Αναζητηση σκυλοτροφης. Winner till now... friskies!

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Κι ανθότυρο να τρίψεις μέσα, γιαουρτάκι να βοηθήσει και το εντεράκι, νααααα θα το κάνει...

αν έκρινα από τα κυνηγόσκυλα του θείου μου, που τους δίνει ό,τι πιο φτηνό υπάρχει σε μεγάλο τσουβάλι και τα κρέατα που τρώνε εκείνοι, από το κυνήγι τους κλπ, θα έλεγα ότι τα σκυλιά είναι μια χαρά ευχαριστημένα,
αλλά αν βάλεις δίπλα δίπλα το δικό μου με τα άλλα, βλέπεις μια διαφορά στη μυρωδιά και κυρίως στην τρίχα. Κι ο δικός μου για να φάει αυτή που του δίνω εγώ, που δεν συγκρίνεται με του θείου, την τρώει με λιγότερη λαχτάρα από την άλλη την ό,τι να'ναι. Να κάνεις το σκύλο να φάει την τροφή που του παέι καλύτερα από αυτές που του έχεις δοκιμάσει είναι πιο εύκολο από το να βρεις αυτή που του ταιριάζει.
Δεν είναι κριτήριο τι του αρέσει μόνο.
κι εμένα μου αρέσουν τα mcdonalds, αλλά πια δεν τρώω! ;)

Άσε που όταν του έδινα orijen, είχα βρει ένα αδεσποτάκι και το τάιζα, μέχρι να την αγγίξει...έκανα αμάν! αλλά δε μου είπε κάτι αυτό!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Η αληθεια ειναι οτι του αλλαξα πολλες τροφες μεσα σε συντομο χρονικο διαστημα για να δω ποια θα τον ενθουσιασει περισσοτερο.
Πάω στοίχημα πως περισσότερο θα τον ενθουσίαζε μια μακαρονάδα που θα την καταβρόχθιζε σε 30 δευτερόλεπτα αλλά μόνο καλό δεν του κάνει... ;)

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
Μπραβο kos, η applaws ειναι τελικα! Πηγα σημερα στο μαγαζι με τις σκυλοτροφες και ειδα τη συσκευασια. Αυτη με το κοτοπουλο!

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
εδω μπορεις να δεις και τα συστατικα της εαν δεν εχεις τη συσκευασια http://mpmproducts.co.uk/applaws_drydog_product_information.asp?in_section=applaws, προσωπικα δεν εχω ασχοληθει με τη συγκεκριμενη απλα ριχνοντας μια βιαστικη ματια μου φαινεται αρκετα καλυτερη απο τη friskies, παντως οπως προειπα και οπως ειπαν και οι αλλοι υπαρχουν αρκετες καλες ξηρες που βαση των συστατικων τους ειναι καλυτερες, απο κει και περα η επιλογη ειναι δικη σου.

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
kos οσο καλυτερη και να ειναι το σκυλακι μου ειναι κοντα στις 3 μερες νηστικο μονο και μονο απο αυτη την τροφη! Δεν την ακουμπαει οσο και να πειναει! Το μονο που εχει φαει τις τελευταιες 3 μερες ειναι κανα δυο μπισκοτα της pedigree. Δεν την αγγιζει λεμε! Χωρια που σημερα δεν εχει πιει και καθολου νερο, ενω ολη μερα τρεχει και παιζει με κατι αλλα σκυλια και εχει κρεμασει και τη γλωσσα του κατω! :(

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν διψάσει, θα πιει νερό!Ότι δεν τρώει το φαί του δεν σημαίνει ότι κάνει εμπάργκο κι απο το νερό!
Αν του δίνεις λιχουδιές θα ξέρει ότι τελικά θα ενδώσεις και του δώσεις οπότε δεν θα φάει την τροφή του!

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
Μα εχει να πιει νερο απο χτες και ολη μερα σημερα ετρεχε! Μου κανει εντυπωση οτι δεν εχει διψασει. Δηλαδη προτεινεις να μην του δινω ουτε λιχουδιες? Γιατι το σκυλι φαινεται οτι πειναει, καθε που βλεπει εμενα η οποιονδηποτε αλλο να τρωει κατι ορμαει, η ακομη και αν με δει να του παιρνω το μπολακι του φαγητου κουναει την ουρα, παγωνει το βλεμμα και κανει ενα σιγανο σκουξιμο σαν παραπονο οτι δεν εχει φαει ακομα! Και με το που του βαζω την applaws απλα τη μυριζει, φευγει και συνεχιζει το παραπονο! :( Την πληρωσα και 14 ευρω παναθεμα τον και θα παει χαμενη μου φαινεται!

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Το έχεις κακομάθει το σκυλάκι σου!
Όπως κι εγώ, βέβαια! ;)
Κόψε τις λιχουδιές ντε!
Κι άσε μόνο την ξηρή του τροφή και αυτή μόνο τις συγκεκριμένες ώρες, που το ταΐζεις.
Τίποτε άλλο, ούτε δικό σας φαγητό ούτε λιχουδίες!
Υπομονή, θέλει λίγες μέρες...
Κι εμένα όταν συνηθίζει το μαγειρευτό που του κάνω, φτάνει σε σημείο να μην τρώει κιμά, γιατί τον έχει βαρεθεί!
Και τότε του βάζω σκέτη ξηρή... να επανέρχεται!

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
Οταν λεμε λιχουδιες μη φανταστεις τρελα πραγματα. Ενα μικρο μπισκοτακι τρωει τη μερα. Οποτε εδω και 3 μερες ειναι με 2 μικρα μπισκοτακια σκυλων!

molotof

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2009
108
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ξερω οτι πολλοι μπορουν να διαφωνουν. Ο κουταβος μου, 6 μηνων, εχει αλλαξει αρκετες τροφες μεχρι τωρα. Μερικες απο αυτες ψηφισμενες και σαν καλυτερες τροφες σκυλων στα ετη 2009 και 2010.

γιατι δεν την ονομαζεις η καλυτερη τροφη για το 09 αλλα και το 10 ειναι η orijen.
και ειναι γιατι δεν περιεχει καλαμποκι και ε .

αν δεν την τρωει το σκυλακι σου ειναι ενα αλλο θεμα και ασε με να εχω επιφυλαξεις
για τον τροπο που ΕΣΥ το ταιζεις .
δεν εχει καμια μα καμια σχεση η ποιοτητα της orijen με αυτη της φρικης ειναι τροφες που τις χωριζει το χαος .
οσο για τα κοπρανα του σκυλου θα πρεπει να ειναι μαλακα πληρως σχηματιχμενα , η φυση δεν εχει κανει τα σκυλια να χεζουν κοτρονακια .
εντελως στρερεα κοπρανα = πολλα Ε 320 η Ε321 κοινος ΒΗΑ η ΒΗΤ
δες απλα στα συστατικα της τροφης που επιλεγεις

Last edited by a moderator:

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
Σαν να αρχισε να τη συνηθιζει την applaws μου φαινεται. Παντως βρε παιδια, οσοι την ξερετε, εχετε προσεξει την εικονα που εχει στη συσκευασια της? Εχει ενα golden retriever κουταβι το οποιο ειναι κυριολεκτικα ΘΛΙΜΜΕΝΟ! Ωραια επιλογη φωτογραφιας! :p Αντε να την παρεις την τροφη αμα την προσεξεςι!!!

stefth

New Member
23 Μαρτίου 2010
4
0
Αιγαλεω
Ειχα το ιδιο προβλημα με το westie μου με το που του εδωσα royal canin για ευαισθητο πεπτικο ειναι μια χαρα,θα τη συνεχισω μεχρι 10 μηνων και μετα την κανονικη τροφη.Οταν ειναι κουταβακια εχουν ευαισθητο πεπτικο και καλο ειναι να παρεις μια αξιολογη σκυλοτροφη και οχι απο supermarket

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
εντελως στρερεα κοπρανα = πολλα Ε 320 η Ε321 κοινος ΒΗΑ η ΒΗΤ
δες απλα στα συστατικα της τροφης που επιλεγεις
Πώς συνδέονται τα Ε με το πόσο στέρεα είναι τα κόπρανα?

g3org1a αν θέλεις δες εδώ, υπάρχει topic για την Applaws: Καινούρια τροφή με υψηλή πρωτεϊνη τύπου orijen.

(Δεν ξέρω για την σκυλίσια, η γατίσια Applaws πάντως θεωρείται μία από τις καλύτερες τροφές. Ξέρω, δεν σε βοήθησα και πολύ... :p :D )