Αγορά κουταβιού

Captain hook

Well-Known Member
11 Απριλίου 2016
405
785
Εαν δεν σε συγκινουν τα αδεσποτα τοτε να μην παρεις σκυλο. Γιατι πιστευω , ή μαλλον θελω να πιστευω οτι καθε ανθρωπος που θεωρει τον εαυτο του κυνοφιλο νιωθει μια λυπη , το λιγοτερο, οταν τα βλεπεο υποσιτισμενα κλπ.

Μην ακους πεντιγκρι και πιστευεις οτι ολα ειναι καλα. Το πεντιγκρι για τους περισσοτερους εφοσον δεν καταβαινουν σε αγωνες ειναι απλως μια απο τις πολλες ενδειξεις οτι απεναντι τους εχουν εναν ανθρωπο που νοιαζετε για τα σκυλια του και οχι μονο για τα λεφτα. Και εαν θες παρτο και λογικα, ο θειος ο ξαδελφος ή οποιοσδηποται κανει μια γεννα η σκυλα του. Τα μονα τους εξοδα ειναι η τροφη της. Εαν η σκυλα γεννησει 5-6 κουταβακια και τα πουλησουν ενα 100ρικο το καθενα μανι-μανι εβγαλαν ενα μισοχιλιαρο το λιγοτερο. Και εσυ νομιζοντας οτι εχεις ενα καθαροαιμο εχεις ενα σκυλι αγνωστου εξελιξης.

captain-nikos

Member
18 Ιουλίου 2016
22
3
31
Ξέρω σχετικά με τα τζακ Ράσελ ότι δεν είναι ήσυχα σκυλιά και ότι είναι ένας <<διαβολάκος>> αλλά έχει τύχει να γνωρίσω ανθρώπους που έχουν και μου είπαν ότι είναι ήσυχα αλλά κακά τα ψέματα αυτά είναι καλύτερα για άμα υπάρχει και αυλή στο σπίτι.
Εαν δεν σε συγκινουν τα αδεσποτα τοτε να μην παρεις σκυλο. Γιατι πιστευω , ή μαλλον θελω να πιστευω οτι καθε ανθρωπος που θεωρει τον εαυτο του κυνοφιλο νιωθει μια λυπη , το λιγοτερο, οταν τα βλεπεο υποσιτισμενα κλπ.

Μην ακους πεντιγκρι και πιστευεις οτι ολα ειναι καλα. Το πεντιγκρι για τους περισσοτερους εφοσον δεν καταβαινουν σε αγωνες ειναι απλως μια απο τις πολλες ενδειξεις οτι απεναντι τους εχουν εναν ανθρωπο που νοιαζετε για τα σκυλια του και οχι μονο για τα λεφτα. Και εαν θες παρτο και λογικα, ο θειος ο ξαδελφος ή οποιοσδηποται κανει μια γεννα η σκυλα του. Τα μονα τους εξοδα ειναι η τροφη της. Εαν η σκυλα γεννησει 5-6 κουταβακια και τα πουλησουν ενα 100ρικο το καθενα μανι-μανι εβγαλαν ενα μισοχιλιαρο το λιγοτερο. Και εσυ νομιζοντας οτι εχεις ενα καθαροαιμο εχεις ενα σκυλι αγνωστου εξελιξης.

captain-nikos

Member
18 Ιουλίου 2016
22
3
31
Θέλω να πάρω σκύλο και ξέρω τις ευθύνες που έχει και είμαι έτοιμος να τις αναλάβω. Για τα Κοκόνια τι γνωρίζετε?

byroncity

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2015
162
276
34
Θέλω να πάρω σκύλο και ξέρω τις ευθύνες που έχει και είμαι έτοιμος να τις αναλάβω. Για τα Κολονία τι γνωρίζετε?
Δεν ξερεις ομως τον σωστο τροπο αποκτησης ενος σκυλου και αυτο ειναι πολυ βασικο και αυτοματως για εμενα σε κατατασσει στην κατηγορια "κακοι ιδιοκτητες".

Δεν γινεται μονο να κοιτας την τσεπη σου και να αδιαφορεις για οσες πληροφοριες σου δοθηκαν εδω απο ολους μας, χωρις να ειμαστε και υποχρεωμενοι να το κανουμε.

Ας πουμε μπηκες να διαβασεις για τα παπι μιλς?

Εψαξες τι ειναι ενας σωστος εκτροφεας, τι ειναι το πεντιγκρι, τι σου εξασφαλιζει κτλπ?

Επισης συμφωνω πως εαν δεν σε συγκινουν τα αδεσποτα, δεν κανεις για ιδιοκτητης οποιουδηποτε σκυλου. Παρε καναρινι καλυτερα. Με 20 ευρω εκανες τη δουλεια σου.

• Like
Reactions: Captain hook

captain-nikos

Member
18 Ιουλίου 2016
22
3
31
Να το βγάζω βόλτα κάθε μέρα τουλάχιστον 3-4 φορές, να το πηγαίνω στον κτηνίατρο όσο είναι κουτάβι κάθε μήνα. Επίσης θα ήθελα να μάθω αν το ετήσιο check up αν το γράφω σωστά είναι απαραίτητο.

byroncity

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2015
162
276
34
Να το βγάζω βόλτα κάθε μέρα τουλάχιστον 3-4 φορές, να το πηγαίνω στον κτηνίατρο όσο είναι κουτάβι κάθε μήνα. Επίσης θα ήθελα να μάθω αν το ετήσιο check up αν το γράφω σωστά είναι απαραίτητο.
Ρωτα αυτους που θα στο δωσουνε... Επειδη ολοι αυτοι που συναναστρεφεσαι για να αποκτησεις τον σκυλο σου φαινονται πραγματικα υπευθυνα ατομα, θα σε κατατοπισουν ως προς το τι χρειαζεται το κουταβι.

Captain hook

Well-Known Member
11 Απριλίου 2016
405
785
Δυστυχως η πραγματικοτητα δεν εχει καμια σχεση με αυτο που μολις περιεγραψες.

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
μια ερωτηση μονο
εχεις γνωστο σου κτηνιατρο που θα σου κανει εκπτωσεις , θειο με τζακ ρασελ με χαρτια , φιλους με ντογκο,κανε κορσο , μποξερ κτλ με χαρτια και γνωστο με ντατσχουντ με χαρτια και μπαινεις σε ενα φορουμ για να ρωτησεις αν ειναι οκ να παρεις ντατσχουντ ή αν ξερουμε εκτροφειο στη ουγγαρια , και αν το τσεκ απ το ετησιο ειναι απαραιτητο να γινει (λες και απλα το ονομαζουμε ετησιο επειδη ειναι πιο πιασαρικο) .
κοινως ή μας τρολαρεις ή εισαι μικρος σε ηλικια και ολα αυτα ειναι ψιλοφουμαρα λες και θα πουμε ουαου κοιτα ο τυπος εχει γαμω τους φιλους και τις γνωριμιες . τι απο τα δυο ?

captain-nikos

Member
18 Ιουλίου 2016
22
3
31
Δεν θέλω να το παίξω και καλά ο τύπος με τις γνωριμίες. Απλά είναι η πρώτη φορά που θέλω να πάρω κουτάβι για να έχω στο διαμέρισμα και ανέφερα ως ράτσα το τέκελ.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Πραγματικά δεν ξέρω αν είσαι τρολ ή όχι, αλλά για να είμαι ειλικρινής θα προτιμούσα να είσαι το πρώτο γιατί αν δεν είσαι τότε έχεις κενά σε πολλά βασικά θέματα. Επίτρεψέ μου να επεκταθώ. Καταρχάς όπως σου ανέφεραν και τα υπόλοιπα μέλη, σκύλο καθαρόαιμο καθαρόαιμο με πεντιγκρί και με μόνο 70-150 ευρώ δεν πρόκειται να βρεις, εκτός και αν είναι από κάποιο puppy mill ή από γέννα της πίσω αυλής (δες δύο γνωστοί αποφάσισαν να ζευγαρώσουν τα σκυλιά τους χωρίς να ξέρουν από εκτροφή και τα κουτάβια τα έχουν ξεκάθαρα ως πηγή κέρδους). Οπότε, ναι εφόσον θες καθαρόαιμο όπως θες αποκλείεις τελείως αυτές τις δύο πηγές μιας και μόνο που θα κάνεις είναι να τους ενθαρρύνεις παραπάνω με κίνδυνο να γλυκαθούν και να μετατρέψουν τη σκύλα σε μηχανή παραγωγής κουταβιών. Καλύτερα ψάξε στο φόρουμ και δες πόσα έδωσαν όσοι πήραν σκύλο από εκτροφέα για να καταλάβεις μεγέθη.

Δεύτερο θέμα που αναφέρθηκε είναι το ποσό που θα ξοδεύεις το μήνα και εσύ αναφέρθηκες μόνο στην τροφή και τους πρώτους μήνες που θα το πηγαίνεις στον κτηνίατρο. Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Έχουμε μια καλή τροφή γύρω στα 50-60 ευρώ το 12κιλο. Μετά κάθε μήνα χρειάζεσαι αμπούλα και κάθε 3μηνο σκάλιμπορ ή κάποιο άλλο αντιπαρασιτικό κολλάρο. Συν ό,τι άλλο χρειαστεί ο σκύλος (λιχουδιές, κάποιο προϊόν οδοντικής υγιεινής). Επίσης, κάθε εξάμηνο εξετάσεις για καλαζάρ και ερλίχεια, ενώ κάθε χρόνο ένα ετήσιο check up γενικών εξετάσεων αίματος και βιοχημικών.

Για τις ευθύνες που φέρει ο ιδιοκτήτης οι βόλτες που ανέφερες είναι το λιγότερο και φυσικά το πιο αυτονόητο. Επίσης, όταν λέμε βόλτα δεν εννοούμε του τετραγώνου...Για να σου κάνω ένα πρόχειρο "κατάλογο".Όταν το φέρεις το κουτάβι σπίτι είσαι υπεύθυνος για ΟΛΑ. Οφείλεις να του δίνεις καλή τροφή, να προσέχεις την ανάπτυξή του, να ασχοληθείς πολλές ώρες με τη διαμόρφωση του χαρακτήρα του, να ξοδέψεις χρόνο για τη σωστή κοινωνικοποίησή του ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, με σκύλους όλων των μεγεθών και με ανθρώπους διαφόρων χαρακτηριστικών, να το εκθέσεις σταδιακά σε διάφορες καταστάσεις για να μην τις φοβάται όταν μεγαλώσει, κοινώς να κάνεις ό,τι είναι δυνατό για να έχεις στο τέλος έναν ισορροπημένο και χαρούμενο σκύλο. Μετά είσαι υπεύθυνος για την ευζωία του, να το μάθεις πώς είναι στα κανονικά του για να καταλάβεις αλλαγές που μπορεί να σημαίνουν κάτι, να το πηγαίνεις στο κτηνίατρο για τις εξετάσεις του, να είσαι κοντά του, να μην το αφήνεις στην απέξω, να ξοδεύεις χρόνο ακόμα και αν είσαι κουρασμένος, και ενίοτε να κάνεις θυσίες. Και η κυριότερη ευθύνη σου; Να μην το παρατήσεις ποτέ.

Αν δεν είσαι τρολ σκέψου τα αυτά καλά. Αν πάλι είσαι, δεν πειράζει, ας αποτελέσει αυτό το θέμα όπως και τόσα άλλα τροφή σκέψης για επίδοξους ιδιοκτήτες.

Υ.Γ. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να μη σε συγκινούν τα αδέσποτα. Α και κάνε μια βόλτα από τις φιλοζωικές να δεις πόσα παρατημένα καθαρόαιμα έχουν πια..

ripper2.1

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2015
489
1.386
40
Κω
Φιλε εγω ειδα σε αγγελία σημερα , σου δινουν καθαρόαιμο κ 500 ευρώ στο χέρι , να τα εχεις καβάντζα για τροφή κ γιατρούς κ αν περισσέψει κατι να πας κ διακοπές , αν ενδιαφέρεσαι πες μου να σου πω ....

Captain hook

Well-Known Member
11 Απριλίου 2016
405
785
Τωρα που ολα τα ζωντανα στο σποτι κοιμουνται ηρθε η ωρα να σου γραψω ενα κατεβατο που ηθελα να γραψω απο το πρωι.

Φαινεσαι νεο παιδι και η αποφαση σου να βαλεις ενα σκυλο στην ζωη σου εινια παρα πολυ γλυκια. Ενας σκυλος ομως δεν ειναι μονο γλυκες. Μαζι με αυτον ακολουθουν οι ευθηνες. Ας ξεκινησουμε λοιπον απο τα πιο απλα. Εισαι διατεθημενος να βγαζεις τον σκυλο σου στην αρχη μεχρι 6 φορες την μερα βολτα ΚΑΙ να φροντιζεις να τα αφηνεις ολα καθαρα? Εισαι διατεθημενος να ξυπνας 6,30 το πρωι και να ξενυχτας μεχρι τις 2 το βραδυ γιατι ο σκυλος σου ειναι αδιαθετος? Να βαζεις καθε μηνα ενα 50ρικο το λιγοτερο στην ακρη για να εχει τα πιο απαραοτητα ο νεος σου φιλος? Να θυσιασεις την σαββατιατικη βολτα ή το μεθυσι με την παρεα σου γιατι θα πρπει να βγαλεις βολτα τον μικρο? Και σε 5 χρονια που θα εισαι? Θα μπορεις να συνεχισεις να τα κανεις ολα αυτα για 10 χρονια ακομα? Βεβαια ολα αυτα ερχονται σε δευτερη μοιρα εαν ακομα δεν εχεις καταλαβει τον σωστο τροπο επιλογης. Το οτι θες να ειναια ρατσας δεν το κατακρινει κανεις αλλωστε πολλα μελλοι εχουν σκυλια ρατσας αλλα, το οτι θες να ειναι ρατσας και να δωσεις το πολυ 150 ευρω ειναι απαραδεκτο. Για μενα μια ψυχη δεν εχει τιμη αλλα η δουλεια και τα εξοδα του αφεντικου της εχουν. Και οι σωστες προυππθεσεις για τις πρωτες μερες του κουταβιου δεν καλυπτονται με 500 ευρω που θα βγαλει ο καθε πισαυλιτης. Απο Αυτα τα 500 ευρω τα 20 πανε για τροφη απο σπυπερ μαρκετ για την σκυλα και τα 480 πανε για το καινουργιο i phone. Εαν θες πολυ σκυλο βαζε καθε μηνα 20 50 60 ευρω στην ακρη. Σε ενα χρονο θα εχεις μαζεψει και τα απαραιτητα χρηματα αλλα και θα εχεις κατασταλαξει στο εαν οντως θες σκυλο και δεν ειναι μια παρορμητικη αποφαση.

byroncity

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2015
162
276
34
Εγω παντως νιωθω την αναγκη να πω κατι, επειδη πρωτη τον παροτρυνα να παει σε καταφυγιο για να βρει σκυλο.
Δεν με ενοχλει η αγορα ενος καθαροαιμου ζωου οταν αυτη γινεται συνειδητοποιημενα. Πχ υπαρχουν ανθρωποι οι οποιοι γουσταρουν να κατεβαινουν σε εκθεσεις, η να παιρνουν μερος σε αυτες με τον σκυλο τους, υπαρχουν ατομα τα οποια πραγματικα εχουν κολλημα με μια φυλη, ξερουν τα παντα για αυτην και δεν την αλλαζουν με τιποτα, υπαρχουν αλλοι που θελουν σκυλο για μια συγκεκριμενη εργασια και ως εκ τουτου δεν μπορουν να αποκτησουν ενα ημιαιμο ζωο κτλπ.
Με ενοχλει ομως οταν καποιος θελει ενα καθαροαιμο (οπως ο φιλος εδω) ετσι απλα για να λεει πως ειναι καθαροαιμο. Εχει περασει απο δυο φυλες ηδη χωρις να εχει πραγματικα κολλημα με αυτες (εδω δεν ηξερε βασικα χαρακτηριστικα της καθε ρατσας) και εγραψε πως δεν τον συγκινει η ιδεα ενος ημιαιμου ζωου. Το απερριψε χωρις καν να εχει επισκεφτει καποια φιλοζωικη να δει αν καποιο απο τα σκυλακια εκει του κανει κλικ, ουτε τιποτα. Αντιθετα εγραψε πως και απο φιλοζωικη μονο καθαροαιμο θα επαιρνε.
Εμενα ολο αυτο μου ακουγεται καπως και δεν μου δειχνει σοβαρο ατομο. Αν εμπαινε εξ αρχης και ελεγε πχ θελω τζακ ρασελ γιατι ξερω τα χαρακτηριστικα της φυλης, γιατι γουσταρω το τρεξιμο και θα παιρνω τον σκυλο μαζι κτλπ, θα ημουν μαζι του. Αλλα το παιδι σκεφτοταν να αποκτησει ρατσα, αναλογα με το κοστος που θα εβρισκε κουταβι.
Μου θυμησε μια ξαδερφη του μπαμπα μου η οποια ειχε λυσαξει να παρει μαλτεζακι μολις ειχε δει τον δικο μου. Της εξηγουσα ματαια οτι ο Ροκυ δεν ειναι μαλτεζ για αυτον και για αυτον τον λογο, και δεν καταλαβαινε. Δεν εψαχνε τιποτα συγκεκριμενο απλα ηθελε ενα μικροσωμο σκυλακι για μεσα στο σπιτι.
Της ειπα πως θα της εβρισκα εγω και της εστειλα στο φβ οτι μικροσωμο εβλεπα απο φιλοζωικες κτλπ (σκυλακια πραγματικα υπεροχα που ζηλευα και εγω). Και στο τελος πηγε και πηρε απο ιδιωτη ενα "μαλτεζ":mad:
Απλα σκεφτομαι δεν ειναι κριμα να μην βρισκει σπιτι ενα αδεσποτο ζωο οταν καποιος απλα ζηταει ενα σκυλακι για συντροφια, χωρις ιδιαιτερες απαιτησεις και δεν εχει κολλημα με μια ρατσα?
Και ξαναλεω πως οταν καποιος συνειδητοποιημενα θελει καθαροαιμο για τον α η β λογο,και παει σε εκτροφεα μου φαινεται απολυτα λογικο.
Τα υπολοιπα κατακρινω.

• Like
Reactions: noni_papa

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Καπετάν Νικόλα.. Καλώς ήρθες, καταρχήν! :D

Η νοοτροπία που φαίνεται να έχεις είναι λίγο λάθος, αλλά όλα διορθώνονται αρκεί να έχεις όρεξη, θέληση και πάνω από όλα ανοιχτό μυαλό για να μάθεις.

Να τα πάρουμε λίγο από την αρχή τα πράγματα, ναι;
  1. Ποιος είναι ο λόγος που σε ώθησε να θέλεις πάρεις σκύλο; Συντροφιά; Καπρίτσιο; Επιθυμία χρόνων; Όλα τα δέχομαι σαν απαντήσεις, απλά θα ήθελα να δω πως σκέφτεσαι.
  2. Τι ξέρεις για τη συμβίωση με ένα σκύλο; Τα έξοδά του, τις ανάγκες εκτόνωσης, τις ευθύνες που πρέπει να έχεις απέναντί του..
  3. Εσύ σαν άνθρωπος.. Πώς είσαι; Μη μου απαντήσεις εμφανισιακά, δεν είμαστε forum γνωριμιών. :p Εννοώ, σαν χαρακτήρας και ο τρόπος ζωής σου ποιος είναι. Δυναμικός, σου αρέσει να αθλείσαι ή είσαι σε τύπος που αράζει στον καναπέ μαζί με φίλους και παίζεις FIFA με τις ώρες; Θα ήσουν δεκτικός να αλλάξεις λίγο τον τρόπο ζωής σου προκειμένου να συμβιώσεις ομαλά και αρμονικά με ένα σκύλο; Επίσης, δεκτές όλες οι απαντήσεις.
Όλες τις παραπάνω ερωτήσεις τις κάνω για να τεστάρεις τον εαυτό σου λίγο. Σχετικά με το ΤΙ ξέρεις πάνω στο θέμα "Σκύλος" και να αξιολογήσεις τον εαυτό σου κατά πόσο πραγματικά θέλεις σκύλο και τι θα χρειάζεται να κάνεις για αυτόν. Αλλά απάντησέ τες όμως (στον εαυτό σου, ΚΥΡΙΩΣ!) με απόλυτη ειλικρίνεια.

Στο forum αυτό Νικόλα.. Έχουμε λατρεία για το Σκύλο. Όχι με τη φάση της υστερίας, θεωρώ. Μας ενδιαφέρει η ευζωία του, μας ενδιαφέρει να μαθαίνουμε πράγματα για αυτόν. Από εδώ λοιπόν, θα μάθεις πολλά πράγματα, αν σε ενδιαφέρει να βάλεις στη ζωή σου ένα σκύλο. Οπότε σκέψου, διάβασε, ξανασκέψου και μετά αποφασίζεις.

Όταν μου απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις, θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω και έξτρα πράγματα. :)

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
27
Χίος
Εμένα ένας άνθρωπος ο οποίος λέει ότι δεν τον συγκινεί ένα ημιαιμο σκυλάκι το οποίο μπορεί να είναι βασανισμένο και να έχει περάσει όσα περνούν τα αδέσποτα.. Συγνώμη αλλά μόνο άνθρωπος δεν θα έπρεπε να έλεγε...και φυσικά να απόκτηση να σκύλο που θέλει τόση προσοχή και φροντίδα...και δεν ξέρω καν πόσο είσαι μάλλον μικρός με αυτά που λες αλλά και εγώ είμαι 18 χρονών και έχω να βγω σαββατόβραδο και παρταρες 3 μήνες οι μόνες βόλτες που πάω είναι μόνο με το κουτάβι για να μάθει να κάνει την ανάγκη του εκτός πάνα και να κοινωνικοποιηθει...σίγουρα δεν είσαι διατεθημενος να τα κάνεις αυτά από την στιγμή που θέλεις να δείχνεις μόνο την εμφανίσει του σκύλου.... Αλλά παιδιά από εδώ μέσα έχουν πάει εξωτερικό για να πάρουν κουτάβι από εκτροφιο και να ΔΟΥΝ τους γονείς....

• Like
Reactions: MirDE

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα