Αγορα αγγλικου μπουλντογκ

NickP

Active Member
30 Απριλίου 2013
33
7
Καλησπερα,

Ειμαι νεο μελος και ενδιαφερομαι για την αγορα ενος αγγλικου μπουλντογκ. Εδω και 2 χρονια μενω μονος μου στο εξωτερικο και θα ηθελα ενα σκυλο να μου κανει παρεα. Εχω διαβασει διαφορα θεματα για τα μπουλντογκ, πιστευω ειναι η μοναδικη φυλη που ταιριαζει στον τροπο ζωης μου και θα μπορω να δωσω τα μεγιστα.
Προβληματιζομαι ομως γιατι δεν ξερω εκτροφεις εξω, συγκεκριμενα στην Τσεχια οπου μενω. Θα ηθελα να μαθω αν γνωριζει κανεις εκτροφεια σε κεντρικη ευρωπη και ποσο εμπιστα ειναι.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
καλως ηρθες!
γιατι ταιριαζει μονο το μπουλντογκ στον τροπο ζωη σου!
εχεις προβληματα υγειας;

NickP

Active Member
30 Απριλίου 2013
33
7
καλως ηρθες!
γιατι ταιριαζει μονο το μπουλντογκ στον τροπο ζωη σου!
εχεις προβληματα υγειας;
Συγγνωμη δεν καταλαβα ακριβως την ερωτηση, τα μπουλντογκ συνιστωνται σε ανθρωπους με προβληματα υγειας ??

Θελω ενα σκυλι καλο συντροφο, μεσαιου μεγεθους, ησυχο και οχι υπερβολικα τρεχαλας.

Μενω σε διαμερισμα και 2 φορες τη βδομαδα λειπω 12 ωρα , 6 το πρωι - 6 το απογευμα , τις αλλες 9 ωρες αλλα τα ΣΚ ειναι ολα ελευθερα χωρις καποια ιδιαιτερη υποχρεωση. Υποθετω οτι ενα μπουλντογκ ισως ειναι πιο καταλληλο. Εχω χρονο ομως μπροστα μου θελω να το μελετησω πολυ το θεμα.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
οχι απλα επειδη καταλαβαινω οτι εισαι νεο παιδι θα σου συνιστουσα καποια αλλη ρατσα,ισωσ πιο δραστηρια,για να κανεις και πιο πολλα πραγματα και να σου πω την αληθεια τα μπουλντογκ δεν τα εχω σε εκτιμηση,λογω και των προβληματων υγειας και γενικοτερα της φιλοσοφιας σαν φυλη ετσι οπως εξελιχτηκε!

εχεις δει τα stafforshire bull terrier?

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Συγγνωμη δεν καταλαβα ακριβως την ερωτηση, τα μπουλντογκ συνιστωνται σε ανθρωπους με προβληματα υγειας ??

Θελω ενα σκυλι καλο συντροφο, μεσαιου μεγεθους, ησυχο και οχι υπερβολικα τρεχαλας.

Μενω σε διαμερισμα και 2 φορες τη βδομαδα λειπω 12 ωρα , 6 το πρωι - 6 το απογευμα , τις αλλες 9 ωρες αλλα τα ΣΚ ειναι ολα ελευθερα χωρις καποια ιδιαιτερη υποχρεωση. Υποθετω οτι ενα μπουλντογκ ισως ειναι πιο καταλληλο. Εχω χρονο ομως μπροστα μου θελω να το μελετησω πολυ το θεμα.
Νομίζω οτι υάρχουν και άλλες ράτσες που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις σου. Το οτι μένεις σε διαμέρισμα δεν σημαίενι οτι δεν μπορείς να έχεις κάποιον μεγάλο σκύλο, ή κάποιον πιο ενεργητικό, εναν τον εκτονώνεις καθημερινά! Η ερώτηση του DORIS μάλλον ήταν ειρωνική, καθώς τα μπουντογκ, δεν φημίζονται για την υγεία τους, αλλά αντίθετα για τα πολλά (κυρίως αναπλνευστικά, λόγω της κατασκευής του κρανίου) προβλήματά τους. Εγώ θα σου σύστηνα αν πάρεις αυτή την ράτσα θα προσέξεις πάρα πολύ το κουτάβι και τους γονείς του κλπ γιατί είναι επίφοβα τα πράγματα... Όποιον εκτρο΄φεα και αν διαλέξεις, να συζητήσεις μαζί του για τα προβλήματα του σκύλου και να δεις απαιρατητα τις εξετάσεις των γονέων!

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
οχι απλα επειδη καταλαβαινω οτι εισαι νεο παιδι θα σου συνιστουσα καποια αλλη ρατσα,ισωσ πιο δραστηρια,για να κανεις και πιο πολλα πραγματα και να σου πω την αληθεια τα μπουλντογκ δεν τα εχω σε εκτιμηση,λογω και των προβληματων υγειας και γενικοτερα της φιλοσοφιας σαν φυλη ετσι οπως εξελιχτηκε!

εχεις δει τα stafforshire bull terrier?
+1

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
γεια σου νικ!τα αγγλικα μπουλντογκ οσο συμπαθητικα και να ειναι,παιρνοντας ενα ερχεσαι αντιμετωπος με πολλα προβληματα υγειας...διαβασε και μεσα στο φορουμ να δεις για τι πραγμα μιλαμε.Και περα απο το ροχαλητο και το οτι συνηθως δεν μπορουν να αναπνευσουν,εχουν μεγαλη τεμπελια!δηλαδη εχοντας ενα αγγλικο ειναι περισσοτερο σαν να εχεις εναν τεμπελη συγκατοικο,παρα σκυλο...Ειναι τρομερα νωχελικα,δεν θα μπορεις να ασχοληθεις και να παιξεις μαζι τους για πολυ ωρα γιατι βαριουνται κι δεν τους το επιτρεπει και το επιβαρυμενο αναπνευστικο τους!
εχεις διαβασει για τη φυλη?εχεις αποκκλισει ολες τις αλλες ή εισαι δεκτικος να ψαξεις και καποια αλλη?

NickP

Active Member
30 Απριλίου 2013
33
7
Eυχαριστω για τις απαντησεις. Εχω ξεκινησει μελετη πανω σε διαφορα θεματα, θελω να κανω ωριμη και συνειδητη επιλογη. Ναι εχω διαβασει για τα αναπνευστικα κι οχι μονο προβληματα που εχει αυτη η φυλη, πολλα βεβαια εχουν να κανουν και με τα γονιδια του γι αυτο και θελω να βρω σοβαρη πηγη. Οπως εγγραψα παραπανω οι εργασιακες μου υποχρεωσεις ειναι καπως αυξημενες τις καθημερινες και θα με "βολευε" ενας σκυλος με λιγοτερες απαιτησεις σε θεμα τρεξιματος. Δε θα μπορουσα να το βγαλω για τρεξιμο δηλαδη πανω απο μια ωρα τη μερα αναγκαστικα. Το σκ αλλαζει βεβαια, αλλα αντεχει ενας σκυλος με τρεξιμο μονο το σκ ?
Το μονο που με προβληματιζει στα μπουλντογκ ειναι τα προβληματα υγειας δε θελω να εχω ενα σκυλο που υποφερει γιατι θα με φθειρει κι εμενα ψυχολογικα. Δε θελω να εχω ενα εμποδιο.
Πολυ ωραια τα staffordshire bull terrier, εντυπωσιακα , αλλα τι αναγκες εχουν και τι μπορω εγω να προσφερω στο σκυλο.
Μου ειναι μεγαλο απωθυμενο γιατι δε μπορουσα να εχω οταν εμενα με τους γονεις μου και τωρα που μενω μονος μου θα ηθελα να δω πως ειναι η συμβιωση.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
πολλες φυλες δεν θελουν τρελη εκτονωση οπως πχ τα γαλλικα μπουλντογκ,αλλα αν σε αποτρεπω απο τα αγγλικα μια φορα σε αποτρεπω απο τα γαλλικα 100 φορες!εγω δηλωνω μεγαλη οπαδος των boston terrier ειναι περιπου σε αυτα που ζητας..λιγη εκτονωση ειναι απιστευτα ευχαριστοι χαρακτηρες,και στο σπιτι ειναι ησυχα!
μαλιστα ο επομενος σκυλος μου θα ειναι boston γιατι και εγω οπως και εσυ λειπω παρομοια ωραρια απο το σπιτι

NickP

Active Member
30 Απριλίου 2013
33
7
Ευχαριστω για τις προτασεις , ειμαι ανοιχτος εννοειται να προτεινετε

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Και τα γαλλικά, όμως έχουν αρκετά προβλήματα υγείας και θέλουν πολύ ψάξιμο, οπότε δεν βλέπω το λόγω να το κοιτάξει, από τη στιγμή που τον τραβάει παραπάνω το αγγλικό...

NickP, καλώς όρισες και καλή επιτυχία στην αναζήτησή σου

Felicine

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2013
53
0
Εφόσον θες άπλα ένα χαλαρό, ήσυχο σκυλί για παρεούλα και η μόνη σου απαίτηση είναι να είναι χαμηλής ενέργειας και υγειές, εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις ένα νεαρό/ενήλικο αδέσποτο από φιλοζωική. Με τα κριτήρια που θέτεις, μπορείς να βρεις πάρα πολλά ζώα, και μετά να διαλέξεις ανάμεσα τους πιο σου κάνει περισσότερο και από άποψη φύλου, μεγέθους, εμφάνισης κλπ.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Και τα γαλλικά, όμως έχουν αρκετά προβλήματα υγείας και θέλουν πολύ ψάξιμο, οπότε δεν βλέπω το λόγω να το κοιτάξει, από τη στιγμή που τον τραβάει παραπάνω το αγγλικό...

NickP, καλώς όρισες και καλή επιτυχία στην αναζήτησή σου
ειπα οτι σε αποτρεπω 100 φορες απο το να ψαξεις γαλλικα ομως...και του προτεινα αλλη φυλη..

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
συλβόσκυλο, συγγνώμη, δεν διάβασα σωστά την πρόταση, έχεις δίκιο.

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Έχουμε εκτροφείς της φυλής στην Ελλάδα που είναι πολύ ενημερωμένοι και κάνουν εξαιρετική δουλειά. Σίγουρα χρειάζεται προσοχή στην επιλογή αλλά ας μην κολλάμε ετικέτες. Με κάλεσαν να φωτογραφίσω τα σκυλιά τους και δεν τα προλάβαινα όταν έτρεχαν, και μάλιστα μέρα με ψηλή θερμοκρασία.

NickP

Active Member
30 Απριλίου 2013
33
7
Έχουμε εκτροφείς της φυλής στην Ελλάδα που είναι πολύ ενημερωμένοι και κάνουν εξαιρετική δουλειά. Σίγουρα χρειάζεται προσοχή στην επιλογή αλλά ας μην κολλάμε ετικέτες. Με κάλεσαν να φωτογραφίσω τα σκυλιά τους και δεν τα προλάβαινα όταν έτρεχαν, και μάλιστα μέρα με ψηλή θερμοκρασία.
Αυτο ειναι κατι θετικο.

Οσον αφορα το ενηλικο ημιαιμο, θ ηθελα να απολαυσω το διαστημα μεχρι την ενηλικιωση του ζωου και περα απ αυτο μ ενδιαφερει ο χαρακτηρας να δω γονεις κλπ

Ξερουμε ποσο φασαριοζικα ειναι τα σταντφορσαιρ μπουλ τεριε σε σχεση με τα αγγλικα μπουλντογκ ? Μην ξεσηκωνουν και τη γειτονια στο ποδι.

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Μπορεί όντως να είναι έτσι παρ'ολα αυτά δεν θα διακυνδίνευα την υγεία του ζώου και εκτός αυτόυ θεωρώ "ηθικο" κατ' εμε πάντα να μην πάρω αυτή την φυλή για να καταλάβουν οτι πρέπει κάτι να γίνει γιατί η κατάσταση είναι τραγική! Η κολητή μου είχε πάρει γαλλικό μπουλντογκ, νομίζω απο Ελλάδα, αν δεν κάνω λάθος και πέθανε πάνω στη ώρα του παιχνιδιού επειδή δεν μπορούσε να ανασάνει!

NickP

Active Member
30 Απριλίου 2013
33
7
Oμολογω οτι αποθαρρυνθηκα μ αυτα που διαβαζω για τα μπουλντογκ σε θεματα υγειας. Αν δυσκολευονται να ανεβουν και τις σκαλες τοτε ισως να μη μου κανει. Θα το ηθελα ελαφρως πιο active. Ισως ενα σταφακι που προτεινε ο φιλος παραπανω να ειναι πιο σωστη επιλογη. Θα το ψαξω, θελει μελετη το θεμα.
Σκεφτομαι και να μετακομισω σε σπιτι με αυλη, να φυγω απ το διαμερισμα, αλλα εκει θα μ ενδιαφερει να εχει και ικανοτητες φυλακα το ζωντανο, οχι κατι ακραιο αλλα να το σκεφτονται αυτοι που θελουν να μπουν μεσα.

Καλη ανασταση σε ολους

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα