Αδέσποτο στο σπίτι;

dgiorgio

Well-Known Member
1 Μαϊου 2011
114
0
Καλησπέρα, είμαι νέος στο φόρουμ και άσχετος από σκυλιά.χρειάζομαι τη βοήθειά σας.πιθανώς να σας κουράσω λίγο...
λοιπόν:
πριν 6 μήνες περίπου (όσο ήμουν φαντάρος) είχα βρει ένα κουτάβι αδέσποτο - ημίαιμο σε κακή κατάσταση (πρέπει να το είχε χτυπήσει αμάξι).Ταίζοντάς το, παίζοντας και κάνοντας πολλές σκοπιές παρέα με έμαθε και με ακολουθούσε όπου πήγαινα. κάποια στιγμή όμως επρεπε να το διώξουν από το στρατόπεδο και έτσι το πήρε κάποιος στην αυλή του σπιτιού του (ευτυχώς).Στην αρχή ήταν όλα καλά γιατί ήταν λυμένο και φαινόταν να περνάει καλά, μετά όμως αναγκάστηκε να το δέσει γιατί έκαναν παράπονα οι γείτονες (κυνηγούσε κότες...). θέλω να το φέρω στο σπίτι μου αλλά δε ξέρω αν θα είναι καλό ή κακό για το σκυλί. τώρα βρίσκεται στην αυλή δεμένο (και δεν νομίζω ότι το λύνει και πολύ συχνά...). το σκυλί με γνωρίζει καλά (αν και έχω να το δω 2,5 μήνες περιπου).θα είναι πρόβλημα να το πάρω και να είναι κυρίως στο μπαλκόνι?τώρα είναι στην επαρχία και νομίζω ότι δεν έχει μπει ποτέ σε κλειστό χώρο.επίσης θα αντέχει να μένει μόνο του αρκετές ώρες λόγο δουλειάς - σπουδών με 2 μεγάλες βόλτες την ημέρα? είναι μάλλον ριτρίβερ με κάτι άλλο (δε ξέρω ακόμα τι), πολύ υπάκουο, πολυ φιλικό με άλλα ζώα και ανθρώπους. Σήμερα πρέπει να είναι περίπου 1,5 χρονών. Γαυγίζει σπάνια. συνήθως κλαίει όταν μένει μόνος. Ίσως να θέλω να πιστεύω ότι θα είναι υπάκουο και θα προσαρμοστεί και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ενώ είμαι άσχετος από σκυλιά (δεν είχα ποτέ) είχε μάθει πολύ γρήγορα βασικές εντολές (''έλα'', ''κάτσε'', ''όχί'', να τα ''κάνει'' σε συγκεκριμένο σημείο μέσα στο στρατόπεδο κτλ). Το μόνο που δεν κατάφερα είναι να μη με ακολουθεί όπου πάω: για παράδειγμα ενώ έβρεχε και είχε κρύο, του είχα βρει ένα σημείο όπου δεν βρεχόταν, με ακολουθούσε στη σκοπιά και έκλεγε γιατί γινόταν μούσκεμα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι νομίζω πως το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι είναι ''μπουνταλάς'' και θέλει συνέχεια παρέα αλλά εκεί που είναι τώρα δεν πρέπει να έχει και πολλή οπότε δε ξέρω αν είναι καλύτερα με εμένα που θα βγαίνει και βόλτες αλλά θα είναι στο μπαλκόνι (κυρίως όταν λείπω) ή εκεί που είναι τώρα, δεμένο στην αυλή με βόλτες όχι σε καθημερινή βάση. Ευχαριστώ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Αν αλλάξεις το μπαλκόνι [στο οποίο έτσι κι αλλιώς απαγορεύεται να είναι μόνιμα] με το εσωτερικό του σπιτιού σου, τότε οπωσδήποτε θα είναι απείρως καλύτερο για το σκυλάκι, να το πάρεις.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Πάρε το σκυλί ΣΟΥ το συντομότερο από εκεί στο σπίτι σου και αντικατέστησε στο μυαλό σου το μπαλκόνι με ένα crate μέσα στο σπίτι για τις ώρες που θα λείπεις στη δουλειά.
Είμαι σίγουρος ότι και οι δύο θα ήσαστε ποιο ευτυχισμένοι.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Να το παρεις απο εκει... αλλα να εισαι ετοιμος να "δουλεψεις" με το σκυλο.

dgiorgio

Well-Known Member
1 Μαϊου 2011
114
0
Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
mareco το σκυλί που έχεις στο avatar είναι ίδιο με το σκυλί στο οποίο αναφέρομαι.
επειδή θα αναγκαστώ να λείψω από τη πρώτη μέρα κίολας που θα το πάρω, για κάποιες ώρες (λόγο δουλειάς) δεν ξέρω πως θα βρω το σπίτι όταν γυρίσω και κυρίως φοβάμαι μη πάθει τίποτα πχ σε καμια μπρίζα.
Αν είναι στο μπαλκόνι μόνο όταν λείπω και όταν κοιμάμαι?
Αν δεν κάνω λάθος το crate είναι κλουβί? Είναι αρκετά μεγαλόσωμος και επίσης δεν έχει περιοριστεί ποτέ κάπου και φοβάμαι ότι θα φρικάρει.
Έχω σκοπό να αφιερώσω όσο χρόνο μπορώ γιατί αν και ποτέ δεν είχα σκυλί, μου έκανε μεγάλη ζημιά (ποτέ δεν φανταζόμουν πόσο απίστευτα ζώα είναι)
ευχαριστώ

dgiorgio

Well-Known Member
1 Μαϊου 2011
114
0
Υπάρχει και μάλιστα θα μπορούσε να μένει ανοιχτή και η μπαλκονόπορτα έτσι ώστε να μπορεί να μπαινοβγαίνει (αν αυτό είναι καλό). το πρόβλημα είναι ότι αυτός ο χώρος είναι το γραφείο στο οποίο υπάρχουν πολλά πράγματα για να καταστρέψει τα οποία αφορούν τη δουλειά μου και το φοβάμαι.

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
επειδή θα αναγκαστώ να λείψω από τη πρώτη μέρα κίολας που θα το πάρω, για κάποιες ώρες (λόγο δουλειάς) δεν ξέρω πως θα βρω το σπίτι όταν γυρίσω και κυρίως φοβάμαι μη πάθει τίποτα πχ σε καμια μπρίζα.
γι'αυτον τον λογο καλο θα ειναι να παρεις αδεια καποιες μερες απο την δουλεια οταν ειναι να φερεις τον σκυλακο μαζι σου στο σπιτι. Να σε (ξανα)γνωρισει, να δεις και εσυ πως αντιδρα στο σπιτι, να του μαθεις την τουαλετα του (και ας ειναι μεγαλος ατυχηματα θα εχετε) και γενικα να χτισετε την σχεση σας απο την αρχη και κατω απο την ιδια στεγη.

Αν είναι στο μπαλκόνι μόνο όταν λείπω και όταν κοιμάμαι?
δηλαδη ο σκυλακος θα περναει τα 2/3 της ημερας στο μπαλκονι ? Φιλε το σκυλι θα λαλησει τοσες ωρες μονο του, μπορει να ριξει και κανενα σαλτο απο το μπαλκονι. Αν αρχισει να γαυγιζει και να ενοχλει τους γειτονες ? Οπως σου ειπανε και πιο πανω απαγορευται να εχεις στο σκυλο μονιμα στο μπαλκονι. Και νομιμο να ητανε ειναι κριμα για τον σκυλακο και επικινδυνο. Αν δεν θες crate μπορεις να τον απομονωνεις σε καποιο δωματιο απο το οποιο θα εχεις αφαιρεσει οτιδηποτε μπορει να τον βλαψει (οπως καλωδια πχ).
Ξανασκεψου αν εχεις τελικα τον χρονο να ασχοληθεις με τον σκυλακο, δεν αμφιβαλω οτι εχεις δεθει με τον συγκεκριμενο αλλα αν οι συνθηκες δεν ειναι οι καταλληλες μπορεις να αναβαλεις την αποκτηση ενος σκυλου μεχρι να εισαι ετοιμος 100%. Μην κανεις κατι επιπολαιο που θα επιρρεασει τις ζωες και των δυο σας για τα επομενα χρονια.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Δυσκολεύομαι να σου γράψω όπως θέλω δηλαδή σκληρά κι απόλυτα, γιατί δηλώνεις άσχετος με τα σκυλιά και όντως είσαι αλλά με τον τρόπο που γράφεις μου δείχνεις ότι το αγαπάς και πως ακόμη κι αν δεν είναι αυτό το πρώτο σου θα πάρεις κάποτε σκύλο.
Οπότε θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο ανοιχτός και ξεκάθαρος μαζί σου:
Κατ' αρχήν, ο σκύλος βάσει των λεγόμενων σου πρέπει να φύγει από εκεί που είναι τώρα. Πού θα πάει; Ή θα έρθει μαζί σου με όλες τις ευθύνες που αυτό επιφυλάσσει ή θα τον πας σε κάποιο καταφύγιο με σκοπό να βρει το κατάλληλο σπίτι.
Αν αναλάβεις το σκύλο, επειδή νομίζω ότι δεν έχεις βγει ακόμα απ' το τριπάκι του φοιτητή που πρόκειται να πιάσει και δουλειά πρέπει να ξέρεις ότι ο σκύλος είναι μεγάλη ευθύνη. Θα σου δώσει απίστευτη χαρά στη ζωή σου, στο εγγυώμαι αυτό, αλλά όχι ως ''το λουλούδι στη σοφίτα'' και συγκεκριμένα στο μπαλκόνι. Πρωτίστως απαγορεύεται ο σκύλος να μένει στο μπαλκόνι, δεύτερον ο σκύλος θέλει να είναι μαζί σου και όχι να κοιτάει το δρόμο. Επιπλέον ένας σκύλος σε ένα μπαλκόνι το αποτέλεσμα θα είναι να ψάχνεις σύντομα για σπίτι αφού θα σε πετάξουν έξω λόγω γαβγητών. Θα ακούει, θα βλέπει, θα μυρίζει και θα αντιδρά. Ο σκύλος δεν έχει κοινωνικοποιηθεί και όπως τον περιγράφεις είναι φοβικός. Μπορεί να το ξεπεράσει αλλά θέλει δουλειά. Αν μπορείς να το αναλάβεις ξέροντας όμως ότι για να φτάσεις να βγαίνεις από το σπίτι (αν δε θέλεις να χρησιμοποιήσεις crate) και να μη φοβάσαι τι θα αντικρίσεις γυρίζοντας σε αυτό, αν ξέρεις πως αν γνωρίσεις μια όμορφη ζουμερή κοπελίτσα θα θέλεις να πας μια εκδρομή μαζί της και δε θα μπορείς αν δεν πάρεις ή δεν εξασφαλίσεις το σκύλο, να ξέρεις πως ο σκύλος σου είναι σύντροφος σου και πως ακόμη και σ' αυτή την ηλικία δεν έχει ξεπεράσει το μωρουδίστικο και πρέπει τώρα να αρχίσεις να του μαθαίνεις τα πάντα απ' την αρχή με πολύ υπομονή και αγάπη και ανοχή για τις ζημιές που θα κάνει, για τη βραδύνοια του στο να καταλάβει κάποια πράγματα με την πρώτη τότε ο σκύλος είναι δικός σου και πρέπει να τον πάρεις.
Είσαι όμως σε μεταβατική φάση κι εσύ ο ίδιος (από φοιτητής μπήκες σε ...''σειρά'' τώρα θα γίνεις αν δεν έγινες ακόμα ''λελέ'' κι ακόμη έπεται το να βρεις δουλειά και να κοιτάξεις τι θα κάνεις με τη ζωή σου) επομένως αν θέλεις να εξαρτάται μόνο ο εαυτός σου από 'σενα, μείνε εδώ μαζί μας να συζητάμε και συγχρόνως να πείθεσαι κι εσύ για το πότε θα είναι η καταλληλότερη στιγμή για ν' αποκτήσεις το πρώτο σου σκυλάκι και πάρε το σκύλο από εκεί να πάει σε ένα καταφύγιο που θα τον προσέξουν και θα περιμένει το νέο του αφεντικό.

Και κάτι τελευταίο: έγραψες ο σκύλος να μένει στο μπαλκόνι όταν κοιμάσαι. Γιατί; Προσπάθησε να αποβάλλεις τις μικροβιοφοβικές αντιλήψεις που ενδεχομένως να σου έχουν δημιουργηθεί από άσχετους. Ο φροντισμένος σκύλος, ο εμβολιασμένος σκύλος, ο καλοζωισμένος σκύλος, ο αποπαρασιτωμένος σκύλος που του έχεις μάθει να κοιμάται κάτω απ' το κρεββάτι σου (αν αυτό θες) δε θα σε κολλήσει τίποτα.

Επομένως τίθεται και ένα άλλο θέμα εδώ πέρα. Πως ο σκύλος σημαίνει να υπολογίζεις άλλο ένα πιάτο στο τραπέζι σου και κάποια έξτρα για το γιατρό του και τις όποιες άλλες περιποιήσεις του.

dgiorgio

Well-Known Member
1 Μαϊου 2011
114
0
Έχετε δίκιο σε όλα και προφανώς η αγνοιά μου μπορεί να με οδηγήσει σε λάθη.
Άν καταφέρω να βάλω κάποιο διαχωριστικό σε ένα κομμάτι του χώρου? εννοώ ένα πάρκο περίπου1,5μ χ 2,5μ? Επίσης το να είναι η μπαλκονόπορτα ανοιχτή?
Δεν σκέφτομαι να παρω άλλο σκυλί. Αυτό που με νοιάζει κυρίως είναι σε τι κατάσταση είναι εκεί που βρίσκεται. Επίσης δεν ξέρω τι θα απογίνει όταν θα πάρει μετάθεση αυτός που το έχει τώρα (είναι στρατιωτικός).
Σκοπεύω πάντως να πάω να το δω το επόμενο ΣΚ.

δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη καθαριότητα του σκύλου. απλά θεώρησα ότι όταν κοιμάμαι δεν θα μπορώ να τον προσέχω.

ευχαριστώ

Last edited:

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Έχετε δίκιο σε όλα και προφανώς η αγνοιά μου μπορεί να με οδηγήσει σε λάθη.
Άν καταφέρω να βάλω κάποιο διαχωριστικό σε ένα κομμάτι του χώρου? εννοώ ένα πάρκο περίπου1,5μ χ 2,5μ? Επίσης το να είναι η μπαλκονόπορτα ανοιχτή?
Δεν σκέφτομαι να παρω άλλο σκυλί. Αυτό που με νοιάζει κυρίως είναι σε τι κατάσταση είναι εκεί που βρίσκεται. Επίσης δεν ξέρω τι θα απογίνει όταν θα πάρει μετάθεση αυτός που το έχει τώρα (είναι στρατιωτικός).
Σκοπεύω πάντως να πάω να το δω το επόμενο ΣΚ.
ευχαριστώ
Εγώ πάντως -δεν ξέρω αν αυτό σε βοηθάει με κάποιο τρόπο- μένω σε 55 τετραγωνικά διαμέρισμα με δύο εν είδει λύκους (χάσκυ και γκροένενταελ). Η μπαλκονόπορτα είναι πάντα ανοιχτή είτε είμαι σπίτι, είτε δεν είμαι ώστε να έχουν τη δυνατότητα αν θέλουν να βγουν κατ' επιλογήν τους. Η μεγάλη σχεδόν πάντα, ακόμη κι όταν βρέχει είναι στη βεράντα, η μικρή από την άλλη είναι πάντα μέσα. Βγαίνουμε δυο φορές την ημέρα τις καθημερινές και τρεις ίσως και παραπάνω τα ΣΚ και τις αργίες. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ crate και τους έχω πολλά παιχνίδια, kong και πάντα αφήνω το ράδιο να παίζει χαμηλά. Η μεγάλη εκπαιδεύτηκε από επαγγελματία εκπαιδευτή όταν ήταν 6 μηνών (τώρα είναι 12 χρονών) και η μικρή εκπαιδεύτηκε από 'μενα σε κάποια βασικά πράγματα όσο περίεργο κι αν θα σου φανεί με τη βοήθεια της μεγάλης. Αν εγώ μπορώ που γενικά είμαι μπάχαλο στη ζωή μου, θέλω να πιστεύω πως και ο οποιοσδήποτε άλλος μπορεί.
Αυτά :)

dgiorgio

Well-Known Member
1 Μαϊου 2011
114
0
ευχαριστώ πολύ. θα το σκεφτώ καλά και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο και για μένα και για το σκυλί.

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
παντως στο μπαλκονι μην το αφηνεις χωρις επιβλεψη, θα ειναι και σε καινουργιο περιβαλλον το σκυλακι και δεν ξερεις πως μπορει να αντιδρασει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Κάπως off topic, αλλά αυτό το post, θα μπορούσα να το έχω γράψει άνετα εγώ...
Εγώ πάντως -δεν ξέρω αν αυτό σε βοηθάει με κάποιο τρόπο- μένω σε 55 τετραγωνικά διαμέρισμα με δύο εν είδει λύκους (χάσκυ και γκροένενταελ). Η μπαλκονόπορτα είναι πάντα ανοιχτή είτε είμαι σπίτι, είτε δεν είμαι ώστε να έχουν τη δυνατότητα αν θέλουν να βγουν κατ' επιλογήν τους. Η μεγάλη σχεδόν πάντα, ακόμη κι όταν βρέχει είναι στη βεράντα, η μικρή από την άλλη είναι πάντα μέσα. Βγαίνουμε δυο φορές την ημέρα τις καθημερινές και τρεις ίσως και παραπάνω τα ΣΚ και τις αργίες. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ crate και τους έχω πολλά παιχνίδια, kong και πάντα αφήνω το ράδιο να παίζει χαμηλά. Η μεγάλη εκπαιδεύτηκε από επαγγελματία εκπαιδευτή όταν ήταν 6 μηνών (τώρα είναι 12 χρονών) και η μικρή εκπαιδεύτηκε από 'μενα σε κάποια βασικά πράγματα όσο περίεργο κι αν θα σου φανεί με τη βοήθεια της μεγάλης. Αν εγώ μπορώ που γενικά είμαι μπάχαλο στη ζωή μου, θέλω να πιστεύω πως και ο οποιοσδήποτε άλλος μπορεί.
Αυτά :)
Σε 60 τμ με δύο μεγαλούτσικα σκυλιά, την μπαλκονόπορτα μονίμως ανοιχτή για να μπαινοβγαίνουν, που δεν..., ο μεγάλος [αυτός του avatar] "εκπαιδεύτηκε" βλέποντας τον γπ που εκπαιδεύαμε τότε, γιατί τώρα είναι 9 χρονών και η μικρότερη "βοηθιέται" συμπεριφορικά από τον μεγάλο, αν και είναι άγιο σκυλί [και τα δύο δηλαδή] εκτός των ωρών που κάθεται έξω στην βροχή και βρέχεται...αγνοώντας όχι τα 60τμ, αλλά και τα άλλα 20τμ τέντας !!!
Αν ο σκυλάκος σου, είναι ίδιος με τον Σωτήρη και είσαι και Αθήνα, θα πρέπει να γνωριστούμε οπωσδήποτε :)

stellatd

Well-Known Member
27 Απριλίου 2011
151
30
44
chalkis
μπαλκονοπορτες ανοιχτες και το χειμωνα?κ με τη θερμανση τι γινεται??

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
μπαλκονοπορτες ανοιχτες και το χειμωνα?κ με τη θερμανση τι γινεται??
Ε, καλά...όταν λείπω από το σπίτι, σάμπως με νοιάζει; Ασε που χειμώνα βλέπουμε και δεν βλέπουμε πια...
Εγώ τις έχω και το βράδυ ανοιχτές που κοιμόμαστε !!!

stellatd

Well-Known Member
27 Απριλίου 2011
151
30
44
chalkis
...

:confused::confused:
προχωρημενους σας βλεπω και μαλλον εξικειωμενους με το θεμα ληστεια...
εγω εχω κλειστα ακομη και τα τζαμια καλοκαιρι με 40βαθμους.με aircodition κοιμωμαστε.ανοιχτα??? ουτε κατα διανοια να το σκεφτω.καφεδακι με τους ληστες θα πινουμε

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Κοίτα, βασικά η αλήθεια είναι ότι έχω κάποια χωροταξικά πλεονεκτήματα, αλλιώς δεν θα το τολμούσα.
Συν το...avatar :p που ενοχλείται ακόμη και από τα κουνούπια που πετάνε και χαλάει κόσμο με τον παραμικρό ήχο. Και είναι βροντερός ο άτιμος :D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97