σε πολλά άλλα πόστ έχουν καταταχτεί ,ειδικά αυτοί που έχουν θυληκιά σκύλα και δεν είναι σε θέση ουτε καν να ξέρουν με τι σκύλο ζευγάρωσε, στην κορυφή των απαράδεκτων κατόχων σκύλων-μάστερ ανευθυνότητας -λυπάμαι ειλικρινά γιατί για να ζευγαρώσει εν αγνοία σου μπορεί να κάνει ότιδήποτε εν αγνοία σου συμπεριλαμβανομένου και να φάει κάτι ακατηλληλότατο...
καλότυχα να είναι τα κουταβάκια-αλίμονο,πλέον είναι συγκάτοικοι όλων μας σε τούτον τον πλανήτη και αξίζουν τα καλύτερα
Εσύ είσαι το πρόβλημα
"προτιμώ να ζευγαρώσει με όλο το λεκανοπέδιο παρά να την στειρώσω" είχες πεί... συγχαρητήρια...
Όπως εγω δεν προλαβα να προσεξω τη σκυλίτσα μου, έτσι είναι και πολλοι πολλοί άλλοι στην Ελλάδα, βασικα, όχι μόνο δεν τις προσέχουν αλλά τις αφήνουν να γεννοβολάνε ασυνείδητα!Κι όταν γεμίζει η αυλή τους κουτάβια, τα πετάνε σε ποτάμια, σακκούλες και χωράφια(εν μέρη είναι μια λύση όπως η ευθανασία, η εκτρωση,η στείρωση, ίσως η πιο σκληρη, αλλά τουλάχιστουν αποφεύγει τη δημιουργία αδέσποτων στο δρόμο). Εγω ήμουν αντίθετη παντελώς με τη λέξη "στείρωση", τωρα ίσως όχι τόσο, αλλά και πάλι έχω ακούσει απο ειδήμονες ότι η στείρωση μπορεί να γίνεται μονο αν υπάρχει σοβαρός λόγος, κι όχι ότι πετάει να το στειρώνουμε. Συμφωνω με αυτη την άποψη, κι αν δεν ήθελα να δημιουργήσω κουτάβια απο τη σκύλα μου, θα τη στείρωνα, αν πια δε μπορω να την ελεγξω καθόλου.
Όπως εγώ που δεν πρόσεξα όμως, υπάρχουν πολλοί. Και δεν είμαστε εμείς τα λάθη της Φυσης που δε μας αξίζει να έχουμε ζώα, γιατι τα λάθη ειναι ανθρώπινα, αλλά κάτι τύποι σαν εσένα που δεν έχεις κρίση. Άρα και την κρίση να αντιληφθεις τον τρόπο που λειτουργει ο κόσμος και δεν πρόκειται να αλλάξει, κι εμενα να με βρίζεις σε ένα φόρουμ, κανένα όφελος δεν προσφέρεις πόσο μάλλον ενοχλείς και προκαλείς τα χειρότερα για τον εαυτό σου! Για μενα κοκονι YOU DONT RULE!Κι ουτε πρόκειται ποτέ! Γι αυτο και θα κάνω ότι θέλω και λογαριασμό δεν δίνω. Κι αν χρειαστώ καμια συμβουλή για τα κουτάβια ή για οποιοδήποτε άλλο ζώο έχω στην κατοχή μου, θα την πάρω απο κει που πρέπει. Εσυ ούτε σαν θόρυβος δεν ηχεις στα αυτιά μου.
Δεν καταλαβαίνω το δικαίωμα του καθενός να φροντίζει ένα ζωάκι με όποια μέσα έχει. Γιατι πρέπει να υπαρχουν, "πρέπει", για το πως θα έχω το κρεβατάκι του, που θα έχω το σπιτάκι του, τι θα τρώει, και με ποιον θα ζευγαρώνει. Δεν παίρνω απο κανένα άδεια για όλα αυτα. Συμβουλές αν θέλω όμως, πολλές.
Απο την άλλη δεν ξέρω πάλι πως έπεσες μέσα, δε ξέρω τι ελάχιστη εμπειρία μπορει να έχεις, αλλά ναι, μια φορά που την είχα μέσα στην αυλή ελεύθερη και έπαιζε, έβαλε κάτι στο στόμα της που δεν το είδα, ενω την είχα μπροστά μου όλη την ώρα. (μου το εχουν παθει πολλά σκυλια αυτό, συμβαίνει και γι αυτο άλλωστε υπάρχει και στις πιο βασικες πρώτες βοήθειες για σκυλια, η αιφνίδια δηλητηριαση, για αυτο ακριβώς το λόγο: γιατι δε μπορεις να προβλέψεις ποτε θα φαει κατι επικίνδυνο!)
Πως μπορεις να κατακρίνεις ένα τετοιο λάθος, και πως να το προλάβεις; Ουτε παίρνεις χαμπάρι ποτε βάζουν κάτι στο στόμα τους. Τώρα, ότι και να τρώει ακόμα κι απο το χέρι μου, το μυρίζει πρώτα και της μαθαίνω να τρώει μόνο αν της δώσω την άδεια. Θελει πολύ χρόνο κάτι τέτοιο. Αλλά νομιζω οτι προσέχει πια γιατι σίγουρα θυμάται τι τράβηξε κι αυτη κι εμεις για να τη σώσουμε. Κάποιο μανιτάρι πρέπει να ήταν απο τον κήπο.
Λοιπον, για να τελειώνουμε, υποδείξεις χωρίς τρόπους δεν δέχομαι απο κανένα. Φυσικα και δε σέβεσαι το πόστ μου, γιατι το ξεφτύλισες πάλι, αλλά εδω είμαστε, στη φυλάω!! και απο οτι υποψιάζομαι ούτε τα ζώα ξέρεις να σέβεσαι, και πιθανων είσαι ψευτο-φιλόζωος και εδω πουλάς μούρη, αλλα εγω δεν αγοράζω!!