Αγορά - υιοθεσία - προτάσεις (σκέψεις)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Οι αγέλες των σκύλων δεν είναι αγέλες λύκων.
Στη "δικιά μου" αγέλη μετά το θάνατο της αρχηγού, η οποία ήταν όντως το πιο δυνατό σκυλί, τα ηνία ανέλαβε το πιο ασθενικό! Δέκα φορές δυνατότερό του αρσενικό, αλλά... δειλό... και νεότερο δεν κάνει κιχ μπροστά του. Φυσικά και ο εν λόγω πραγματικά ασθενικός σκύλος θα ζευγάρωνε (αν δεν ήταν στειρωμένος).

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Andromeda: ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ έκανες, εφ’ όσον το έκανες συνειδητοποιημένα, όμως η συμβίωση με ένα σκύλο / κατοχή του θα έπρεπε να είναι μάλλον αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας και σκέψης!

Κάτσε Χλόη μου, γιατί είναι γραπτός λόγος και δεν θέλω να γίνει παρεξήγηση για το τίποτε. Να διευκρινίσουμε το εξής: όταν λές " όμως η συμβίωση με ένα σκύλο θα έπρεπε να είναι μάλλον αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας και σκέψης ", αναφέρεσαι στην δική μου επιλογή σκύλου και στο πώς την κρίνεις εσύ, ή στην επιλογή σκύλου από άλλους ανθρώπους ;

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ειπαμε ας τα στειρωνουμε για να ειμαστε ησυχοι και ας προσπαθουμε αυτο να το διαδιδουμε μηπως και καποια στιγμη περασει στη συνειδηση της πλειοψηφιας.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
νομίζω αναφέρεται γενικά στο νέο ιδιοκτήτη!

παιδιά όλοι αγαπαμε τα αδεσποτάκια και ευχόμαστε ή και βοηθάμε να βρουνε σπίτι. δε διαφωνούμε σε αυτό! το έχουμε καταλάβει όλοι?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Andromeda: ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ έκανες, εφ’ όσον το έκανες συνειδητοποιημένα, όμως η συμβίωση με ένα σκύλο / κατοχή του θα έπρεπε να είναι μάλλον αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας και σκέψης!

Κάτσε Χλόη μου, γιατί είναι γραπτός λόγος και δεν θέλω να γίνει παρεξήγηση για το τίποτε. Να διευκρινίσουμε το εξής: όταν λές " όμως η συμβίωση με ένα σκύλο θα έπρεπε να είναι μάλλον αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας και σκέψης ", αναφέρεσαι στην δική μου επιλογή σκύλου και στο πώς την κρίνεις εσύ, ή στην επιλογή σκύλου από άλλους ανθρώπους ;
Η δική σου επιλογή έγινε συνειδητά όπως έγινε οπότε ποια είμαι εγώ που θα την κρίνω? Όταν έγραψα με κεφαλαία ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ το εννοούσα...
Μην παρεξηγηθούμε χωρίς λόγο :)

Lara
παιδιά όλοι αγαπαμε τα αδεσποτάκια και ευχόμαστε ή και βοηθάμε να βρουνε σπίτι. δε διαφωνούμε σε αυτό! το έχουμε καταλάβει όλοι?
:D:D:D

Last edited:

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
11 σελιδες θεμα.... χαρας στο κουραγιο σας
ειτε απο εκτροφειο ειτε απο καταφυγιο ειτε αδεσποτο του δρομου η αποκτηση ενος σκυλου εχει τα θετικα και τα αρνητικα του και καλο ειναι ο μελλοντικος σκυλογονεας να ειναι προετοιμασμενος για αυτο.
ειτε απο εκτροφειο ειτε απο καταφυγιο ειτε αδεσποτο του δρομου ο σκυλος εχεις τα καλα του και τα κακα του και καλο ειναι ο μελλοντικος σκυλογονεας να ειναι προετοιμασμενος για αυτο.
απο εκει και περα οι απαντησεις μας σε ενα μελος που δεν ξερει τι θελει δινονται συμφωνα με την γνωμη και τις πεποιθησεις του καθενος
αρα αν πχ εγω προτεινω για τους χ,ψ, ω λογους σκυλο καταφυγιου ειναι δικαιωμα μου και αντιστοιχα αν ο καποιος αλλος προτεινει για τους χ,ψ,ω λογους σκυλο εκτροφειου ειναι επισης δικαιωμα του.
Το πως θα φιλτραρει το νεο μελος τις πληροφοριες και τις γνωμες μας δεν μπορουμε να το ελενξουμε
Ας υποθεσουμε οτι επιλεγει να παει σε εκτροφειο. Ο σωστος εκτροφεας θα τον περασει κοσκινο και αν κρινει οτι δεν κανει για την φυλη που διαλεξε δεν θα του δωσει κουταβι
Ας υποθεσουμε οτι επιλεγει να παει σε καταφυγιο. ο σωστο καταφυγιο θα τον περασει κοσκινο και αν κρινει οτι δεν κανει για σκυλομπαμπας/μαμα δεν θα του δωσει σκυλο
Και στις 2 περιπτωσεις ο ενδιαφερομενος μπορει αν ειναι σωστος τον σκυλο των ονειρων του αλλα και στις 2 περιπτωσεις ο ενδιαφερομενος ακομα και αν δεν ειναι σωστος μπορει να βρει απο οχι και τοσο καλες πηγες το μελλοντικο θυμα του.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Υπαρχει και η τριτη περιπτωση της "υοθεσιας" σκυλου απο το δρομο που απαιτει τον πλεον συνειδοποιημενο μελλοντα ιδιοκτητη γιατι θα επωμιστει ολα οσα χρειαζεται ενα αδεσποτο, στειρωσεις, αποπαρασιτωσεις, εμβολια κτλ. χωρις να γνωριζει το παραμικρο για το σκυλο και χωρις να εχει την παραμικρη εγγυηση γι αυτον.

madicta

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
130
0
(ελπίζω να μην είμαι πολύ "ψάρακας" για να πεταχτώ αλλά ....) διάβασα μια εκατοστή πόστς γι αυτό το θέμα και ακόμα δεν έχω καταλάβει. Ποιος ακριβώς εμποδίζει κάποιον, δίπλα στα 5,10,15,3.000 πόστς που μιλάνε υπέρ της υιοθεσίας αδέσποτων να απαντήσει "φίλε, μ αυτά που ζητάς, σου κάνει το μαλτέζ";

Αν εγώ έψαχνα ένα συγκεκριμένο σκύλο, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, μπορεί να την έβλεπα λίγο συναισθηματικά, αλλά στην πρώτη απάντηση υπέρ της μιας φυλής ή της άλλης, νομίζω θα έκανα κλικ. Ή όπως λένε όλα τα άρθρα για εκπαίδευση που έχω βγάλει τα μάτια μου να διαβάζω αυτές τις μέρες, ως σκύλος "θα καταλάβαινα/έκανα αυτό που με συμφέρει". :D ;)

Νομίζω ότι είναι κρίσταλ κλίαρ (που λένε και οι ιθαγενείς στο νησί της Σάρας :D) ότι ο καθένας λέει αυτό που πιστεύει.

Το λουφαδόρικο κομμάτι του εαυτού μου (και μιλάω για μένα, δεν χαρακτηρίζω τεμπέλη κανέναν άλλο άνθρωπο, ούτε υποβιβάζω την έρευνα που κάνει ο καθένας για να πάρει το καθαρόαιμό του, μην παρεξηγηθώ) θα ήθελε να ξέρει διαβάζοντας απλά κάποιες γραμμές πόση άσκηση χρειάζεται η Πίσσα την ημέρα, αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο (οστά, κόκκαλα, τρίχωμα κτλ) που θα πρέπει να προσέξω για λόγους υγείας, αν είναι φιλική εκ φύσεως ή αν έχει μάθει να ζητιανεύει στο δρόμο και χίλια δύο άλλα πράγματα. Αλλά στην τελική, μου έμεινε η χαρά της ανακάλυψης (εντάξει, όχι και τόσο μεγάλη "χαρά", αν πρόκειται για θέματα υγείας).

Και δε νομίζω (όπως διάβασα από κάποιον, συγνώμη που δεν το παραθέτω, αλλά τα πόστς είναι πάρα πολλά για να το ξαναψάξω) ότι "δεν είμαστε εδώ για να λέμε την προσωπική μας άποψη και εμπειρία, αλλά μόνο στοιχεία". Ελπίζω ότι απλά δεν κατάλαβα καλά αυτό που διάβασα, ή μου έμεινε λάθος εντύπωση -μια που δεν το ξαναβρίσκω κιόλας, είναι πιθανό.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν τσακωνόμαστε ..στην ουσία πιστεύω όλοι συμφωνούμε.. :)

Αυτό που λέμε με λίγο διαφορετικό τρόπο είναι πως ότι κάνουμε σε όποια επιλογή..θα πρέπει να είναι συνειδητοποιημένα.

Όσο το ψάξουμε για ένα καθαρόαιμο.. άλλο τόσο θα ψάξουμε και θα προσέξουμε για ένα ημίαιμο.

Η λέξη που πρέπει να μείνει είναι η ευσυνειδησία..και όχι να επικεντρωνόμαστε στο "είδος" ..ημίαιμο ή καθαρόαιμο.. που λανθασμένα χτυπάει καμπανάκια.
Στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στο δάχτυλο και δεν βλέπουμε το δάσος..

Καμία επιπόλαιη επιλογή δεν ωφέλησε..μιλώντας και για τις δύο πλευρές ..στην προκειμένη περίπτωση εκείνος που προωθεί το ημίαιμο και εκείνος που το επιλέγει.
Αν γίνει λάθος επιλογή..το φταίξιμο μοιράζεται και στους δύο..και ίσως περισσότερο σε αυτόν που το προωθεί γιατί γνωρίζει το σκυλί.

Όσο μιλάμε για ζωντανά πλάσματα που εμείς είμαστε υπεύθυνα για την ευημερία τους από την πρώτη τους στιγμή μέχρι την τελευταία.. κάθε κεφαλαιο, κάθε σελίδα..θα είναι ολόκληρη "επιστήμη"..θα πρέπει να είναι.., στην ουσία τα πράγματα όμως είναι πιο απλά..τόσο όσο σκεφτόμαστε το καλύτερο για εμάς και τα δικά μας παιδιά, κοινή λογική δηλαδή.., τίποτα πάρα πάνω..

Aς το δούμε σαν προξενείο.., αν προξενέψουμε έναν αθλητικό τύπο με κάποια που κάθεται όλη την ημερα μπροστά στην τηλεόραση.. την συνεχεια την φανταζόμαστε όλοι..:D

Το ζήτημα δεν ήταν να παντρευτούν γρήγορα γρήγορα ..αλλά να μείνουν πράγματι μαζί..και ας έχει γεμίσει ο κόσμος ανύπαντρους!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
επι του "μπήκε ένα αδέσποτο στην αυλή και κουτούπωσε την σκύλα μου" να επισημάνω ότι δεν υπάρχουν άλλα αρσενικά ώστε να "επιλέξει" η σκύλα ή να "κοντραριστούν" τα αρσενικά ποιός είναι "καταλληλότερος"
οπότε ο αναπαργωγικός οίστρος επικρατεί και η θηλυκιά ζευγαρώνει ......μόλις βγεί απ την πόρταααααα,με τον πρωωωωωώτο τυχόοοοοοοντα.....σαν τρελλό φορτηγό!!!!!!!

αίματα ....... υγιών σκύλων (ή γονιδιακά ελευθερων κληρονομικών παθήσεων)=κουτάβια ελευθερα κληρονομικών παθήσεων (κατα 99% γιατί όλα ρευστά είναι βέβαια)

τα θέματα εκφυλισμού που προκύπτουν απο τις συνεχείς πολύ κλειστές αναπαραγωγές δεν έχουν να κάνουν τόσο με κληρονομικές παθήσεις όσο με άλλα προβλήματα.........

και να επαναλάβω ότι στην φύση (που καλώς ή κακώς αναφέρουμε συχνά,άλλο θέμα όμως)
τα πολύ κοντινά ζευγαρώματα είναι ο κανόνας και τα μακρυνά η εξαίρεση,σε όλα τα αγελαία ζώα

ας ξεπεράσουμε λοιπόν την διάκριση ημίαιμο=πιθανότερα υγιές λόγο μπερδεμένων αιμάτων

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
αναφορικά στον αστικό μύθο ότι τα ημίαιμα είναι υγιέστερα των καθαρόαιμων...........πρόκειται περι αστικού μύθου-απλά
και σε όποιον δεν αρκεί η ανάλυση της Chloe σε παλιότερο θέμα που παρατίθετε και σε αυτό......ας μου πεί να του απλώσω ένα σεντόνι σχετικό με ζευγάρωμα σκύλων που φέρουν γονίδια σχετικά με ασθένειες

γιατί σκύλοι ζευγαρώνουν πάντα-είτε είναι καθαρόαιμα είτε ημίαιμα είτε καθαρόαιμα διαφορετικής φυλής..........

σαν να λέμε ότι αν ο Χ άνθρωπος μέλος της λευκής φυλής έχει στίγμα μεσογειακής αναιμίας και κάνει μωράκια με τον άνθρωπο Υ μέλος της μαυρης φυλής που επίσης έχει στίγμα τα παιδιά αποκλείεται να βγούν με μεσογειακή αναιμία γιατί οι γονείς είναι απο άλλη φυλή.........
δεν στέκει-απλά
Aγαπητό κοκόνι, θα μου επιτρέψεις να έχω διαφορετική άποψη και να πιστεύω ότι δεν είναι αστικός μύθος . Όσο για το παράδειγμα για το στίγμα που αναφέρεις, στίγμα έχουν οι κάτοικοι των μεσογειακών χωρών (Ελλάδα, Ιταλία, Μέση Ανατολή) και ο λόγος που το στίγμα έχει εξαπλωθεί ενδεχομένως και σε άλλες χώρες είναι η συνεχής μετανάστευση των πληθυσμών. Οπότε μειώνονται οι πιθανότητες για μεσογειακή αναιμία σε αναπαραγωγή μεταξύ διαφορετικών φυλών.

Chloe για όσα μου απαντάς νομίζω σου έχω πει και εγώ την διαφωνία μου. Για όσα δεν μου απαντάς πολύ καλά κάνεις διότι ότι και να μου πεις έχω διαμορφώσει την άποψή μου και άλλωστε δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ για τους λόγους που άνοιξες αυτό το ποστ , ή εσύ για εμένα, σημασία έχει να μην αποθούμε τον κόσμο από την υιοθεσία αδέσποτων κατά την γνώμη μου.

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
σημασία έχει να ωθούμε τον κόσμο προς ενδελεχή μελέτη του θέματος σκύλος.-

για το θέμα αναπαραγωγής που έχει προκύψει παράλληλα θα σε παρακαλέσω να απευθυνθείς σε γεννετιστή ή έστω βιολόγο αφού δεν καταφέρνω να σου περάσω το μύνημα με τίποτα με τα απλά και απτά παραδείγματα που σου κάνω
μέχρι τότε όμως προσπάθησε να μην διαδίδεις αστικούς μύθους που δεν είσαι προφανώς σε θέση να τεκμηριώσεις ή να κατανοήσεις τα τεκμήρια επι του αντιθέτου

η αναφορά που κάνεις στο στίγμα είναι επιεικώς επιπόλαιη
ναι μεν ισχύει το όπως το θέτεις
αλλά δεν αποδυκνείει ότι άτομα με στίγμα απο άλλες φυλές θα δώσουν υγιή παιδάκια-που είναι κατα βάση αυτό που λέω εγώ....

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Σαφώς και πρόκειται περι αστικού μύθου το ότι τα ημίαιμα είναι υγιέστερα των καθαρόαιμων.
Ας πάρουμε τις στατιστικές της OFFA για την δυσπλασία. Σε ranking από 1 - 160 συναντάμε τα ημίαιμα στην 36 θέση.

για παράδειγμα
bulldog: rank 1 - 72,6%
Hybrid: rank 36 - 19,4% dysplasic
GSD: rank 39 - 19%
Leonberger: rank 68 - 13,5%
sharpei: rank 69 - 13,3%
labrador: rank 85 - 11,9%
vizsla: rank 115 - 7,1%
doberman: rank 122 - 6,2%
italian greyhound: rank 160 - 0%

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
σημασία έχει να ωθούμε τον κόσμο προς ενδελεχή μελέτη του θέματος σκύλος.-

για το θέμα αναπαραγωγής που έχει προκύψει παράλληλα θα σε παρακαλέσω να απευθυνθείς σε γεννετιστή ή έστω βιολόγο αφού δεν καταφέρνω να σου περάσω το μύνημα με τίποτα με τα απλά και απτά παραδείγματα που σου κάνω
μέχρι τότε όμως προσπάθησε να μην διαδίδεις αστικούς μύθους που δεν είσαι προφανώς σε θέση να τεκμηριώσεις ή να κατανοήσεις τα τεκμήρια επι του αντιθέτου

η αναφορά που κάνεις στο στίγμα είναι επιεικώς επιπόλαιη
ναι μεν ισχύει το όπως το θέτεις
αλλά δεν αποδυκνείει ότι άτομα με στίγμα απο άλλες φυλές θα δώσουν υγιή παιδάκια-που είναι κατα βάση αυτό που λέω εγώ....
Δεν διαδίδω αστικούς μύθους , γενικότερα δεν διαδίδω κάτι για το οποίο δεν είμαι σίγουρη. Το αν είμαι σε θέση να κατανοήσω τεκμήρια επί του αντιθέτου άσε να το κρίνω εγώ και όσοι με γνωρίζουν, και μην γίνεσαι προσβλητικός, εάν βέβαια είσαι σε θέση να διαφωνείς χωρίς να προσβάλεις.

'Ολα τα καθαρόαιμα από την φύση τους προέρχονται από πιο περιορισμένη γονιδιακή δεξαμενή σε σύγκριση με τα αδέσποτα ημίαιμα, αυτό λοιπόν από μόνο του είναι λόγος σε μη προσεχτικές αναπαραγωγές καθαρόαιμων να μεταφέρονται διάφορες κληρονομκές ασθένειες που έχουν σχέση με την εκάστοτε ράτσα. Κάποιες φυλές έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από άλλες όταν η αναπαραγωγή δεν γίνεται με σωστό τρόπο, π.χ. τα cavalier τα οποία ψάχνω γιατί με ενδιαφέρει προσωπικά, επειδή σαν φυλή αναδημιουργήθηκε στις αρχές του 1900 και επειδή στην περιπτωσή τους η γονιδιακή δεξαμενή από την οποία προήρθαν είναι ακόμη πιο περιορισμένη από άλλες φυλές γι'αυτό και έχουν τόσο σοβαρές κληρονομικές ασθένειες εάν δεν έχουν τηρηθεί κάποιες προδιαγραφές στην αναπαραγωγή τους.

Στην αναπαραγωγή ενός αδέσποτου ημίαιμου συντρέχουν οι ίδιοι κίνδυνοι εάν είναι περιορισμένο και αναπαράγεται συνέχεια με τα ίδια σκυλιά, εάν και τα δύο φέρουν κληρονομικές ασθένειες, αλλά στην περίπτωση του αδέσποτου για αυτονόητους λόγους δεν υπάρχει περιορισμένη αναπαραγωγή. Το πρόβλημα βέβαια σε αυτή την περίπτωση είναι ότι σε ένα καθαρόαιμο που ξέρεις τις συνθήκες αναπαραγωγής του τότε μπορείς να είσαι πιο σίγουρος, ποτέ 100% , για το αποτέλεσμα, ενώ σε ένα αδέσποτο υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες.
Αυτά όλα δεν είναι άποψη μου αλλά γεγονότα τώρα αν τα δέχεσαι ή όχι πραγματικά δεν με απασχολεί.
Όσον αφορά το θέμα του παραδείγματος με το στίγμα η αναφορά μου δεν είναι επιεικώς επιπόλαιη, το παράδειγμα ήταν επιειικώς ατυχές.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Σαφώς και πρόκειται περι αστικού μύθου το ότι τα ημίαιμα είναι υγιέστερα των καθαρόαιμων.
Ας πάρουμε τις στατιστικές της OFFA για την δυσπλασία. Σε ranking από 1 - 160 συναντάμε τα ημίαιμα στην 36 θέση.

για παράδειγμα
bulldog: rank 1 - 72,6%
Hybrid: rank 36 - 19,4% dysplasic
GSD: rank 39 - 19%
Leonberger: rank 68 - 13,5%
sharpei: rank 69 - 13,3%
labrador: rank 85 - 11,9%
vizsla: rank 115 - 7,1%
doberman: rank 122 - 6,2%
italian greyhound: rank 160 - 0%
Ασφαλώς και δεν αμφισβητώ τα παραπάνω στοιχεία, όμως στην έρευνα παίρνουν μέρος καθαρόαιμα απο σοβαρούς εκτροφείς ή απο byb;
Γιατί εγώ αυτό που είπα και συνεχίζω να υποστηρίζω είναι ότι τα ημαίαιμα αδέσποτα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι υγιή από ότι τα byb-petshop .

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Η δική σου επιλογή έγινε συνειδητά όπως έγινε οπότε ποια είμαι εγώ που θα την κρίνω? Όταν έγραψα με κεφαλαία ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ το εννοούσα...
Μην παρεξηγηθούμε χωρίς λόγο :)
ΟΚ, ευχαριστώ ! :)

Last edited by a moderator:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
αν σε προσέβαλα σου ζητώ συγνώμη

όμως αυτό που δεν μπορείς να κατανοήσεις είναι ότι δεν έχει να κάνει αν οι γονείς είναι απο άλλες φυλές ή απο την ίδια ή ακόμα και συγγενείς
αλλά αν είναι ελευθεροι γονιδιακά των κληρονομικών προβλημάτων
διότι το ζώο είναι σκύλος
οπότε το αν τα κουτάβια θα εμφανίσουν ή όχι κληρονομική πάθηση δεν έχει να κάνει καθόλου με την συγγένεια ή την μή συγγένεια
αλλά με το αν οι γονείς την φέρουν

εμένα μου φαίνεται πολύ απλό-ότι δεν υπάρχει λογική συνέχεια στον συλλογισμό τα ημίαιμα είναι υγιέστερα των καθαρόαιμων επειδή μπερδεύονται τα αίματα....
καμία απολύτως σχέση να μην έχουν δύο σκύλοι -ας πούμε ημίαιμο με 7 φυλές αρσενικό και ημίαιμο με 7 άλλες φυλές θηλυκό αν είναι φορείς της τάδε πάθησης
και δύο σκύλοι καθαρόαιμοι και αδέρφια απο την ίδια γέννα αλλά ελευθεροι πλήρως της ίδιας πάθησης
τα κουτάβια του πρώτου ζευγαρώματος έχουν τεράστιες πιθανότητες να παρουσιάσουν την τάδε πάθηση
ενώ του δευτερου απειροελάχιστες

δηλαδή πάει και τελείωσε-μην το ψειρίζουμε άλλο με στατιστικές και ιστορίες περι φυλών που ξεκίνησαν με ελάχιστα σκυλιά και η γονιδιακή δεξαμενή είναι όντως ελάχιστη.......

αν οι γονείς είναι φορείς υπάρχει πρόβλημα
αν δεν είναι δεν υπάρχει
και η συγγένεια είναι άσχετη

και πάλι συγνώμη βέβαια-παρεξηγήθηκε το ύφος μου εκεί που λέω "δεν είσαι σε θέση"
ποτέ δεν θεώρησα ένδειξη αξιοπρέπειας το επίπεδο γνώσης σε κάποιο ειδικό πεδίο γνώσης και προσβολή την επισήμανση της ημιμάθειας

ας πούμε εγώ δεν ξέρω πυρηνική φυσική-αν μου πεί κάποιος "στην πυρηνική φυσική είσαι σκράπας" θα το πάρω πολύ φιλικά.....

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Οταν λετε ημιαιμα εννοειτε απο γονεις καθαροαιμους αλλα διαφορετικης φυλης ή απο γονεις ημιαιμους αρκετες γενιες πισω ,μη επιλεκτικης εκτροφης ; Γιατι αν μιλατε για το 2ο κ γω πιστευω κ ειμαι σιγουρη πως ειναι υγιεστερα των καθαροαιμων ,λογω της πολυαιμιας ,δεν εχουν κληρονομικες ασθενιες τοσο συχνα οσο τα καθαροαιμα.
Εγω που πηρα σκυλο ημιαιμο αλλα μοιαζει να εχει μιξη απο καθαροαιμους γονεις διαφορετικων φυλων ,εχει πιστευω αρκετες πιθανοτητες να μου παρουσιασει προβλημα κληρονομικο ,οσες πιθανοτητες εχει κ ενα σκυλι απο byb ,καθως περι τετοιας γεννας προκειτε, απλα τα κουταβια τα παρατησε στο καταφυγιο αντι να τα πουλησει .

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Δεκτή και κανένα πρόβλημα, γράφουμε τις απόψεις μας για να διαφωνούμε να ενημερωνόμαστε και να βοηθάμε όσους μπορούμε. Όσο για την ημιμάθεια, και εγώ και εσύ δεν είμαστε γενετιστές από ότι έχω καταλάβει οπότε και οι δύο αντλούμε τις πηγές μας από αυτά που έχουμε διαβάσει παρακινούμενοι από ενδιαφέρον για τις διάφορες φυλές και για τα σκυλιά γενικά, οπότε όσο ημιμαθής είσαι εσύ είμαι και εγώ :).

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
To αρχικό θέμα μας δεν είναι κατά πόσο τελικά τα ημίαιμα έχουν περισσότερα γενετικά προβλήματα από τα καθαρόαιμα.
Αν θέλετε να το συζητήσουμε να ανοίξουμε ένα νέο θέμα. :)