1. ...θέλω ο σκύλος να με καλύπτει και από αισθητικής πλευράς, και ο συγκεκριμένος δε κάνει κάτι τέτοιο.
Προτιμώ τα μυώδη και αθλητικά σκυλιά που αποπνέουν έναν παραπάνω δυναμισμό, όσο παιδαριώδες και αν ακούγεται...
2. ...Έχοντας καταλήξει λοιπόν σε dobermann και rottweiler, μόνο για κάποιο έκ των pressa canario, cane corso και bullmastiff θα μπορούσε να με δελεάσει.
3. ...Αλλά και αυτά από όσα διάβασα τουλάχιστον δεν έχουν ιδιαίτερα ποιοτική εκτροφή στη χώρα μας, ή τουλάχιστον αυτή την εντύπωση αποκόμισα εγώ, έστω και λανθασμένα, γιαυτό και τα απέκλεισα από την τελική επιλογή μου...
Τώρα, έτσι απλά για να "κουβεντιάζουμε" (και να δικαιολογήσουμε το γεγονός ότι είμαστε φόρουμ)...
1. Εντάξει, εγώ σου υπέδειξα να ρίξεις μιά ματιά και στο Bouvier, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει εκτροφή στην Ελλάδα, απλά για να δημιουργείς μιά σφαιρική - πληρέστερη εικόνα...
Να κάνω μιά διόρθωση, όμως: Τα Bouvier
είναι πολύ μυώδη και αθλητικά (και ιδιαίτερα δυναμκά) σκυλιά! Μη σε ξεγελάει η ύπαρξη πυκνού τριχώματος...
Και, τέλος, Bouvier = παιδιά... γι' αυτό εξάλλου και το ανέφερα...
Πάμε, λοιπόν, ένα βήμα παρακάτω...
2. Οπως σου είπα ήδη, ο "τελικός" σου (δηλαδή, Dobermann, Rottweiler) είναι θαυμάσιος!
Και πάλι θα μπορούσαμε να σταματήσουμε εκεί... απλά για την "κουβέντα"...
Και τα υπόλοιπα 3 σκυλιά που αναφέρεις είναι εξαιρετικά... απλά, θα σου έλεγα να απομακρυνθείς λίγο από το pressa (μιάς και είναι "ελαφρά πιο τσίτα" από τα υπόλοιπα - πιό "γκαζωμένο", πως να το πω?)...
3. Εδώ, θέτεις (όχι άδικα) την ερώτηση του εκατομμυρίου...
Ολα είναι σχετικά... σαφώς και υπάρχει εκτροφή των φυλών αυτών...
εξίσου ποιοτική με των 2 φυλών του "τελικού"...
Ολα εξαρτώνται:
α) Από τη σαφήνεια με την οποία θα θέσεις το ζήτημα: "
τι ακριβώς θέλω από σκύλο συγκεκριμένης φυλής"...
β) Από τον
Σωστό και Ευσυνείδητο Εκτροφέα...
Δηλαδή, μπορεί να θέλεις Rolex και να καταλήξεις να αποκτήσεις ένα Folex... και μπορεί να θέλεις Fiat και να πάρεις Fiat..."Στον ήλιο γίνεται ο καρπός
Στο χώμα η ρίζα"