Αγορά Σαρ Πέι

spanakopita

Active Member
13 Νοεμβρίου 2013
25
1
Καλησπερα σε ολους!Εδω και αρκετο καιρο σκεφτομαι να αγορασω ενα σκυλακι σαρπει.Εχω διαβασει αρκετα για αυτο και θεωρω οτι μου ταιριαζει.Σιγουρα θα ειναι απο εκτροφεα.Απλα θα ηθελα να κανω και καποιες ερωτησεις ωστε να λαβω απαντησεις κυριως απο ιδιοκτητες σαρπει γιατι αλλο να διαβαζεις γενικα πραγματα στο ιντερνετ και αλλο να σε συμβουλευουν πραγματικοι ιδιοκτητες.Εννοειτε βεβαια οτι θα ερθω και σε επαφη με εκτροφεις, αλλα ειπα να ρωτησω κι εδω για πιο ''αντικειμενικες'' απαντησεις.
1) ειναι αρκετα εξυπνα τα σαρπει?μαθαινουν γρηγορα εντολες?εχω διαβασει οτι ειναι αρκετα πεισματαρικα, αλλα αμα δειξεις απο την αρχη ποιος ειναι το αφεντικο, υποκυπτουν?
2)καταλαβαινω οτι αρχικα για να μαθουν εντολες χρειαζεται επαναληψη και θετικη ανταμοιβη (περα απο μπραβο,χαιδεμα κλπ) με πολλες λιχουδιες αλλα μετα απο αυτο ακουν κ χωρις να δινεις λιχουδιες?ισως να φαινεται χαζη η ερωτηση,αλλα την κανω γιατι εχω δει ιδιοκτητες με με ενηλικα σαρπει που για να κανουν κατι πρεπει να υπαρχει οπωσδηποτε λιχουδια.
3)εχω διαβασει οτι αφοσοιωνονται αρκετα στον ιδιοκτητη τους αλλα ειναι και πολυ ανεξαρτητα.το θελουν το χαδι η οχι και τοσο, αναλογικα με αλλα σκυλια?δεν θα το κατσιασω το σκυλι αλλα πχ υπαρχει περιπτωση εκει που θελω να το χαιδεψω να φευγει?αυτο φανταζομαι εχει να κανει κ με την προσωπικοτητα του συγκεκριμενου σκυλιου ε?
4)τι πρεπει να προσεξω στο πεντιγκρι του?
5)εχω διαβασει οτι απο εκτροφεα θα στοιχισει γυρω στα 1000-1200 ευρω.θεωρειτε οτι αμα πχ κανει 1500 θα με πιασουν κοτσο?:p
6)αν μου ζητηθει προκαταβολη πριν γινει η γεννα (φανταζομαι για καποια εξοδα της γεννας) ειναι σωστο?αν τη δωσω θα πρεπει να ζητησω να υπογραφει καποιο χαρτι για να μην εχουμε μπλεξιματα μετα?
7)το τσιπ απ'ο,τι εχω διαβασει, τουλαχιστον εδω στην ελλαδα οπως ειναι τα πραγματα δεν ωφελει πουθενα.μπορει να κανει να καταχωρηθει και χρονια και επισης αν υποθεσουμε οτι καποιος χανει το σκυλι του, θα πρεπει να περιμενει απο αυτον που το βρηκε να το παει σε κτηνιατρο να σκεφτει να ψαξει αν υπαρχει τσιπ,να προσπαθησει να το βρει και εννοειται να ειναι και ηδη καταχωρημενο, οποτε τρεχα γυρευε!ποιος ο λογος λοιπον να τσιπαρεις το σκυλι σου?επισης,ποσο κοστιζει?

συγνωμη για την εκθεση:p αλλα οποιος μπορεσει να βοηθησει,τον ευχαριστω εκ των προτερων.:D

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλως ήρθες!
Δεν ξέρω για σαρ-πει, αλλά ξερω για τσιπ.
Ο ένας λόγος που πρέπει να το βάλεις, είναι ο εξής: είναι υποχρεωτικό απο το νόμο και έχει πρόστιμο αν δεν το βάλεις - και βρεθεί κάποιος να σε ελέγξει.

Ο ουσιαστικός λόγος για να το βάλεις είναι ότι είναι ο μόνος τρόπος να καταχωρήσεις το σκύλο στο όνομά σου, να αποδείξεις ότι είναι δικός σου. Και πίστεψέ με, πολλές φορές χαμένα σκυλιά έχουν επιστραφεί στους ιδιοκτήτες τους επειδή ήταν τσιπαρισμένα. Φυσικά πάντα φοράμε και ταυτοτητα στο κολλάρο, που έχει πιο άμεσα αποτελέσματα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Κάνε πρώτα μια αναζήτηση, γιατί υπάρχουν πολλά σχετικά και μάλιστα πρόσφατα, θέματα που θα σου δώσουν πολλές απαντήσεις. Αν και κανονικά, όλα αυτά που ρωτάς, με τους εκτροφείς που θα μιλήσεις, είναι το ιδανικό να τα συζητήσεις.

7)το τσιπ απ'ο,τι εχω διαβασει, τουλαχιστον εδω στην ελλαδα οπως ειναι τα πραγματα δεν ωφελει πουθενα.μπορει να κανει να καταχωρηθει και χρονια και επισης αν υποθεσουμε οτι καποιος χανει το σκυλι του, θα πρεπει να περιμενει απο αυτον που το βρηκε να το παει σε κτηνιατρο να σκεφτει να ψαξει αν υπαρχει τσιπ,να προσπαθησει να το βρει και εννοειται να ειναι και ηδη καταχωρημενο, οποτε τρεχα γυρευε!ποιος ο λογος λοιπον να τσιπαρεις το σκυλι σου?επισης,ποσο κοστιζει?
Το microchip είναι υποχρεωτικό από τον Νόμο και πάει πακέτο με το κουτάβι. Κουτάβι, χωρίς microchip, συνιστά παράβαση του Νόμου. Ολα τα άλλα που λες δεν ισχύουν και επίσης θα τα ανακαλύψεις ψάχνοντας στο φόρουμ, για σχετικά θέματα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Επισης αν δεν υπήρχε η αντίληψη ότι ειναι αχρηστο το microchip και ολοι τα εβαζαν (περα από την υποχρεωση βάσει νόμου), τότε δεν θα υπηρχε το "να ξέρει ο ευρών το σκυλι, να το παει για σκανάρισμα". Φαυλος κύκλος.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Καλως ηρθες στο φορουμ.
Απο πια αποψη σου ταιριαζει η ρατσα?
Ναι ειναι πεισματαρικα και ανεξαρτητα. Αν δεν σου κανει αυτο πας για αλλη ρατσα. μην παρεις σαρ πει μονο επειδη σου αρεσει η εμφανιση ή επιση ειδες ενα που σε ενθουσιασε.
Επισης οι εκτροφεις ζητανε προκαταβολη πολλες φορες (μπορει και παντα) οποτε δεν θα ειναι υποπτο αν σου ζητησουν προκαταβολη θελουν απλα να ειναι σιγουρη οτι εχουν κλεισει τα κουταβια πριν γινει η γεννα συν να καλυψουν ισως καποια εξοδα.
Τωρα οσο για τα λεφτα δεν θα σε πιασουν κοτσο αναλογα το ποσο καλα αιματα εχουν γονεις.
Εχεις ψαξει εκτροφεια στην Ελλαδα? Θα παρεις τηλ τον ΚΟΕ και φυσικα θα τους ξεψαχνισεις γιατι μπορει καποιοι να ειναι γραμμενοι στον ΚΟΕ αλλα μονο εκτροφεις δεν θα πρεπε να λεγονται.
Να ζητησεις (αν δεν σου δειξουν οι ιδιοι) να δεις εξετασεις απο τους γονεις για δυσπλασιες και για προβληματα που εχει η φυλη.
Οσο για το τσιπακι σου απαντησαν παραπαν, ειναι υποχρεωτικο απο τον νομο. Εγω παντως δεν συμφωνω με το τσιπ...

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Καλά που το έκανε bump η Ηλέκτρα το θέμα να το δούμε ;-)

Επειδή είναι κάπως προχωρημένη η ώρα,θα δώσω μια απάντηση στο κατά πόσο και αν είναι πεισματαρικα.

Είναι αρκετά πεισματαρικα αν κ όχι στον υπερθετικό βαθμό που τους καταλογίζεται. Παράλληλα είναι κ πολύ έξυπνα. Αυτό σημαίνει πως θα καταλάβουν τι τους ζητάς να κάνουν,αλλά αν είναι καμία κουταμάρα που δεν βγάζει κανένα νόημα στο σκυλοκοσμο τους (όπως πχ να κάνουν επαναφορά το μπαλάκι),τότε απλά δε θα το κάνουν.

Μαθαίνεις κ εσύ με τον καιρό φυσικά να μη ζητάς πράγματα που θα ζήταγες από ένα Γ.Π. πχ και να αγνοηθεις.
Ζητάς λίγα και με νόημα. Απαιτείς αυτά τα λίγα να τηρούνται όμως απαρέγκλιτα.

Σου αναφερω ένα παραδειγμα προσωπικό.
Όταν έρχεται κανείς σπίτι κ βλέπει την επικοινωνία που έχω με τη δικιά μου,παθαίνει πλάκα. Είμαστε στο σαλόνι αραχτοί όλοι και βλέπουμε tv. Κάποια στιγμή πάει αργά κ είναι ώρα να σπάσω για ύπνο.
Της μιλάω πάμε στο κρεβατάκι μας να κοιμηθούμε κλπ. Σηκώνεται φανερά νυσταγμενη και με ακολουθεί. Πέφτω στο κρεβάτι και έρχεται δίπλα να παρακαλέσει να ανέβει κ αυτή. Όταν δεν έχω όρεξη η κάνει ζέστη και δεν τη θέλω πάνω στο δικό μου κρεβάτι,της μιλάω.
Της λέω να πάει στο δικό της κρεβάτι με λόγια,όχι δεικτικες χειρονομίες,μόνο λόγια. Της μιλάω πολύ. Αμέσως το πιάνει,ρίχνει τη μούρη κ πάει στο κρεβάτι της.

Άλλο παράδειγμα όταν ντύνομαι να βγω. Έρχεται κουνάει την ουρά κ με κοιτάζει στα μάτια να καταλάβει αν θα βγω μόνος η θα την πάρω για βόλτα. Πάλι της μιλάω και της λέω να πάει να κοιμηθεί ,όχι αυτή μαζί μου κλπ (χρησιμοποιώ προτάσεις με μικρό λεξιλόγιο και λέξεις που γνωρίζει). Κοκαλωνει,σταματάει η ουρά κ αμέσως πάει κ κουλουριαζεται στο κρεβατάκι της.

Αυτά γενικά,ούτε fetching ζητάω να μου κάνει,ούτε ζογκλερικα.
Σίγουρα υπάρχουν και άλλα πολλά σκυλιά ίσης ή μεγαλύτερης αντίληψης. Η εμπειρία μου περιορίζεται στο δικο μου σκύλο όμως κ αυτό σου καταθέτω.

Best of luck

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

spanakopita

Active Member
13 Νοεμβρίου 2013
25
1
παιδια σας ευχαριστω ολους για το χρονο και τη βοηθεια σας.εχω ξεκινησει το σκυλοδιαβασμα εδω και αρκετο καιρο απλα ειπα να κανω καποιες ερωτησεις ωστε να εχω μια εικονα που ανταποκρινεται πληρως στην πραγματικοτητα και σκεφτηκα οτι αυτο θα γινει αν μου απαντησουν ατομα που εχουν τη συγκεκριμενη ρατσα.

ο λογος που πιστευω οτι μου ταιριαζει η συγκεριμενη ρατσα (περα απο τους λογους καθημερινης πρακτικοτητας) ειναι και ο χαρακτηρας.απο τη μια δηλαδη μπορει να ειναι μειον οτι ειναι πεισματαρικα και ανεξαρτητα, απο την αλλη ομως μου αρεσει αυτο γιατι μου θυμιζει τον εαυτο μου.:p

δεν εχω σκοπο να βαζω το σκυλι να κανει ζογκλερικα ,ουτε να μου φτιαχνει φαγητο (αν και ενα καφεδακι με προσπαθεια πιστευω θα μπορουσε να το καταφερει..:p) αλλα θα μου αρεσε να κανει fetching ή πχ να του λεω play dead και να το κανει.γι'αυτο ρωταω....πχ αυτες οι εντολες θα του φαινονταν παραλογες?βεβαια καταλαβαινω οτι ο καθενας θα μιλησει για το δικο του σκυλι αλλα οσες περισσοτερες γνωμες τοσο το καλυτερο.επισης τους αρεσει να παιζουν και να τα χαιδευουν η οχι και τοσο? προσπαθω δηλαδη να δω μεσα απο τις εμπειριες διαφορων ιδιοκτητων σαρπει ποια ειναι τα εγγενη χαρακτηριστικα της ρατσας και κατα ποσο θα μπορουσαν αυτα να αλλαξουν.η μαλλον αν δεν μ'αρεσουν να αλλαξω εγω γνωμη για τι σκυλι θελω να παρω.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Το shar pei ειναι σκυλος με αποψη! :) αν δεν θελει να το κανει αυτο που
του λες δεν θα το κανει :p
Σε ποιο σκυλι δεν αρεσει να το χαιδευουν? δεν μου ερχεται κανενα κατα νου!
Με τον ιδιοκτητη του ειναι το πιο τρυφερο και αγαπησιαρικο πλασμα που υπαρχει!
Αν δεν εχεις κεφια θα σου κανει τον κλοουν και σιγουρα θα σου φτιαξει την διαθεση.
Με τους ξενους ισως να ειναι και λιγο σνομπ, προσωπικα δεν με χαλαει! :)
Με εσενα το δεσιμο που θα εχει θα ειναι μοναδικο! ΑΡΚΕΙ εσυ να εισαι σταθερη
απεναντι του και οχι αδικη και βιαιη.
Τρομερα καθαρο στο χωρο του, δεν λερωνει ακομα και απο κουταβι αν του υποδειξεις
τι πρεπει να κανει και που λογω της μεγαλης του εξυπναδας θα το καταλαβει και
δεν θα χρειαστει να το επαναλαβεις.
Εκτος ομως απο τα θετικα θα πρεπει να ξερεις οτι σαν ρατσα ειναι ακριβο να το
διατηρησεις! Και τι εννοω, καλη ξηρα τροφη, αιματολογικες εξετασεις καθως και
ουρων. Περιποιηση στα αφτια, ματια απο μικρο για να τα δεχεται σαν μερος της
καθημερινοτητας του!

Υγ: Εχεις σκεφτει να υιοθετησεις καποιο που εχει αναγκη? Απ'οτι ξερω υπαρχουν τρια
διαθεσιμα shar pei που ψαχνουν για σπιτι!

spanakopita

Active Member
13 Νοεμβρίου 2013
25
1
Το shar pei ειναι σκυλος με αποψη! :) αν δεν θελει να το κανει αυτο που
του λες δεν θα το κανει :p
Σε ποιο σκυλι δεν αρεσει να το χαιδευουν? δεν μου ερχεται κανενα κατα νου!
Με τον ιδιοκτητη του ειναι το πιο τρυφερο και αγαπησιαρικο πλασμα που υπαρχει!
Αν δεν εχεις κεφια θα σου κανει τον κλοουν και σιγουρα θα σου φτιαξει την διαθεση.
Με τους ξενους ισως να ειναι και λιγο σνομπ, προσωπικα δεν με χαλαει! :)
Με εσενα το δεσιμο που θα εχει θα ειναι μοναδικο! ΑΡΚΕΙ εσυ να εισαι σταθερη
απεναντι του και οχι αδικη και βιαιη.
Τρομερα καθαρο στο χωρο του, δεν λερωνει ακομα και απο κουταβι αν του υποδειξεις
τι πρεπει να κανει και που λογω της μεγαλης του εξυπναδας θα το καταλαβει και
δεν θα χρειαστει να το επαναλαβεις.
Εκτος ομως απο τα θετικα θα πρεπει να ξερεις οτι σαν ρατσα ειναι ακριβο να το
διατηρησεις! Και τι εννοω, καλη ξηρα τροφη, αιματολογικες εξετασεις καθως και
ουρων. Περιποιηση στα αφτια, ματια απο μικρο για να τα δεχεται σαν μερος της
καθημερινοτητας του!

Υγ: Εχεις σκεφτει να υιοθετησεις καποιο που εχει αναγκη? Απ'οτι ξερω υπαρχουν τρια
διαθεσιμα shar pei που ψαχνουν για σπιτι!
eirini-fontas σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.αυτα που ανεφερες ειναι καποια απο τα χαρακτηριστικα που εχω διαβασει και με εκαναν και εξ'αρχης να ψαξω περισσοτερα για τη συγκλεκριμενη ρατσα.το αρχικο ερεθισμα βεβαια ηταν η εμφανιση που απλα δεν υπαρχει.ειχα την λανθασμενη εντυπωση οτι βαριουνται που ζουν αλλα μολις αρχισα να ψαχνομαι περισσοτερο η προσωπικοτητα του ηταν μια ευχαριστη εκπληξη!πιστευεις οτι θα μπορουσα να το εκπαιδευσω και για φυλακα?αυτο βεβαια ειναι το τελευταιο που ζηταω αλλα αν γινοταν θα το εκανα και αυτο.

εννοειται οτι εχω ψαξει και για τα αρνητικα του για να δω αν θα μπορω να ανταπεξελθω και πιστευω οτι μπορω.μακαρι να ειναι υγιεστατο και να μη χρειαστει ποτε καμια εγχειρηση αλλα εχω υπ'οψιν μου οτι ειναι πολυ πιθανο να συμβει.γι'αυτο κι ολας εχω καταληξει να το παρω απο εκτροφεα ωστε να μειωθουν οι πιθανοτητες για κατι τετοιο οπως και για πολλα αλλα πραγματα.επισης θα προτιμουσα κουταβι.τα sharpei που αναφερεις, περι τινος προκειται?απο που κραταει η σκουφια τους και ποσο ειναι?

εντελως μπακαλιστικα, το μηνα εχω υπολογισει να μου ερχεται μεσο ορο γυρω στα 70-80 ευρω.(all included--τροφη,εμβολια,κανα παιχνιδι,ισως εγχειρηση στο διαστημα ενος χρονου).τα βαζω ολα μαζι γιατι πχ τον ενα μηνα μαζι με ενα εμβολιο μπορει να ξοδεψω 150 ευρω, τον αλλο που θα χρειαστει μονο τροφη.. 60 ευρω. σωστα κανω τους υπολογισμους?

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Πιο χειρουργειο εχεις κατα νου και σκεφτεσαι οτι μπορει να χρειαστει?

Εντελως μπακαλιστικα λοιπον σου λεω οτι για μια καλη τροφη θα χρειαστεις 50με
70 ευρω το σακι το οποιο θα σου κραταει πανω απο ενα μηνα για ενα σκυλι.
Εμβολια κανα 50αρικο? τσιπ θα το εχει βαλει ο εκτροφεας. Απο εκει και περα διαθετεις
εσυ οσα χρηματα θες για παιχνιδακια-κρεβατακι-λουρακια κτλ.

Υπαρχουν ομως και τα εξοδα που μπορει να σου προκυψουν για τα οποια καλο θα ειναι να εχεις μια χρηματικη καβατζα! :)

Το ενα ειναι στο Δικεπαζ εδω και αρκετο καιρο. Αρσενικο δυο τριων χρονων πολυ καλος,
κοινωνικος και τρυφερος. Για τα αλλα δυο ξερει η Λιλα.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Αν εξαιρέσεις τον καθαρισμό των αυτιών που πρέπει να γίνεται σε τακτική βάση,δε νομίζω να χρειάζεται περισσότερα πράγματα από ένα άλλο οποιοδήποτε σκυλί. Κανονικά όλα πρέπει να τα ταΐζεις μια αξιοπρεπή τροφή. Στα shar pei ίσως να είναι μονόδρομος και να εξαρτάται άμεσα ή υγεία και η ευζωία του ζώου από το επίπεδο της διατροφής του απλά.

Το play dead τώρα που λες,εγώ δε θα το έβλεπα να πολύ δουλεύει σε ένα shar pei. Εκτός αν κρατάς λιχουδιές,όπου εκεί σου κάνει παπαδες :p

Για φύλακας τώρα δεν ξέρω πώς το εννοείς. Είναι σκυλιά που στρεσαρονται πολύ. Ξέρω πως αν έβαζα τη δικιά μου κάτω σε δοκιμασίες εκπαίδευσης θα είχε στρες και άγχος. Είναι ευκολακι να καταλάβεις μετά από λίγο καιρό αν ένα shar pei αγχώνεται με κάτι η όχι. Κάποιοι θα διαφωνήσουν ίσως σε αυτό μαζί μου. Υπάρχουν ιδιοκτήτες που έχουν βάλει το σκύλο τους να κάνει από agility,να μαζεύει πρόβατα,σωματοφυλακη και ιστορίες..

Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί σε τόσα πολλά πράγματα με το σκύλο του,θεωρώ πως υπάρχουν πολύ πιο κατάλληλες φυλές να το κάνει. Όχι πως τα shar pei πρέπει να είναι coach potato βέβαια.

Σε κάτι που συμφωνούμε όλοι οι ιδιοκτήτες shar pei όμως είναι πως μετά το πρώτο σκυλί,μετά θες κι δεύτερο και φυσικά δε φεύγεις από την ράτσα :)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αν εξαιρέσεις τον καθαρισμό των αυτιών που πρέπει να γίνεται σε τακτική βάση. . .
Σε κάτι που συμφωνούμε όλοι οι ιδιοκτήτες shar pei όμως είναι πως μετά το πρώτο σκυλί,μετά θες κι δεύτερο και φυσικά δε φεύγεις από την ράτσα :)
Θα προσθεσω και προσοχη στα ματια, τις πολλες τσιμπλες και τα δακρυα κτλ.
Και στο δευτερο σκελος Ω ναι δεν φευγεις ευκολα μετα απο τη ρατσα! :) :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Ωραίος Ειρήνη!!!

Με ελάχιστη σπιτική περιποίηση και φροντίδα, θα γίνει ακόμη πιο κούκλος :)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ακριβως! :) με λιγη περιποιηση και λιγο καλο φαγητακι θα γινει ΘΕΟΣ!
ειναι μικρος ακομα και παιρνει εκπαιδευση! και το σημαντικοτερο για εμενα
το ποσο πολυ θα το εκτιμησει που θα τον σωσεις και το ποσο θα δεθει μαζι σου
δεν θα το πιστευεις! Το δευτερο μου shar pei η Σοκο ειναι απο τους δρομους.
Αν δεις πως με κοιταει στα ματια καθημερινα θα τρελαθεις!

spanakopita

Active Member
13 Νοεμβρίου 2013
25
1
παιδια σας υπερευχαριστω ολους για το χρονο και τη βοηθεια σας!μεγαλη μουρη το σαρπει στη φωτο.μου ξεδιαλυνατε καποια πραγματα.τωρα μενει να τα δω κι απο κοντα.οτιδηποτε χρειαστω θα ξαναποσταρω.και παλι ευχαριστω και να χαιρεστε τα κουκλια σας!:D

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες

Και αφου συμφωνουμε ΟΛΟΙ οι ιδιοκτητες μηπως ψηνεσαι εσυ για τον μικρο??? ♥ ♥ ♥
ΕΕΕΕ φανταστικε ιδιοκτητη shar pei! :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
αχαχαχαχαχ...εξαιρετικότατη ιδέα Ειρήνη!!!!! :)

Νομίζω κι εγώ, ότι έχει πλέον έρθει, αυτό το πλήρωμα του χρόνου και για τον nfeel :D

Πόσο καιρό ακόμη, θα είναι με έναν σκύλο; Ε; Πόσο;