Αδέσποτα...Βόλτα...Πρόβλημα...!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Μυρτώ το τσαμπουκά τον έχουν μέσα τους όσο να το κάνεις γιατί ζήσανε στο δρόμο και δύσκολα δαμάζονται.Βέβαια έιναι και στο χαρακτήρα του σκύλου,αλλά όσο αφορά τα αδέσποτα ο δικός μου τουλάχιστον δε νομίζω να το ξεπεράσει!
Να σου πω κάτι, είδα σήμερα με τα μάτια μου φάση που περίμενα να εξελιχθεί άσχημα να μην γίνεται τίποτα. Και τον βλέπω ότι αγριεύει τους πάντες αλλά αμφιβάλω για τις πραγματικές του προθέσεις. Εγώ πιστεύω πως με εκπαίδευση δεν θα γίνει το καλύτερο παιδί (είναι ήδη άλλωστε ;) ) αλλά θα σταματήσει να κάνει τον τσαμπουκαλεμένο χωρίς λόγο. Μπορεί να κάνω και λάθος, θα δείξει.
Βέβαια ο Θανος που είναι στο φόρουμ και πήγαινε κια εκείνος τον σκύλο του στο πάρκο του Παπάγου μου είχε πει παλιότερα ότι ο Τζίμυ είχε εμπλακεί σε καβγά με τον σκύλο του. Αν διαβάζει ίσως μου πει και μένα λεπτομέρειες, όσα περισσότερα ξέρω τόσο περισσότερο θα μπορέσω να τον βοηθήσω.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Στο Χολαργο δε μενεις; Ο Ροκυ αραζε με τους κολλητους του εξω απο το δημαρχειο η εξω απο το εμπορικο με το Βασιλοπουλο. Αρκετα εως πολυ επιθετικος αδεσποτος που τον φροντιζε μια ηλικιωμενη. Λιγο μετα που πεθανε η γιαγια πεθανε και ο Ροκυ. Με τα αρσενικα υπηρχε θεματακι.
Α για αυτό το ρόκυ λες? Είπα κι εγώ.....
Σε βλέπω αρκετά ενημερωμένο για τα νέα της γειτονιάς μας,ερχεσαι συχνά
εδώ?
Μπας και έχουμε συναντηθεί σε καμμιά σκυλοβόλτα και δεν σε έχω καταλάβει?:D

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
vasgial να βαρέσω αλύπητα δεν παίζει - δεν μου πάει καρδιά με τίποτα... αν και πιστεύω ότι το είπες χαριτολογώντας ! :)

Το να την σηκώσω (όσο μπορώ και εγώ γιατί αν και 3 μηνών είμαστε πάνω από 10 κιλά) μου φαίνεται μονόδρομος, καθώς αν είναι αρκετά τα σκυλιά όπως εχτές για παράδειγμα, είναι πολύ εύκολο να γίνει η μλκ και αν γίνει μλκ κ εγώ δεν μπορέσω να κάνω τίποτα για να το προλάβω και μου την τραυματίσουν θα το πάρω πολύ άσχημα - μα πολύ άσχημα !

Όσον αφορά το να μην επιλέγω σημεία που έχει αδέσποτα... σαφώς είναι μια λύση, απλά δεν με βοηθάει το ότι έχω μετακομίσει στην περιοχή 2 μήνες τώρα και ουσιαστικά "εξερευνώ" την περιοχή 3 μέρες τώρα με την Angie. Πιο πριν δεν είχα κανένα λόγω να κάνω περιπάτους στα στενά :p Αυτό που δυστυχώς διαπιστώνω είναι ότι ήδη έχω δοκιμάσει 2 κατευθύνσεις που και στις 2 είχα προβλήματα με τα αδέσποτα. Ελπίζω να είμαι τυχερή στις επόμενες...

Άσχετο - Σχετικό ... αλλά τελικά είναι ΜΥΘΟΣ ότι τα κουτάβια αντιμετωπίζονται πιο θετικά... ότι θέλουν γράφουν τα βιβλία! :p

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Να φοβάστε περισσότερο τα δεσποζόμενα που κυκλοφορούν χωρίς λουρί. Αυτά δεν φοβούνται εύκολα τους ανθρώπους και κάνουν επιθέσεις στην ψύχρα συχνά.
Το συγκεκριμένο εχτές που είδα, ήταν μια θηλυκή σκυλίτσα, η οποία φορούσε λουρί. Φαινόταν ΟΚ το σκυλί, όχι αδέσποτο... και γι αυτό θεώρησα ότι δεν θα ήταν επικίνδυνο να αφήσω την Angie κάτω. Ουσιαστικά η δική μου ήθελε να την πλησιάσει. Μέχρι και σε εκείνο το σημείο η Angie κάτω και η σκυλίτσα στα 1-2μέτρα από εμάς... Όσο έβλεπα ότι ρολάρει το πράγμα... την άφηνα να μένει στην απόσταση... έκανε η άλλη μερικά βήματα προς τα εμάς δίχως να γαβγίζει ή οτιδήποτε άλλο, άφησα την Angie να την πλησιάσει ελάχιστα, ήρθαν πιο κοντά και σαν να μυριζόντουσαν με αποτέλεσμα όταν η Angie ξεκίνησε να την μυρίζει πιο έντονα η άλλη να κάνει βήματα πίσω και να αρχίσει να γαβγίζει έντονα.
τότε ήρθε όλη η κομπανία και τότε άρχισαν να έρχονται προς το μέρος μας... τότε την σήκωσα και μας ακολουθούσαν αρκετά στενά.
Όταν έβλεπα ότι έχουμε μια χ απόσταση ασφαλείας, την άφηνα κάτω αλλά με το που την έβλεπαν κάτω την μικρή ερχόντουσαν γρήγορα στο μέρος μας και άντε πάλι αγκαλιά... Τελικά γύρισα με την Angie αγκαλιά κ δεν θυμάμαι τι τους είπα με άγρια φωνή, "Δρόμο" "Ξουτ" (lol) κάτι τέτοιο και τελικά μας άφησαν στην ησυχία μας...

Αλλά δεν είναι μόνο τα αδέσποτα...

Στο Τροκαντερό ήταν 3-4 ιδιοκτήτες με τα σκυλιά τους... το ένα το μικρότερο σε κάποια φάση δέχτηκε επίθεση από ένα αρκετά μεγαλύτερο. Ο ιδιοκτήτης του 2 μ άντρας, το είχε σηκώσει στην αγκαλιά του κ φώναζε να έρθει ο ιδιοκτήτης του μαύρου του μεγάλου σκύλου, ο οποίος τον είχε αφήσει ελεύθερο. Το αποτέλεσμα ήταν να πηδάει πάνω στον άνθρωπο ο σκύλος για να πιάσει το σκυλί του και ο τύπος να το έχει σηκωμένο σχεδόν στο ύψος του κεφαλιού του. Εντάξει έπαθα ΣΟΚ!
Τελικά μετά από κανένα λεπτό περίπου έσκασε ο ιδιοκτήτης του άλλου σκυλιού και το μάζεψε με τα χίλια ζόρια.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
vasgial να βαρέσω αλύπητα δεν παίζει - δεν μου πάει καρδιά με τίποτα... αν και πιστεύω ότι το είπες χαριτολογώντας ! :)
Μεταξυ αστειου και σοβαρου. Η χειροδικια ειναι η εχατη λυση αφου εχεις εξαντλησει ολα τα περιθωρια και παρολα αυτα δεχεσαι επιθεση. Αν ειναι να κινδυνεψω εγω η τα σκυλια μου δεν θα κατσω με σταυρωμενα χερια. Εμεις στα μερη μας εχουμε αγελες απο αδεσποτα και ημιδεσποζομενα. Αν δεχοσουν επιθεση απο μια αγελη 7-8 σκυλων, απο 20 κιλα και πανω το καθενα, που δεν χαμπαριαζαν απο φωνες και χειρονομιες τι θα εκανες; Καποια πραγματα ειναι κοκκινο πανι. Αν εισαι με σκυλο, αν εισαι με ποδηλατο κτλ.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Μεταξυ αστειου και σοβαρου. Η χειροδικια ειναι η εχατη λυση αφου εχεις εξαντλησει ολα τα περιθωρια και παρολα αυτα δεχεσαι επιθεση. Αν ειναι να κινδυνεψω εγω η τα σκυλια μου δεν θα κατσω με σταυρωμενα χερια. Εμεις στα μερη μας εχουμε αγελες απο αδεσποτα και ημιδεσποζομενα. Αν δεχοσουν επιθεση απο μια αγελη 7-8 σκυλων, απο 20 κιλα και πανω το καθενα, που δεν χαμπαριαζαν απο φωνες και χειρονομιες τι θα εκανες; Καποια πραγματα ειναι κοκκινο πανι. Αν εισαι με σκυλο, αν εισαι με ποδηλατο κτλ.
Σε θαυμάζω που βγάζεις τα σκυλιά σου υπό αυτές τις συνθήκες και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά. Ακόμη και να χειροδικήσεις δεν εγγυάται τίποτα σε τέτοια περίπτωση, και ημιδεσποζομενα είναι τα χειρότερα.
Και για να φέρω πάλι το παράδειγμα του τζίμυ και συγνώμη αν κουράζω αλλά όσο ήταν αδέσποτο ήταν μια χαρά φιλικό, όταν τον μάζεψαν κάτι κορίτσια χωρίς όμως ουσιαστικά να τον έχουν σπίτι τους έγινε αρκετά επιθετικός.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Σε θαυμάζω που βγάζεις τα σκυλιά σου υπό αυτές τις συνθήκες και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά. Ακόμη και να χειροδικήσεις δεν εγγυάται τίποτα σε τέτοια περίπτωση, και ημιδεσποζομενα είναι τα χειρότερα.
Και για να φέρω πάλι το παράδειγμα του τζίμυ και συγνώμη αν κουράζω αλλά όσο ήταν αδέσποτο ήταν μια χαρά φιλικό, όταν τον μάζεψαν κάτι κορίτσια χωρίς όμως ουσιαστικά να τον έχουν σπίτι τους έγινε αρκετά επιθετικός.
Τι να κανω; Δυο φορες τη μερα κανουμε βολτα γιατι καλος ο κηπος για λιγο παιχνιδι αλλα αν δεν τρεξουν για αρκετη να εκτονωθουν βλεπω στη φατσα τους τη στεναχωρια. Το μονο πλεονεκτημα ειναι οτι η περιοχη ειναι ερημικη, ειδικα το χειμωνα, οποτε βγαινουμε χωρις λουρια. Αν δεχτεις επιθεση και εχεις το σκυλο δεμενο ειναι χειροτερα.Το μερος ειναι ολο χωματοδρομοι και χωραφια. Βγαινουμε βολτα με τα ποδηλατα και τα σκυλια τρεχουν μαζι μας.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Τι να κανω; Δυο φορες τη μερα κανουμε βολτα γιατι καλος ο κηπος για λιγο παιχνιδι αλλα αν δεν τρεξουν για αρκετη να εκτονωθουν βλεπω στη φατσα τους τη στεναχωρια. Το μονο πλεονεκτημα ειναι οτι η περιοχη ειναι ερημικη, ειδικα το χειμωνα, οποτε βγαινουμε χωρις λουρια. Αν δεχτεις επιθεση και εχεις το σκυλο δεμενο ειναι χειροτερα.Το μερος ειναι ολο χωματοδρομοι και χωραφια. Βγαινουμε βολτα με τα ποδηλατα και τα σκυλια τρεχουν μαζι μας.
Τυχερέ........:D

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Και στο Χολαργο σε σχεση με αλλες περιοχες καλα ειναι. Αν εχεις μεταφορικο μεσο, στα γηπεδα του τενις στου Παπαγου στους προποδες του Υμητου εχει ωραια μονοπατια που μπορειτε να κανενετε πολυ ωραιες βολτες.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Και στο Χολαργο σε σχεση με αλλες περιοχες καλα ειναι. Αν εχεις μεταφορικο μεσο, στα γηπεδα του τενις στου Παπαγου στους προποδες του Υμητου εχει ωραια μονοπατια που μπορειτε να κανενετε πολυ ωραιες βολτες.
Ναι το ξέρω,αλλά ποτέ δεν τον αφήνω χωρίς λουρί.γιατί έχει πολλά σκυλάκια κι εκει που πάνε βόλτες και δε το ρισκάρω!

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Σχετικό με την βόλτα, αλλά όχι τόσο με τα αδέσποτα.... όσο με τα κατοικίδια που συναντήσαμε....

Εχτές για παράδειγμα, συναντηθήκαμε με ΕΠ ανεπτυγμένο, όχι κουτάβι... η μικρή η δικιά μου την είδε να προσπαθεί να τον καβαλήσει !
Ο σκύλος ήρεμος, παράδειγμα προς μίμηση το πόσο υπάκουος ήταν και ο ιδιοκτήτης του βέβαια βλέποντας το αστείο θέαμα, απλά γελούσε!

Είναι φυσιολογικό να θέλει να "καβαλάει";;;;;;;;;;;;;;;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97