Αγορα αγγλικου μπουλντογκ

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
"The European Convention for breeding and keeping home animals as well as the new Swiss laws for animal protection presently in preparation (in the draft Art. 9.2.) forbid "the production and keeping of animals with certain characteristics especially anomalies in build and behaviour….." Thus a number of dog breeds are under scrutiny.

Out of anxiety that due to these new legal regulations a very old domestic dog breed becomes distinct the central committee of the Swiss Kennel Club (SKG) decided in 2000 to agree to a breeding program for the improvement of the health situation of the English Bulldog and gave permission to the bulldog breeder, Imelda Angehrn, to cross English Bulldogs with Olde English Bulldogs and Victorian Bulldogs.

Goal of these experiments was to create a medium sized bulldog which meets all the requirements of a healthy dog as established by the animal protection laws.

The cross-breeds, however, showed very soon that the significant improvement of the health situation of the English Bulldog would lead to the creation of a new breed, a breed that would be very close to the original type of the Bulldog. In order to clearly distinguish the new breed from the English Bulldog, the name "Continental Bulldog" was chosen.

The decisions and measures in connection with the creation of the new breed were made in accordance with FCI (representatives of the Standard and Scientific Commissions)

As soon as the requirements by FCI have been fulfilled, application to the FCI for recognition of the new breed shall be submitted."

STANDARD-E

About CB - Continental Bulldog Kennel - Cool Dog Star - UNREGISTERED VERSION

CONTINUED

Continental Bulldog

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
To Conti ειναι μια φυλη που με ενδιαφερει και εμενα παρα πολυ!
Ειναι αναγνωρισμενη απο τον ελβετικο ομιλο και τα χαρτια για Διεθνες αναγνωριση εχουν κατατεθει στην FCI εδω και καιρο!

Υπαρχουν αρκετες "διαφορες" στα Conti- εχω μια φιλη στην ελβετια που εκτρεφει και εχω μιλησει αρκετα μαζι της. Τα Conti με πολυ αιμα απο Olde- φερνουν πολλες φορες απο Τerrier - ειναι πιο ευεξαπτα και τεινουν για τσαμπουκα. Αυτα που εχουν πιο πολυ αγγλικο ειναι πιο βαρια και πιο ηρεμα! ΑΛΛΑ ουτε τα Conti δεν κανουν να ανεβοκατεβουν σκαλες! Εχουν πολλες φορες τασεις για ισχυακη δυσπλασια ( εκτρεφουν ακομα και με C- επειδη ο σκυλος εχει πολυ εμπροστιο κεντρο βαρος, δεν τους δημηουργει προβληματα συνηθος)- και σιγουρα ειναι καλο να φυλαγεται κανεις!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.410
10.598
Athens
To Conti ειναι μια φυλη που με ενδιαφερει και εμενα παρα πολυ!
Ειναι αναγνωρισμενη απο τον ελβετικο ομιλο και τα χαρτια για Διεθνες αναγνωριση εχουν κατατεθει στην FCI εδω και καιρο!

Υπαρχουν αρκετες "διαφορες" στα Conti- εχω μια φιλη στην ελβετια που εκτρεφει και εχω μιλησει αρκετα μαζι της. Τα Conti με πολυ αιμα απο Olde- φερνουν πολλες φορες απο Τerrier - ειναι πιο ευεξαπτα και τεινουν για τσαμπουκα. Αυτα που εχουν πιο πολυ αγγλικο ειναι πιο βαρια και πιο ηρεμα! ΑΛΛΑ ουτε τα Conti δεν κανουν να ανεβοκατεβουν σκαλες! Εχουν πολλες φορες τασεις για ισχυακη δυσπλασια ( εκτρεφουν ακομα και με C- επειδη ο σκυλος εχει πολυ εμπροστιο κεντρο βαρος, δεν τους δημηουργει προβληματα συνηθος)- και σιγουρα ειναι καλο να φυλαγεται κανεις!
Αν έχει πολύ Olde είναι πιο υγιές αλλά πιο πολύ τσαμπουκάς.
Αν έχει πιο πολύ English είναι πιο ήρεμο αλλά με πιο πολλά "άρρωστα" αίματα.
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα και εδώ...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.410
10.598
Athens
Ερώτηση - απορία προς FrenchieFan μιας και το ψάχνει:

Tα Victorian bulldogs συγκριτικά με τα Continental πως είναι? Σε υγεία, ενέργεια και χαρακτήρα εννοώ.

NickP

Active Member
30 Απριλίου 2013
33
7
Είναι αναγνωρισμένη φυλή;

NickP καλό θα είναι, πριν αποφασίσεις, να σκεφτείς τι σκοπεύεις να κάνεις με τις μετακινήσεις σου. Δηλαδή...αν σκοπεύεις να χρησιμοποιείς αεροπλάνο, ξανασκέψου το. Δεν νομίζω ότι θα μπορείς να το πάρεις μαζί σου. Οποιοδήποτε μπουλντογκοειδές δηλαδή.
Το γνωριζω αυτο και ειχα σκεφτει τη λυση της πανσιον, εχουμε μερικα εδω απ οσο ξερω.
Βασικα και να δεχονταν μπουλντογκοειδη δεν υπηρχε περιπτωση να εβαζα το σκυλι μου στις αποσκευες

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Το γνωριζω αυτο και ειχα σκεφτει τη λυση της πανσιον, εχουμε μερικα εδω απ οσο ξερω.
Βασικα και να δεχονταν μπουλντογκοειδη δεν υπηρχε περιπτωση να εβαζα το σκυλι μου στις αποσκευες
Αυτο σκεψου το πολυ καλα! Τα μπουλντογκ που ξερω εγω, δεν κανουν για πανσιων! Ειναι πολυ δεμενα με τα αφεντικα τους και μαραζωνουν πολυ γρυγορα ( δεν τρωνε, αρνουνται να περπατανε, δεν παιζουν- απλα καθονται και θρυνουν). Ασε που μονο σε πανσιον με θερμανση ( χειμωμα) και Aircon ( το καλοκαιρι) θα μπορουσες να το αφησεις. Υπραχει???

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.120
Oι χώροι είναι ειδικά διαμορφωμένοι για τα κατοικίδια. Εχουν συμβεί ατυχήματα στο παρελθόν, αλλά δεν είναι ο κανόνας. Το θέμα είναι...δεν θα θελήσεις ποτέ πχ, να έρθεις Ελλάδα; Ούτε μία φορά; Η τουλάχιστον, κάνε πρώτα και μια έρευνα για πανσιόν με τις συνθήκες που σου λέει η Frenchie, να είσαι κι απ'αυτό καλυμμένος, πριν τυχόν υπάρξει ανάγκη και δεν βρίσκεις τι να κάνεις με τον σκύλο σου.

NickP

Active Member
30 Απριλίου 2013
33
7
Ελλαδα κατεβαινω τρεις φορες το χρονο , τις γιορτες και το καλοκαιρι. Τρεις φορες πηγαινε ελα θα ειναι ταλαιπωρια για το ζωακι κι εφοσον εχουν συμβει ατυχηματα δε θα ηθελα να το ρισκαρω.

Ειναι καλη σκεψη να δω απο κοντα τις πανσιον, τι φυλες δεχονται για φυλαξη και κυριως συνθηκες.

Εγω το ειδα πιο θετικα το θεμα της πανσιον απο την αποψη να κοινωνικοποιηθει περισσοτερο το σκυλι, οπως μας πηγαιναν εμας κατασκηνωση πιο μικροι

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.120
NickP...

α) Δεν θα μπορείς να το ρισκάρεις ακόμη κι αν ήθελες, γιατί απαγορεύεται να μπει σε αεροπλάνο και

β) Οι πανσιόν, μόνο μέρη κοινωνικοποίησης δεν είναι. Θεωρητικά, ένας πριβέ ασφαλής χώρος, να περάσει τις μέρες που εσύ θα λείπεις και τίποτα παραπάνω.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ta Conti δεν εχουν Victorian! Στα Conti εγινε απο την αρχη πολυ ελεγχομενη μιξη, παντα υπο την αιγιδα του ελβετικο ομιλου και παντα μονο με Olde και αγγλικο ! Στα Victorian εχει κανει ο καθενας οτι του καπνιζε!

zebo

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2011
64
0
thessaloniki
Νικο εγω σου προτεινω αγγλικο μπουλντογκ και ΜΟΝΟ!! Δεν υπαρχουν αυτα τα σκυλια!! Θα με θυμηθεις!! Ποια σταντφορντ και πρασινα αλογα.. Ο δικος μου ειναι 2,5 χρονων πλεον.Δεν σταματαει να παιζει να τρεχει και να χαιρεται την ζωη του.Μην νομιζεις οτι ολα τα μπουλντογκ ειναι τεμπελικα.. αν δεν τον κανεις και τοφαλο ειδικα εχει μια νορμαλ ζωη οπως ολα τα σκυλακια.Δεν ειναι ο υπεραθλητης αλλα ο δικος μου δεν ειναι και τεμπελης.Το αντιθετο.Οπως ειπε ενας φιλος και με ζεστη κτλ δεν χορταινει βολτα.Επισης ο δικος μου εχει βγει και αρκετα ικανοποιητικος φυλακας (και χωρο και σωλατοφυλακας).Αν θελεις περιστατικα θα σου περιγραψω σε προσωπικο μηνυμα.Επισης ειναι τελειως πεντακαθαρος απο θεμα υγειας!! Εμενα δεν μου εχει βγαλει τιποτα.Οπωσδηποτε θελει προσοχη στην επιλογη του αλλα πιστευω ειναι και θεμα τυχης οπως φροντιδας!! Ειναι μεγαλη μορφη και ειναι αληθεια αυτο που ειπε καποιος αλλος οτι τραβαει ολα τα βλεμματα... εχουν πεταχτει μεχρι και απο κομμωτηριο εξω(εχει αφησει η αλλη τον πελατης της για να βγει φωτογραφια).Once bulldogman always bulldogman.

NickP

Active Member
30 Απριλίου 2013
33
7
Ευχαριστω για τα μηνυματα. Το εχω ψαξει αρκετα και μιλαω με 2 εκτροφεις ο ενας ειναι για τα conti και ο αλλος για μπουλντογκ παλαιου τυπου, αυτα νομιζω δεν ειναι αναγνωρισμενη φυλη απλα προσπαθουν να φτιαξουν κατι αντιστοιχο olde type

zebo

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2011
64
0
thessaloniki
ε αφου τραβάει όλα τα βλέμματα, τύφλα να έχουν όλα τα υπόλοιπα...:confused:
Ναι τα τραβαει.Θελω να πω οτι ειναι πανεμορφος σκυλος!!Εκει εμεινες εσυ σε οτι ειπα?Για τα αλλα δεν ειδα να σχολιασες κατι. Μπουλντογκ forever!! Ολα τα αλλα ειναι κοτσυφια.

zebo

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2011
64
0
thessaloniki
Μεχρι και ενα απο 3 σκυλακια που εχουμε σαν φοντο στο φορουμ ειναι αγγλικο μπουλντογκ.Τυχαιο??? δεν νομιζω χεχεχεχε Bulldog force!!

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Μεχρι και ενα απο 3 σκυλακια που εχουμε σαν φοντο στο φορουμ ειναι αγγλικο μπουλντογκ.Τυχαιο??? δεν νομιζω χεχεχεχε Bulldog force!!
Να σχολιασω τι άλλο?
Οι ερωτησεις του θεματοθέτη έγιναν τον Μαη και εχουμε Σεπτέμβρη.
Την επιλογή του την έκανε ήδη.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα