Αγορα shar pei

simone0mylo

Well-Known Member
1 Ιουλίου 2013
89
0
καλησπερα σας και καλως σας βρηκα. Σκεφτομαι εδω και καιρο την αγορα ενος sar pei...ειμαι σχετικα αρχαριος καθως η ταλευταια φορα που ειχα σκυλο ειναι πριν 20χρονια.ειμαι πλεον 35 βλεπετε. Θ ηθελα λιγο τις συμβουλες σας για το τι να προσεξω κατα την αγορα η αν εχετε καποια αντιριση για την ρατσα καθως ειμαι σχετικα αρχαριος ....αλλα φυσικα εχω πολυ ορεξη να μαθω αυτα που χρειζετε. Γενικα ειμαι ανοιχτος σε καθε συμβουλη. Το sar pei θα φιλοξενιθει σε ενα μπαλκονι απο ρετιρε,αρκετα μεγαλο περιπου 30τμ αρχικη σκεψη,για μεσα στο σπιτι θα το σκεφτω αργοτερα και πιστευω οτι μπορω να του αφιερωνω 1-2 ωρες τουλαχιστον καθε μερα. Περιμενω τις γνωμες σας,ευχαριστω εκ των προτερων.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Καλησπερα, 1-2 ωρες ειναι τραγικά λιγο.
Πώς θα μεγαλώσει ενα κουτάβι, σε ενα μπαλκόνι μόνο, με 1-2 ωρες μόνο παρουσία "ιδιοκτητη"
Δεν ξερω παραπάνω τις συνθηκες ζωής σου, αλλά θα ελεγα να μην παρεις.

simone0mylo

Well-Known Member
1 Ιουλίου 2013
89
0
συγνωμη μαλλον δεν εκφραστικα σωστα....οταν λεω 1-2 ωρες εννοω παιχνιδιου και βολτας δεν εννοω παρουσια η οποια εκτος της 8ωρης εργασιας και υπνου τις περισοτερες ωρες ειμαι σπιτι και φυσικα σε καποιες δικες μου βολτες θα με συνοδευει οατν αυτο ειναι εφικτο.

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Δεν είμαι κάτοχος shar pei παρόλο που μου αρέσουν. Ο σωστός τρόπος απόκτησης εφόσον θές συγκεκριμένη ράτσα είναι μέσω εκτροφέα δηλαδή παίρνεις τηλέφωνο KOE
και μαθαίνεις τους εκτροφείς ή πάς σε έκθεση και τα βλέπεις απο καντά.
Περισσότερες πληροφορίες by the book (όπως λέμε στα ελληνικά) στο site της FCI - Nomenclature des races group 2 --> China
Ελπίζω να σε βοήθησα :)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
συγνωμη μαλλον δεν εκφραστικα σωστα....οταν λεω 1-2 ωρες εννοω παιχνιδιου και βολτας δεν εννοω παρουσια η οποια εκτος της 8ωρης εργασιας και υπνου τις περισοτερες ωρες ειμαι σπιτι και φυσικα σε καποιες δικες μου βολτες θα με συνοδευει οατν αυτο ειναι εφικτο.
Αν επανεξετάσεις και το μπαλκόνι, ειμαι σύμφωνη :p
Περα από την πλάκα, κουτάβι μόνο του σε μπαλκόνι???? not that smart... Πολλά ερεθίσματα που δεν θα ελεγχεις και μπορεί να επηρεασει καθοριστικά την κοινωνικοποιηση του, σκνίπες, ψύλλοι, τσιμπουρια, καιρικές συνθήκες, κάγκελα, πλάκακια, φολα από κάποιον αγανακτισμένο γείτονα (βλέπεις στο μπαλκονι το κουτάβι μπορεί από τη βαρεμάρα του να γαυγιζει ανεξέλεγκτα και να σπάσει πολλα νεύρα)
Αφού οταν θα εισαι και εσύ σπιτι, θα ειναι μέσα μαζι σου, θα ασχολεισαι μαζι του, γιατι να κοιμάται εξω?

chitchy

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
329
1
Πάτρα
1-2 ωρες με το σκυλι μεσα στο σπιτι μαζι σου ειναι οκ!
Αλλα με τον σκυλο στο μπαλκονι οχι!Πρωτα απ'ολα ουτε εσυ θα τον ζησεις οπως πρεπει αλλα ουτε κι αυτος εσενα.
Μπορεις να τον εχεις μεσα κι οταν θα λειπεις ή θα ξεκουραζεσαι να τον εχεις περιορισμενο σε ενα παρκο ή crate.
Τωρα οσον αφορα τη φυλη που σου αρεσει απο τα λιγα που ξερω δεν ειναι και οτι καλυτερο για αρχαριο ιδιοκτητη.
Βεβαια μην βασιζεσαι σε μια δυο αποψεις.Απλα ψαξε καλά και διαβασε οσο περισσοτερο μπορεις για την φυλη,μιλα και με κανα εκτροφεα και αποφασιζεις αν σου ταιριαζει ή οχι το σαρ πεϊ:)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Η αντίρρηση που έχουμε μιας και μας ρωτάς είναι στον χώρο διαβίωσης του σκύλου. Όσες ώρες και να περνάς μαζί του δεν θα ξεπερνάς τις 3-4 ημερησίως , και αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές πολλές λέω. Τις υπόλοιπες θα είναι ένας σκύλος που βαριέται αφόρητα σε μία βεράντα. Για ναμην αναφέρω το παράνομο του θέματος, γιατί πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε ένα νομοθετικό πλαίσιο να ορίζει την παιδεία μας σχετικά με τους σκύλους, δεν γίνεται κιόλας, να σου πω ότι εφόσον δεν έχεις δυνατότητα να έχεις τον σκύλο και μέσα στο σπίτι και έξω στην βεράντα αλλά τον προορίζεις για έξω να μην τον πάρεις. Άλλωστε η απόκτηση σκύλου καθαρόαιμου πρέπει να γίνεται από εκτροφέα, και κανείς εκτροφέας δεν θα σου δώσει σκύλο αν πρόκειται να του πεις την αλήθεια για το που τον προορίζεις να ζει. Εκτός αν βρεις εκτροφέα της αρπαχτής..
Ας προσπαθήσουμε να υποκριθούμε για μια φορά έτσι για πλάκα ότι ζούμε σε μία πολιτισμένη χώρα που οι άνθρωποι έχουν την παιδεία και την κοινή λογική ότι ένας σκύλος σε μία βεράντα είναι θλιβερό θέαμα,,

simone0mylo

Well-Known Member
1 Ιουλίου 2013
89
0
Οταν ειμαι σπιτι φυσικα το κουταβι θα βρισκεται διπλα μου ειτε μεσα ειτε εξω,καλοκαιρι βλεπετε. Αλλα ειληκρινα πιστευετε οτι οταν λειπω απο το σπιτι θα ειναι καλυτερα να βρισκετε μονο του σε ενα παρκο απ'το να ειναι εξω στο μπαλκονι στο σπιτακι του με μερικα παιχνιδακια που θα του αφοινω? Δεν γνωριζω πολλα απο κουταβια αλλα εμενα αν με ρωταγαν(και ημουν κουταβι) θα προτημουσα στο μπαλκονι

shib

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2012
156
3
Bάλε το σκυλί στο σπίτι να μπορείτε να παίζεται όποτε θέλετε και όταν γουστάρετε,θα βαριεσαι να κλείνεις ραντεβού να βγεις έξω βεράντα να παίξεις,δεν γινεται παραγγελιά στο παιχνίδι,όπως είπαν και πιο πάνω φασαρά-γειτονες-γαυγισμα,άσε που εσύ θα κάθεσαι να βλέπεις τηλεόραση και ο σκύλος θα είναι απ εξω,εε τότε με ποιον θα σχολιάζεις το έργο που βλέπεις,με ποιον θα μιλάς;;;Θα δεις με το σκυλί μέσα στο σπίτι ειναι αλλη φαση,δυσκολη μεν αλλα ωραια,ξεφευγει η κατάσταση,αν ειναι εξω θα χασεις τις γκριματσες που παιρνει κλπ,και τελος αμα θελεις να του χαιδεψεις το κεφαλι θα κανεις ολη τη διαδικασια ν ανοιξεις την πορτα της βεραντας να βγεις να το χαιδεψεις και να ξαναμπεις;;;Κουραστηκα....Δεν θέλω να σε επηρεασω αλλα αφου εχεις την επιλογη σκεψου του,πολλοι δεν την έχουν και αναγκαστικα τα σκυλια τη βγαζουν στο μπαλκονι και περναμε απο κατω και λεμε: αααα τα καημενα

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Οταν ειμαι σπιτι φυσικα το κουταβι θα βρισκεται διπλα μου ειτε μεσα ειτε εξω,καλοκαιρι βλεπετε. Αλλα ειληκρινα πιστευετε οτι οταν λειπω απο το σπιτι θα ειναι καλυτερα να βρισκετε μονο του σε ενα παρκο απ'το να ειναι εξω στο μπαλκονι στο σπιτακι του με μερικα παιχνιδακια που θα του αφοινω? Δεν γνωριζω πολλα απο κουταβια αλλα εμενα αν με ρωταγαν(και ημουν κουταβι) θα προτημουσα στο μπαλκονι
Τα σκυλια δεν ειναι σαν εμας όμως. Θέλουν οσο λειπεις ενα μερος ησυχο και ασφαλες να ηρεμησουν και να κοιμηθουν. Ολοι οταν λειπουμε τα αφηνουμε μεσα στο σπιτι, σε παρκο ή σε crate... και το δεύτερο προτείνεται από ολους τους εκπαιδευτες... ε κατι παραπάνω θα ξερουν αυτοι από εμας!
Το σκυλι δεν θα κατσει να χαζέψει κινηση. Θα στρεσαρεται χωρις λογο από περαστικους, θα γαυγίζει και στο τελος θα εχεις ενα σκυλι που απο τις συνθηκες αυτές θα εχει φρικάρει και θα εχει προβλήματα.

simone0mylo

Well-Known Member
1 Ιουλίου 2013
89
0
και αν καποιος δεν το προσεξε το μπαλκονι δεν ειναι ¨μπαλκονι" ειναι τουλαχιστον 30τμ(ειμαι ρετιρε και εχει μεινει αχτιστος χωρος) με φυτα και λεω να του φτιαξω και ενα χωρο με διαφορα παιχνιδακαι να ασχολειτε...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Bάλε το σκυλί στο σπίτι να μπορείτε να παίζεται όποτε θέλετε και όταν γουστάρετε,θα βαριεσαι να κλείνεις ραντεβού να βγεις έξω βεράντα να παίξεις,δεν γινεται παραγγελιά στο παιχνίδι,όπως είπαν και πιο πάνω φασαρά-γειτονες-γαυγισμα,άσε που εσύ θα κάθεσαι να βλέπεις τηλεόραση και ο σκύλος θα είναι απ εξω,εε τότε με ποιον θα σχολιάζεις το έργο που βλέπεις,με ποιον θα μιλάς;;;Θα δεις με το σκυλί μέσα στο σπίτι ειναι αλλη φαση,δυσκολη μεν αλλα ωραια,ξεφευγει η κατάσταση,αν ειναι εξω θα χασεις τις γκριματσες που παιρνει κλπ,και τελος αμα θελεις να του χαιδεψεις το κεφαλι θα κανεις ολη τη διαδικασια ν ανοιξεις την πορτα της βεραντας να βγεις να το χαιδεψεις και να ξαναμπεις;;;Κουραστηκα....Δεν θέλω να σε επηρεασω αλλα αφου εχεις την επιλογη σκεψου του,πολλοι δεν την έχουν και αναγκαστικα τα σκυλια τη βγαζουν στο μπαλκονι και περναμε απο κατω και λεμε: αααα τα καημενα
Θλιβερο θέαμα, και εχω παντα "τυψεις" για όσα ζει καθε μερα η σελιν διπλα μου, και οσα χάνουν αυτά εξορισμένα σε ενα μπαλκόνι.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
και αν καποιος δεν το προσεξε το μπαλκονι δεν ειναι ¨μπαλκονι" ειναι τουλαχιστον 30τμ(ειμαι ρετιρε και εχει μεινει αχτιστος χωρος) με φυτα και λεω να του φτιαξω και ενα χωρο με διαφορα παιχνιδακαι να ασχολειτε...
Και μεγαρο ολοκληρο να εχεις, θα προτιμά να ειναι σε 1 τμ διπλα σου, παρα σε 100 παραδίπλα σου
Δεν τα νοιαζει ο χώρος και η απλα. Ο ιδιοκτητης τους τα νοιαζει...

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Ναι αλλά εσύ έχεις λογική και δεν γαυγίζεις σε όποιον περνάει, το κουτάβι έχει ερεθίσματα απο περαστικούς, γάτες, σκύλους κλπ και μάλλον θα ενοχλεί τους γείτονες, Καλά στα λένε και οι άλλοι.
Πιο καλά είναι να κοιμάται σε ένα crate μέσα στο σπίτι όταν λείπεις.
Αμα επικοινωνήσεις με εκτροφείς (σοβαρούς) θα στα εξηγήσουν καλύτερα.

shib

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2012
156
3
Εχουν δικαιο,ο ιδιοκτητης τους νοιαζει,να παιρνουν την μυρωδια του οταν αυτος λειπει.Τωρα για τη ράτσα εγώ δεν γνωρίζω τπτ παρα μονο οτι ειναι υπερβολικα ομορφα σκυλια,ελπιζω ν αποκτησεις αυτο που επιθυμεις και σου ταιριαζει και να πατε υπεροχα!!!!

simone0mylo

Well-Known Member
1 Ιουλίου 2013
89
0
Αν καποιος δεν το προσεξε το μπαλκονι ειναι ρετιρε τουλαχιστον 30 τμ με φυτα και λεω να του βαλω σπιτακι και καποια παιχνιδια να τα εχει προχειρα, γυρο μου δεν εχει αλλα σπιτια 4ον ροφων...ειλικρινα πιστευα οτι ειναι καλυτερο απο ενα παρκο μεσα στο σπιτι, μεβαζετε σε σκεψεις τωρα, δεν θελω να ειναι δυστυχισμενο και γι'αυτο το λογο ενω το σκεφτομαι εδω και 2 μηνες περιπου ακομα δεν προχωρισα σε επικοινωνια με εκτροφεις

chitchy

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
329
1
Πάτρα
Το σκυλι 8 ωρες στο μπαλκονι να εισαι σιγουρος οτι δε θα ασχοληθει μονο με τα παιχνιδια του*demonio*
Θα φαει διαφορα πραγματακια,επιπλακια,παπουτσακια και λουλουδακια αφου πρωτα θα σκαψει τις ωραιες γλαστρουλες!
Βαριουνται μονα και ειδικα στην κουταβοηλικια.

Βρε συ ξερεις τι καλα ειμαι εγω τωρα που εχω 3σκυλακια μεσα στο διαμερισμα και ο ενας αυτη τη στιγμη κοιμαται κατω στα ποδια μου,ροχαλιζει και "αεριζεται"!Καταπληκτικα!
(Αστειευομαι)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αν καποιος δεν το προσεξε το μπαλκονι ειναι ρετιρε τουλαχιστον 30 τμ με φυτα και λεω να του βαλω σπιτακι και καποια παιχνιδια να τα εχει προχειρα, γυρο μου δεν εχει αλλα σπιτια 4ον ροφων...ειλικρινα πιστευα οτι ειναι καλυτερο απο ενα παρκο μεσα στο σπιτι, μεβαζετε σε σκεψεις τωρα, δεν θελω να ειναι δυστυχισμενο και γι'αυτο το λογο ενω το σκεφτομαι εδω και 2 μηνες περιπου ακομα δεν προχωρισα σε επικοινωνια με εκτροφεις
Ναι το ειπαμε και πριν αυτο. Δεν αλλάζει ομως.
Τα σκυλια δεν θελουν απλες, να κοβουν βολτες. Θελουν να ειναι οπου εισαι. Στον καναπε? Διπλα σου στο πατωμα. Στο τραπέζι? Απο κάτω. Οχι μπαλκονι/βεραντα/αυλη να χαζεύουν τον κοσμο.
Δν μπορεί να φιλτράρει το σκυλι τα ερεθίσματα που δεχεται εκει και θα γινει ανισορροπο και νευρικό. Πρεπει να εισαι διαρκώς -ειδικα οσο ειναι κουτάβι- από πανω του, να κόβεις ανεπιθύμητες συμπεριφορές. Και οταν λειπεις να ειναι περιορισμένο για να μην τις κάνει αυτές τις συμπεριφορές. Το crate, ειναι εργαλείο μάθησης και για τουαλέτα, και πώς να ειναι ηρεμος ο σκύλος. Αυτο εχει σημασία οσο λειπεις, να ειναι ΗΡΕΜΟΣ, όχι να χαζεύει να περνά η ώρα του.

simone0mylo

Well-Known Member
1 Ιουλίου 2013
89
0
φυσικα οταν ειμαι σπιτι η πορτα θα ειναι ανοιχτη να παει οπου θελει...εξαλου και να θελω φανταζομια θα ερχετε να την γρατσουναει.. για οταν λειπω απο το σπιτι σκεφτομουν να του φτιαξω σπιτακι εξω...και πιστευα με τα φυτα που εχω και καποια παιχνιδια θα περναγε καλυτερα...με σταναχωρισατε τωρα θα σκεφτω περισσοτερο και θα ρωτησω οπου μπορω πριν κανω την αγορα...ευχαριστω για τις συμβουλες σας δυστυχως θα πρπει να παω για υπνο....καληνυχτα σας.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Το προσέξαμε αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί το γράφεις και το ξαναγράφεις. Νομίζεις ότι ο σκύλος θα θαυμάζει την θέα ή θα ασχοληθεί με την κηπουρική;
Οι σκύλοι μου ξέρεις τι κάνουν στην 40 τμ βεραντα που έχω; Βγαίνουν, πίνουν νερό , γαβγίζουν καμιά γάτα και μετά κάθονται στην μπαλκονόπορτα και περιμένουν να τους ανοίξω για να είναι δίπλα μας..