Φίλε μου καλησπέρα , ένας καλός φύλακας μπορεί να γίνει και ένα πεκινουα ανάλογα με το τι θα του διδάξεις .. προσωπικά από φίλο που έχει φρουρό ντογκο δεν περνάς ούτε από έξω από το σπίτι , όχι να πλησιάσεις ..
Καλησπέρα και σε σένα.
Κατηγορηματικά οχι. Δεν συμφωνώ. Δεν μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε σκύλος φύλακας.
Αλλιώς θα έπαιρναν όλοι πεκινουά που τρώνε κ λιγότερο.
Η φύλαξη είναι ένστικτο, το οποίο το δουλεύεις κατάλληλα για να γίνει πιο αποτελεσματικός ο σκύλος.
Αν δεν υπάρχει δεν έχεις τίποτα να δουλέψεις. Το ένστικτο αυτό δεν εμφανίζεται έτσι ξαφνικά σε ένα σκύλο. Το κουβαλάνε οι πρόγονοί του για να το μεταφέρουν σε αυτόν.
Ένα σκυλί που γαβγίζει στη μάντρα δεν μου λέει κάτι. Το 70% των σκύλων το κάνει αυτό και μάλιστα αρκετά καλά. Αντιθέτως θα μου έλεγε πολλά αν μπήκε κάποιος ερεθιστής στη μάντρα και ο σκύλος τον απέτρεψε απο το να προχωρήσει πιο μέσα.
Έστω λοιπόν οτι έχει τσεκαριστεί ο σκύλος και κατέστειλε τον εισβολέα, τι μας λέει αυτό?
Οτι βρήκαμε ενα dogo που δαγκώνει. Εεε και ? Είναι όλα έτσι?
Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι θα βρεις και συ άλλο ένα?
Ακόμα και αν έδινε απογόνους αυτός ο σκύλος, τι μας κάνει να πιστεύουμε οτι θα φυλάνε τόσο καλά όσο ο πατέρας τους?
Προσπαθώ να σου εξηγήσω οτι δεν θα βρεις καθόλου μα καθόλου εύκολα αυτό που ψάχνεις.
Ίσως επειδή δεν υπάρχει. Μην ψάχνεις την εξαίρεση. Κοίτα τον κανόνα.
Τα dogo είναι δυνατά σκυλιά. Το μέγεθος και η μορφολογία τους επιτρέπει να γίνουν εξαιρετικοί φύλακες. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι το μυαλό και ο χαρακτήρας τους θα τους επέτρεπε να γίνουν.
Άσε όμως τα dogo γιατί είναι δύσκολο σενάριο. Πιάσε τα corso που υποτίθεται είναι εξορισμού φύλακες.
9 στα 10 που βλέπω δεν το χουν. Και αυτά που το έχουν είναι συνήθως μεγάλα σε ηλικία. Που όπως το αντιλαμβάνομαι σημαίνει οτι η εκτροφή της τελευταίας 10ετίας δεν δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτή την πτυχή του χαρακτήρα.