι η μούφα η έτοιμη στα ψυγεία των σουπερμάρκετ).
Το ξέρω ρε γαμώτο και μου χε βρει μια συμφορουμίτισσα μια φίλη της εδώ να μου δώσει αλλά το άφησα τόσο με τις δουλειές που μετά είχαν περάσει αιώνες και ντράπηκα να την πάρω. Μακάρι να μπορούσα να πάρω κομμάτι του Αλέκου αλλά μου πέφτεις κομματάκι μακριά!

Σε τι βλέπεις διαφορά;
Το λάδι καρύδας βοηθάει σε πολλά που δε θυμάμαι. Εμένα ειδικά το πρόβλη,ά μου είναι τα μαλακά κακά εώς διάρροιες με συχνές κολίτιδες. Το λάδι βοηθάει και σε αυτό. Καλή ώρα μόλις τώρα, που το πρωί μου κανε ψιλοπολτό με λίγη βλέννα, πάλι για κολίτιδα το πάει δλδ (τον τάιζε η μαμά μου 2 μέρες και ξέρω ότι δεν του βαζε τίποτα στο φαί), του βαλα λαδάκι μετά στο πρωινό φαί και τώρα πάει να κάνει κακά σε ένα σορό από φύλλα-κλαδάκια κομμένα και σκέφτομαι πάει, θα βουτήξει μέσα ο πολτός και θα χαθεί για πάντα και ω του θαύματος είχαν ψιλοσφίξει τόσο όσο να μείνουν πάνω πάνω και να τα μαζέψω κανονικά χωρίς... διαρροές. Και χωρίς βλέννα. Και ήταν και γυαλιστερά :ROFLMAO: - γιατί το λάδι καρύδας γυαλίζει κιόλας :p

(Και οι σγουρομάλλες βάλτε το και στα μαλλιά σας και πετάξτε όλα τα άλλα προιόντα στον κάδο. Έχω πάθει πλάκα 1,5 μήνα τώρα που το χρησιμοποιώ)

Α και ο κουρκουμάς νομίζω "σφίγγει" και κάνει καλό στο πεπτικό (προσοχή μαζί με αγωγές, είναι αιμοδιαλυτικός). Βάζω κι απ'αυτόν καμιά φορά. Πολύ λίγο. Εναλλακτικά golden paste που τα συνδυάζει και τα 2, αλλά δεν το χω δοκιμάσει ακόμα.

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Α, παρόμοια ζητήματα έχουμε! Απλά εμείς κάναμε και κάτι πρωινούς εμετούληδες που έχουν κοπεί πλέον ευτυχώς!
Είσαι καλή εσύ! Είμαι σπαστή-φριζάτη στην κόμη, αυτό το 2 σε 1 με το λαδάκι που προτείνεις το βρίσκω εξαιρετικό! :ROFLMAO:

• Like
Reactions: Estranged

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.729
7.229
Τα κακά μπορεί να τα μαλακώσει, αλλά για κολίτιδα και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου κάνει λέει θαύματα, γι'αυτό (άρα) το άρχισα.

http://www.sitstay.com/blogs/good-dog-blog/37662913-coconut-oil-for-dogs-the-ultimate-guide

(Δεν θα ξαναφριζάρουν ποτέ. Αλλά τα μαλλιά - και τα νύχια σου επειδή θα το πασαλείβονται θα μακραίνουν σαν τρελά, να ξέρεις. Τεσταρισμένο..)

Ο κουρκουμάς είναι αντιδιαρροικός, αντιθρομβωτικός, αντιοξειδοτικός.

http://keepthetailwagging.com/a-dog-supplement-turmeric/
http://yourolddog.com/benefits-turmeric-dogs/

Το επόμενο βήμα είναι να βρω κ κεφίρ:
http://www.dogsnaturallymagazine.com/so-long-yeast-hello-kefir/

• Like
Reactions: zerom0

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Με τον κουρκουμά προσοχή σε καλαζαρικά σκυλιά - κάπου είχε πάρει ένα σχόλιο το μάτι μου ότι μπορεί να σηκώσει τίτλους.

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
Εμείς τονελέμε Βαγγέλη :D