Αλλοίωση θεμάτων

Status
Κλειδωμένο θέμα

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Πολλές φορές έχει ξεκινήσει κάποιο θέμα , είτε από νέο μέλος είτε από παλαιότερο .
Εκεί που νομίζεις ότι το θέμα θα εξελιχθεί σε μια καλή κουβέντα με πολύτιμη πληροφόρηση , ξαφνικά αρχίζει η αλλοίωσή του.
Έρχονται λοιπόν τρέχοντας κάποιοι να αρχίσουν τους αφορισμούς και τις δήθεν υποδείξεις.
Με λίγη προσπάθεια καταλαβαίνεις ότι όλο αυτό είναι ένας παπαγαλισμός που μόνο σκοπό έχει τον εντυπωσιασμό και να δείξουν ότι ασπάζονται απόψεις που έτυχε να διαβάσουν εδώ μέσα .
Άλλοι αδιαφορούν πολλές φορές και για το ίδιο το θέμα , πιάνονται σε μια κουβέντα και αναλώνονται στην μεταξύ τους αντιπαράθεση .
Καταφέρονται σε νεοτέρα μέλη με τόσο μίσος και τόση υπεροψία ,θαρρείς πως διεκδικούν το αλάθητο .
Βλέπεις θέματα να γεμίζουν με αναρτήσεις εκατοντάδων ποστ που στην ουσία μόνο μερικές δεκάδες δίνουν την πρέπουσα βαρύτητα στο σκοπό του θέματος και σε πολλές των περιπτώσεων να δίνονται και λύσεις .
Αρχίζουν λοιπόν όλα αυτά τα πελώρια θέματα να γίνονται δυσνόητα και κουραστικά , να είναι σχεδόν αποτρεπτικά σε κάποιο μέλος να παρακολουθήσει και να δώσει ίσως μια χρήσιμη απάντηση.
Το ευτύχημα είναι ότι σε αυτό εδώ το forum η ποιότητα κρατιέται σε κάποιο επίπεδο , μια χούφτα άνθρωποι ακούραστα προσφέρουν ανιδιοτελώς μια γνώση από εμπειρίες ετών.
Κάποιος φίλος( JohnK)κάποτε προσπάθησε πολύ ευγενικά να το πει και να μας αφυπνίσει ότι με τέτοιες συμπεριφορές απομακρύνουμε αυτούς που έχουν να μας προσφέρουν .
Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η έπαρση την παντογνωσίας , ας αρκεστούμε ορισμένοι στην ανάγνωση και ας αφήσουμε αυτούς που ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ να μας βοηθήσουν .

Ας σκεφτούμε ότι σε αυτό το forum είμαστε όλοι περαστικοί , τα γραπτά όμως θα μείνουν και θα είναι μια πολύτιμη πληροφόρηση για όσους την χρειάζονται .
Αφήστε λοιπόν λίγο χώρο στα θέματα να αναδειχτούν ως μια ουσιαστική βάση δεδομένων.
Ακόμη και με λιγότερη συμμετοχή πάλι θα είστε υπαρκτοί.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.792
20.102
Αμάν ρε παιδιά...όλο φλου παράπονα είστε τον τελευταίο καιρό :(
Βρε συ Βαγγέλη, γιατί δεν λες τουλάχιστον, ποιά εξέλιξη σε ποιό θέμα, είναι που σε ενοχλεί, να δούμε αν και τι off topic υπάρχει και αν μπορεί να φύγει. Τι καραγενίκευση είναι τώρα αυτή που δημοσιεύεις;
Ετσι είναι η λειτουργία του φόρουμ βρε συ. Δεν είναι εγκυκλοπαίδεια. Ο καθένας γράφει ότι νομίζει πως είναι σωστό, με την δική του εμπειρία. Ποιός θα κρίνει, ποιός έχει γνώσεις και ποιός δεν έχει; Εκτός δηλαδή των κραυγαλέων περιπτώσεων και των δύο πλευρών. Δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε κάποιον, να πει την εμπειρία του. Αν είναι λάθος, καλώς εχόντων κάποιος θα το διορθώσει.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Δεν μίλησα για κατάθεση εμπειριών .
Ακόμα και από λάθος κατάθεση εμπειριών κάτι καλό θα βγει.
Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί τρέχουν να αφορίσουν και να προβάλουν την κυνοφιλική τους θέση χωρίς όμως να δίνουν έστω και μια κατεύθυνση στον αφορισμένο.
Ακόμη περισσότερο πολλοί αναλώνονται σε προσωπικές αντιπαραθέσεις και να καταλήγει ένα θέμα να γίνεται τρένο που σου στερεί την δυνατότητα να το παρακολουθήσεις , δεδομένου ότι πρέπει να διαβάσεις χιλιάδες απαντήσεις.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.792
20.102
Ε...ναι...εξαπανέκαθεν έτσι συμβαίνει :D
Δεν αλλάζει αυτό το πράγμα, τι να κάνουμε τώρα; :rolleyes:
Το καλύτερο που μπορεί να κάνει, όποιος το παίρνει πρέφα, είναι να προσπαθεί με την συμμετοχή του, να ανακατευθύνει την ιστορία. Εκείνη την ώρα που συμβαίνει. Δεν έχει νόημα να παραπονιόμαστε, εκ των υστέρων. Η...τέλος πάντων, να ενημερώσει την διαχείριση ή να κάνει report ότι δεν του αρέσει. Μόνο με ενεργή συμμετοχή των ψυχραιμότερων, φτιάχνει μια κατάσταση. Οχι με παράπονα...after...:)

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Οκ διέγραψε αυτό το θέμα και εγώ θα συνεχίσω την επιλεκτική μου ανάγνωση

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Και εγω ειχα γραψει σε ποστ ενος νεου μελους οτι πρεπει να σταματισει ποια αυτος ο αφορισμος και η επιθεση σε οποιον ΔΕΝ ξερει..Τελικα δεν εχω μονο εγω περιεργα παραπανα..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Κανένα παράπονο δεν είναι περίεργο αφού έτσι το αντιλαμβάνεται ο καθένας.
Μήπως απλάη λύση είναι το ρεπόρτ;

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Κυβελη καλησπερα.Ξερω τι λεω ακριβως λεγοντας περιεργα παραπονα.Η απαντηση απο τον αρμοδιο moderator ηταν οτι ετσι ειναι η κατασταση και σε οποιον δεν αρεσει ας φυγει απο το φορουμ..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.792
20.102
Κυριάκο παιδί μου, ειλικρινά...δεν θέλω να σε στενοχωρήσω, αλλά αρχίζω να πιστεύω ότι έχεις σοβαρό πρόβλημα αντίληψης. Μήπως να έκανες κάτι επ'αυτού πριν επιδεινωθεί; Σκέψου το λίγο...:-?

Και ότι άλλο πρόβλημα έχεις με τον...αρμόδιο :dohh: moderator [ή να 'χεις τίτλο σ'αυτή την ζωή ή να μην έχεις], με πμ σε παρακαλώ. Οπως λένε οι κανονισμοί.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αν ειναι θελω και εγω τίτλο!!! Αρμοδιο μέλος!!!

Πάντως, ουκ ολιγες φορές εχει τεθει θέμα σχετικά με τους αφορισμους προς νέα μέλη που δεν εχουν εμπειρια και γνώσεις. Οκ κάποιοι τα εχουν δει άπειρες φορές τα σκηνικά που περιγράφονται εδώ, αλλά μην ξεχνάμε οτι ουδείς γεννηθηκε γνώστης και πως η γνώση αν δεν την μοιράζεσαι δεν εχει αξια!!

Και εγώ εχω τυχει να παρασυρθώ ώρες ώρες στον τρόπο εκφρασης μου και να φανώ "σκροφα" (οκ ειμαι εκ φύσεως κυνικη και δαιμονιζομαι ωρες ωρες), αλλά και εγώ πριν ερθω εδώ, πολλά δεν ηξερα, πολλά όμως εμαθα!!!

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
όντως μπαίνεις ανυποψίαστος και αγαθούλης και μαθαίνεις αρκετά πράγματα εδώ ...αλλά με το που μπήκα έπεσε ο αφορισμός απο αρκετά μέλη τσεκούρι...

νομίζω οτι το να παίρνεις κάποιον απο τα μούτρα με το που κάνει το Πρώτο του post , δεν είναι και ότι καλύτερο..

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
αποτρέπει τον νέο χρήστη να ρωτήσει η να συνεχίσει να συμμετέχει αυτή η κατάσταση

ο καθένας έχει κάποιες απόψεις και καλώς τις έχει σαν ευαγγέλιο, αν κάποιος έχει διαφορετικές δεν σημαίνει ότι "δεν ξέρει" απαραίτητα αλλά κι ότι μπορεί να βλέπει διαφορετικά τα πράγματα

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Κυριάκο παιδί μου, ειλικρινά...δεν θέλω να σε στενοχωρήσω, αλλά αρχίζω να πιστεύω ότι έχεις σοβαρό πρόβλημα αντίληψης. Μήπως να έκανες κάτι επ'αυτού πριν επιδεινωθεί; Σκέψου το λίγο...:-?

Και ότι άλλο πρόβλημα έχεις με τον...αρμόδιο :dohh: moderator [ή να 'χεις τίτλο σ'αυτή την ζωή ή να μην έχεις], με πμ σε παρακαλώ. Οπως λένε οι κανονισμοί.
Εγω απλα εγραψα την αποψη μου και επειδη δεν σου αρεσε αρχισες να λες για περιεργα παραπονα που εχω..Δεν εχω κανενα προβλημα αντιληψης.Αυτο το εχει οποιος θεωρει πως κανοντας ντου σε ενα νεο μελος βοηθαει στο να ενημερωθει..Απο εκει και περα δεν εχω κανενα προβλημα με τον αρμοδιο moderator απλα εγραψα οτι συμφωνω με τον Βαγγελη και οτι σε προηγουμενη προσπαθεια μου να θειξω το θεμα πηρα σαν απαντηση οτι σε οποιον δεν αρεσει φορουμ μπορει να φυγει...Λεω ψεματα?
Tελος παντων δεν ειναι αυτο το θεμα μας.Οποιος βαριεται να εξηγει τα ιδια πραγματα καλυτερα να μην γραφει για μενα απο το να "ενημερωνει" επιθετικα..

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτά έχει ένα forum!

Το μόνο που μπορούμε να προσπαθήσουμε, είναι να μην γίνει το forum chatroom!

Πέρα από αυτό δεν μπορείς να πεις σε κανέναν κάτι επειδή γράφει, διαφωνεί με έως και έντονη αντιπαράθεση, γράφει με δικό του τρόπο!
Αν θέλεις να είσαι αντικειμενικός δέχεσαι και εξετάζεις αντικειμενικά βάσει κανονισμών!

Όλοι ξέρουμε ότι τα forums διαθέτουν πληθώρα συζητήσεων κτλ, πληθώρα μελών κτλ!

Πάλι καλά να λέμε που -ακόμα και έτσι όπως τα περιγράφετε- άσχετα αν έχουμε πολλές αντιπαραθέσεις ή "αλλοιώσεις" τουλάχιστον τα μηνύματα είναι ποιοτικά και προς ενημέρωση!Κυρίως των μελών που γράφουν επί καθημερινής βάσης!

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Στελιο ενα φορουμ πρεπει να εχει ενα κοινο τροπο αντιμετωπισης καποιων πραγματων.Και εδω ισχυει η αντιληψη οτι παμε για ντου στο νεο μελος που δεν ξερει..

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Στελιο ενα φορουμ πρεπει να εχει ενα κοινο τροπο αντιμετωπισης καποιων πραγματων.Και εδω ισχυει η αντιληψη οτι παμε για ντου στο νεο μελος που δεν ξερει..
Ωπ ωπ ωπ για περίμενε!Το forum είναι ελεύθερη διακίνηση λόγου!Δεν μπορείς να το περιορίζεις!

Καταρχήν υπάρχει κοινός τρόπος χρήσης του forum!
Κυριάκο, κάνεις ένα λάθος!Εξισώνεις το μέλος st3li0s με κάποιον φίλο και με καλείς να βρούμε κάποιο τρόπο αντιμετώπισης!Όχι δεν είμαι!Είμαι σήμερα, αύριο δεν είμαι!Τα μέλη φεύγουν και έρχονται!Ο λόγος μένει και το πως τοποθετήσε!
Το forum πρέπει να το αντιμετωπίζεις ξύλινα!Θα πρέπει να φιλτράρεις και να βλέπεις μόνο τα γραπτά και όχι το πως το λέει ο άλλος!Γιατί πολύ απλά δεν ξέρεις πως το λέει!Γι'αυτό και ο γραπτός λόγος είναι πάντα παρεξηγήσιμος!

Το πως εξελίσσεται ο γραπτός λόγος πάνω σε κάτι εξαρτάται από την ποιότητα των μελών που την αποτελούν!
Η γραμμή έχει οριστεί από τον Admin!Έχει θέσει γραμμές και αυτές ακολουθείς εσύ, εγώ και όλοι μας!

Έχω καταλάβει τι θέλεις να πεις αλλά δεν μπορώ να σε αφήσω να "καλουπώσεις" το πως θα συμπεριφέρεται ο άλλος, την στιγμή που αυτό που λέει μπορεί να το εκλαμβάνει ως "ντου" η μια μόνο πλευρά και αυτό που λέει είναι εντός των κανονισμών!

Για μένα λοιπόν οι γραμμές είναι ορισμένες!Γιατί ποτέ δεν είδαμε topic με τίτλο: "Η ευθιξία των νέων μελών"?

Θα ήθελε κάποιος να μου απαντήσει?

Επειδή όμως θεωρώ ότι πάμε να αλλοιώσουμε το θέμα του Βαγγέλη που το άνοιξε και επειδή δεν ήθελε να πει κάτι τέτοιο περί νέων μελών ας το αφήσουμε να τοποθετηθεί για προσδιορίσει τι θέλει να πει!

Last edited:

Xenofon

Active Member
24 Αυγούστου 2012
25
0
Ωραίο θέμα! Πολλές φορές λοιπόν δελεάζομαι να γράψω κάτι αλλά σπάνια το κάνω. Συνήθως θα έχει ειπωθεί ήδη με καλύτερο τρόπο απ΄οτι θα έκανα εγώ, απο κάποιον "γνώστη" συνοδευόμενο μάλιστα από πιθανή "λύση".

Σίγουρα είναι κουραστικό να διαβάζεις πολλά post μέχρι να φτάσεις σε αυτό που είναι "διαμάντι" αλλά έτσι είναι τα φόρουμ και στην τελική αξίζει τον κόπο. Δυστυχώς λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις γι'αυτό, το φαινόμενο internet. Είναι σαν να είμαστε σε μια τεράστια αίθουσα δεκάδες άνθρωποι μαζεμένοι ο καθένας στο "κλουβί" του. Δεν μπορούμε να δούμε ο ένας τον άλλο ή να έχουμε φυσική επαφή, μπορούμε όμως να μιλάμε και να μας ακούνε όλοι! Αν και υπάρχουν "κανόνες" συνομιλίας στην ουσία μας καλύπτουν μόνο σε περιπτώσεις ακρότητας/χυδαιότητας. Η ποιότητα της συζήτησης αφορά τον καθένα μας ατομικά και έχει να κάνει με την παιδεία, το χάρισμα και τις γνώσεις μας.

Θέλοντας να προσθέσω ένα μικρό λιθαράκι να προτείνω ευγενικά πρίν γράψουμε κάτι, να έχουμε στο μυαλό μας το αρχικό post ενός topic ώστε να μην αναλωνόμαστε σε ανούσιες αντιπαραθέσεις και να θεωρούμε οτι στους ανθρώπους που απευθυνόμαστε τους κοιτάζουμε στα μάτια.. Ναί αυτά δεν αρκούν και υπάρχουν και άλλα "προβλήματα" έχουν όμως να κάνουν με την "κούτρα" του καθενός. Τουλάχιστον αυτά που "ζητάω" είναι πιο βατά..

Η καθημερινότητα μου στο dogforum.. new posts.. 2 σελίδες topic.. Διαβάζουμε 3-4 topic σε 5 λεπτά.. Ωπ topic no 5! "Αγαπημένος" poster έγραψε. τι χαρά! Διάλλειμα! Φτιάχνω φραπέ, ξανακάθομαι συνεχίζω την ανάγνωση με λαχτάρα :) True story bro!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Η καθημερινότητα μου στο dogforum.. new posts.. 2 σελίδες topic.. Διαβάζουμε 3-4 topic σε 5 λεπτά.. Ωπ topic no 5! "Αγαπημένος" poster έγραψε. τι χαρά! Διάλλειμα! Φτιάχνω φραπέ, ξανακάθομαι συνεχίζω την ανάγνωση με λαχτάρα :) True story bro!

Μια απο τα ιδια, πολλα χρονια τωρα. Περναω τους τιτλους, ανοιγω και διαβαζω επιλεκτικα και μονο θεματα που με ενδιαφερουν.

Αλλα γραφω σε πολλα φορουμ, κυριος γερμανικα. Και ΠΑΝΤΟΥ γινονται αλλοιοσεις θεματων.

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
41
πατρα
δεν θα σταξω φαρμακι σημερα....ειναι και αρχη της ευδομαδας...!!

βαγγελαρα για εμενα εχεις δικιο αλλα που αν το βρεις....

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Καλημέρα
Μάλλον έγινε παρανόηση του μηνύματος.
Το θέμα που προσπαθώ να αναπτύξω δεν είναι ούτε μομφή κατηγορίας για τη διαχείριση ούτε υπόδειξη για τον τρόπο λειτουργίας.
Απεναντίας πολλοί είναι αυτοί που αφιερώνουν χρόνο για να κρατηθεί ένα καλό επίπεδο και μέσα από αυτή τη μορφή ανταλλαγής απόψεων να καταφέρουμε να πάρουμε κάτι καλό.
Ο μεγαλύτερος προβληματισμός μου είναι για κάποια μέλη που μπαίνουν και μόλις νοιώσουν ότι εγκλιματίστηκαν παίρνουν αμπάριζα.
Κάνουν διαγωνισμό στην μπηχτή στην απαξίωση και στην ειρωνεία χωρίς ουσιαστικά να πουν κάτι επί του εκάστοτε θέματος που μπαίνουν για να σχολιάσουν.
Μόλις αναγνωρίζουν την άγνοια καταστάσεων σε κάποιον φίλο ,τότε είναι που αρχίζει ο καταιγισμός της ειρωνείας και της απαξίωσης.
Το δυστύχημα είναι ότι αυτό συμβαίνει από άτομα που στην πραγματικότητα δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι για ποιον λόγο τα λένε (απλά έτυχε και τα διάβασαν εδώ μέσα ) και προσπαθούν με ανορθόδοξο τρόπο να τα αναπαράγουν δείχνοντας με αυτό ότι ενστερνίζονται τις κυνοφιλικές απόψεις .
Με το να μπαίνει κάποιος και να εκφράζει το προβληματισμό του ή ακόμα και να ζητήσει βοήθεια είναι απόλυτα λογικό.
Στην περίπτωση όμως που το πρόβλημα που έχει προέρχεται από λάθος κατ’ εμάς πράξεις τότε μαύρο φίδι που τον έφαγε.
Κάνεις μας δε γεννήθηκε με κυνολογικη γνώση , πολλοί από εμάς μάθαμε μέσα από λάθη και άσχημες στιγμές .
Καλό είναι λοιπόν να δώσουμε λίγο χρόνο σε κάποιον που κάνει το βήμα να μπει εδώ , να του επιτρέψουμε να εκφραστεί και μετά να του δώσουμε την κατεύθυνση σε υπάρχοντα θέματα να διαβάσει και να διαμορφώσει άποψη.
Με το να του επιτεθούμε μαζικά δεν θα πετύχουμε απολύτως ΤΙΠΠΟΤΑ .
Κλείνοντας θέλω να παρακαλέσω για κάτι
Αν κάποιοι νομίζουν ότι τους εκφράζει αυτό το μήνυμα ας μη κάνουν το ίδιο λάθος μπαίνοντας σε ένα φαύλο κύκλο προσωπικών αντιπαραθέσεων .
<<Λευτεριά στη Νικαράγουα >>

Status
Κλειδωμένο θέμα