Ανάπτυξη τσιουάουα

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Lara_kouklara Σ ευχαριστώ και πάλι ! Να σαι κάλα !
Πραγματικα το forum ειναι τέλειο και βοηθάτε όλοι πάρα πολύ μία ανίδεη νέα μητέρα!!! :) :)

din@

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2010
58
1
αθηνα
καλησπερα!να το χαιρεσαι το μικρουλι σου!απο τις φωτο που ειδα δεν μου μοιαζει πολυ με καθαροαιμο τσιουαουα...ισως να ειναι ημιαιμο.και εμενα τσιουαουα ειναι μεγαλοσωμο(6 κιλα!) και κακης ποιοτητας απ οτι μου ειπαν εδω στο φορουμ γιατι και εγω δεν ηξερα.τελοσπαντων...νομιζω οτι τα τσιουαουα πρεπει να ειναι μεχρι 3 κιλα περιπου,με σηκωμενα αυτακια και γυριστη ουριτσα.παντως ειναι πολυ ομορφο.

Last edited:

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
τα τσιουαουα πρεπει να ειναι μεχρι 3 κιλα περιπου,με σηκωμενα αυτακια και γυριστη ουριτσα
ναι έτσι είναι! :)

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
ntin@ σε ευχαριστώ και σένα !! Παιδιά πραγματικά είναι απιστευτη η ανταπόκριση σας! :) Να 'στε όλοι καλά !!!!!!!!!!!

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καλως ηρθατε....ειναι φατσουλα παντος(δε ξερω αμε ειναι τσιουαουα)...να περνατε ομορφα!!

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Λοιπον καλησπέρα και πάλι !
Θα σας πω το εξης , πριν λιγο μιλησα με την κυρια που μ εδωσε το μικρο μου σκυλακι της ανεφερα τα σχετικα με την υγεια του και ότι όλα οκ και της ειπα και μαζι με αυτα και ολα όσα μου ειπε ο κτηνίατρος... δηλαδη το γεγονος οτι ειναι μακρυτριχος και οχι κοντοτριχος και το βασικο οτι δεν ειναι καθαρόαιμο κατα την αποψη του διοτι ενω ολα τα χαρακτηριστικα του θυμιζουν τσιουαουα η μουσουδιτσα του δεν ειναι οσο μυτερη θα επρεπε και το γεγονος οτι εχει αρκετες τριχουλες στη μουσουδα μουστακια κτλ ενω τα τσιουαουα μακρυτριχα κοντοτριχα δεν εχου τιποτα στο προσωπο. ο γιατρος μ είπε πως τα τεριε ειναι ετσι! τεσπα αφου της τα ειπα για να μην νομιζει και πως με κοροιδεψε μου λεει σα πολλα δε στα λεει ο κτηνιατρος μηπως να τον αλλαξεις? και 2ο κουφο : σου δημιουργει προβληματα? της λεω οχι - μου λεει ενταξει τοτε αν γινει πανω απο 2μιση 3 κιλα και σου δημιουργει και θεματα να βρουμε να τον δωσουμε και μενω καταπληκτη! ΔΗΛΑΔΗ τι κόσμος ειναι αυτος? και προφανως φταιω και εγω που είχα πληρη αγνοια αλλα ρε παιδια εγω δεν το ειπα για να μου πει να βρουμε να πουλησουμε το σκυλακι! ελεος ! το ειπα διοτι μου πουλαει τσιουαουα κοντοτριχο και βγαινει μακτυτριχο, καθαροαιμο και βγαινει ημιαιμο δηλαδη τι ήθελε να μην της πω τιποτα ? σαφως και το σκυλακι δεν προκειτε να το δωσω αλλα ενταξει και με κοροιδευεις και υποδειξεις μου κανεις και δεν αναλαμβανεις καμία ευθυνη???? πραγματικα καταλαβαινω τωρα την αξια του εκροφειου αλλα ακόμα και ενα pet shop καλυτερα θα αντιμετοπιζε το θέμα απο αυτην ελεος!και για το θεμα μακρυτριχος εγω οταν τον πηρα ειχε πολυ λιγη τριχα δεν τον ελεγες μακρυτριχο αλλα μακρυνε αρκετα στο διαστημα που τον εχω και ο γιατρος μου εξηγησε πως θα μακρυνει κι αλλο και μου θπεδειξε τα χαρακτηριστικα σημεια που θα μακρυνει οπως πχ αυτακια ουριτσα ποδαρακια...

Last edited:

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Λοιπον καλησπέρα και πάλι !
Θα σας πω το εξης , πριν λιγο μιλησα με την κυρια που μ εδωσε το μικρο μου σκυλακι της ανεφερα τα σχετικα με την υγεια του και ότι όλα οκ και της ειπα και μαζι με αυτα και ολα όσα μου ειπε ο κτηνίατρος... δηλαδη το γεγονος οτι ειναι μακρυτριχος και οχι κοντοτριχος και το βασικο οτι δεν ειναι καθαρόαιμο κατα την αποψη του διοτι ενω ολα τα χαρακτηριστικα του θυμιζουν τσιουαουα η μουσουδιτσα του δεν ειναι οσο μυτερη θα επρεπε και το γεγονος οτι εχει αρκετες τριχουλες στη μουσουδα μουστακια κτλ ενω τα τσιουαουα μακρυτριχα κοντοτριχα δεν εχου τιποτα στο προσωπο. ο γιατρος μ είπε πως τα τεριε ειναι ετσι! τεσπα αφου της τα ειπα για να μην νομιζει και πως με κοροιδεψε μου λεει σα πολλα δε στα λεει ο κτηνιατρος μηπως να τον αλλαξεις? και 2ο κουφο : σου δημιουργει προβληματα? της λεω οχι - μου λεει ενταξει τοτε αν γινει πανω απο 2μιση 3 κιλα και σου δημιουργει και θεματα να βρουμε να τον δωσουμε και μενω καταπληκτη! ΔΗΛΑΔΗ τι κόσμος ειναι αυτος? και προφανως φταιω και εγω που είχα πληρη αγνοια αλλα ρε παιδια εγω δεν το ειπα για να μου πει να βρουμε να πουλησουμε το σκυλακι! ελεος ! το ειπα διοτι μου πουλαει τσιουαουα κοντοτριχο και βγαινει μακτυτριχο, καθαροαιμο και βγαινει ημιαιμο δηλαδη τι ήθελε να μην της πω τιποτα ? σαφως και το σκυλακι δεν προκειτε να το δωσω αλλα ενταξει και με κοροιδευεις και υποδειξεις μου κανεις και δεν αναλαμβανεις καμία ευθυνη???? πραγματικα καταλαβαινω τωρα την αξια του εκροφειου αλλα ακόμα και ενα pet shop καλυτερα θα αντιμετοπιζε το θέμα απο αυτην ελεος!και για το θεμα μακρυτριχος εγω οταν τον πηρα ειχε πολυ λιγη τριχα δεν τον ελεγες μακρυτριχο αλλα μακρυνε αρκετα στο διαστημα που τον εχω και ο γιατρος μου εξηγησε πως θα μακρυνει κι αλλο και μου θπεδειξε τα χαρακτηριστικα σημεια που θα μακρυνει οπως πχ αυτακια ουριτσα ποδαρακια...
Ου μπλέξεις με κυράτσα. Αυτή είναι η ενδέκατη εντολή:)

Last edited:

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Δυστυχως ετσι ειναι, καθε μια-ενας που πιστευει οτι μπορει να ζευγαρωσει τα σκυλια του!!!Και οτι σου ειπε να βρειτε αλλου να το δωσεις,απο εκει καταλαβαινεις οτι απλα το κανει για εμπορειο και οχι για αλλο λογο!!!Οπως και να εχει το σκυλακι τωρα το εχεις και αφου δε σε πειραζει που τελικα δε ειναι τσιουαουα....με αγαπη,φροντιδα και υπομονη ολα θα πανε καλα,οποτε ξεχνα την "κυρια"!!!Χαιρομαι(εστω και αργα) καταλαβες την διαφορα ενος επαγγελματια και ενος σκυλεμπορα!!!
Ευχομαι ολα να πανε καλα και να ειναι υγιεις.....και να περνατε σουπερ!!!:)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
καλημέρα!
Μπα μη νομίζεις ότι τα πετ σοπ είναι καλύτερα!
Αν σου είχαν πουλήσει αυτό το σκυλάκι που έχεις και πήγαινες να τους ζητησεις το λόγο γιατί είναι μακρύτριχο και ημίαιαμο, αφού θα σου πούλαγαν φούμαρα ότι πρόκειται περί βασιλικού τσιουάουα σπάνιας εκτροφής ή κάποια τέτοια αηδία αν επέμενες πολύ και τους έπρηζες θα σου πρότειναν να σου δώσουν άλλο αν ήθελες και να το πάρουν πίσω. Και πάλι το κέρδος τους θα ήταν τεράστιο!

Κοίτα να φροντίζεις εσύ το σκυλάκι σου τώρα, και το επόμενο να το πάρεις με το σωστό τρόπο!

ΥΓ: ¨οντως υπάρχουν πολλά είδη τερριέ που δεν μοιάζουν καθόλου μεταξυ τους μορφολογικά...ή κάτι δεν κατάλαβες ή ο κτηνίατρος είναι πολύ άσχετος απο φυλές, που δεν είναι απαραιτήτως κακό άμα ξέρει καλή κτηνιατρική, αλλά τι της πετάνε αυτές τις πατατιές άμα δεν ξέρουν...πφφφφ:rolleyes:
Ούτε κι εμένα μου θυμίζει κάποιο τερριε...με τσιουάουα μοιάζει αρκετά, βάλε και καμιά φωτο ακόμα να το δουμε καλύτερα! Όρθιο αν μπορείς να είναι και από το πλάι τραβηγμένη η φωτο :)

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
ο γιατρος μου ειπε πωσ μοιαζει με καποιο τεριε αλλα ρε παιδια δεν εχω ιδεα απο αυτο το ειδος ρατσας οπότε καν δεν θυμαμαι με ποιο μου εδειξε! βασικα μου εξηγησε πως μοιαζει με τσιουαουα και πιστευει πως ειναι σε ποσοστο περιπου 90% αλλα μπροστα η μουσουδιτσα επρεπε να μην εχει καθολου τριχουλες και οτι απο αυτο γεγονος και μονο πιστευει πως δεν ειναι καθαροαιμο! ισως και η μουσουδιτσα επρεπε να ναι λιγο πιο μυτερη σε ολα τα αλλα μου είπε τσιουαουα ειναι .υποθέσεις εκανε και ο ανθρωπος που να ξερει τωρα! η κυρια χθες επεμενε πως ειναι καθαρο τι να πω θα δειξει αλλα και παλι μικρη σημασια εχει ! το δευτερο τσιου μου θα το επιλεξω σωστα!
θα βαλω φωτογραφιες το απογευματακι :)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Δεν έχω δει ποτέ μου μακρύτριχο τσιουάουα εκτός απο φωτογραφίες φυσικα.

Ο Άρης μας (το τσίου που έχουμε τώρα) πρέπει να είναι μίξη κοντο-μακρυ, καμία σχέση με την φωτο αλλά κοντότριχο δε τον λες. Πάντως μαδάει απιστευτα.

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Στον ΟΚΑ θα υπάρχει τσιουάουα, που τωρα βρίσκετα στα crufts, οπότε και όποις θέλει θα μπορεί να δεί πως είναι ένα καλό δείγμα και να κάνει τις συγκρίσεις του. Ειναι καλό να γνωρίζουμε οως πρέπει να είναι ένα ζώο , αν θέλουμε να πάρουμε καθαρόαιμο και μάλιστα το πληρώνουμε, διαφορετικά πέρνουμε κάτι απο ένα καταφύγιο και σώζουμε μια ψυχή.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Στον ΟΚΑ θα υπάρχει τσιουάουα, που τωρα βρίσκετα στα crufts, οπότε και όποις θέλει θα μπορεί να δεί πως είναι ένα καλό δείγμα και να κάνει τις συγκρίσεις του. Ειναι καλό να γνωρίζουμε οως πρέπει να είναι ένα ζώο , αν θέλουμε να πάρουμε καθαρόαιμο και μάλιστα το πληρώνουμε, διαφορετικά πέρνουμε κάτι απο ένα καταφύγιο και σώζουμε μια ψυχή.
Τέλεια! Έλεγα να πάω στην έκθεση!
έχετε δίκιο ότι πρέπει να γνωρίζουμε πως πρέπει να είναι το σκυλί που θέλουμε να αγοράσουμε αλλά πριν 3,5 χρόνια που αγοράσαμε το τελευταίο τσίου ήμουν ΠΟΛΥ άσχετη και επίσης νομίζαμε ότι όλα ήταν καλά και σωστά αφού υποτίθετε θα μας έδινε και χαρτια :( Την πατήσαμε σαν χαζοί. Εμείς φταίμε.
Τουλάχιστον τώρα μάθαμε και δεν θα επαναληφθεί ποτέ ξανά το ίδιο λάθος.

tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
ζευγαρώνουν μεταξύ τους κοντοτριχα-μακριτριχα,
και κουτάβια βγαίνουν η το ένα η το άλλο.

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
TALK ABOUT..jpg Kαι επειδή πολλά έχουν ειπωθει για εκτροφείς απο πρώην ανατολικες χώρες να και ενα δείγμα απο το microchihuas Σερβικης εκτροφης, πιστευω ενα καλό δείγμα κοντοτριχου, σε φάση που ειναι εύκολο για όποιον το δει να κάνει συγκρίσεις