Αγορά Σαρ Πέι

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Αν σου πω ότι βλέπω την αγγελία από όταν έκανες το post και το δουλεύω συναισθηματικά..
Λόγο πρακτικών προβλημάτων δεν μπορώ να χωρέσω άλλο σκύλο στη ζωή μου εγώ. Τον έστειλα σε φίλο να τον δει και μάλλον θα πάμε κ από κοντά να το δούμε τις επόμενες μέρες.

Θα ήθελα να τον πάρει να τον έχω κ από κοντά αλλά θέλει πολύ δούλεμα η υπόθεση. Δουλεύει πολλές ώρες ο κόσμος και έχει κ αβέβαιο μέλλον με εξωτερικά κ ιστορίες. Δε θα ήθελα να τον πάρει κάποιος επειδή έχει το σκύλο μου στο μυαλό κ μετά λόγο δυσκολιών να παρατηθει ξανα..

Σπαρακτικό να βλέπεις ένα shar pei παρατημένο,πίσω από κάγκελα ..

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Στείλε μου λίστα, με τα δικά σου πρακτικά προβλήματα, να σου τα λύσω όλα και να δεις, πόσο εύκολα θα βρεις χώρο :)

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Γνωρίζω πως γενικά έχεις αυτή την άποψη Μαρία.Πως όλα λύνονται και δεν υφίσταται πργματικό πρόβλημα.
Σαν άνθρωπος που μετράω γενικά και τις επιλογές και τις πράξεις και τα λόγια όμως,διαφωνώ.

Έχω εκφράσει την επιθυμία για δεύτερο σκύλο εδώ και 2 χρόνια περίπου.Δεν θεωρώ πως θα έχω την επάρκεια όμως να καλύπτω και τις ανάγκες των σκύλων στο επίπεδο που επιθυμώ,και να διατηρώ την υπόλοιπη ζωή μου επίσης στα επίπεδα που επιθυμώ.

Ήδη με ένα σκύλο και έχουν υπάρξει μήνες που έχω γονατίσει.

Δεν θεωρώ πως μόνο η θέληση φτάνει για να παρέχεις ποιοτική ζωή σε έναν η δύο συντρόφους.

Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
Δεν ξερω πόσο σοφό είναι να πιέζουμε έναν άνθρωπο που μας λέει οτι για τα δικα του δεδομενα δεν εχει τη δυνατοτητα να παρει δευτερο σκύλο, να τον πάρει ντε και καλά. Ο σκύλος είναι σύντροφος ζωής, δεν παίρνουμε έναν σκύλο απο ψυχικό... Ούτε αν δεν είμαστε σίγουροι. Και σίγουρα οχι κατω απο πίεση...

simone0mylo

Well-Known Member
1 Ιουλίου 2013
89
0
Καλησπερα σε ολους!Εδω και αρκετο καιρο σκεφτομαι να αγορασω ενα σκυλακι σαρπει.Εχω διαβασει αρκετα για αυτο και θεωρω οτι μου ταιριαζει.Σιγουρα θα ειναι απο εκτροφεα.Απλα θα ηθελα να κανω και καποιες ερωτησεις ωστε να λαβω απαντησεις κυριως απο ιδιοκτητες σαρπει γιατι αλλο να διαβαζεις γενικα πραγματα στο ιντερνετ και αλλο να σε συμβουλευουν πραγματικοι ιδιοκτητες.Εννοειτε βεβαια οτι θα ερθω και σε επαφη με εκτροφεις, αλλα ειπα να ρωτησω κι εδω για πιο ''αντικειμενικες'' απαντησεις.
1) ειναι αρκετα εξυπνα τα σαρπει?μαθαινουν γρηγορα εντολες?εχω διαβασει οτι ειναι αρκετα πεισματαρικα, αλλα αμα δειξεις απο την αρχη ποιος ειναι το αφεντικο, υποκυπτουν?
2)καταλαβαινω οτι αρχικα για να μαθουν εντολες χρειαζεται επαναληψη και θετικη ανταμοιβη (περα απο μπραβο,χαιδεμα κλπ) με πολλες λιχουδιες αλλα μετα απο αυτο ακουν κ χωρις να δινεις λιχουδιες?ισως να φαινεται χαζη η ερωτηση,αλλα την κανω γιατι εχω δει ιδιοκτητες με με ενηλικα σαρπει που για να κανουν κατι πρεπει να υπαρχει οπωσδηποτε λιχουδια.
3)εχω διαβασει οτι αφοσοιωνονται αρκετα στον ιδιοκτητη τους αλλα ειναι και πολυ ανεξαρτητα.το θελουν το χαδι η οχι και τοσο, αναλογικα με αλλα σκυλια?δεν θα το κατσιασω το σκυλι αλλα πχ υπαρχει περιπτωση εκει που θελω να το χαιδεψω να φευγει?αυτο φανταζομαι εχει να κανει κ με την προσωπικοτητα του συγκεκριμενου σκυλιου ε?
4)τι πρεπει να προσεξω στο πεντιγκρι του?
5)εχω διαβασει οτι απο εκτροφεα θα στοιχισει γυρω στα 1000-1200 ευρω.θεωρειτε οτι αμα πχ κανει 1500 θα με πιασουν κοτσο?:p
6)αν μου ζητηθει προκαταβολη πριν γινει η γεννα (φανταζομαι για καποια εξοδα της γεννας) ειναι σωστο?αν τη δωσω θα πρεπει να ζητησω να υπογραφει καποιο χαρτι για να μην εχουμε μπλεξιματα μετα?
7)το τσιπ απ'ο,τι εχω διαβασει, τουλαχιστον εδω στην ελλαδα οπως ειναι τα πραγματα δεν ωφελει πουθενα.μπορει να κανει να καταχωρηθει και χρονια και επισης αν υποθεσουμε οτι καποιος χανει το σκυλι του, θα πρεπει να περιμενει απο αυτον που το βρηκε να το παει σε κτηνιατρο να σκεφτει να ψαξει αν υπαρχει τσιπ,να προσπαθησει να το βρει και εννοειται να ειναι και ηδη καταχωρημενο, οποτε τρεχα γυρευε!ποιος ο λογος λοιπον να τσιπαρεις το σκυλι σου?επισης,ποσο κοστιζει?

συγνωμη για την εκθεση:p αλλα οποιος μπορεσει να βοηθησει,τον ευχαριστω εκ των προτερων.:D
θα προσπαθισω να σου απντησω σαν ενα shar pei........
1)ναι...φυσικα..αν νομιζιες οτι εσυ εισαι το αφεντικο εισαι γελασμενος, το οτι σου κανω τα κεφια για να κερδισω φαγητο δεν σε κανει και αφεντικο μου....εγω ειμαι και θα ειμαι παντα ανεξαρτητο.
2)μαθαινω τοσο γρηγορα που δεν φανταζεσαι ...αρκει φυσικα να περνω λιχουδιες...(φυσικα αυτο εξαρτατε απο τον τροπο που το δουλευεις,αυτο κοβετε αν τον δουλεψεις με σωστο τροπο και νομιζω οτι δεν παιζει ρολο η ρατσα)
3)αφοσοιωνομαι σε σενα οταν εισαι πραγματικος αρχηγος και κερδιζω απο το να σε εχω αφεντικο μου.....αν οχι μπορω να γινω εγω αρχηγος η και να ζησω μονος μου(καπος ετσι το φανταζονται)

τα υπολοιπα θα στα πουν οι ιδιοκτητες εμενα δεν με ενδιαφερει η γραφιοκρατια...εγω θελω ενα εξυπνο συνεπη και καλο αφεντικο να με προσεχει να μου κανει τα χατηρια και φυσικα να με ταιζει σωστα....δεν ανεχομαι την βια και τις συνεχεις παρατηρισεις..θα κανω την ξεροκεφαλια μου και εκει που περπαταμε στην βολτα θα σταματισω γιατι θελω να αλαξουμε κατεύθυνση αν δω κατι που μου τραβα την περιεργια θελω οπωσδηποτε να παω κοντα του.....ενταξει καλα τα χαδια αλλα δεν ειμαι και κουβερτα να τριβεσαι πανω μου....μου αρεσει το παιχνιδι αλλα χαλαρα δεν ειμαστε και πρωταθλητές .ξεκουραζομαι αρκετα ακομα και σε μερη εκτος σπιτιου δεν εχω προβλημα.....θα στο φερω το μπαλακι αλλα μη το ψανα πεταξει δεν θα κανουμε αυτη την δουλεια συνεχεια.....χχα φυσικα στο σπιτι δεν εχω προβλημα οπου και να πας θα ειμαι απο πισω σου και αν τρως κατι θα μυριζω την αναπνοή σου να δω τι εφαγες και δεν μου εδωσες..μμμμμμ φυλακας ειμαι αλλα δεν γαυγιζω συχνα αν μπει κανενας κλεφτης εγω θα γαυγισω εσυ κανε τα υπολοιπα.....χαχα μην περιμενεις να δαγκωσω ανθρωπο...αυτοι συνεχεια με χαιδευουν και μου λενε τι καλο σκυλακι που ειμαι.
αλλα να ξερεις οτι με μενα θα εχεις το σπιτι σου καθαρο....δεν θα λερωσω ποτε μεσα ακομα και αν χρειαστε να σκασω αν με χτενιζεις τακτικα δεν θα αφοινω ουτε τριχες στο πάτωμα ..αλλα μην με βρεχεις τακτικα δεν μου αρεσει καθολου...δεν φετω εγω που μυριζω ασχημα η φυση φτεει....
αυτα απο μενα μελοντικο αφεντικο μου σκεψου αν με θελεις πριν ερθεις να με δεις γαιτι αν με δεις ετσι μικρο που ειμαι ΑΠΛΑ ΘΑ ΜΕ ΘΕΛΕΙΣ....

μολις ξυπνισε ο δικος μου μετα απο μια κουραστικη μερα......μονο για αυτη την στιγμη αξιζει να εχεις shar pei

Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
Όταν λέει " δε μπορω" και συνεχίζετε την ίδια συζήτηση, εγω τουλαχιστον το βλέπω σαν πίεση! Γιατί δεν υιοθετείτε εσείς τρίτο ή τέταρτο σκύλο; :p

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Βγάλτε το μαχαίρι απο το λαιμό του ανθρώπου και μαζέψτε το σκύλο που δέσετε στο κατώφλι του!!
γαιδουρες! :p

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Γιατί δεν υιοθετείτε εσείς τρίτο ή τέταρτο σκύλο; :p
Εγώ...πέμπτο για την ακρίβεια και η Ειρήνη νομίζω ότι έχει χάσει πια το μέτρημα.
Μεταξύ φίλων, ξέρεις μέχρι που σε παίρνει να "πιέσεις".

spanakopita

Active Member
13 Νοεμβρίου 2013
25
1
θα προσπαθισω να σου απντησω σαν ενα shar pei........
1)ναι...φυσικα..αν νομιζιες οτι εσυ εισαι το αφεντικο εισαι γελασμενος, το οτι σου κανω τα κεφια για να κερδισω φαγητο δεν σε κανει και αφεντικο μου....εγω ειμαι και θα ειμαι παντα ανεξαρτητο.
2)μαθαινω τοσο γρηγορα που δεν φανταζεσαι ...αρκει φυσικα να περνω λιχουδιες...(φυσικα αυτο εξαρτατε απο τον τροπο που το δουλευεις,αυτο κοβετε αν τον δουλεψεις με σωστο τροπο και νομιζω οτι δεν παιζει ρολο η ρατσα)
3)αφοσοιωνομαι σε σενα οταν εισαι πραγματικος αρχηγος και κερδιζω απο το να σε εχω αφεντικο μου.....αν οχι μπορω να γινω εγω αρχηγος η και να ζησω μονος μου(καπος ετσι το φανταζονται)

τα υπολοιπα θα στα πουν οι ιδιοκτητες εμενα δεν με ενδιαφερει η γραφιοκρατια...εγω θελω ενα εξυπνο συνεπη και καλο αφεντικο να με προσεχει να μου κανει τα χατηρια και φυσικα να με ταιζει σωστα....δεν ανεχομαι την βια και τις συνεχεις παρατηρισεις..θα κανω την ξεροκεφαλια μου και εκει που περπαταμε στην βολτα θα σταματισω γιατι θελω να αλαξουμε κατεύθυνση αν δω κατι που μου τραβα την περιεργια θελω οπωσδηποτε να παω κοντα του.....ενταξει καλα τα χαδια αλλα δεν ειμαι και κουβερτα να τριβεσαι πανω μου....μου αρεσει το παιχνιδι αλλα χαλαρα δεν ειμαστε και πρωταθλητές .ξεκουραζομαι αρκετα ακομα και σε μερη εκτος σπιτιου δεν εχω προβλημα.....θα στο φερω το μπαλακι αλλα μη το ψανα πεταξει δεν θα κανουμε αυτη την δουλεια συνεχεια.....χχα φυσικα στο σπιτι δεν εχω προβλημα οπου και να πας θα ειμαι απο πισω σου και αν τρως κατι θα μυριζω την αναπνοή σου να δω τι εφαγες και δεν μου εδωσες..μμμμμμ φυλακας ειμαι αλλα δεν γαυγιζω συχνα αν μπει κανενας κλεφτης εγω θα γαυγισω εσυ κανε τα υπολοιπα.....χαχα μην περιμενεις να δαγκωσω ανθρωπο...αυτοι συνεχεια με χαιδευουν και μου λενε τι καλο σκυλακι που ειμαι.
αλλα να ξερεις οτι με μενα θα εχεις το σπιτι σου καθαρο....δεν θα λερωσω ποτε μεσα ακομα και αν χρειαστε να σκασω αν με χτενιζεις τακτικα δεν θα αφοινω ουτε τριχες στο πάτωμα ..αλλα μην με βρεχεις τακτικα δεν μου αρεσει καθολου...δεν φετω εγω που μυριζω ασχημα η φυση φτεει....
αυτα απο μενα μελοντικο αφεντικο μου σκεψου αν με θελεις πριν ερθεις να με δεις γαιτι αν με δεις ετσι μικρο που ειμαι ΑΠΛΑ ΘΑ ΜΕ ΘΕΛΕΙΣ....

μολις ξυπνισε ο δικος μου μετα απο μια κουραστικη μερα......μονο για αυτη την στιγμη αξιζει να εχεις shar pei

χαχαχα πολυ ευχαριστη η απαντηση και ευχαριστω και σενα για το χρονο σου!τελικα μαλλον ειμαι μαζοχα και αρχιζουν να μου αρεσουν ολα αυτα κατα ενα περιεργο λογο!