Αγορά Bull Terrier (Miniature)

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Αυτό που παρατηρείται συχνά στα BTM είναι το πρόβλημα με τα γόνατα και συγκεκριμένα με την επιγονατίδα. Έχουν αναφερθεί και τα υπόλοιπα που αναφέρεις, αλλά όχι σε μεγάλη συχνότητα. Η απορία μου είναι τους υπερήχους ποιος θα τους κάνει? Εσύ γνωρίζεις από πρώτο χέρι (έχω παρακολουθήσει posts σου!) πόσο κοστίζουν...
Patella Luxation εννοείς;

Δεν ξέρω αν κάνουν doppler υπέρηχο στην Ελλάδα.

Τεστ καρδιάς, νεφρά και PLL απαιτεί ο Ολλανδικός όμιλος.
breedingrules

Αλλά απ' ότι βλέπω και στην Αγγλία
The Kennel Club
Health
HEALTH ISSUES | The Bull Terrier Club

Παιδιά γενικώς τα miniature (σε σχέση με τα standard) έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης κάποιας σοβαρής ασθένειας;
Οι καρδιακές ανωμαλίες είναι πρόβλημα των miniature

LF21

Member
9 Μαϊου 2013
10
0
Αυτό δεν είναι ευγενικό να το αναφέρεις δημοσίως.

Είπε ότι δεν βρίσκεται πλέον Ελλάδα και ενδεχομένως να μην μπορεί να επικοινωνήσει εύκολα ή άμεσα. Ασε που δεν έχει και υποχρέωση, ή μπορεί να μην θέλει να επικοινωνήσει με πμ.

Εσύ που ενδιαφέρεσαι να τον βρεις, πρέπει να τον ψάξεις, με κάθε [άλλο] τρόπο. Οχι εκείνος.
Sorry αλλά δεν γνωρίζω καλά από φόρουμ και δεν ξέρω αν όντως έστειλα σωστά το pm. Το αν θέλει να απαντήσει ή όχι είναι δικαίωμά του, εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο. Στην τελική αυτός μου ζήτησε να στείλω pm αν ενδιαφέρομαι οπότε το να μην θέλει να επικοινωνήσει με πμ που λες δεν βγάζει άκρη.

Εκτός αυτού έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω τηλεφωνικά μαζί του αλλά όπως μας είπε δεν είναι πλέον στην ελλάδα.

Όπως είπα δεν είμαι καλός γνώστης του φόρουμ και το σχόλιο το έκανα πάνω στην αγωνία μου αν όντως το έλαβε ή όχι... συγνώμη αν φάνηκε κάπως, νέο μέλος είμαι!!

Nikolojohn

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
153
3
Χαϊδάρι
Patella Luxation εννοείς;

Δεν ξέρω αν κάνουν doppler υπέρηχο στην Ελλάδα.

Τεστ καρδιάς, νεφρά και PLL απαιτεί ο Ολλανδικός όμιλος.
breedingrules

Αλλά απ' ότι βλέπω και στην Αγγλία
The Kennel Club
Health
HEALTH ISSUES | The Bull Terrier Club

Οι καρδιακές ανωμαλίες είναι πρόβλημα των miniature
Αν θυμάμαι καλά, όταν το είχα διαβάσει πριν καιρό, πρέπει να λέγεται έτσι.

Είναι πολύ μπροστά οι όμιλοι του εξωτερικού από τον δικό μας πάντως! Εντυπωσιακό και αναμενόμενο!

Nikolojohn

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
153
3
Χαϊδάρι
LF21 γενικά τα Miniature έχουν λίγα περισσότερα θέματα από ότι τα standard που σε μεγάλο ποσοστό δεν εμφανίζουν σοβαρά θέματα υγείας.

Μάλλον λόγω συμπίεσης!!! :p:rolleyes:

Ernesto

Member
1 Οκτωβρίου 2012
13
0
Καλησπέρα και καλώς ήρθες και από εμένα, καταρχάς να αναφέρω πως χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους που ενδιαφέρονται και ψάχνονται ουσιαστικά για τα ΒΤ/ΜΒΤ και δεν θέλουν απλά ένα σκυλί για να κάνουν τη μόστρα τους κλπ, κλασσικοί βλαχοκάγκουρες (συγνώμη για την έκφραση), καλώς ή κακώς τα ΒΤ έχουν αρχίσει να γίνονται της μόδας, λόγω του πόσο σκληρά, δυνατά και του οτι πολύ σπάνια κάνουν πίσω.

Στο θέμα μας τώρα, επειδή και εγώ παρόλο που δεν είχα ποτέ ΒΤ/ΜΒΤ έχω ψαχτεί για το τι παίζει με τη ράτσα αλλά και με τα εκτροφεία (κυρίως ΜΒΤ) στην Ελλάδα, από τι στιγμή που ο εκτροφέας του angell warrior εργάζεται πλέον στην Αγγλία, μπορώ να σου πω σχεδόν με σιγουριά πώς άλλο εκτροφείο μινι δεν θα βρεις εντός συνόρων, παρόλα αυτά ένας πολύ καλός μου φίλος πριν 1-2 χρόνια είχε φέρει ένα απίστευτα όμορφο και ''σωστό'' μινι από Ουγγαρία, επειδή είναι εντός Ε.Ε. δεν είχε θέμα με τελωνεία, επίσης μου είπε πως ο εκτροφέας γνώριζε πολύ καλά για όσα είχαν να κάνουν με τη μεταφορά του κουταβιού με αεροπλάνο κλπ και όλα πήγαν άριστα, σου δίνω το link του εκτροφείου και τη σελίδα του στο fb

Sarvizparti miniature bull terrier
https://www.facebook.com/sarvizparti

Θα σου πρότεινα πάντως ότι απόφαση πάρεις να την σκεφτείς καλά πρώτα, και καλή συνέχεια!!!

Υ.Γ. Οι τιμές απ όσο γνωρίζω κυμαίνονται γύρω στο 1000ρικο, πράγμα που πάντα αλλάζει ανάλογα με το σκυλί, γέννα κλπ.

LF21

Member
9 Μαϊου 2013
10
0
Nikolojohn θα το έχω υπόψη μου, υπάρχει πιθανότητα να επιλέξω standard BT κυρίως λόγω θέματος υγείας αλλά και τιμής (οι τιμές των miniature είναι από λίγο ως πολύ πιο ακριβές σε εκτροφεία του εξωτερικού, μερικοί ζητάνε σχεδόν τα διπλά για miniature). Αν φτάνει δηλαδή να έχει τη διπλάσια τιμή ένα miniature κουταβάκι σαφώς και θα επιλέξω το standard (μιλάω για σύγκριση από kennels που είχαν standard και miniature).
Nikolojohn μήπως έχεις ή είχες Bull Terrier; Ρωτάω λόγω του avatar sou :)

Ernesto ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου, θα επικοινωνήσω με το εκτροφείο ώστε να μάθω μερικές πληροφορίες και αν τελικά δεν μπορέσω να βρώ κάτι από ελλάδα τότε θα το έχω για ενναλακτική.

Αν μπορείς ρώτα το φίλο σου αν είναι γενικά ευχαριστημένος από το σκυλί που πήρε, είχε θέματα υγείας; Η μεταφορά του έγινε με cargo λογικά ε; Πόσο του κόστισε η μεταφορά; Το πήρε με όλα τα σχετικά χαρτιά (export pedigree, ear test, petpassport, εμβολιασμοί, microchip, PLL test);

Πάντως και το angels warriors στέλνει με cargo από UK απλά είπε ότι θα κοστίσει πολύ.

Last edited:

Nikolojohn

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
153
3
Χαϊδάρι
Εννοείται πως έχω (μόλις ετοιμαζόμουν να αλλάξω το avatar)! Ένα τρελοθύληκο 2 χρονών που μας έχει πάρει τα μυαλά! Και παλιότερα ένα αρσενικό!
Βέβαια το miniature είναι πιο βολικό, καθώς είναι πιο μικρό σε μέγεθος!!

Last edited: