Ανάπτυξη τσιουάουα

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Όπως σου ξαναείπα ο κόσμος είναι αδαής.
Δεν σημαίνει πως επειδή σου πούλησε το σκυλί ήθελε να σε κοροιδέψει.
Μπορεί να σκέφτηκε
"Τσιουάουα θα του δώσω (ακόμα και να μην είναι, αυτή δεν το ξέρει γιατί έχει άγνοια προφανώς) 2 κατοστάρικα, από αλλού θα σκαγε 700-800.
Καλός είναι θα αγαπάει το σκυλάκι, όλα καλά"

Χωρίς όμως να έχει εξετάσει τους γεννήτορες για κληρονομικά προβλήματα,
που μπορεί π.χ. να εμφανιστούν στο κουτάβι σου κλπ.
Χωρίς να ξέρει τι σου δίνει, απλά έβαλε μια τιμή και εσύ επειδή είχες άγνοια το αγόρασες.
Τώρα όμως ξέρεις,ποτέ δεν είναι αργά, εξάλλου στο Ελλάντα ζουμε.

Αυτό δεν την κάνει κακιά, την κάνει απλά ανεύθυνη.

Για το επόμενο σκυλάκι αν θες την συγκεκριμένη φυλή,
να ψαξεις για σωστό εκτροφέα της φυλής.

Θα βρεις πολλές πληροφορίες στο forum.
Φιλικά πάντα :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Θα σου πω λοιπον l.kyveli για ποιο λόγο έκανα αύτα τα λάθη. 1.αγάπησα αυτο το σκυλάκι με το που το είδα 2.δεν ειδα γονείς διότι τους είχε η αδέρφη απο οτι λέει της κυρίας που μου το έδωσε και έκεινη το έδινε γιατι είναι κομμωτρια και τελικά δεν ειχε καθολου χρόνο να το φροντιζει λεει
ΚΑΙ τεελος η συγκεκριμένη κυρία που μου το έδωσε με πέρνει ανα 2 με 3 μέρες τηλ για να δει τι κάνει το σκυλάκι. Ξερω που μενει και που δουλευει, το σκυλακι το πηρα 200 ευρω ειλικρίνα δεν καταλαβαίνω αφού ήθελε να με κοροίδεψει γιατι να ενδιαφέρεται για το σκύλι που μου πουλησε? Δεν δικαιολογουμαι φυσικα απλα μοιραζομαι τις απορίες μου μαζι σας! :)
Το ζευγάρωμα σκύλων είναι δουλειά μόνο για τους εκτροφείς. Όλοι αυτοί που έχουν δήθεν καθαρόαιμα και τα ζευγαρώνουν και μετά τα πουλάνε 200 € ή αυτοί που έχουν ημίαιμα και τα ζευγαρώνουν επειδή το σκυλί τους έχει "ανάγκες" δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα και είναι το ίδιο με αυτούς που πετάνε φόλες από άποψη ηθικής διότι δημιουργούν με μαθηματική ακρίβεια αδέσποτα. Αν ενδιαφερόταν για το κουταβάκι θα έπρεπε να μην το δημιουργήσει στειρώνοντας το σκυλί της.
Δεν σε κατηγορώ , καταλαβαίνω και τις απορίες σου για το κουταβάκι σου και όλα, και πάνω από όλα χαίρομαι που το αγαπάς ότι και να είναι.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Το βλέπω κάπως δύσκολο να πάρεις απάντηση απόψε λόγω αποκριάς. Έχουν περάσει σχεδόν 2 ώρες που άνοιξες το θέμα και ούτε μία απάντηση στην ερώτησή σου από κάτοχο τσιουαουα:eek:

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον!!!!!
Ειναι η μέρα όντως ;) ! Είμαι σίγουρη ότι θα απαντήσει καποιος κάτοχος chihuahua η κάποιος εν πάση περιπτώση που να γνωρίσει αν κρίνω απο τη δική σας ανταποκριση!

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
αααα οποιος ξέρει ας μου πει και για εκτροφεις chihuahua στην Αττική ! πραγματικά τα λατρευω !!!!! :) :) :)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Θα πάρεις τηλέφωνο στον Κ.Ο.Ε. και θα ζητήσεις λίστα εκτροφείων τσιουάουα.
Μπορεί να χρειαστεί να πάρεις αρκετές φορές, επέμεινε.

Μετά ελέγχεις τα εκτροφεία να βρεις ένα σωστό εκτροφέα που να πληρεί κάποιες βασικές προυποθέσεις.
Διάβασε και αυτό θα σε βοηθήσει πολύ στο να καταλάβεις ποιος είναι σωστός εκτροφέας.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλημέρα!
Αποκτήσαμε το 1991 το πρώτο μας τσιουάουα (θυληκό) απο πετ-σοπ το οποίο δεν ήταν καθόλου μα καθόλου καθαρόαιμο. έφτασε τα 5 κιλά περίπου. ευτυχώς ήμασταν τυχεροί και δεν είχε προβλήματα υγείας, έφτασε αισίως τα 18 χρόνια και έφυγε από φυσικά αίτια :)

Πριν 3+ χρόνια αποκτήσαμε το 2ο τσιουάουα (αρσενικό) απο ιδιώτη, ΒΥΒ του κερατά - στα όρια του παπυ-μιλλα νομίζοντα ότι είναι εκτροφέας (αυτά παθαίνεις αμα είσαι άσχετος) χωρίς να έχουμε ιδέα (απαράδεκτο απο μερους μας) πληρωνοντάς το αδρά μάλιστα και τώρα πληρώνουμε τα λάθη μας. Το σκυλάκι το πήραμε 1 έτους περιπου (δεν είμαστε και σίγουροι) χωρίς καν βιβλιάριο υγείας το οποίο υποτίθεται θα μας έστελνε αργότερα μαζί με το πεντιγκρι...όπως καταλαβαίνετε δεν ήρθε ποτέ τίποτα από τα 2. Φαίνεται για καθαρόαιμος μορφολογικά, αλλά τι να το κάνεις? Το σκυλάκι μας έπαθε μόρβα, αφού ήταν ανεμβολίαστο, και σταθήκαμε πάλι πολύ - πολύ τυχεροί αφού η υπεροχη κτηνιατρός μας κατάφερε να το σώσει. Το σκυλάκι μας είναι ΠΑΡΑ πολύ φοβικό, πολύ δύσκολα βγαίνει από το σπίτι, φοβάται όλα τα άλλα σκυλιά εκτός από το λυκοσκυλό μας και όλους τους άλλους ανθρώπους εκτός της αγέλης μας. Στην αρχή φοβόταν κι εμάς, αλλά σε γενικές γραμμές το έχουμε ξεπεράσει.

Δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω στην απορία σου με σιγουριά, αλλά η γνώμη μου είναι πως το σκυλάκι σου δεν μπορεί να είναι καθαρόαιμο με τα μεγέθη που μας περιγράφεις. Όμως αυτό είναι το λιγότερο. Να προσέχεις πολύ την υγεία του!
Τα παραπάνω στα είπα γιατί λες πως θες να αγοράσεις καθαρόαιμο τσιουάουα. ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για να μην κανεις τα λάθη που κάναμε εμείς απο άγνοια. εσύ πρόλαβαίνεις να ενημερωθεις!
Έχω την εντύπωση ότι δεν υπαρχει σωστός εκτροφέας τσιουαουα ούτε στην Αττική ούτε στην Ελλάδα ολόκληρη. Πάρε ένα τηλ. τον ΚΟΕ αλλά τους εκτροφείς που θα σου πουν (αν υπαρχουν) μην τους εμπιστευτείς επειδή θα είναι σε αυτή τη λίστα. Διάβασε το λινκ που σου εδωσε το Σοφουλι για το πως διαλέγουμε εκτροφέα!
Καλή τύχη!

Last edited:

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Σε ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολυ για τισ πληροφορίες σου ! Πραγματικά μου είναι χρήσιμες! Να σαι καλά!!!!
P.S. ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΚΑΤΙ...

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
P.S. ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΚΑΤΙ...
Τι μπορει να καταλαβει καποιος απο φωτογραφίες;
Καλως ήρθες και να χαιρεσαι το μικρούλι σου.
:)

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Σε ευχάριστω αγγελικη ! Η αλήθεια είναι πως όχι μάλλον πολλά! Ομως προσπαθώ να το περιγραψω πέρα απο τις φωτογραφίες! Τεσπά να σημειώσω επίσης πως το σκύλακι ειναι πολυ φιλικό με ολους δεν κάνει φασαρία και εκπεδεύεται πολυ γρήγορα και οσον αφορά τη τουαλέτα αλλα και για κολπακια κτλ :) πολλοι μου λένε οτι μοιάζει με labradoraki αλλα λογικό αφου τα αυτάκια του ειναι ακόμη κατω!

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Καλησπερα! Ειμαι κι εγω μια ευτυχισμενη κατοχος ενος αρσενικου τσιουαουα 1,5 ετους. Τον πηρα οταν ηταν 5 μηνων απο μια οικογενια που δεν τον ηθελε αλλο, φυσικα δεν εχει πεντιγκρι, απο ο,τι καταλαβα τον ειχαν αγορασει σαν δωρο για το παιδι τους απο ενα πετ σοπ, τελοσπαντων τοτε δεν ειχα μαθει για το φορουμ και γενικοτερα ειχα αγνοια για τα σκυλια. Λοιπον, το γλυκουλακι μου 5 μηνων ζυγιζε 2,5 κιλα και 8 μηνων ηταν 2,8 κιλα.Τωρα μου παχυνε το χαζο επειδη τον στειρωσα και τρωει τον αγλαιουρα, τωρα ειναι 3,3 κιλα χαχα! Το αστερι μου λοιπον ειναι εντος προτυπου σε ο,τι αφορα υψος, βαρος , τριχωμα, χρωμα κλπ. Επισης, ειχαμε τρομερα προβληματα συμπεριφορας τα οποια διορθωθηκαν με τη βοηθεια της τρομερης μας εκπαιδευτριας Εφης (Νοελα).
Ειδα τις φωτογραφιες, κουκλακι ειναι το δικο σου αλλα νομιζω οτι το προτυπο λεει οτι η μουσουδιτσα πρεπει να ειναι λιγο πιο μυτερη, νομιζω.
Εγω μια συμβουλη θα σου δωσω: δεν εχει καμια σημασια που ειναι ενα μικροσκοπικο , γλυκουλι πλασματακι, να του φερεσαι σαν να ειναι κανονικος σκυλος, βολτες με το λουρακι του, να τρεχει, να παιζει με αλλα σκυλακια, οχι ολο αγκαλια θα γινει φοβικο και κακομαθημενο.
Βαλτου κανονες απο τωρα, ξεκαθαρισε του απο την αρχη αν θελεις να ανεβαινει σε καναπεδες και κρεβατια, αν δε θελεις να σε δαγκωνει οταν παιζετε κλπ. Υπαρχει η ταση να συγχωρουμε τα παντα στα μικροσωμα σκυλακια γι αυτο βγαινουν τοσο κακομαθημενα και μερικα ουτε να τα πλησιασεις δε μπορεις, σε δαγκωνουν με το καλημερα!!!!!
Αυτα απο μενα και φιλακια απο τον Μπλανκι μου!blankie sto Skra &.jpg

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Valeria σε ευχαριστω και εσένα πάρα πολύ ! Να σου ζήσει ο κουκλος σου !!!!!!!!!!!!!! :)
Λοιπόν να σου αναφέρω οτι το μωρό μου έχει αρκετές τριχούλες και μουστάκια στο προσωπάκι του κατι που μάλλον αλλάζει λίγο τη μουσουδίτσα του δεν είναι βέβαια πολύ μυτερή οπως σε αρκετά τσιουαουα που έχω δει. Μπορώ να σου πω οτι στο δικό μου με εντυπωσιάζει πολυ το γεγονός οτι είναι κάπως ψηλό (20εκ. περίπου) καθώς βεβαια και το βαρος του (1,4kg) για ούτε 2 μηνών τσιουαουα οπότε δεν γνωριζω κατα πόσο θα παραμείνει μικροσκοπικός εάν είναι κάποια μίξη.Οι γονείς ήταν περίπου 2,5 με 3 κλ απο οτι μου είπε η πρωην ιδιοκτήτρια. Απο ότι μου ανεφερε τα τσιουαουα πέρνουν το 80% του βάρους τους κατα τους 2 με 3 πρωτους μήνες!! Εσύ ως κάτοχος τσιουάουα ξέρεις κατι τέτοιο? Τα αυτάκια είναι φυσιολογικό να είναι ακόμα πεσμένα??? :)

ΑΓΓΕΛΟΣ2

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2010
465
1
βολος
τα τσιουαουα νομιζω εχουν ή κοντο τριχβωμα ή μακρυ "μεταξενιο" οχι σκληρο μικρομεσαιου μηκους οπως ο δικος σου..νομιζω...

η φατσουλα φερνει σε τσιουαουα αν και νομιζω πως για την ηλικεια του 20ποντοι υψος ειναι αρκετοι για τσιουαουα...

μου κανει για καποια μυξη τσιουαουα...

πλεον μικρη βεβαια σημασια εχει...να τον χαιρεσαι ειναι πολυ ομορφος!!!

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Κι εμας πεσμενα ειναι και σηκωνονται μονο οταν τσιτωνει.
Καπου ειχα διιαβασει ( δε θυμαμαι που) οτι μπορει να μη σηκωθουν αν του τα πειραζαν σε μικρη ηλικια και εγω το απεδωσα εκει οτι του Μπλανκι δε σηκωθηκαν ποτε.
Βεβαια εσενα ειναι πολυ μικρο ακομα , λογικα θα σηκωθουν.
Αυτο που λες για το βαρος δεν το ξερω, τι να σου πω.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλησπέρα και πάλι! Τις είδα τις φωτογραφίες σου, η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να βγάλω κανένα σοβαρό συμπέρασμα, αλλά κι εμένα η μουρίτσα του μου μοιάζει για τσιουάουα. βασικά μου μοιάζει περισσότερο με το πρώτο τσίουάουα που είχαμε (που πρέπει να ήταν κάποια μίξη).
Τα αυτάκια κανένα σκυλάκι δεν τα σηκώνει απο 2 μηνών. Τα σηκώνουν αφού αλλάξουν δοντάκια δλδ μετά τους 4-6 μήνες.
Πάντως το πρώτο μας τσίου αν θυμαμαι καλά, δεν είχε μονίμως ψηλά τα αυτιά της. Τα σήκωνε όταν χαιρόταν, όταν γαυγιζε ή όταν άκουγε κάτι. Αυτό που έχουμε τώρα τα κατεβαζει μόνο όταν κοιμάται ή φοβάται.

Μη σε ανησυχεί τόσο πολύ το μέγεθος, ο ένας τπυ γονέας πρέπει να είναι τσιουάουα (μοιαζει πολύ η μουρίτσα του) οπότε με πόσο μεγαλόσωμο να ζευγάρωσε? Άντε να φτάσει τα 5-6 κιλα στην "χειρότερη" περίπτωση οπότε και πάλι μικροσκοπικό θα είναι :)