Αθώο λάθος ή κανονικό <<γράψιμο>>?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Γρίφε,
Το παράδειγμά μου ήταν λίγο ακραίο. Αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι δεν συμφωνώ με το να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα από ανθρώπινες συμπεριφορές, ειδικά από συμπεριφορές στο διαδίκτυο, γιατί συχνά τα φαινόμενα απατούν.
Εκτός απ' αυτό προσπαθώ να είμαι επιεικής με τους ανθρώπους. Δεν λέω ότι το κάνω πάντα, αλλά όσο μεγαλώνω, τουλάχιστον το προσπαθώ.

Επομένως Χλόη και γυρίζω σε 'σενα, θα δεις μέλη σαν τη μαμά σου να γράφουν πελαγωμένα πιθανότατα γιατί ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ και όχι κάποια άλλη κατά λάθος ρίξανε παραπάνω σόδα μέσα στη φασολάδα, ή τους έπεσε χλωρίνη στο πράσινο ταγέρ και θα καταλάβεις ότι είναι πελαγωμένα,
Εντάξει, καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις και για ποια μέλη μιλάς, αλλά δεν μπορώ να μην γελάσω με την εικόνα της μαμάς μου να φτιάχνει φασολάδα ή να καθαρίζει με χλωρίνη :D Είναι καριερίστα :D Άσχετο.

Μα δε μπορώ να δεχτώ πως κάποιος που απ' την άνεση του πληκτρολογίου του, γράφει ένα κείμενο για το σκύλο που δεν έχει ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ κι έχει μια ιδιαίτερη φούρια να γίνει αυτό που θέλει, να πάρει απαντήσεις που επιδιώκει κι όχι κάτι άλλο και δεν τον ενδιαφέρει κανένας κανόνας. Αυτή η φούρια κι η ένταση που μεταφέρεται και στο ίδιο το κείμενο, το ''δε γ@μ...ται'' που πλανιέται σαν ύφος σε όλο του το κείμενο.
Επίσης καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις και τι θέλει να πει και ο Βαγγέλης, άλλωστε.
Βλέπουμε δείγματα χαρακτήρα εδώ, όπως και αλλού. Στο γραπτό λόγο, στο πώς αντιμετωπίζει κάποιος έναν καινούριο χώρο, στον τρόπο που οδηγεί κανείς, στο πώς συμπεριφέρεται σε ένα τραπέζι πόκερ κ.λπ.

Μια που είπα για τη μαμά μου, θα πω και για τον μπαμπά μου :D Πάντα έλεγε ότι ένας άνθρωπος που οδηγεί επιθετικά και ριψοκίνδυνα, και ιδίως ένας οδηγός που δεν υπολογίζει τους άλλους οδηγούς και τους πεζούς είναι ανάξιος εμπιστοσύνης και γενικώς κωλοχαρακτήρας.

Οπότε ναι, καταλαβαίνω τι λέτε.
Αλλά με λίγα λόγια, κρατάω μια πισινή, γιατί (επαναλαμβάνω) προτιμώ να είμαι επιεικής και να μην βγάζω συμπεράσματα με την πρώτη αρνητική εντύπωση. Ιδιαίτερα του τύπου "αυτός είναι ανάξιος για σκύλο". Θυμάμαι π.χ που λέγαμε με τη γαλάζιο (κουτσομπολιό τώρα) ποιους συμπαθούμε και ποιους αντιπαθούμε από το φόρουμ και μου είχε πει "κανέναν δεν συμπαθώ και κανέναν δεν αντιπαθώ στην πραγματικότητα, γιατί κανέναν δεν ξέρω. Συμπαθώ ή αντιπαθώ τον τρόπο που γράφουν". Πολύ σωστό.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Συμφωνω με τους προλαλησαντες αλλα δεν μπορεις να κρινεις καποιον απο μια μεμονομενη συμπεριφορα. Αυτο θα το κανεις σε βαθος χρονου οταν δεις οτι αυτη η συμπεριφορα αυτη ειναι επαναλαμβανομενη. Ειναι κανεις απο εμας δεν εχει παρεκλεινει στιγμιαια η συμπεριφορα του λογω καποιας αιτιας; Πως θα μας φαινοταν να μας κολλησουν καποια ταμπελα λογω καποιας ατυχης στιγμης; Λενε καποπιοι οτι η πρωτη εντυπωση ειναι η συμαντικοτερη. Εγω παντα δινω και δευτερη.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Στην εκτός φόρουμ ζωή, είμαι άνθρωπος της πρώτης εντύπωσης. Αν σε πάρω με στραβό μάτι, δύσκολα μου αλλάζεις γνώμη κ για να πω την αλήθεια σπάνια έχω κάνει λάθος... Εδώ θα περιμένω να δω πάνω από ένα ποστ για να κατατάξω κάποιον στα ράφια της προσωπικής μου -πάντα- κρίσης.

Μου αρέσει να βλέπω γραπτά με δομημένο λόγο κ καλά στηριγμένα επιχειρήματα, ακόμα κ αν είναι της αντίθετης άποψης από την δική μου. Αυτόν που τα γράφει, θα τον πάρω σοβαρά κ θα τον ακούσω. Τον άλλον που -όπως είπε ο Γρίφος- γράφει πελαγωμένα ή ασυνάρτητα μου είναι δύσκολο ακόμα κ να τον παρακολούθησω, πόσο μάλλον να ενστερνιστώ τις απόψεις του. Εχω διαβάσει πολλά ποστς που μου θυμίζουν αυτό που έλεγε ένας καθηγητής μου στο πανεπιστήμιο: thoughts all over the place...

Τώρα το κατά πόσον αυτό αντικατοπτρίζει την ικανότητα κάποιου να ασχοληθεί με έναν σκύλο δν μπορώ να το κρίνω, γιατί πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις. Η σχέση που μπορεί να έχει κάποιος με τον σκύλο του, είναι τόσο ιδιαίτερη, που δεν συμβαδίζει πάντα με την υπόλοιπη προσωπικότητά του. Μπορεί να είναι -ή να φαίνεται- ο πιο ανεύθυνος άνθρωπος του κόσμου κ με το σκυλί του να είναι υπόδειγμα υπευθυνότητας. Τα σκυλιά έχουν την ικανότητα να βγάζουν τον καλύτερο χαρακτήρα μας κ αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε πάντα να το εκφράσουμε με λόγια, ειδικά αν ποτέ πριν δν έχουμε "δουλέψει" πάνω σε αυτό.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Το αν καποιος ειναι σε θεση να δομισει σωστα ενα κειμενο και να προβαλει επιχειρηματα για να υποστηριξει τις αποψεις του ειναι κατι εντελως ασχετο με το χαρακτηρα του. Ουτε και σημαινει οτι θα κεντρισει το ενδιαφερον καποιου απλα και μονο γι αυτο. Ισως μονο αν ο συνομιλητης ειναι ασχετος και εντυπωσιαστει απο τα λεγομενα του. Το ζητουμενο ειναι περα απο τη δομη και την συνταξη να υπαρχει νοημα και ουσια και οχι να πουλαει καποιος φυκια για μεταξωτες κορδελες. Καπως ετσι λειτουργει το λεγομενο πολιτικο μασαζ. Ειδα και αυτους τους καθηγητες και τους τεχνοκρατες με τον αρτιο λογο που μας καταντησαν.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Δομημένος λόγος δν σημαίνει "μεγάλες" λέξεις. Σημαίνει να μπορείς να πεις αυτό που σκέφτεσαι όπως το έχεις μέσα στο κεφάλι σου για να το μεταφέρεις στν άλλο όπως το εννοείς κ να το καταλάβει. Ούτε είναι ζήτημα εντυπωσιασμού. Το να μπορείς να μεταφέρεις τν σκέψη σου -κατά τη γνώμη μου- είναι κ ζήτημα χαρακτήρα. Αν είσαι τσαπατσούλης, θα γράψεις κ τσαπατσούλικα! Τότε -κ να θες- μπορεί αυτό που θα δείξεις στον άλλο να έχει νόημα κ ουσία?

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Oσον αφορα τα νεα μελη, καλο ειναι να υπαρχει μια περιοδος χαρητος και αυτο για πολλους πιθανους λογους. Μπορει να ειναι η ηλικια, μπορει να ειναι η εμπειρια, μπορει να ειναι η ανατροφη, μπορει να ειναι ο τοπος διαμονης, μπορει να ειναι η προηγουμενη, ή μη προηγουμενη σχεση με δημοσια φορουμ και διαφορα άλλα...Εχω δει προσωπικα μελη που μπηκαν οτι ναναι, και μετα απο λιγο καιρο εγκλιματιστηκαν και γραφουν ομορφα και σωστα και αναπτυσουν πολυ ωφελιμες δραστηριοτητες. Ας ειμαστε λιγο ανεκτικοι στα συμβολικα ''κουταβια'', οπως κανουμε και στα κατα γραμμα κουταβια...Καποιος που δεν ειναι ενταξει ή δεν καθεται, ή δεν του επιτρεπεται απο ενα σημειο και μετα η εισοδος(log in)...;)

Επισης δεν μπορω να μην σχολιασω οτι απο την δικη μου εμπειρια(και δεν μιλαω για αυτο το φορουμ) εχω δει να συμβαινει και το αντιθετο: Πολλοι γνώστες με ορθη διατυπωση και δομημενο λογο να ειναι κωλοπαιδα στο θεμα χαρακτηρα και συμπεριφορας στην ζωη τους(αν και ''σεβάσμιοι'' σε εναν ηλεκτρονικο χωρο)...

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Συμφωνώ Ice. Αλλά στο απρόσωπο ιντερνετ κ χωρίς να ξέρεις τον άλλον από κοντά, κρίνεις από τα στοιχεία που έχεις. Οτι σε κοροιδεύει η σάιμπερ-ζωή εννοείται δν είναι κτ καινούργιο... ;)

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Νομίζω έχουμε εστιάσει λάθος .
Η αρχική μου ένσταση είναι για αυτούς που ο τρόπος γραφής και η συμπεριφορά τους σε ότι έχει να κάνει με κανόνες δείχνει ότι δεν αρέσκονται στο να τους ακλουθούν.
Με αυτό το κριτήριο αναρωτήθηκα στο πως ένας άνθρωπος που από επιλογή δεν ακολουθεί κανόνες , θα μπορέσει να συνυπάρξει με ένα πλάσμα που η ευζωία του κρίνετε από σταθερότητα, επιμέλεια , και ακολουθία προγραμμάτων.
Καμιά φορά η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά .

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Greeklish χρησιμοποιουν οσοι παιζουν mmo κ ειναι δυσκολο να γραψουν ελληνικα γιατι εχουν συνηθισει αλλιως κ μπερδευονται.
Εγω το κατανοω οσο κ αν προτιμω σε ελληνικο forum να γραφουμε ελληνικα.
Δε νομιζω οτι ειναι ακριβως ετσι :p Ας πουμε κ εγω παιζω mmo χρονια τωρα αλλα δεν μου ηταν ποτε δυσκολο να γραψω ελληνικα οταν πρεπει να γραψω ελληνικα... (ξερω δε βαζω τονους βαριεμαι) Ασε που στο παιχνιδι που παιζω εγω, δεν υπαρχει η δυνατοτητα ακομα και να θελει κανεις, να γραψει ελληνικα.. Αν θελεις να γραψεις ελληνικα μια χαρα τα γραφεις..Αν δεν θελεις βρισκεις δικαιολογιες! :D

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Δομημένος λόγος δν σημαίνει "μεγάλες" λέξεις. Σημαίνει να μπορείς να πεις αυτό που σκέφτεσαι όπως το έχεις μέσα στο κεφάλι σου για να το μεταφέρεις στν άλλο όπως το εννοείς κ να το καταλάβει. Ούτε είναι ζήτημα εντυπωσιασμού. Το να μπορείς να μεταφέρεις τν σκέψη σου -κατά τη γνώμη μου- είναι κ ζήτημα χαρακτήρα. Αν είσαι τσαπατσούλης, θα γράψεις κ τσαπατσούλικα! Τότε -κ να θες- μπορεί αυτό που θα δείξεις στον άλλο να έχει νόημα κ ουσία?
Δεν ειναι-ειμαστε ολοι καλοι στον γραπτο λογο!
Δεν μπορουν-μπορουμε ολοι να εκφρασουμε σε κειμενο αυτο που πραγματικα θελουμε να πουμε-νιωθουμε!
Το να μπορει καποιος να μεταφερει στον αλλον την σκεψη του δεν ειναι ζητημα χαρακτηρα αλλα χαρισμα.
Το να μη μπορει καποιος να μεταφερει την σκεψη του μεσω γραπτου λογου ειναι χαρισμα που δεν εχει!
Το να μπορει ομως καποιος να προσφερει σ'ενα σκυλο, σε μια γατα, σε.. σε.. ειναι χαρισμα, αγαπη, θελω.. ακομη κ αν γραφει τσαπατσουλικα!
Αυτος ο τσαπατουλης στον γραπτο λογο ειναι αξιος καθ'ολα ν'αναλαβει κ να εχει σκυλο!
Αυτος εχει τον χαρακτηρα που εμπεριεχει ολα οσα εχει αναγκη ενας σκυλος, μια γατα...

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Αν δεις, το λεω κ γω αυτό κάπου... ;)

Τώρα το κατά πόσον αυτό αντικατοπτρίζει την ικανότητα κάποιου να ασχοληθεί με έναν σκύλο δν μπορώ να το κρίνω, γιατί πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις. Η σχέση που μπορεί να έχει κάποιος με τον σκύλο του, είναι τόσο ιδιαίτερη, που δεν συμβαδίζει πάντα με την υπόλοιπη προσωπικότητά του. Μπορεί να είναι -ή να φαίνεται- ο πιο ανεύθυνος άνθρωπος του κόσμου κ με το σκυλί του να είναι υπόδειγμα υπευθυνότητας. Τα σκυλιά έχουν την ικανότητα να βγάζουν τον καλύτερο χαρακτήρα μας κ αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε πάντα να το εκφράσουμε με λόγια, ειδικά αν ποτέ πριν δν έχουμε "δουλέψει" πάνω σε αυτό.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Δε νομιζω οτι ειναι ακριβως ετσι :p Ας πουμε κ εγω παιζω mmo χρονια τωρα αλλα δεν μου ηταν ποτε δυσκολο να γραψω ελληνικα οταν πρεπει να γραψω ελληνικα... (ξερω δε βαζω τονους βαριεμαι) Ασε που στο παιχνιδι που παιζω εγω, δεν υπαρχει η δυνατοτητα ακομα και να θελει κανεις, να γραψει ελληνικα.. Αν θελεις να γραψεις ελληνικα μια χαρα τα γραφεις..Αν δεν θελεις βρισκεις δικαιολογιες! :D
Και εγω παιζω χροοοοονια mmo αλλα εχω συνηθισει να γραφω ελληνικα (χωρις τονους επισης :p) γιατι πολυ απλα ειμαι μεγαλη κ μπαινω κ σε ελληνικα forum κατα καιρους.
Τα 20χρονα ομως που παιζουν mmo δεν μπαινουν σ'ελληνικα forum γιατι δεν υπαρχει κατι σχετικο κ αν μπουν σπανια σε καποιο ζοριζονται!
Ισως αν μεγαλωσουν αρκετα αλλαξουν κ συνηθειες!
Ξεφυγαμε ομως απο το θεμα ε? :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Και εγω παιζω χροοοοονια mmo αλλα εχω συνηθισει να γραφω ελληνικα (χωρις τονους επισης :p) γιατι πολυ απλα ειμαι μεγαλη κ μπαινω κ σε ελληνικα forum κατα καιρους.
Τα 20χρονα ομως που παιζουν mmo δεν μπαινουν σ'ελληνικα forum γιατι δεν υπαρχει κατι σχετικο κ αν μπουν σπανια σε καποιο ζοριζονται!
Ισως αν μεγαλωσουν αρκετα αλλαξουν κ συνηθειες!
Ξεφυγαμε ομως απο το θεμα ε? :)
Ακριβώς αυτό. Εμείς οι πιο μεγάλοι που παίζουμε mmo μάθαμε πρώτα ελληνικά και μετά greeklish. Τα πιτσιρίκια όμως;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ