Αγορα shar pei

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Το σκυλι 8 ωρες στο μπαλκονι να εισαι σιγουρος οτι δε θα ασχοληθει μονο με τα παιχνιδια του*demonio*
Θα φαει διαφορα πραγματακια,επιπλακια,παπουτσακια και λουλουδακια αφου πρωτα θα σκαψει τις ωραιες γλαστρουλες!
Βαριουνται μονα και ειδικα στην κουταβοηλικια.

Βρε συ ξερεις τι καλα ειμαι εγω τωρα που εχω 3σκυλακια μεσα στο διαμερισμα και ο ενας αυτη τη στιγμη κοιμαται κατω στα ποδια μου,ροχαλιζει και "αεριζεται"!Καταπληκτικα!
(Αστειευομαι)
Τι 3 καλε???? ποιο ειναι το τριτο???
Καλά εσένα, οπουδήποτε αεριζονται και αυτοκτονουμε!

shib

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2012
156
3
Ωραια η ιδέα σου,αυτό μπορείτε να το έχετε για εξτρα χωρο παιχνίδι ή σαν δευτερο σπίτι.Παντως αν σε απασχολει ο χωρος μεσα στο σπιτι,δηλαδη οτι θα εισαι στριμωχτα,να σου πω οτι οι περισσοτεροι δεν εχουμε σπιτια 300τμ,παιδια -σκυλια μαλλια κουβαρια ειμαστε.Και απο την αλλη σκεψου ολοι μαζι και ο ψωριαρης χωρια,γιατι παντα ετσι καταληγει,παρα τις οποιες καλες προθεσεις.Απλα ο χωρος του ζωου ειναι ιερος οπως ειναι για μας το κρεβατι μας.Ελπιζω να σε πεισουμε τελικα!!!
Αν καποιος δεν το προσεξε το μπαλκονι ειναι ρετιρε τουλαχιστον 30 τμ με φυτα και λεω να του βαλω σπιτακι και καποια παιχνιδια να τα εχει προχειρα, γυρο μου δεν εχει αλλα σπιτια 4ον ροφων...ειλικρινα πιστευα οτι ειναι καλυτερο απο ενα παρκο μεσα στο σπιτι, μεβαζετε σε σκεψεις τωρα, δεν θελω να ειναι δυστυχισμενο και γι'αυτο το λογο ενω το σκεφτομαι εδω και 2 μηνες περιπου ακομα δεν προχωρισα σε επικοινωνια με εκτροφεις

simone0mylo

Well-Known Member
1 Ιουλίου 2013
89
0
παιδια δεν ηξερα τι ειναι το crate αλλα εγω το κουταβι μου σε αυτο το κλουβι δεν το βαζω προτειμω να μην το αγορασω ποτε.....

chitchy

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
329
1
Πάτρα
Τι 3 καλε???? ποιο ειναι το τριτο???
Καλά εσένα, οπουδήποτε αεριζονται και αυτοκτονουμε!
Α!ναι κονομισαμε και μια μισοριξια.Οχι εγω,η μανα μου!
Αλλα ειναι οφφ....σε καινουριο θεμα αυτα;)
Τα σκυλια μου ειναι ΑΝΤΡΕΣ και το δειχνουν:p

aith

Well-Known Member
18 Απριλίου 2013
59
7
αθήνα , νεα φιλαδέλφεια
1 μέρα αφού το πάρεις σπίτι , εσύ θα αντέχεις να το έχεις να σε κοιτάει απ'έξω; Γιατί εγώ προσωπικά κάθε πρωί που βγάζω το λέσι στο μπαλκόνι ίσα για να σφουγγαρίσω , έρχεται στο τζάμι , με κοιτάει , στρίβει τη μουτσούνα και τέλος , μόνο που δε φυσάω το πάτωμα να στεγνώσει γρήγορα να την επαναφέρω μέσα :D

http://img194.imageshack.us/img194/3884/kqt9.jpg

chitchy

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
329
1
Πάτρα
παιδια δεν ηξερα τι ειναι το crate αλλα εγω το κουταβι μου σε αυτο το κλουβι δεν το βαζω προτειμω να μην το αγορασω ποτε.....
Εαν νομιζεις πως η προστασια του ειναι φυλακη καλυτερα να μην το αγορασεις ποτε.
Εαν νομιζεις πως ελευθερο στο σπιτι ή στο μπαλκονι δεν ειναι εκτεθιμενο τι να σου πουμε εμεις...
Ενα σκηνικο θα σου πω πως κατεληξα εγω στο crate...
Ειχα τον ενα απο τα σκυλια μου κουταβι και παιζαμε μεσα στο σπιτι ωσπου μια στιγμη που γυρισα την πλατη μου να παρω κατι ο μικρος ειχε ηδη τσακωσει στη στοματαρα του το καλωδιο του υπολογιστη και ηταν ετοιμος να γινει ψητος!

shib

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2012
156
3
Ασχετο αλλά έγώ έχω μια παλιοπετσέτα και με το που σφουγγαρίσω την περναω απο πάνω για να στεγνωσει γρήγορα ωστε ν αποφυγω στα σιγουρα τις πατημασιες
1 μέρα αφού το πάρεις σπίτι , εσύ θα αντέχεις να το έχεις να σε κοιτάει απ'έξω; Γιατί εγώ προσωπικά κάθε πρωί που βγάζω το λέσι στο μπαλκόνι ίσα για να σφουγγαρίσω , έρχεται στο τζάμι , με κοιτάει , στρίβει τη μουτσούνα και τέλος , μόνο που δε φυσάω το πάτωμα να στεγνώσει γρήγορα να την επαναφέρω μέσα :D

http://img194.imageshack.us/img194/3884/kqt9.jpg

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια, το κλουβί ή το πάρκο θα είναι η φωλιά του μπορείς να του βάλεις και παιχνίδια να είναι πιο ευχάριστο, παρά να στο τσιμπήσει έξω καμμιά σκνίπα ή να σου φάει κάποιο φυτό που θα είναι δηλητηριώδες γι αυτό. Ω ναι, τα κουτάβια μαδάνε τα φυτά στις γλάστρες ;)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Διαλεξες μια φυλη η οποια ειναι πολυ ανθρωποκεντρικη και που τρελαινεται να ευχαριστει τον ιδιοκτητη της, που της αρεσει να σε ακολουθει σε οτι κ αν κανεις και θα το αφηνεις εξω στο μπαλκονι και θα ασχολεισαι μονο 2 ωρες καθημερινα? Οτι σκυλο και να παρεις ΜΟΝΟ 2 ωρες ειναι σχεδον τιποτα απο την στιγμη που ειναι αγελαια ζωα θελουν να ειναι με την αγελη τους δηλαδη εσενα.
Ξανασκεψου το καλυτερα. Το να παρεις σκυλι σημαινει οτι θα εχεις ενα συντροφο για επομενα 10 χρονια, ειναι ευθυνη, χρειαζεται χρονο, κοπο και σαφως χρημα.

Εχεις διαβασει για τα shar pei? για τον χαρακτηρα τους? Τις κληρονομικες ασθενειες που εχει η φυλη. Θεωρω οτι ειναι μια high maintenance φυλη, θεωρεις οτι μπορεις να ανταπεξελθεις? Η μονο σε ελκυουν σαν εξωτερικη εμφανιση?

Last edited:

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
High maintenance, όπως σωστά λέει η Ειρήνη ΚΑΙ awareness σχετικά με παθήσεις που μπορεί να εμφανίσει η φυλή.

Δεν πιστεύω πως είναι κακή επιλογή για νέο ιδιοκτήτη.Πιστεύω πως ο νέος ιδιοκτήτης πρέπει να βρίσκεται ένα βήμα πάντα μπροστά, να προλαβαίνει καταστάσεις όμως και να μελετάει..

Είναι επίσης αγχωτικά σκυλιά.Όταν αλλάζουμε συνήθειες χωρίς λόγο,η έχουμε μια ζωή με αλλοπρόσαλλο πρόγραμμα σκέφτονται για ποιο λόγο προχωρούμε σε αυτές τις αλλαγές και τα πιάνει άγχος..

Επίσης δεν είναι το σκυλί του μπαλκονιού, όπως κανένα σκυλί θεωρώ δεν πρέπει να είναι του μπαλκονιού.Τα shar pei ίσως περισσότερο.
Θέλει να σε παρατηρεί, να βλέπει τι κάνεις, που βάζεις τις κάλτσες, τα παπούτσια, που ντύνεσαι κλπ..Θέλει να ξέρει τι κάνεις.

Ως εκ τούτου αν το αποκλίσεις στο μπαλκόνι θα είναι δυστυχισμένο.

Στην αρχή της απόκτησής του επίσης καλό είναι να έχεις κάποιες μέρες ρεπό να του αφοσιωθείς για να το μάθεις τα βασικά και να γνωριστείτε.

Αυτά σε γενικές γραμμές..

Sent from my Galaxy NOTE II using tapatalk

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ακριβως! Οι δικες σου συνηθειες θα γινουν και δικες του. Μεσα στο σπιτι θελει να σε
παρακολουθει σε οτι και αν κανεις. Προτιμα την ανθρωπινη παρεα πολλες φορες πιο
πολυ και απο την σκυλισια. Απομονωση για αυτο σημαινει αγχος το οποιο θα εχει κακο
αποτελεσμα στην υγεια του. Και πρεπει να εισαι παντοτε alert οσον αφορα την υγεια του. Και η παραμικρη αλλαγη στις συνηθειες του πρεπει να σου κρουει των κωδωνα του κινδυνου.

Και φυσικα για την αποκτηση ενος καθαροαιμου σκυλου ανεξαρτητου φυλης απαυθυνομαστε αποκλειστικα και μονο σε εκτροφεις και πουθενα αλλου.

simone0mylo

Well-Known Member
1 Ιουλίου 2013
89
0
θα το σκεφτω πολυ σοβαρα πριν κανω την αγορα....ομως πραγματικα δεν καταλαβαινω πως γινετε ενα σκυλι να ειναι ευτυχισμενο μεσα σε ενα κλουβι και μεσα σε 4 τοιχους και να μην ειναι ευτυχισμενο σε μια αυλη η ενα τεραστιο μπαλκονι...?

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Μια ειναι η απαντηση στο ερωτημα σου και το σχολιασα και σε προηγουμενο μνμ μου.
Ο σκυλος ειναι αγελαιο ζωο. Και η αγελη του εισαι εσυ! Οπουδηποτε μακρια σου
θα νιωθει μοναξια. Δεν βλεπω να υπαρχει καποιος λογος να παρεις καποιο σκυλο
για να τον εχεις μονιμα σε ενα μπαλκονι, η κηπο η ταρατσα και απλα περνας
μια με δυο ωρες μαζι του. Αντι αυτου μπορεις καλλιστα να βγεις στο δρομο να
περιποιηθεις ενα αδεσποτο και να το χαιδευεις και μετα να γυρνας σπιτι σου!

shib

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2012
156
3
Όταν θα λείπεις θα το έχεις στο σπιτάκι του,σαν σπίτι τους το βλέπουν και το βράδυ όταν κοιμάται,τις υπόλοιπες ώρες μπορεί να την αράζει όπου θα του επιτρέπεις εσύ,μπορείς να του έχεις ένα δευτερο κρεβάτι έξω ή πάνω στο χαλί ή στον καναπέ μαζί σου αν δεν βαριέσαι να καθαρίζεις τρίχες ή στο κρεβάτι.Σκέψου ότι έξω στην ταράτσα θα χεις φασαρίες με τους γείτονες και θα χουν και δίκαιο,γαυγισμα,κλάμα για να μπει μέσακλπ,κι εγώ τ αγαπάω τα σκυλιά αλλά της από κάτω μου που το βγάζει μεσημέρι έξω και γαυγίζει μου τη σπάει!!!Τεσπα χρόνο έχεις ν αποφασίσεις.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
θα το σκεφτω πολυ σοβαρα πριν κανω την αγορα....ομως πραγματικα δεν καταλαβαινω πως γινετε ενα σκυλι να ειναι ευτυχισμενο μεσα σε ενα κλουβι και μεσα σε 4 τοιχους και να μην ειναι ευτυχισμενο σε μια αυλη η ενα τεραστιο μπαλκονι...?
simone0mylo ούτε εγώ είμαι υπέρ του crate γενικότερα αν και καταλαβαίνω πως σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις δε γίνεται αλλιώς. Στο μπαλκόνι δε το συζητάμε. Ας είναι και πολλά τετραγωνικά όπως λες. Πέρα από τους λόγους που σου ανέφεραν και οι υπόλοιποι, είναι και παράνομο. Μοναξιά ο σκύλος θα νιώθει όπως και να 'χει. Εγώ τις ώρες που λείπω, έχω διαμορφώσει ένα δύο δωμάτια ανάλογα, όπου περιορίζω τα σκυλιά. Τους αφήνω και διάφορα παιχνίδια να ασχολούνται. Διαφορετικά, μπορείς να επιλέξεις και κάποιο χώρο στο σπίτι που να είναι ασφαλής για το σκύλο, ειδικά όσο είναι μωρό. Όταν ενηλικιωθεί και ηρεμήσει, μπορείς να τον αφήνεις να αλωνίζει και σε όλο το σπίτι, εφόσον είσαι σίγουρος ότι δε θα μασουλήσει τίποτα (για δική του ασφάλεια κυρίως). Μία γνωστή μου έχει 2 shar pei και τα αφήνει να αλωνίζουν σε όλους τους χώρους του σπιτιού όταν λείπουν όλοι χωρίς κανένα πρόβλημα. Δε λερώνουν ποτέ μέσα και δεν της δημιουργούν κανένα πρόβλημα. Το πιό πιθανό είναι όταν λείπεις ο σκύλος να τη βγάζει πίσω από καμια πόρτα και να σε περιμένει.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Είναι θέμα νοοτροπίας το μπαλκόνι.
Υπάρχει η μία πλευρά του εαυτού που θεωρεί το σκύλο βρώμικο για το σπίτι,η τέλος πάντων μη πρέπον να βρίσκεται ο σκύλος στον ίδιο χώρο με τον άνθρωπο.Υπάρχει και ένας αδύναμος εαυτός που θέλει τις καλές στιγμές μόνο από τη σχέση με ένα σκύλο.

Κοινός παράγοντας και των δύο,είναι η άρνηση από πλευράς ανθρώπου να ενσωματώσει ΠΛΉΡΩΣ το σκύλο σαν μέλος της οικογένειας.

Το crate είναι για να μάθει να μένει μόνο του και να μην αγχώνεται αφημένο σε ένα χώρο που του φαντάζει ταιραστιος και δεν έχει ακόμα εξερευνήσει.Μεταξύ άλλων.

Στόχος πρέπει να είναι να μάθει να μένει μόνο όταν λείπετε και φυσικά να αποτελεί μέλος της οικογένειας.Όχι παρίας στο μπαλκόνι!

Sent from my Galaxy NOTE II using tapatalk

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Επίσης το κρέιτ δεν είναι απαραίτητο για ολόκληρη την ζωή του ζώου.
Θα το δείτε όσοι έχετε κουτάβια ότι μετά από μία ηλικία δεν κάνουν πια ζημιές, δεν μασουλάνε, και απλά περιμένουν υπομονετικά να γυρίσετε. Εγώ το είδα αυτό και με σκύλο που μεγάλωσε στον δρόμο και που το κρέιτ το έχει αγαπημένη του φωλιά, δεν χρειάζεται πια να τον κλείνω μέσα όταν λείπω γιατί είναι ήσυχος και περιμένει .

badis

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
57
1
Ναι έτσι είναι, η δική μου σκυλίτσα, στα 11 πια και από το δρόμο μαζεμένη, όταν φεύγουμε έχει όλο το σπίτι δικό της, αλλά κάθεται στον αγαπημένο της καναπέ και παίρνει τον υπνάκο της περιμένοντας να γυρίσουμε.

Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
Και η Sheeva μου που είναι 11 μηνών, όταν λείπω από το σπίτι είναι ελεύθερη σε όλους τους χώρους, αλλά της αρέσει πολύ να αράζει μέσα στο Crate της γιατί εκεί έχει τη μοκέτα της και τα παιχνίδια της! Το Crate δεν το βλέπουν όπως εμείς, σαν φυλακή. Για τα σκυλιά μας είναι το σπίτι τους, εκεί που ξεκουράζονται. Η Sheeva τουλάχιστον δεν μπαίνει ποτέ δυσάρεστα...