Αμάν πια! Μη μου χαλάτε την κοινωνικοποίηση!!

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
ειναι η τριτη φορα που της την πεφτει ενηλικο σκυλι! εχω κουραστει πια να εξηγω για την κοινωνικοποιηση. Οπου παμε και συνανταμε αλλο σκυλι πρωτα ρωταω: ειναι καλος με τα κουταβια? υπαρχει περιπτωση να αγριεψει, δαγκωσει, τραυματισει, φοβισει τη κουταβα μου? γιατι ειναι σε ευαισθητη περιοδο κοινωνικοποιησης, πρεπει να εχει θετικες εμπειριες κλπ κλπ... αφου τελειωσω το μαθημα και με διαβεβαιωσουν οτι εχουν ενα αγγελουδι και μισο, μολις την αφησω απο το λουρι, τσουπ αρχιζει ο αγγελουδης τις αγγελουδιες. Τις πρωτες 2 φορες το καταπια, πηρα την Λευκη και εφυγα, αλλα σημερα δεν αντεξα πια!
Της την πεφτει ενα κλασσικο ελληνικο κανισογκριφονοσκυλο. την δενω και αρχιζει ο κυριουλης:
-λυστο ρε κοπελια να μαθει.
-μα δεν κανει κυριε να εχει αρνητικες εμπειριες σε αυτη την ηλικια.
-δε θα το πειραξ, λυστο να μαθει.
-τι να μαθει κυριε? ποσο καλα δαγκωνει ο σκυλος σας?
-να μη φοβαται ρε. δε θα το δαγκωσει.
-μα την δαγκωσε ηδη
-παιζει, παιζει λυστο
-μα σας λεω δεν πρεπει εχει τετοιες εμπειριες, κατι ξερω και σας το λεω.
-καλα, κρατα το εκει δεμενο, αφου ξερεις.
:mad::mad::mad:
εδω σταματησα τον εποικοδομητικο διαλογο με τον γνώστη γιατι δεν μου επιτρεπει και η ανατροφη μου, και εφυγα.

Απορω, δεν ξερουν τα σκυλια τους? Δε μπορει να πει: το δικο μου ισως και να την μουνταρει, πηγαινε πιο περα. Θα ελεγα και ευχαριστω για την ενημερωση. Δηλαδη πρεπει να εχει σκοτωσει 5-6 στο γονατο ο σκυλος του για να πεισθει οτι εχει καποια μορφη επιθετικοτητας?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
΄Ημασταν σε γνωστό πάρκο με σκυλόπαρκο εντός σήμερα..κυρία με πομεράνιαν επιχειρεί να μπει στο σκυλόπαρκο όπου ήταν ήδη 2 σκύλοι, ο ενας αρσενικός, εμείς απλά κάναμε βόλτα χωρίς να μπούμε μέσα. Είναι οκευ να μπούμε ρωτάει η κυρία, τα παιδιά που συνόδευαν τον ένα αρσενικό απαντάνε, πώς αντιδρά ο δικός σας αν ο δικός μας του κάνει κυριαρχίες; Μπερδεμένη η κυρία αρχίζει να το σκέφτεται, στο μεταξύ ο σκύλος τους είχε αφηνιάσει στην θέα του δικού μας και του πομεράνιαν..Τέλως πάντων διστακτική η κυριούλα αρχίζει να απομακρύνεται, ενώ ο σκύλος είχε ανεβεί στο φράχτη και λύσαγε από το κακό του..
΄Ηταν φανερό τι θα γινόταν αν η κυρία είχε αποφασίσει να μπει, δεν ξέρω γιατί κάποιοι κάτοχοι απλώς δεν μπορούν να πουν , όχι ας μην μπει, ο σκύλος μας δεν τα πάει καλά με τα αρσενικά, και νομίζουν ότι το σκυλί τους είναι αγγελούδι..
Ghost και εμένα τον είχαν δαγκώσει 2 φορές πριν αποφασίσω ότι τέρμα οι παρέες με σκυλιά που δεν εμπιστεύομαι εγώ , ήμουν βέβαια τυχερή γιατί βρήκα στην πορεία ένα λαμπ και ένα ημίαιμο ποιντερ με τα οποία ακόμα παίζει σαν παλαβά.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μάλλον σήμερα είναι η μέρα γιατι έτυχα κι εγώ περιστατικό.
Στην απέναντι πλευρά του δρόμου κοπέλα να την τραβάει ένα σκύλο ~50κιλών. Αδιαφορώ και συνεχίζουμε το περπάτημα και ξαφνικά σηκώνω το κεφάλη μου και βλέπω μπροστά μου να έρχεται κατα πάνω μας ο σκύλος και κοπέλα. Τον πιάνω απο το λουρί και την σταματάω. Παρεξηγήθηκε η κοπέλα γιατί της είπα πως ο τρόπος που πλησιάζει ο σκύλος της και η ίδια είναι επικίνδυνο/λανθασμένος (ποτέ μετωπικά, ποτέ με ενθουσιασμένο σκύλο κτλ).

ASFE

Well-Known Member
11 Μαϊου 2011
926
53
46
Αθηνα..Δυστυχως.
:mad: Απο σημερα σε νιωθω και γω!!

Σημερα καναμε 3 μεγαλουτσικες βολτες.
Το μεσημερι στην 2η βολτα πηγαμε στην πλ. Μαρκορα που εχει γκαζον και πολλοι κάτοικοι της περιοχης πανε εκει τα σκυλακια τους.
Εμεις πηγαμε και δεν ηταν κανεις.Αλλα του αρεσε του Σπαικ και κατσαμε..Ξαφνικα πισω απο εναν θαμνο εμφανιστηκε μια μουσουδα με κολαρο.Χωρις λουρι. Μυριζονται και εκεινος φευγει.
Ο σπαικουλακος χοροπηδαγε απο την χαρα του αλλα δεν πλησιασαμε αλλο.
Μετα απο κανα 5λεπτο ξαναρχεται η μουσουδα με το κολαρο χωρις λουρι...

Και ξαφνικα γρυλισματα και στεγνο πεσιμο στον δικο μου..
Κλαμα και τρομαρα το σπαικουλινι (μπορει να τον τρομαξα και γω λιγο που τραβηξα αποτομα το λουρι)

Τεσπα μην τα πολυλογω γυρισαμε σπιτι.
Κατα τις 7 ξεκιναμε για ακομα μια βολτουλα..Για τον ιδιο προορισμο..Στον δρομο για εκει στο απεναντι πεζοδρομιο παιζανε 2 λαμπραντορ με τους ιδιοκτητες τους..Καθομαστε και τα παρατηρουμε...Και ξαφνικα το ενα απο τα 2 ξεφευγει απο τον ιδιοκτητη και περναει τον δρομο σαν σιφουνας (πως δεν ερχοταν αμαξι)και ερχεται κατα πανω μας!!

Μαμαααααα αρπαζω τον σπαικουλινο αγκαλια και τον βαζω στον ωμο μου σαν κασκολ..παραμενω ψυχραιμος και περιμενω την συγκρουση..Πηδαει πανω μου ο Μαρλει (απο την ταινια μου ρθε το ονομα) αλλα ευτυχως δεν δαγκωσε..ηρθε τρεχοντας ο ιδιοκτητης με την γυναικα του και με καθησυχασαν...ΔΕΝ ΔΑΓΚΩΝΕΙ ,ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΘΕΛΕΙ κλπ..η γυναικα του,του ελεγε...να τον μαλλωσεις!!!!εδω θα κατσεις 4 ωρες και αλλα ωραια!!:)

Μαζευουμε τα κοματια μας και ο Σπαικ απο κασκολ ξαναγινε σκυλος και συνεχισουμε για το γκαζον της πλατειας...!!

Και ναι ειναι ενα μικρο μαλτεζακι που το χει μια γιαγιακα..Παμε σιγα σιγα και βλεπω 2 ουρες να κουνιουνται!!!Μυτες ακουμπανε,και οι ανασες ερχονται πιο κοντα!!!:D

Ο Σπαικ τρελενεται και ανεβαζει στροφες!!!Και αρχιζει να πηγαινει μια δεξια μια αριστερα σε δευτερολεπτα...Μετα απο λιγο ηρθε αλλο ενα αρσενικο 13 χρονων..Ουτε που μας κοιταξε...τοσο φτυσιμο...

Παιδια αντε μπηκε ο Σεπτεμβρης...Ας κανονισουμε καμια βολτουλα να γνωρισουμε αλλα σκυλακια με ασφαλεια!!!ΠΛΖΖΖΖΖ!!!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
εσυ γκοστγκερλ.. γιατι επιτρεπεις στην μικρη να εχει αρνητικες εμπειριες και μετα τσακωνεσαι με τον κοσμο..?
δεν ειναι αφελες να πιστευεις οτι με εναν αγνωστο ιδιοκτητη κι εναν αγνωστο σκυλο η μικρη θα εχει την κοινωνικοποιηση που χρειαζεται?
δεν ειπαμε οτι η μικρη χρειαζεται φιλικο σκυλο που να γνωριζεις απο την αρχη τις προθεσεις../ που πας και μπλεκεις?
καλοπροαιρετα ολα τα παραπανω ελπιζω να σε ταρακουνησουν λιγο..

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
καλοπροεραιτα παντα να πω κι εγω οτι το προγραμμα κοινωνικοποιησης περιλαμβανει εκτος των αλλων, γνωριμια με 10 σκυλια τουλαχιστον την εβδομαδα. που πιστευεις οτι μπορω να τους βρω ολους αυτους? για τις προθεσεις λοιπον φροντιζω παντα εξ αρχης να ρωταω και να ενημερωνω, απλως καποιοι ειναι τοσο ηλιθιοι που μπερδευουν το σωβρακο με τη γραβατα! αντε λοιπον! που ειστε ολοι εσεις με τα καταλληλα σκυλια? Δυτικα προαστια κανεις? εμεις παμε βολτα καθε μερα! πειτε μου που ειστε να ερθω!
ΥΓ: δεν τσακωνομαι ποτε! ειμαι μια κιουρία!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
καλοπροεραιτα παντα να πω κι εγω οτι το προγραμμα κοινωνικοποιησης περιλαμβανει εκτος των αλλων, γνωριμια με 10 σκυλια τουλαχιστον την εβδομαδα. που πιστευεις οτι μπορω να τους βρω ολους αυτους? για τις προθεσεις λοιπον φροντιζω παντα εξ αρχης να ρωταω και να ενημερωνω, απλως καποιοι ειναι τοσο ηλιθιοι που μπερδευουν το σωβρακο με τη γραβατα! αντε λοιπον! που ειστε ολοι εσεις με τα καταλληλα σκυλια? Δυτικα προαστια κανεις? εμεις παμε βολτα καθε μερα! πειτε μου που ειστε να ερθω!
Σου πέφτει μακριά αλλά έλα πάρκο παπάγου πρωινές ώρες. Μετά τις 15 γιατί φεύγω ! ;) Αλλά όχι για 10 , σου μιλάω για 2 σκύλους εγγύηση :p Και ένας ο μαυρότσουκαλος ο δικός μου.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Η κοινωνικοποιηση στην υπεροχη χωρα μας ειναι το πιο ψυχοφθορο και εκνευριστικο (για τον ιδιοκτητη) πραγμα που μπορει να κανει καποιος με τον σκυλο του.
Τιποτα δεν εχω μισησει τοσο πολυ.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Και δεν μπορουμε ουτε να την παραγγειλουμε ετοιμη απο καπου...

Εμενα του εριξε ενας λυτος δεσποζομενος, οταν ηταν περιπου 3,5 μηνων μια στη μυτη. Ουτε προλαβα να τον δω απο πισω που ηρθε(βγηκε απο μια αυλη), ουτε να κανω κατι...

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
εγώ είμαι σε ποιο δυσκολη θέση , στο τοπο μου υπαρχουν δεκαδες αδεσποτα και καποσ αγριεμενα , αλλα και τα δεσποζομενα τησ περιοχησ ειναι χαρμα . ξεχασμενα σε αυλες που ετσι και περασεις απ'εξω βγαζουν σπιθες τα καγκελα της μαντρας .
Ετσι με τη μικρη chanell εχουμε αρκεστει με μεγαλεσ βολτες στη θαλασσα και ευτηχος σε φιλικα σπιτια με σκυλια που εχουν normal κυδεμονες.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Εμείς μένουμε Πειραιά και η Λούνα είναι πολύ καλα κοινωνικοποιημένη το θέμα είναι οτι σας πέφτει λίγο μικρή :p

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Εχω συνηθισει πλεον καθε φορα που βγαζω βολτα τον "μικρο" εκει που δεν ακουγεται τιποτα στις γειτονιες,ξαφνικα οπου περνάμε ενα συνεχες γαβγισμα...αλλοτε γαβγισμα "σε καταλαβα που περνας Φοιβο" αλλά τις περισσοτερες φορες ασκοπο γαβγισμα και τσαμπουκας...Επικεντρωνομαι στο να κραταω το Φοιβο ηρεμο δίπλα μου,"μαζι" και να μην ασχιολειται με κανεναν σκυλο...Καποιες φορες οταν ο αλλος σκυλος εκ του ασφαλους βεβια διοτι ολοι ειναι μεσα σε αυλες,δειχνει επιθετικες τασεις,εκει βαζω παραπανω τις δυναμεις μου για να μεινει ακομα πιο αδιαφοροας και ηρεμος ο μικρος...Καιρο με τον καιρο βλεπω οτι πιανει ολοενα και πιο πολυ.Κι αυτο με ενδιαφερει...Διοτι κοινωνικοποιηση σημαινει-για μενα και οπως το βλεπω- συναναστρεφομαι απο κοντα με τους καλους και αποφευγω τους κακους...Και ειστε συμφωνοι νομιζω οτι παντου γυρω μας(και οχι μονο σκυλοι) υπαρχουν καλοι και κακοι,καταλληλοι και ακαταλληλοι... :)

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Νίκαια σου κάνει;;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ