Αδεσποτο-sos

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Δεν μου κανει κοπο,διαβασα ενοειται την αποψη σου.Και δεν συμφωνω απολυτα.

Ωραια...η φολα ειναι η πιθανοτερη καταληξη...δλδ αν δεν το ταιζω δεν θα το φολιασουν???δεν καταλαβαινω...:confused:αλλα δεν μπορω να κανω κ κατι αλλο!

Και οι περαστικοι π κανουν παραπονα σε εμενα , τι να τους κανω αφου ειναι αδεσποτο??!!!!!:confused: και με το δημο τα ψιλοτσουγκρισαμε γιατι δεν αναλαμβαναν τπτ απολυτως που εχει ν κανει με αδεσποτα!
Δεν εχει πειραξει κανεναν,δεν εχει δαγκωσει...το αφηνω δλδ νυστικο και οκ?...:shock:

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Mαλιστα.. αμα το αφησεις να πεθανει της πεινας δλδ εισαι συνεπης.. αλλιως δημιουργεις κινδυνους..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αν αυτό κατάλαβες, κατάλαβες λάθος.

Η φροντίδα ενός αδέσποτου ζώου δεν αρχίζει και τελειώνει στα αποφάγια μας! Το ζώο χρειάζεται ΚΑΙ ιατρική φροντίδα ΚΑΙ στείρωση ΚΑΙ εμβόλια!
Εάν δεν μπορεί να αναλάβει κάποιος σωστά και ολοκληρωμένα τη φροντίδα ενός ζώου, όχι μόνο δεν λύνει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα, δημιουργεί άπειρα προβλήματα και η κατάληξη είναι πάντα αγανακτισμένοι γείτονες-διαπληκτισμοί-κακοποίηση του ζώου-φόλα.

Εάν λοιπόν κάποιος περιορίζεται μόνο στο τάισμα του αδέσποτου και αποποιείται ΟΛΕΣ τις άλλες ευθύνες της φροντίδας του ζώου, θα πρέπει να αναρωτηθεί μήπως γίνεται μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης!

Ελπίζω τώρα να έγινα σαφέστερη.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Οπως επισης αν το στειρωσεις και μετα το παρατησεις στο δρομο? Τοτε αναλαμβανεις εμβολια? οχι. Φροντιδα? οχι. Τοτε γιατι να εχουμε δυο μετρα και δυο σταθμα και να επικροτουμε αυτους που στειρωνουν αλλα να μεμφομαστε αυτους που τα ταιζουν. Στο τοπικ στειρωση και επαναφορα στο δρομο αναφερομαι

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Διάβασε καλύτερα το θεμα στο οποίο αναφέρεσαι.
Βάση Νόμου, οι Δήμοι, οι κοινότητες και τα φιλοζωικά σωματεία που περισυλλέγουν τα αδέσποτα ζώα, τα υποβάλλουν σε κτηνιατρικό έλεγχο και τα ζώα που κρίνονται υγιή, επαναφέρονται στο φυσικό τους περιβάλλον, αφού προηγουμένως σημανθούν, καταγραφούν και υποβληθούν σε αποπαρασιτισμό, εμβολιασμό, και στείρωση.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
οι Δήμοι, οι κοινότητες και τα φιλοζωικά σωματεία που περισυλλέγουν τα αδέσποτα ζώα, τα υποβάλλουν σε κτηνιατρικό έλεγχο και τα ζώα που κρίνονται υγιή, επαναφέρονται στο φυσικό τους περιβάλλον, αφού προηγουμένως σημανθούν, καταγραφούν και υποβληθούν σε αποπαρασιτισμό, εμβολιασμό, και στείρωση.
ας μην κοροιδευομαστε...δεν γινεται παντου αυτο.

Και αν θες ,δεν μπορω να αναλαβω οικονομικα ολες τις αναγκες αυτου του ζωου!αν μπορουσα θα ηταν διπλα μου στο δωματιο μου τωρα !τι ν κανω???να πουλησω τα υπαρχοντα μ???μπορω να προσφερω αυτα π αναφερω πιο πανω.

Δλδ εκεινοι π γυριζουν τη πλατη απλα ειναι οκ?βοηθουν στο να επιλυθει το προβλημα?

θα πρέπει να αναρωτηθεί μήπως γίνεται μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης!
Δωσε μου τη λυση.και μην αναφερθεις στα ουτοπικα πραγματα που θα μπορουσε να κανει το Κρατος μας...

Δεν εχω καταλαβει...ή προσφερουμε τα παντα σε ενα αδεσποτο ή τιποτα???Η θα το παρουμε σπιτι μας(παυει ν ειναι αδεσποτο) ή αγνοουμε την υπαρξη του?...
ειλικρινα...εχω μπερδευτει.:(

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Εγω δε μιλησα για ΝΟΜΟ. Μιλαμε για ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ. Η ιδια λογικη του εμβολιαζω και αφηνω στο δρομο ειναι με το ταιζω και αφηνω στο δρομο. Το ενα το επικροτουμε το αλλο το κραζουμε?
Αν εσυ το να δουμε ξαφνικα σκελετωμενα αδεσποτα γιατι κανεις δεν τα ταιζει να πεθαινουν απο πεινα στους δρομους -αλλα εμεις δεν τα ταιζουμε για να ειμαστε συνεπεις και ας σερνεται ημιθανες στο δρομο?- το θεωρεις πραξη συνειδητοποιημενης φιλοζωιας τι να πω..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Θα ασχοληθώ με αυτά που θεωρώ ουσιώδη.

nikos_x said:
Δωσε μου τη λυση.και μην αναφερθεις στα ουτοπικα πραγματα που θα μπορουσε να κανει το Κρατος μας...
Νικόλα, πάρε τηλέφωνο στο Δήμο σου. Κάθε Δήμος έχει γραφείο περιβάλλοντος και ρώτησε τους εάν έχουν πρόγραμμα για τα αδέσποτα ζώα. Εάν έχουν τους πας το αδέσποτο το εξετάζουν, το εμβολιάζουν, το στειρώνουν.

Εάν δεν έχουν επικοινώνησε με τα φιλοζωικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σου ή στις γειτονικές περιοχές και συζήτησε το θεμα.

Εάν δεν βρεις ούτε εκεί άκρη, επικοινώνησε με το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων. Τα Μεσόγεια που μένεις δεν ανήκουν στους Δήμους που συνεργάζονται με το Κέντρο. Παρόλα αυτά μπορούν να σε κατατοπίσουν. Εγώ όσες φορές τους πήρα τηλέφωνο πάντα ήταν πρόθυμοι να με εξυπηρετήσουν.

Επικοινώνησε με το ΚΑΖ και ρώτησε τους εάν μπορούν να αναλάβουν το ζώο ή εάν συνεργάζονται με κτηνίατρους για να σου κοστίσει φτηνότερα η στείρωση, ο εμβολιασμός και η σήμανση του ζώου.

Στην εξαιρετικά απίθανη κατάσταση που δεν εχεις αποτελεσμα με όλα τα παραπάνω, έλα σε επαφή με όλους τους υπόλοιπους γειτονες που ταΐζουν το ζώο. Έγραψες πως:

nikos_x said:
Δεν μπορω να καταλαβω πως θα εχω την ημι-ευθυνη ενος σκυλου που γνωρισα πριν 4-5 μηνες και ταιζουν και αλλοι στη γειτονια...εγω απλα προσθετω τα αντιπαρασιτικα ,μονο αυτο κανω παραπανω...το σκυλι αυτο τρωει απο σπιτια σε ολο το τετραγωνο,εγω αποκλειστικα 8α εχω ευθυνη???
Αφού λοιπόν νοιάζονται και άλλοι για το σκύλο, ενημέρωσε τους σχετικά με το πρόβλημα που χει δημιουργηθεί και βάλτε λίγα χρήματα ο καθένας για να στειρωθει η σκύλα και να έχει ιατρική φροντίδα.
Βρείτε ένα ήσυχο μέρος στην περιοχή, μακριά από κεντρικές λεωφόρους και πολυσύχναστα μέρη και ταΐζετε το ζώο εκεί, αναλαμβάνοντας ο καθένας με τη σειρά του την καθημερινή του σίτιση/ φροντίδα.

Βγάλτε φωτογραφίες το ζώο και βάλτε παντού αγγελίες προωθώντας την υιοθεσία του (διαδίκτυο, εφημερίδες, κυνοφιλικο τύπο, ακόμα και στον πίνακα ανακοινώσεων των κτηνιατρείων της περιοχής σας και των γύρω περιοχών.

nikos_x, όπως βλέπεις πολλά μπορεί να κάνει κάποιος χωρίς να χρειάζεται να πουλήσει όλα του τα υπάρχοντα, όπως γράφεις! Χρόνος και πραγματικό ενδιαφέρον χρειάζεται! ;):)

Last edited:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
συγνώμη για να καταλάβω

τόσα ποστ για ενα αστείρωτο σκυλί είναι??

και τα λεφτά που μπορείς να διαθέσεις πάνε σε κολάρα.

μπραβο Νικο που διατηρείς την σκύλα υγειή και δυνατή για την επόμενη εγκυμοσύνη της

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
H σκυλα ειναι στειρωμενη.
Αν δεν ηταν θα εκανα κουμπαρα για να τη στειρωσω.Ουτε εμενα μου ειναι ευχαριστω να φορτωνομαι κουταβια my friend MAKHΣ.
Ευχαριστω.

Εχω μιλησει με τη Φιλοζωικη στο Κορωπι,ειπαν δεν ειναι στο δημο τους κ δεν αναλαμβανουν.
Επισης οταν ειχα μιλισει με ΚΑΖ μου ειχα πει τοτε οτι δεν εχουν χωρο οι ανθρωποι για να φιλοξενησουν αλλο σκυλι,αλλα θα ξανατηλεφωνησω.

Ο δημος μας δεν συνεργαζεται με καμια φιλοζωικη.Εχει ληξει η συμβαση τους και επειδη πεσαμε σε περιπτωση,δεν την ανανεωνει με τιποτα οσα παραπονα και να κανουν οι φιλοζωοι της περιοχης.

Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων
αυτο δεν το γνωριζα...γιατι οχι?να παρω και εκει να ρωτησω!

Αγγελια θα βαλω για υιοθεσια οπως ειπα κ εχθες.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Κορωπί - ΚΑΖ ΔΕΝ αναλαμβάνουν! Τα αδέσποτα στα οποία αναφέρθηκα πριν είναι στειρωμένα - εμβολιασμένα. Προχθες ο Ζόμπι πήγε στο γιατρό για το τσεκ άπ του και σειρά έχουν και τα άλλα. Το ένα φιλοξενείται - μάλλον μόνιμα. Για το άλλο προσπαθώ να βρω σπίτι. Τα υπόλοιπα ΔΕΝ μπορούν να βρουν σπίτι - λόγω χαρακτήρα και ηλικίας. Είναι κακό που τους έχουμε φαγητό και νερό σε χώρο μακριά από τα σπίτια?
Ο Νίκος τι άλλο μπορεί να κάνει?
Νίκο αυτό που λέω κάνε. Πήγαινε τα πράγματα της σκύλας μακριά από κατοικημένη περιοχή και άφησέ την κι εκείνη εκεί.
μπραβο Νικο που διατηρείς την σκύλα υγειή και δυνατή για την επόμενη εγκυμοσύνη της
Μάκη γιατί δεν περιμένεις απάντηση πριν ειρωνευτείς?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
καταρχήν υποδείξεις για το πως , σε ποιον και πότε θα μιλάω δεν δέχομε από κανέναν.

η Rottie ειπε ότι η σκύλα είναι αστείρωτη ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ για να περιμένω να διαβάσω καμία απάντηση και σε αυτό εκανα σχόλιο.

αν καταφέρεις και συγκεντρωθείς και διαβάσεις τα πιο πάνω ποστ ΙΣΩΣ το καταλαβεις

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Κορωπί - ΚΑΖ ΔΕΝ αναλαμβάνουν!
Έγραψα αυτολεξεί:

ROTTIE said:
Επικοινώνησε με το ΚΑΖ και ρώτησε τους εάν μπορούν να αναλάβουν το ζώο ή εάν συνεργάζονται με κτηνίατρους για να σου κοστίσει φτηνότερα η στείρωση, ο εμβολιασμός και η σήμανση του ζώου.
chloe said:
Ο Νίκος τι άλλο μπορεί να κάνει?
Πρότεινα το εξής και νομίζω πως δεν έχει κάποιος αντίρρηση:

ROTTIE said:
Αφού λοιπόν νοιάζονται και άλλοι για το σκύλο, ενημέρωσε τους σχετικά με το πρόβλημα που χει δημιουργηθεί και βάλτε λίγα χρήματα ο καθένας για να στειρωθει η σκύλα και να έχει ιατρική φροντίδα.
Βρείτε ένα ήσυχο μέρος στην περιοχή, μακριά από κεντρικές λεωφόρους και πολυσύχναστα μέρη και ταΐζετε το ζώο εκεί, αναλαμβάνοντας ο καθένας με τη σειρά του την καθημερινή του σίτιση/ φροντίδα.

Εγώ δεν κατάλαβα το εξής: ΠΟΥΘΕΝΑ στις αρχικές δημοσιεύσεις δεν αναφέρθηκε πως η σκύλα είναι στειρωμένη. Ο Νίκος μας έγραψε πως όταν βρήκε τη σκύλα είχε 2 κουτάβια.

Η σκύλα από ποιον στειρωθηκε? :confused:

Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
Θεωρώ απαράδεκτο να προτρέπουμε ένα άτομο που φροντίζει αδέσποτο(όπως κ αν το φροντίζει) να ...μη το κανει,να το αμολυσει στο βουνο κλπ!!!

Κανονικά,είναι υποχρέωση κάθε πολίτη να φροντίσει ένα αδέσποτο βάζοντας λίγο νεράκι και φαγητό έξω απ το σπίτι του!

Εν μέρει συμφωνώ με όσα λέτε,γιατί η φροντίδα είναι μισή,ας το πούμε.Απο κει και πέρα όμως κάνει ό,τι μπορεί και εσείς του την πέφτετε να τον φάτε!

Νίκο,καταλαβαίνω τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τα αυτοκίνητα και φυσικά με τους καλούς σου γείτονες.Τα ίδια είχαμε και εμείς την 1η μερα που εμφανίστηκε το Ντόμπερμαν.

Μόνο κ μόνο για την ασφάλεια του σκυλιού,θα πρέπει να πάει σε κάποιο ασφαλές περιβάλλον,όπως σε μια πανσιόν.Ξέρω πανσιόν που παίρνει 5 ευρώ μονο για αδέσποτα,θα σου στείλω πμ.Αυτό βεβαια,θα γίνει με την προϋποθεση να βαλουμε αγγελιες και να προσπαθήσουμε να βρει σπίτι,αλλιώς δε μπορεί να μείνει αιώνια στο κλουβί...

Απ την άλλη,αν δε μπορείς οικονομικά,δυστυχώς η μόνη λυση είναι να μείνει όπως έχει,απ τη στιγμή που είναι στειρωμένη.Αν το ταϊζεις και το ποτίζεις,δεν μπορεί κανείς να σου κάνει τίποτα και δεν ευθύνεσαι και για τίποτα.Ούτε γίνεται μήνυση επειδή ταϊζεις ένα αδεσποτο.

Περιμένω φωτο για να βαλουμε αγγελιες.

Κλειάννα

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Για το καλό του σκυλιού Κλειάννα καλό είναι να την απομακρύνει από κει. Όχι να την πάει στα βουνά, αλλά σε ένα ήσυχο μέρος μακριά από σπίτια. Όταν αρχίσαμε να δεχόμαστε απειλές κι όταν ένα απ' τα σκυλιά δέχτηκε πέτρα στο κεφάλι μεταφέραμε τα πράγματά τους και δεν έχουμε πρόβλημα έκτοτε. Για το καλό τους και μόνο... για να μην καταλήξουν δηλητηριασμένα. Όχι έξω απ' τα σπίτια παιδιά... κάποιοι ενοχλούνται ΣΙΓΟΥΡΑ!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Νίκο σκέφτηκα... μήπως να φέρεις και τη Ρόζα εκεί που έχουμε τα άλλα? Ένα παραπάνω δεν πειράζει. Φοβάμαι μόνο μήπως δεν τη δεχτούν ή θελήσει εκείνη να φύγει.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Σε ευχαριστω πολυ ρε Λιζακι...δεν θελω να ''φορτωσω'' αλλο ενα σε εσας που ειδη κανετε κατι για τα αδεσποτα.

ΡΟΤΤΙΕ,
η σκυλα στειρωθηκε ''πλαγιως'' σε αλλο δημο...να ειναι καλα εκεινη η κοπελα που τη πηρε(εγω ανελαβα να προσεχω τα 2 κουταβια),τη στειρωσε και μετα την επεστρεψε.

Εγω μετεφερα το κουβα με τον νερο σε κατι χωραφια πιο περα απτο σπιτι μου και την ταιζω-ταιζουμε εκει.

Κλειαννα εχεις πμ!:D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Εμένα δε με πειράζει, ούτε και τους άλλους. Άλλωστε πήραμε ένα σκυλί από κει ήδη. Θηλυκά υπάρχουν άλλα δύο. Η μία είναι κυριαρχική, η άλλη κουτάβι (στο χαρακτήρα). Τα αρσενικά θα τη δεχτούν. Νίκο σκέψου το, αν είναι να το κάνουμε γρήγορα γιατί 2 του μηνός φεύγω.
Edit: Αν θες για να μην τα λέμε εδώ αυτά, στείλε π.μ.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
ΡΟΤΤΙΕ,
η σκυλα στειρωθηκε ''πλαγιως'' σε αλλο δημο...να ειναι καλα εκεινη η κοπελα που τη πηρε(εγω ανελαβα να προσεχω τα 2 κουταβια),τη στειρωσε και μετα την επεστρεψε.
Αυτό είναι πολύ ευχάριστο! Η κοπέλα ανήκει σε φιλοζωικό σωματείο? Εμβολιασμός έχει γίνει?
Στείλε μου σε παρακαλώ πολύ με pm το όνομα του σωματείου, το όνομα της κοπέλας που ανέλαβε τη στείρωση και τα δικά σου στοιχεία για να συνεννοηθώ μαζί της σχετικά με τον εμβολιασμό του ζώου, την περαιτέρω ιατρική του φροντίδα και την προώθηση της υιοθεσίας του.
:)