Αγορά Γερμανικού Ποιμενικού..

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
zouzounos, τα σκυλιά που έχουν αυτά τα δύο εκτροφεία θα τα ζήλευαν πολλοί...

Σίγουρα ξέρεις καλύτερα και τα προτείνεις αλλά δεν νομίζω ότι θα έκανα το ίδιο σε ένα άτομο που θέλει το σκυλί περισσότερο για συντροφιά. Δεν υπομονεύω κάτι (ότι υπάρχουν διαφορετικά είδη Γ.Π). απλά βλέπω τα σκυλιά στα συγκεκριμένα εκτροφεία είναι για άτομα που θέλουν κάτι συγκεκριμένο.
χωρις να εχω υφος θα σου εξηγησω.
αν θελει ενα σκυλο μονο για συντροφια ας παρει κανα μαλτεζ.
τα συγκεκριμενα εκτροφεια ειναι οπως αλλα 15 που εχω σε μια λιστα και βγαζουν σκυλια που μπορεις να τα πεις γερμανικα ποιμενικα.
ειναι για ατομα που θελουν πραγματικα γερμανικο ποιμενικο.δυστηχως η ευτυχως ο γερμανικος ποιμενικος ειναι αυτος και οχι ο μορφολογικος.πολυ νομιζουν(οσοι γνωριζουν την υπαρξη του) οτι ο εργασιακος ειναι δυσκολος και τα λοιπα,δεν ειναι ετσι ομως.(γνωμη μου)
Πόσο πάει το μαλλί αν ήθελα άραγε κουτάβι με πατέρα το αρσενικό του Aritar Bastet. Ωραίος Γ.Π. με βαρύ βιογραφικό
εκει ειναι η διαφορα και βεβαια η παραπληροφορηση που υπαρχει
με 800ε περιπου οχι μονο απο το bastet αλλα απο τα περισοτερα εκτροφεια εχεις "σκυλο".μην πω και για 600ε.

valter

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2009
160
1
Νέο Ψυχικό
παιδια καλησπερα κ απο μενα, μιας κ ειμαι σε φαση αναζητησης εκτροφειου - εκτροφεα, και εχωντας μαζεψει διαφορες αποριες για να μην ανοιγω παρομοιο θεμα μιας κ ηδη υπαρχουν αρκετα, ρωταω απο δω.

1. Στον Κ.Ο.Γ.Π.Ε. γραφει οτι θα γινει ετησιο πρωταθλημα αναπαραγωγης (VA) Κ.Ο.Γ.Π.Ε. στις 19&20 Μαΐου.
αυτο ειναι σαν εκθεση μονο για Γ.Π. ? ειναι ανοιχτο για το κοινο η ειναι κατι που τρεχει ολο το χρονο?

2. Μπορειτε να μου εξηγησετε τι σημαινουν
τα αρχικα απο τις διακρισεις , γιατι διαβαζω αλλα δεν καταλαβαινω τι ειναι ,παραθετω:
VA1 / V1 / SG1 (υποθετω το ενα ειναι η πρωτη θεση αλλα δεν καταλαβαινω την κατηγορια)
CAC/ CACIB/ RCAC/ RCACIB.

αν υπαρχουν λινκ ακομη καλητερα να μην σας ταλαιπωρω να τα ξαναγραφετε γιατι δεν εχω βρει τα παντα στο φορουμ ακομη.

Ευχαριστω ,
Γιωργος.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Καλημέρα...

Ερώτηση: Γιατί αγορά Γερμανικού Ποιμενικού και όχι κάτι άλλο; ; ;

Κατα τα άλλα συμφωνώ με Zouzouno και λοιπούς... Ο γερμανικός ποιμενικός είναι σκύλαρος με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Αν θέλει μόνο για παρέα κάποιος εναν σκύλο, καλύτερα να πάρει ενα Λαμπραντορ...

Είναι κρίμα να βλέπουμε την "κακοποίηση" του σκύλου...

Last edited:

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Σε όλους τους ανθρώπους που θέλουν να αποκτήσουν εναν Γ.Π. .

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Τα Λαμπραντόρ δεν είναι σκύλοι συντροφιάς, φίλε Βασίλη.
Κι αυτά "κακοποιούνται" συνήθως.

valter

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2009
160
1
Νέο Ψυχικό
προσωπικα επειδη εχω μεγαλωσει με Γερμανικα, προσφατα εχασα τον τελευταιο μου, κ οσα αλλης ρατσας σκυλια εχω γνωρισει δεν με κερδισαν να ασχοληθω παρα πανω απο 1 ωρα μαζι τους.
επεισης με φτιαχνει η ομορφια τους η αρχοντια τους, η τροπος που κινηται στο χωρο, ο τροπος που απο μονο του εχει εμφυτη τη φυλαξη. ελπιζω να σου ελυσα την απορια :)

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Τα Λαμπραντόρ δεν είναι σκύλοι συντροφιάς, φίλε Βασίλη.
Κι αυτά "κακοποιούνται" συνήθως.
Συμφωνώ μαζί σου!
Αλλά ποιος έχει Λαμπ, ώς εργαλείο και όχι ως παιχνίδι? Αν όχι το 100%, σίγουρα το 97%...Αυτά είναι τα ποσοστά που εγώ ο ίδιος γνωρίζω...Είναι ένα παρ'αδειγμα κακοποίησης ή όχι?
Βέβαια, και για τα Γ.Π., ισχύει, ένα ποσοστό περίπου στο 50-60%, που ο σκύλος έχει μια άλλη χρήση απο αυτή που πρέπει...

Πολύ ωραίο θέμα για δημοσκόπηση... ;)

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
προσωπικα επειδη εχω μεγαλωσει με Γερμανικα, προσφατα εχασα τον τελευταιο μου, κ οσα αλλης ρατσας σκυλια εχω γνωρισει δεν με κερδισαν να ασχοληθω παρα πανω απο 1 ωρα μαζι τους.
επεισης με φτιαχνει η ομορφια τους η αρχοντια τους, η τροπος που κινηται στο χωρο, ο τροπος που απο μονο του εχει εμφυτη τη φυλαξη. ελπιζω να σου ελυσα την απορια :)

Εύχομαι και ελπίζω να και έχεις και άλλα βασικά κριτήρια για την απόκτηση ενος Γ.Π. .

Τις δικές μου απορίες τις έχω λύσει εδω και καιρό, το θέμα είναι να δημιουργηθούν απορίες προς τους ανθρώπους που δεν τις έχουν... ;)

valter

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2009
160
1
Νέο Ψυχικό
μηπως μπλεκεις την λεξη κακοποιηση με την αδρανεια? με εχεις μπερδεψει. το οτι ενα λυκοσκυλο δεν χρησημοποιηται ως διασωστης η ενα λαμπραντορ ως θηρευτής η για να βρισκει τρουφες στις ριζες βελανιδιών δεν σημαίνει οτι κακοποιουνται.

επεισης μηπως θες να με διαφωτισεις για τα υπολοιπα κριτηρια? μου αρεσει να μιλαω ανοιχτα χωρις γριφους. και τα λεγομενα σου δεν τα καταλαβαινω.

φιλικα παντα.

Last edited:

valter

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2009
160
1
Νέο Ψυχικό
παιδια καλησπερα κ απο μενα, μιας κ ειμαι σε φαση αναζητησης εκτροφειου - εκτροφεα, και εχωντας μαζεψει διαφορες αποριες για να μην ανοιγω παρομοιο θεμα μιας κ ηδη υπαρχουν αρκετα, ρωταω απο δω.

1. Στον Κ.Ο.Γ.Π.Ε. γραφει οτι θα γινει ετησιο πρωταθλημα αναπαραγωγης (VA) Κ.Ο.Γ.Π.Ε. στις 19&20 Μαΐου.
αυτο ειναι σαν εκθεση μονο για Γ.Π. ? ειναι ανοιχτο για το κοινο η ειναι κατι που τρεχει ολο το χρονο?

2. Μπορειτε να μου εξηγησετε τι σημαινουν
τα αρχικα απο τις διακρισεις , γιατι διαβαζω αλλα δεν καταλαβαινω τι ειναι ,παραθετω:
VA1 / V1 / SG1 (υποθετω το ενα ειναι η πρωτη θεση αλλα δεν καταλαβαινω την κατηγορια)
CAC/ CACIB/ RCAC/ RCACIB.

αν υπαρχουν λινκ ακομη καλητερα να μην σας ταλαιπωρω να τα ξαναγραφετε γιατι δεν εχω βρει τα παντα στο φορουμ ακομη.

Ευχαριστω ,
Γιωργος.

κανείς καμιά βοήθεια;