Αδέσποτο στο σπίτι;

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
:confused::confused:
προχωρημενους σας βλεπω και μαλλον εξικειωμενους με το θεμα ληστεια...
εγω εχω κλειστα ακομη και τα τζαμια καλοκαιρι με 40βαθμους.με aircodition κοιμωμαστε.ανοιχτα??? ουτε κατα διανοια να το σκεφτω.καφεδακι με τους ληστες θα πινουμε
Πρώτα απ' όλα τώρα ... όποιος θέλει ας σκαρφαλώσει 15 μέτρα να με κλέψει και να δει με το που θα πηδήξει τα κάγκελα κάτι μαύρο και θυμωμένο (δε δαγκώνει αλλά αυτός δεν το ξέρει ;) ) :D

Το ότι το καλοκαίρι έχεις τα τζάμια κλειστά με το a/c ανοιχτό είναι θέμα επιλογής και το κάνεις για τη δροσιά και όχι για τη ληστεία. Και να ξέρεις αν θέλουν να σε κλέψουν δε θα τους αποτρέψουν τα απαλουμίν.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Μμμμ...μάλλον περισσότερο Δάφνη, είναι ο Λάζαρος :rolleyes::p
Και αν βλέπω καλά, έχει θέμα στο μπροστινο δεξί ποδαράκι του, όπως και η Δάφνη. Πρέπει κάποτε να το είχε σπάσει και ξανακόλλησε μόνο του :(

Περιμένουμε και φωτό του, στο σπίτι σου πια :)

Last edited:

dgiorgio

Well-Known Member
1 Μαϊου 2011
114
0
ίσως, αν και είναι πιο μπιρμπιλομάτης και δεν έχει φαβορίτες αλά Κόκοτας

l2..JPG

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Αν τελικα παρεις τον Λαζαρο σπιτι σου, μετα τις πρωτες μερες προσαρμογης (και για τους 2 σας) δε νομιζω οτι θα εχετε προβλημα την ωρα του υπνου. Προσωπικα εχω 2 σκυλια σπιτι (ενα 5 χρονων και ενα κουταβι 2,5 μηνων) το βραδυ την ωρα του υπνου τα παραθυρα ειναι κλειστα, εχουν προσβαση σε ολα τα δωματια και μια χαρα κοιμουνται χωρις προβληματα.
Απο περιεργεια τι πιστευεις οτι θα κανει οταν εσυ κοιμασαι?
Οταν ειμαι σπιτι οι πορτες ειναι ανοιχτες και μπορουν να μπαινοβγαινουν στο μπαλκονι ή στον κηπο. Τον χειμωνα εχω κλειστα γιατι κανενα απο τα 2 τους δεν ειχε καμμια απολυτως ορεξη να βγαινει στο κρυο (εδω καλα καλα δεν θελαν να σηκωθουν απο το κρεββατι να πανε βολτα-βαρυ το παπλωμα λεμε :D).
Οταν λειπω μενουν μεσα στο σπιτι. Δεν θα τα αφηνω στο μπαλκονι γιατι δεν εχω ορεξη για εκπληξεις αλλα ουτε και στον κηπο που ειναι πιο ασφαλες γιατι η μεγαλη εχει τασεις εξερευνησεις των διπλα κηπων και πηδαει τους φρακτες. Μενουν λοιπον μεσα στο σπιτι και παλι με προσβαση σε ολα τα δωματια αλλα δεν εχουν κανει καμμια ζημια (οι παντοφλες μου που πλεον ειναι μακαριτισσες δεν πιανονται :p)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Dgiorgio καλώς ήρθες και μπράβο σου από μένα που ενώ δεν ήξερες ποτέ από σκύλους μάζεψες ένα κουταβάκι και το φρόντισες όσο μπορούσες δεδομένων την συνθηκών. Όπως περιγράφεις τις συνθήκες που βρίσκεται τώρα ο σκύλος και έχοντας υπόψην ότι σε λίγο που το παιδί που τον έχει τώρα θα πάρει και μετάθεση που σημαίνει σκύλος μάλλον ξεκρέμαστος για άλλη μια φορά εγώ θα έλεγα να τον πάρεις γιατί καταλαβαίνω ότι τον νοιάζεσαι. Και εφόσον τον νοιάζεσαι θα βρεις τον τρόπο να του προσφέρεις αυτό που χρειάζεται.
Παρεπιπτόντως είναι πολύ όμορφος και η Δαφνούλα επίσης mareco είναι κούκλα !

dgiorgio

Well-Known Member
1 Μαϊου 2011
114
0
Για να είμαι ειλικρινής πιστεύω ότι όταν κοιμάμαι θα κοιμάται και αυτός κάπου κοντά, απλά δε μπορώ να είμαι και σίγουρος. Επίσης δε θα τρελαθώ κιόλας αν φάει και καμιά παντόφλα ή κανένα τράπεζάκι - θα το περιμένω- αρκεί να μάθει. Δεν θα ήθελα όμως να κάνει ζημιά σε καμια πόρτα γιατί νοικιάζω.
Άσχετο: δε ξέρω αν όλα τα σκυλιά ή περίπου όλα συμπεριφέρονται έτσι αλλά το συγκεκριμένο είναι απίστευτα φιλικό και έχεις την αίσθηση ότι θέλει να κάνει ότι του λες αρκεί να είναι μαζί σου. Ακόμα και το φαί του παρατούσε αν έφευγα, για να με ακολουθήσει (μετά το έτρωγαν οι γάτες κι αυτός έκλεγαι)...είναι λίγο χαλβαδάκος

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Το σκυλάκι σου είναι κουκλί και πρέπει να σε αγαπάει πολύ. Αυτό που περιγράφεις είναι ένας σκύλος που θέλει να σε ευχαριστήσει και αυτό αξιοποιείται εύκολα με λίγη εκ μέρους σου προσπάθεια.
Κι εμείς στο νοίκι είμαστε. Η μικρή έμαθε πολύ σύντομα τους κανόνες του σπιτιού, δεν έχει κάνει καμία ζημιά ποτέ της (μέχρι και τη σακούλα των σκουπιδιών με αποφάγια ξέχασα μία μέρα στο πάτωμα και ήμουν σίγουρη ότι θα βρω το σπίτι σκουπιδότοπο, αλλά ούτε το είχε αγγίξει!!
Άσε τα μπαλκόνια κατά μέρος γιατί αν τον πάρεις το μούργο σου σπίτι ΕΣΥ δε θα θες να τον αποχωριστείς μετά. Θα κοιμάσαι και αν αλλάξει δωμάτιο θα σου λείπει!!! Υα με θυμηθείς!

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Δεν έχω να προσθέσω κάτι που δεν σου έχουν ήδη πεί τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ. Ο Λάζαρος είναι γλύκα, και νομίζω ότι υπάρχει ένα δέσιμο μεταξύ σας. Ο δικός μου ήταν επίσης αδέσποτος, και βρέθηκε μέσα σε μία ώρα από την υπάιθρο σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας. Προσαρμόστηκε αμέσως και είναι πανευτυχής. Και εμείς έχουμε την πόρτα του μπαλκονιού ανοιχτή κατά την διάρκεια της ημέρας - το βράδυ δεν τον πολυαφήνουμε να βγαίνει στο μπαλκόνι. Μία χαρά θα είναι στο σπίτι μαζί σου - σε σχέση με το να ζεί δεμένος σε μία αυλή ; Θα του φαίνεται παράδεισος. Ας βγαίνει στο μπαλκόνι όποτε θέλει, αλλά οπωσδήποτε να κοιμάται μέσα μαζί σου. Άλλωστε θα θέλει και εκείνος να είναι κοντά σου. Με το ζήτημα των καταστροφών που φοβάσαι, μπορεί να έχεις μικροαπώλειες (π.χ. καμία παντόφλα), αλλά δεν νομίζω ότι θα γυρίσεις μία μέρα και θα βρείς το σπίτι γιαπί. Λίγη προσοχή χρειάζεται στην αρχή, μέχρι να συνηθίσει. Πάντως έτσι όπως τον περιγράφεις ακούγεται εξαιρετικά καλόβολος, οπότε δεν πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα.
Πρόσεχε μόνο το εξής - το βλέπω στον δικό μου και σε άλλα αδέσποτα που έχουν υιοθετήσει φίλοι. Συνειδητοποιούν γρήγορα ότι δεν πρέπει να πειράζουν τα πράγματα στο σπίτι. Όμως έχουν αρκετά συχνά την τάση να θεωρούν ότι μπορούν να χλαπακιάσουν ή να παίξουν με ότι βρούν κάτω στο πάτωμα. Οπότε στην χειροτέρα των περιπτώσεων θα προσέχεις λίγο αυτό το θέμα (άν βεβαίως το παρουσιάσει, που δεν είναι σίγουρο). Σου εύχομαι όλα να πάνε καλά ! :)

Athanasia

New Member
4 Μαϊου 2011
4
0
Thessaloniki
στην αρχη θα περασει καποιο διαστημα μεχρι να προσαρμοστειτε και οι δυο αλλα στο τελος θα κοιμάται τις ώρες που θα κοιμάσαι και εσύ ,θα μάθει να βγαίνει έξω μόνο όταν θα τον βγάζεις βόλτα και όσο για το άγχος αποχωρισμού όλα τα σκυλιά το έχουν άλλα όλα το ξεπερνάνε..γενικά θα μάθει να πηγαίνει με το πρόγραμμα σου(αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα χρειαστεί να κάνεισ εσύ κάποιες θυσίες)...άμα όταν λείπεις μπαινοβγαίνει στο μπαλκόνι και στο σπίτι, σιγουρέψου ότι δεν χωράει ανάμεσα από τα κάγκελα ή ακόμα αν μπορεί να πηδήξει πάνω από αυτά(συμβαίνει συχνά),αλλιώς βάλε κάτι σαν πλέγμα...αλλά για όλα αυτά τα προβλήματα μπορείς να ρωτήσεις και κάποιον εκπαιδευτή για να κάνεις πιο ομαλή και την δικιά του αλλά και την δικά σου προσαρμογή! το μόνο σίγουρο που έχω να σου πω είναι να το πάρεις το σκυλί!! θα αλλάξει η ζωή σου και το αγαπήσεις πιο πολύ από όσο φαντάζεσαι!!!!

dgiorgio

Well-Known Member
1 Μαϊου 2011
114
0
Σας ενημερώνω, αν και λίγο καθυστερημένα, ότι ο Λάζαρος είναι καλά και δεν τον πήρα στο σπίτι. Του έχουν κάνει εμβόλια, είναι υγειέστατος και το κυριότερο πηγαίνει τις βόλτες του. Επίσης, θα περιφράξουν ένα χώρο ώστε να μην είναι δεμένος (τους έπρηξα λίγο κι εγώ...). όταν θα πάρει μετάθεση αυτός που τον έχει μου υποσχέθηκε ότι θα τον πάρει μαζί του όπου πάει.
σκέφτηκα να σας πω τελικά τι έγινε...
ευχαριστώ για όλα.
Υ.Γ. παρ' όλα αυτά δεν έχω σταματήσει να παρακολουθώ το forum σε καθημερινή βάση
Υ.Γ.mareco γελάω πολύ καθέ φορά που ρωτάς ένα νέο μέλος από που πήρε το σκυλί του, περιμένοντας την απάντηση που θα σε διαολήσει...

dgiorgio

Well-Known Member
1 Μαϊου 2011
114
0
Χαιρετώ και πάλι. Δεν ξέρω ανα κάνω καλά που γράφω εδώ ή αν θα έπρεπε να ανοίξω καινούριο θέμα. Αν και δεν πήρα τελικά τον Λάζαρο δεν έχω σταματήσει να διαβάζω το forum.
Καταρχήν θέλω να πω ότι είχα αρνηθεί όταν ο Grifos μου είπε ότι κάποτε θα παρω σκυλί αλλά τώρα πια ξέρω ότι είχε δίκιο. Κάποια στιγμή θα υιοθετήσω ένα (με τον σωστό τροπό...κι ευχαριστώ το dogforum γι αυτό...)
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν πιστεύετε ότι τα σκυλιά θυμούνται τους ανθρώπους μετά από καιρό. Σκοπεύω να πάω να δω τον Λάζαρο αύριο (αν πάνε όλα καλά με τα εισιτήρια...). Έχουν περάσει πέντε μήνες από τότε που έφυγα και η αλήθεια είναι ότι θα με πειράξει λίγο αν δε με θυμάται.
Με την ευκαιρία ανεβάζω κι ένα βιντεάκι με τον Λάζαρο. Ελπίζω σε λίγες μέρες να ανεβάσω και καινούριο...
http://vimeo.com/26521978

dgiorgio

Well-Known Member
1 Μαϊου 2011
114
0
Το ελπίζω kritikopoula. Ευχαριστώ. Ήταν πολύ καλό σκυλάκι κι ελπίζω να μην έχει αλλάξει καθόλου ο χαρακτήρας του.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ο Λάζαρος είναι ακόμα πιο όμορφος από ότι φαινόταν στις φωτογραφίες. :)
Το πόδι που κουτσαίνει είναι μόνιμο?
Τα σκυλιά θυμούνται, ειδικά αν είχαν πολύ θετικές ή πολύ αρνητικές εμπειρίες με κάποιον.
Στη θέση σου δεν θα έψαχνα για άλλο σκύλο πριν πάρει μετάθεση αυτός που φροντίζει τον Λάζαρο. Μπορεί να είπε ότι θα τον πάρει μαζί του, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

dgiorgio

Well-Known Member
1 Μαϊου 2011
114
0
Όταν τον βρήκα ήταν ήδη χτυπημένο.(κάποιος μου είχε πει ότι την προηγούμενη μέρα τον είδε στο δρόμο και νόμιζε ότι ήταν νεκρός-μάλλον τον είχε χτυπήσει αυτοκίνητο). όσο περνούσε ο καιρός όμως φαινόταν να είναι καλύτερα.
τελευταία φορά που μίλησα με αυτόν που τον έχει τώρα μου είπε ότι είναι πολύ καλύτερα.
Δεν ψάχνω για άλλο σκύλο - προς το παρόν-. αν δεν τον πάρει μαζί του θα τον πάρω εγώ.
δεν προκειται να επιτρέψω να βρεθεί στο δρόμο.
όσο για τις εμπειρίες θέλω να πιστεύω ότι ήταν μόνο θετικές

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Ολόιδιος η Δάφνη μου είναι. Ολόιδιος όμως. Μην τον αφήσεις στην τύχη του. Κρίμα είναι. Είναι πολύ χαριτωμένος σκυλάκος.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
O Λάζαρος θα σε θυμάται πιο καλά από ότι τον θυμάσαι εσύ!! :)
Μareco, ολόιδιος όντως, μήπως να αρχίσετε καινούριο φυλή!? ;)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Κάτσε να τον δούμε κι από κοντά τον Λάζαρο...Ετσι; Γουρούνι στο σακί; :p

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Κρίμα τελικά που δεν κράτησες εσύ το σκυλάκο...Είναι γλυκύτατος...
Φαίνεται ότι τον αγάπησες...και σίγουρα δεν πρόκειται να τον ξεχάσεις...και...ούτε κι αυτός...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97