Αμπούλα ?

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Νομιζω ειναι λιγο too much ... οπως πηγα να της παρω γαλαστοπ σε καποια φαση που χα κατεβει Χαλκιδα πριν μηνες κ μου λεει ο πετσοπας εχεις συνταγη κτηνιατρου?...κ εμεινα...
Τεσπα επειδη ειχα ξαναψωνισει κ ηξερε την φατσα μου κ την Ηρα μου τοδωσε, αλλα μου πε απο κει κ περα μονο με συνταγη...
κ αιντε για τα φαρμακα πες να το καταλαβω...
αλλα κ για τα αντιπαρασιτικα?
Δλδ καθε μηνα θα πηγαινουμε στον κτηνιατρο?
λαλακιες εις το τετραγωνο...

D

Deleted member 14614

Guest
Αντικειμενικά, τα αντιπαρασιτικά είναι βαριά χημικά κι ας τα βάζουμε εμείς με μεγάλη ευκολία. Οπότε, είναι λογικό να το προβλέπει αυτό ο νόμος. Άρα, ναι, κανονικά θα έπρεπε κάθε μήνα να πηγαίνουμε στον κτηνίατρο, άσχετα που κανείς δεν το κάνει...

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Εμένα πάλι μ' ενοχλεί να είναι ο κτηνίατρος και έμπορας! Όχι ότι είναι σωστό, βέβαια, να γίνεται και ο πετσοπάς φαρμακείο, αλλά οκ. Τα κανονικά φαρμακεία έχουν αμπούλες και τέτοια;; (άσχετο - τώρα μου δημιουργήθηκε η απορία!)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εμένα πάλι μ' ενοχλεί να είναι ο κτηνίατρος και έμπορας! Όχι ότι είναι σωστό, βέβαια, να γίνεται και ο πετσοπάς φαρμακείο, αλλά οκ. Τα κανονικά φαρμακεία έχουν αμπούλες και τέτοια;; (άσχετο - τώρα μου δημιουργήθηκε η απορία!)
Αν δεν έχουν ειδική άδεια για κτηνιατρικά προιοντα όχι. Αλλιώς κτηνιατρικό φαρμακείο αν βρεις ή κανονικό με άδεια.

• Like
Reactions: Astr0peleki

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Στην Αθηνα οχι...δεν εχω πετυχει ποτε μου κανενα...
εδω επειδη έχουμε ολο κ ολο 2 φαρμακεια κανενα πετσοπ κ ο κτηνιατρος σκαει μυτη δυο φορες την εβδομαδα κ αν, καποια λιγα βασικα ανα καιρους ταχουν αλλιως τα παραγγελνεις κ στα φέρνουν!

victoras21

Active Member
9 Μαϊου 2015
29
5
31
Νικαια
Παιδιά αύριο είναι να του βάλω την αμπούλα. Άμα τον βγάλω το απόγεμα και βραχεί θα μπορώ αύριο να του βάλω την αμπούλα. Αυτό το ερώτημα το είχα πάντα. :) Την Advantix.

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Αν βραχεί πρέπει να περάσει ένα 3ήμερο για να την εφαρμόσεις, για να είσαι σίγουρος ότι θα "πιάσει".

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Νομιζω...οτι εαν απλα βραχει την προηγούμενη δεν υπαρχει θεμα, το πρόβλημα ειναι εαν βραχει κ αυτο αποσο θυμαμαι αφορα μονο το μπανιο, σαπουναδες δλδ κλπ,μεστη βδομάδα απτην μερα που του την βαλεις!

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Kαι αυτό που λες Μαρία για το μετά την εφαρμογή σωστό είναι, απλά είναι καλό να είναι "στεγνός" και για ένα 3ήμερο πριν την βάλουμε.

illuminaughty

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2013
188
21
Πήγα χθες να πάρω κολλάρο κι είχα πει να δοκιμάσω φέτος το Scalibor αλλά μίλησα πάλι με τον κτηνίατρό μας (ειδικευμένο λέκτορα παρασιτολόγο) και με έπεισε για το Kiltix ξανά...

...το επιχείρημά του είναι ότι το Kiltix είναι πολύ πιο αποδοτικό κατά ψύλλων και ειδικά τσιμπουριών σε σχέση με το Scalibor...

Αυτά που μου είπε ταιριάζουν και με αυτά που διαβάζω για τις δραστικές ουσίες των δύο κολλάρων (από το parasitipedia.net)

Το Kiltix περιέχει Flumethrin & Propoxur

- H flumethrin σύμφωνα με από τα πιο αποτελεσματικά παρασιτοκτόνα κατά των κροτώνων και των ακάρεων, ενώ μέτριο μόνο κατά εντόμων και των ψύλλων.

- Εδώ η δράση του συμπληρώνεται από το propoxur, συνδυάζοντας έτσι δύο δραστικά συστατικά, ώστε ό,τι δεν πιάσει το ένα, να πιάσει το άλλο.

Το Scalibor περιέχει Deltamethrin

- H deltamethrin θεωρείται "όλα-σε-ένα" τρόπον τινά, αρκετά καλή κατά πολλών παρασίτων, όχι όμως ιδιαίτερα καλή σε κανέναν επιμέρους τομέα. Θεωρείται δε αρκετά κατώτερο συγκριτικά στην καταπολέμηση των κροτώνων (λέω εδώ πως επιβεβαιώνεται ο κτηνίατρός μου, που μου είπε ότι έχει δει τσιμπούρι να περπατά πάνω σε κολλάρο scalibor)

Σε σύγκριση δε με τη flumethrin, φαίνεται πως έχει παρατηρηθεί η ανάπτυξη ανοσίας σε ένα ευρύτερο φάσμα παρασίτων, κι όχι μόνο στις βιομηχανίες κτηνοτροφίας, αλλά και σε οικιακά έντομα και παράσιτα, όπως τις μύγες, τα κουνούπια, τους ψύλλους σκύλων/γατιών και τους κρότωνες (όπου ήδη τα πήγαίνε πολυ μέτρια)

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Scalibor θεωρείται η αναγνωρισμένη δράση του κατά της σκνίπας, αλλά σε άλλο φόρουμ διάβασα ότι το kiltix δεν είχε πάρει πιστοποίηση γιατί τότε το καλαζαρ δεν ήταν διαδεδομένη ασθένεια.

Επειδή πάντως για μας που παίρνουμε αντιπαρασιτικό χάπι (κι όχι αμπούλα) η δραστικότητα στην απώθηση και πρόληψη κατά των ψύλλων και κροτώνων θεωρείται σημαντικότερη, μάλλον θα ξαναδοκιμάσουμε το Kiltix και βλέπουμε

D

Deleted member 14614

Guest
Το μεγάλο πλεονέκτημα του Scalibor θεωρείται η αναγνωρισμένη δράση του κατά της σκνίπας, αλλά σε άλλο φόρουμ διάβασα ότι το kiltix δεν είχε πάρει πιστοποίηση γιατί τότε το καλαζαρ δεν ήταν διαδεδομένη ασθένεια.
Το καλααζάρ ανακαλύφθηκε το 1901. Μια χαρά χρόνο είχε η Bayer να φτιάξει περιλαίμιο κατάλληλο και για σκνίπες. Το μοναδικό (χημικό, όχι φυτικό) αντιπαρασιτικό περιλαίμιο για σκνίπες, αυτή τη στιγμή, είναι το scalibor.
Δυστυχώς, επικρατεί μεγάλη παραφιλολογία με τα αντιπαρασιτικά. Καλά, όχι μόνο με αυτά, αλλά αυτό είναι το θέμα μας τώρα! :p

AleΧandros

Active Member
3 Σεπτεμβρίου 2013
43
40
Θεσσαλονικη
έχω παρατηρήσει πώς στο σημείο που βρίσκεται πιεσμένο το τσίμπουρι όσο και προσεκτικά να το αφαιρέσω δημιουργείται ένα μικρό καρούμπαλο.. σήμερα έβγαλα ένα με το τσιμπιδάκι και μέχρι να βαλω αντισιπτικο ειχε πριστει.. ξέρετε γιατί γίνεται αυτο?

illuminaughty

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2013
188
21
Το καλααζάρ ανακαλύφθηκε το 1901. Μια χαρά χρόνο είχε η Bayer να φτιάξει περιλαίμιο κατάλληλο και για σκνίπες. Το μοναδικό (χημικό, όχι φυτικό) αντιπαρασιτικό περιλαίμιο για σκνίπες, αυτή τη στιγμή, είναι το scalibor.
Δυστυχώς, επικρατεί μεγάλη παραφιλολογία με τα αντιπαρασιτικά. Καλά, όχι μόνο με αυτά, αλλά αυτό είναι το θέμα μας τώρα! :p
Προφανώς άλλο πράγμα το πότε αναγνωρίστηκε η ασθένεια, άλλο πράγμα το πότε έγινε αρκετά διαδεδομένη ώστε να ασχοληθούν μαζί της οι φαρμακευτικές για να διαθέσουν εμπορικό προϊόν ευρείας κυκλοφορίας...μην τα μπλέκουμε και παραφιλολογούμε...

illuminaughty

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2013
188
21
@illuminaughti με προβληματισες τωρα με το scalibor...το θεωρουσα το καλυτερο...
Τί να σου πω, κι εγώ στο ψάξιμο είμαι...
...έγραψα αυτά που διάβασα σε εξειδικευμένη σελίδα παρασιτολογίας και τα συνέκρινα με αυτά που έλεγε ο ειδικευμένες παρασιτολόγος κτηνίατρός μου και βρήκα μια συνέπεια/αντιστοιχία...

Επαναλαμβάνω...ειδικά για σκνίκα το Scalibor είναι πιστοποιημένο...το Κιλτιξ δεν είναι...

...o λόγος που εγώ θα προτιμήσω Kiltix είναι
- η καλύτερη δράση κατά τσιμπουριών και ψύλλων - καθότι έχουμε πάρει χάπι για εξωπαράσιτα, όχι αμπούλα και συνδυάζει δύο διαφορετικής τάξης αντιπαρασιτικά

- αλλά κι επειδή φαίνεται πως στη δελταμεθρίνη του Scalibor έχει αναπτυχθεί μεγαλύτερη ανοσία, ακόμη και σε οικιακά έντομα.

Το γεγονός ότι και το kiltix προστατεύει - βάσει δραστικών ουσιών - από τέτοια έντομα με καθησυχάζει σε καποιο βαθμό όσον αφορά τις σκνίπες, αλλά το θεωρώ το συγκεκριμένο στα μειονεκτήματά του.

Πάντως ως "πακέτο" προσωπικά το βρίσκω καλύτερη λύση...για τις δικές μας ανάγκες.

D

Deleted member 14614

Guest
Προφανώς άλλο πράγμα το πότε αναγνωρίστηκε η ασθένεια, άλλο πράγμα το πότε έγινε αρκετά διαδεδομένη ώστε να ασχοληθούν μαζί της οι φαρμακευτικές για να διαθέσουν εμπορικό προϊόν ευρείας κυκλοφορίας...μην τα μπλέκουμε και παραφιλολογούμε...
Προφανώς. Γι'αυτό και αυτές που ασχολήθηκαν, εν τέλει πήραν και πιστοποίηση. Και προφανώς, όσες δεν ασχολούνται ακόμα, δεν παίρνουν πιστοποίηση.
Δεν σε κατηγόρησα για παραφιλολογία, αλλά αντιθέτως τα διάφορα sites, αν και βλέπω ότι εσύ δεν έχεις πρόβλημα στο να προσβάλεις χωρίς λόγο. Τελοσπάντων, ο καθένας ας κάνει ό,τι νομίζει.

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Παιδια τι γνωμη εχετε για τη Beaphar Bio Spot On; Εχει μπει σε προσφορα και σκεφτηκα να την προτιμησω για κατι αδεσποτα.
Αξιζει να πω και στην αδερφη μου να την παρει και για τον σκυλο της που του βαζει 3D vectra ή οχι;;

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Παιδια τι γνωμη εχετε για τη Beaphar Bio Spot On; Εχει μπει σε προσφορα και σκεφτηκα να την προτιμησω για κατι αδεσποτα.
Αξιζει να πω και στην αδερφη μου να την παρει και για τον σκυλο της που του βαζει 3D vectra ή οχι;;
Ενα φίλο εχω που τη δοκίμασε και έπιασε ψύλλους το σκυλί του. Την είχε αγοράσει ως πιο φυσική λύση αλλα δεν τους έκατσε

• Like
Reactions: Aslan

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.290
Μέλη
20.057
Νεότερο μέλος
gioxatz