Αγορα αγγλικου μπουλντογκ

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Καλησπερα! Πριν 2 χρονια φιλος μου ηθελε να παρει αγγλικο κι ετσι πηγαμε σε εκτροφεα να μιλησουμε και να κλεισει σκυλι(τελικα πηρε ενα 8 μηνων)!

ο εκτροφεας ηταν καθετος! οχι σκαλες(παντα αγκαλια), οχι παιχνιδια με μπαλακια οπου θα κανει αποτομα στοπ, οχι ζεστη και παντα aircondition το καλοκαιρι(ο συγκεκριμενος στα κενελς ειχε συστημα σαν τα a/c που εχουν στις καφετεριες για εξωτερικο χωρο) και αλλα πολλα οχι!
ο χαρακτηρας τους ειναι πραγματικα απιστευτος, αλλα τα τοσα πολλα οχι που ακουσα δεν θα επαιρνα ποτε τη συγκεκριμενη φυλη.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Για μένα τα γαλλάκια, τα αγγλικά μπουλντογκ και τα πεκινουα, έτσι πως τα κατάντησαν οι εκτροφείς τους είναι πλεον φυλές με ειδικές ανάγκες. Και εκει δυστυχώς πηγαίνουν και πολλές άλλες φυλές. :(

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
αν ομως δεν ξαναπαρει κανεις τετοιες φυλες,θα αλλαξουν μοτιβο και οι εκτροφεις και ο fci,αλλωστε τα λεφτα ειναι η κινητηρια δυναμη!

κοιτα και βελγικο γκρενενταλ(θηλυκο εχει λιγα κιλα)

Maraki73

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2013
83
0
ονειρικό αυτό που λες DORIS αλλά είναι όντως το σωστό. :( Και εγω που έχω ερωτα με τα γαλλικά μπουλντογκ απογοητευτηκα με τις ασθενειες τους και τελικά δεν θα πάρω. Μακάρι όλοι οι ιδιοκτητες να βάζουν την υγεία πάνω από την εμφάνιση και να κατευθυνουμε και τους εκτροφείς...

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Εδώ και έναν χρόνο ζω με ένα αγγλικό μπουλντογκ, που το πήρα στα χέρια μου επειδή οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες το παράτησαν... Τώρα είναι περίπου 6 χρονών. Δεν μπορώ να πω πολλά για τα κουτάβια, αφού δεν το έζησα το σκυλί σαν κουτάβι. Προβλήματα υγείας δεν έχει, εκτός από μια μικρή δυσπλασία στο πίσω πόδι, που φαίνεται να το ταλαιπωρεί το σκυλί κάποιες φορές.

Δεν είναι απαιτητικό σε βόλτες, ίσα ίσα εκτιμάει μια μικρή βόλτα για τις ανάγκες του, και λίγα χάδια. 23 ώρες την ημέρα κοιμάται!!! Στην αρχή είχα ανησυχήσει με το ροχαλητό του, αλλά... τελικά όχι μόνο το συνηθίζεις, μπορώ να πω πως λειτουργεί ηρεμηστικά. Δεν πα να έχεις τα προβλήματα σου, έχεις μια ζωντανή πηγή ηρεμίας και καλής διάθεσης-χαρακτήρα μέσα στο σπίτι σου.

Φυσικά δεν είναι φύλακας, αν και σπανίως και που το παίζει και λίγο. Συμβιώνει με έναν γάτο (που τον μάζεψα 20 ημερών και τον υιοθέτησε με την μια), και με ένα κουτάβι ροτβάηλερ (11 μηνών τώρα πια).

Θεωρώ ότι είναι το πιο καλόψυχο ζωάκι που μπορεί κάποιος να έχει δίπλα του. Ενίοτε πεισματάρικο, αλλά τελικά είναι πολύ συνεργάσιμο. Αν και δεν θα επέλεγα ποτέ τέτοιον σκύλο, τον βρήκα, τον λυπήθηκα και τον πήρα, τελικά θεωρώ πως θα είχα χάσει έναν υπέροχο σκύλο εάν δεν τον είχα αποκτήσει.

Έχει το μπουλντογκ τον τρόπο του, να τραβάει την προσοχή όλου του κόσμου. Με την φάτσα του, την ακινησία του, την ηρεμία του, την καλοσύνη του. Είναι μια ράτσα που σε πιάνει πονοκέφαλος από τα προβλήματα υγείας, δεν θα το επέλεγα όπως είπα και πριν, αλλά τώρα πια το βλέπω με άλλα μάτια. Είναι απλά υπέροχο. Αν και εγώ δεν ενδιαφέρομαι, είναι η απόλυτη γκομενοπαγίδα.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Σε κάθε βόλτα μας, το λιγότερο θα βγεί 10 φωτογραφίες ο σκύλος μου.

Και κάτι άλλο: Δεν μπορεί να κολυμπήσει, αν και αγαπάει το νερό και την θάλασσα. Μόλις δεν πατώνει, επειδή το βάρος του είναι ψηλά και το σώμα στρογγυλό, τουμπάρει!!! Θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να μην πνιγεί.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.410
10.598
Athens
οχι απλα επειδη καταλαβαινω οτι εισαι νεο παιδι θα σου συνιστουσα καποια αλλη ρατσα,ισωσ πιο δραστηρια,για να κανεις και πιο πολλα πραγματα και να σου πω την αληθεια τα μπουλντογκ δεν τα εχω σε εκτιμηση,λογω και των προβληματων υγειας και γενικοτερα της φιλοσοφιας σαν φυλη ετσι οπως εξελιχτηκε!

εχεις δει τα stafforshire bull terrier?
Ρε παιδιά τι του λέτε του ανθρώπου?

Από καρότσι σε ferrari? Χαμηλής ενέργειας θέλει ο άνθρωπος και του προτείνουμε τη φυλή που για να 'ρθει στα ίσα της θέλει 10 χιλιόμετρα τη μέρα εκτόνωση?

Και το γκρένενταλ τι σχέση έχει πάλι με αυτή την ενεργειακή κλάση?

Εν πάσει περιπτώσει, τα αγγλικά μπουλντόγκ είναι "καμμένη" φυλή, ίσως μάλιστα και λίγο περισσότερο καμμένη από τη δική μου φυλή, τα γαλλικά. Προσωπικά δεν θα έπαιρνα - μου φτάνει το μαρτύριο που βλέπω να τραβάνε κάθε καλοκαίρι, κι αυτά κι εγώ μαζί. Το καλοί εκτροφείς δεν μου λέει κάτι, γιατί εκτρέφουν μια φυλή σακάτικη - κατ' εμέ θα έπρεπε να πάψουν και να την εκτρέφουν.

Δεν μπορώ να σου συστήσω κάτι, η αλήθεια είναι - δύσκολη περίπτωση λόγω των πολλών ωρών. Υπό αυτές τις συνθήκες θα κοιτούσα και ημίαιμο (ενήλικο) από φιλοζωική, όπου οι άνθρωποι που το φροντίζουν να έχουν μια άποψη για τα ενεργειακά του επίπεδα.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
δεν ηξερα οτι τα σταφορσαιρ ειναι τοσο πιστολια!
νομιζω οτι ειναι μετρια απο θεμα ενεργητικοτητας!
βασικα το ειπα λογω ομοιοτητας στην εμφανιση(σχεδον)

Last edited:

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Amangos εγω γοητευτηκα απο το χαρακτηρα τους..πραγματικα ειναι υπεροχα σκυλια..

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.410
10.598
Athens
δεν ηξερα οτι τα σταφορσαιρ ειναι τοσο πιστολια!
νομιζω οτι ειναι μετρια απο θεμα ενεργητικοτητας!
βασικα το ειπα λογω πανομοιοτητας στην εμφανιση(σχεδον)
Kαμία σχέση. Κι εμένα μ αρέσουν τρελά στα σταφάκια από εμφάνιση και κάποια στοιχεία του τεμπεραμέντου τους. Τα λιγουρεύομαι αλλά δεν θα παιρνα για 2 λόγους:

1. Δεν μπορώ να πηγαίνω κάαααθε πρωί για τζόγκιγκ ή ποδήλατο.
2. Είμαι βολεψάκιας και θέλω σκύλους "δημοσίων σχέσεων", δηλαδή να τα αμολάω στα πάρκα με άλλα 10 σκυλιά και να χω το κεφάλι μου ήσυχο ότι δεν θα πλακωθούνε. :D

Amangos εγω γοητευτηκα απο το χαρακτηρα τους..πραγματικα ειναι υπεροχα σκυλια..
Είναι υπέροχα. Είμαι ερωτευμένη με τα μπουλντόγκ και δεν πιστεύω ότι θα βρω άλλο σκύλο που θα την "φάω έτσι κατακούτελα" μαζί του, αλλά πλέον τα λυπάμαι.

Last edited:

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
επαναλαμβανω...boston terrier!!ο σκυλος αυτος ειναι ακριβως ο'τι ζητας, σε μικρο μεγεθος!πολυ λιγοτερα προβληματα υγειας και με χαρακτηρα πολυ κοντα του μπουλντογκ!με μια βολτα της μισης ωρας ειναι υπερκαλυμμενα,στο σπιτι ειναι σχετικα φρονιμα,μπορει να μεινει και ωρες μονο του χωρις κανενα θεμα!ειναι απιθανα πλασματα!σε κοιταζουν στα ματια και λιωνουν!και απο συντροφικοτητα..αλλο τιποτα!

NickP

Active Member
30 Απριλίου 2013
33
7
Eυχαριστω παιδια για τις απαντησεις, θα το μελετησω οσο περισσοτερο γινεται

NickP

Active Member
30 Απριλίου 2013
33
7
Επικοινωνησα χθες μ εναν εκτροφεα αγγλικων μπουλντογκ στην πολη που μενω. Του εξηγησα τους προβληματισμους μου στο θεμα υγειας των αγγλικων και μου προτεινε τα continental bulldogs. Μου ειπε ειναι πιο ευκινητα και πιο υγιη απ τα αγγλικα. Εχει κανεις αποψη πανω σε αυτο το θεμα ?
Ευχαριστω

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.410
10.598
Athens
Επικοινωνησα χθες μ εναν εκτροφεα αγγλικων μπουλντογκ στην πολη που μενω. Του εξηγησα τους προβληματισμους μου στο θεμα υγειας των αγγλικων και μου προτεινε τα continental bulldogs. Μου ειπε ειναι πιο ευκινητα και πιο υγιη απ τα αγγλικα. Εχει κανεις αποψη πανω σε αυτο το θεμα ?
Ευχαριστω
Η καλύτερη επιλογή σε μπουλντόγκ αυτή τη στιγμή :). Πιο ελαφριά, πιο αθλητικά, πιο νορμάλ σκυλιά και εκτρέφονται με στόχο την απαλοιφή προβλημάτων. Βέβαια από όσο ξέρω η προσπάθεια εκτροφής τους είναι περιορισμένη ακόμη και τα δείγματα λίγα, αλλά αξίζει τον κόπο να το ψάξει κανείς.

Αν καταλήξεις εκεί και πάρεις, θέλω να το δω από κοντά!

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Ευχαριστω
Απλα τα ερωτευτηκα!!!! :eek:
Ειναι σταθεροποιημενη φυλη??? Γιατι μαρεσει πολυ σαν σκυλος αλλα υπαρχουν και κατι φωτο με κακομουτσουνη φατσα ενω σε αλλες μοιαζει με αγγλικο και σε κατι αλλες μποξεροφερνει το προσωπο. Φαινεται πολυ ωραιο και ενδιαφερον σκυλι και μου κινησε την περιεργεια να μαθω καποια παραπανω πραγματα γι αυτο. Γενικα τελευταια οσο παει λατρευω τις βραχυκεφαλες φυλες και γενικα σκυλια πιο...ετσι, δεν μπορω να το εξηγησω :p Τυπου αμσταφφ, μπουλντογκ κλπ. Ποσα χρονια ειναι αυτη η φυλη και απο που ξεκινησε??

NickP

Active Member
30 Απριλίου 2013
33
7
DSC_0818.jpgDSC_0823.jpgDSC_0834.jpg

Eχω επισυναψει μερικες φωτογραφιες που μου εστειλε απο τα κουταβια του, continental bulldogs. Περιμενει ακομη μια γεννα σε ενα μηνα μου ειπε. Δεν κανω διαφημιση, να παρω μια γνωμη θελω απο τους πιο εμπειρους
Προσωπικα μου αρεσαν και απ οσο ιδεα μερικα βιντεο φαινονται πολυ ευκινητα

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
καλα αυτα δεν εχουν καμια σχεση με τα αγγλικα που ξερουμε!Αυτα μου αρεσουν παρα πολυ ενω τα αγγλικα γενικα δεν τα πολυσυμπαθω!ειδικα το πρωτο ειναι υπεροχο!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.120
Είναι αναγνωρισμένη φυλή;

NickP καλό θα είναι, πριν αποφασίσεις, να σκεφτείς τι σκοπεύεις να κάνεις με τις μετακινήσεις σου. Δηλαδή...αν σκοπεύεις να χρησιμοποιείς αεροπλάνο, ξανασκέψου το. Δεν νομίζω ότι θα μπορείς να το πάρεις μαζί σου. Οποιοδήποτε μπουλντογκοειδές δηλαδή.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.410
10.598
Athens
Είναι αναγνωρισμένη φυλή;

NickP καλό θα είναι, πριν αποφασίσεις, να σκεφτείς τι σκοπεύεις να κάνεις με τις μετακινήσεις σου. Δηλαδή...αν σκοπεύεις να χρησιμοποιείς αεροπλάνο, ξανασκέψου το. Δεν νομίζω ότι θα μπορείς να το πάρεις μαζί σου. Οποιοδήποτε μπουλντογκοειδές δηλαδή.
Νομίζω ότι επίκειται αναγνώριση από την FCI. Αν και για μένα αυτό δεν θα αποτελούσε κριτήριο στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Σε αυτό με τις μετακινήσεις έχεις δίκιο. Θα πρέπει να το μελετήσει πως θα μετακινείται με το σκυλί.

Φαίνεται πολλά υποσχόμενη φυλή στην κατηγορία των μπουλντόγκ. Κρατάω μια επιφύλαξη γιατί η εκτροφή είναι λίγα χρόνια (6-7 νομίζω?) που σημαίνει ότι δεν έχει κανείς στατιστικά στοιχεία για την πορεία της, συν του ότι είναι λίγα τα δείγματα άρα θα είναι κλειστή η εκτροφή. Όπως και νά ΄χει όμως είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από τα αγγλικά ή γαλλικά μπουλντόγκ.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα