Αγκαλιά και αποτροπή επίθεσης

joncr

Well-Known Member
23 Ιουλίου 2008
116
0
ydrefsi.blogspot.com
Στις διακοπες μου , εξω απο το εξοχικό μου ηταν 5-6 ημιαιμα μεγαλα σκυλια , ξερεις από αυτα που γαυγιζουν σε ολα τα αυτοκινητα και τα μηχανακια. Οποτε τον εβγαζα τον μικρό βολτα ηθελε να τα πλησιασει και τον αφηνα να παει κοντα τους . Τα μυριζε τον μυριζαν κουναγε την ουρα του και μαλιστα ενα ημιαιμο πιτ το εγλυφε κιολας. τρελενομουν με αυτη την συμπεριφορα (και απο τον δικο μου αλλα και απο τα ξενα που τον αποδεκτικαν) Ετσι θελω να το μαθένω και ετσι ειχα μαθει και το προηγουμενο σκυλο μου.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Σύμφωνοι, αλλά στην περίπτωση που ο σκύλος όντως επιτεθεί τι κάνεις? Δε μου έχει απαντήσει ακόμα κανείς.
Και ναι, η αγκαλιά μπορεί να προστατέψει, αν το αφεντικό του άλλου σκύλου είναι δίπλα και τον μαζέψει πριν αυτός αρπάξει το σπαστικό σου πατσαβούρι - όπως κι έγινε.

ainte

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2008
184
0
Αλεξανδρούπολη
Οι σκύλοι, ΟΛΟΙ οι σκύλοι ξέρουν να ηρεμούν ο ένας τον άλλων (αν τους το επιτρέψουμε να το μάθουν) δεν είναι τέρατα που δαγκώνουν μικρά και απροστάτευτα σκυλάκια.

ainte

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2008
184
0
Αλεξανδρούπολη
Σύμφωνοι, αλλά στην περίπτωση που ο σκύλος όντως επιτεθεί τι κάνεις? Δε μου έχει απαντήσει ακόμα κανείς.
Και ναι, η αγκαλιά μπορεί να προστατέψει, αν το αφεντικό του άλλου σκύλου είναι δίπλα και τον μαζέψει πριν αυτός αρπάξει το σπαστικό σου πατσαβούρι - όπως κι έγινε.
Ο σκύλος που νομίζεις οτι επιτέθηκε στο σκυλάκι σου είναι ένα κακομαθημένο σκυλί σαν και το δικό σου που δε ξέρει να συμπεριφερθεί.
Αν ο δικό σου ηταν κοινωνικοποιημένος σε 10 δευτερόλεπτα θα παίζανε μαζί.

Και νομίζω δεν έχεις καταλάβει οτι ο σκύλος αν είχε άγριες διαθέσεις το σκυλάκι σου θα ηταν στο χώμα και συ με ράμματα

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αυτά είναι θεωρίες..,στην πράξη όλα αλλάζουν..

Συμφωνώ ότι νευρικές κινήσεις από τι παραμικρό ,το σκυλί γίνεται ακοινώνητο με τα μεγάλα σκυλιά..

Αλλα σε σαφείς ένδειξη επίθεσης η μοναδική λύση είναι να το πάρεις αγκαλιά..
Δεν το συζητάμε..
Ξέρω άπειρες περιπτώσεις που δεν το κάναν για να τα βρούν τα σκυλιά μεταξύ τους και τελικά ένας βγήκε νικητής και δεν ήταν 4κιλά..,
Ας μην είμαστε καχύποπτοι με τους ιδιοκτητες μικρόσωμων σκυλιών..,γιατί όλοι σκυλιά έχουμε και ξέρουμε να ξεχωρίζουμε την επίθεση από την χαρά..
Οταν μας επιτίθεται σκυλί..και το δικο μας ειναι κατω απο 9 κιλα δεν εχουμε αλλο να κανουμε απο το να παμε καπου ψηλα και να το σηκωσουμε στον αερα..
Το έχω ζήσει με το μαλτεζάκη μου..,αν δεν τον σήκωνα στον αέρα όπου η μιση του ουρα ξεπουπουλιάστηκε από το στόμα αδέσποτου..,δεν θα υπήρχε το μαλτεζάκη μου από τότε..
Ο μικρος μου εχει παιξει με πιτμπουλ,με λυκο,με λαμπραντορ..,αλλα εχουμε αποφυγει με ελαφρα.., ασχημες..,περιεργες φατσες..

joncr

Well-Known Member
23 Ιουλίου 2008
116
0
ydrefsi.blogspot.com
Τοτε φανταζωμαι εκτιμάς την κατασταση και ή αφεινεις το σκυλο σου στη μοιρα του για να γλυτωσεις εσυ , ή μαχεσαι για κατι που αγαπάς. Στο κατω κατω ποιος λέει οτι ο ανθρωπος δεν ειναι μαχητικό ζωο; Και ποιος λεει οτι ο σκυλος ειναι καλυτερος μαχητης από τον ανθρωπο; (εξαιρουνται ροτ , πιτ ντοπ κτλ....:D )

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Οι σκύλοι, ΟΛΟΙ οι σκύλοι ξέρουν να ηρεμούν ο ένας τον άλλων (αν τους το επιτρέψουμε να το μάθουν) δεν είναι τέρατα που δαγκώνουν μικρά και απροστάτευτα σκυλάκια.
Συγνωμη σε ποια χωρα ζεις?
Εσυ περιγραφεις μια κατασταση που ολα τα σκυλια εχουν την τελεια κοινωνικοποίηση..μικρα-μεγαλα..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ο σκύλος που νομίζεις οτι επιτέθηκε στο σκυλάκι σου είναι ένα κακομαθημένο σκυλί σαν και το δικό σου που δε ξέρει να συμπεριφερθεί.
Αν ο δικό σου ηταν κοινωνικοποιημένος σε 10 δευτερόλεπτα θα παίζανε μαζί.

Και νομίζω δεν έχεις καταλάβει οτι ο σκύλος αν είχε άγριες διαθέσεις το σκυλάκι σου θα ηταν στο χώμα και συ με ράμματα
Δεν ειναι απολυτο αυτο..
Ισως να μην ειχε προθεσεις να το σκοτωσει..,αλλα τα 4 κιλα με μια απλη δαγκωματια σε συγκεκριμενο σημειο...=τελος..

ainte

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2008
184
0
Αλεξανδρούπολη
Συγνωμη σε ποια χωρα ζεις?
Εσυ περιγραφεις μια κατασταση που ολα τα σκυλια εχουν την τελεια κοινωνικοποίηση..μικρα-μεγαλα..
Δυστυχώς στην ίδια χώρα με εσάς που κάνετέ τα σκυλιά σας ακοινώνητα και επιμένετε πως το κάνετέ για καλό τους....

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Οπαααα....,δηλαδη οι καταστασεις που περιγραφουμε ..,δειχνει οτι το δικο μας σκυλι ειναι ακοινωνητο?

joncr

Well-Known Member
23 Ιουλίου 2008
116
0
ydrefsi.blogspot.com
Το θεμα ειναι να εισαι τυχερος να μη σου τυχει. Τα υπολειπα ειναι θεμα εξελιξης της καταστασης. Σιγουρα θετικό θα ειναι να κρατας την ψυχραιμια σου , και να προσπαθησεις να αποκλημακωσεις την ολη κατασταση. Οι φωνες και οι αποτομες κινησεις ειναι λαθος αλλα το ιδιο λαθος ειναι να δειξεις εληψη θαρρους , κατι που ο σκυλος καταλαβαινει αμεσως.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Δηλαδή χρειάζεται να επαναλάβω ότι η γυναίκα τον μάζεψε αμέσως και ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ότι ο σκύλος της επιτίθεται στα άλλα αρσενικά? Το θεωρείς αδύνατον? Και στην τελική ρε συ και να τον κυνηγούσε ακόμα είχα καμιά όρεξη να το χτυπήσει κανένα αμάξι?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Σίγουρα όταν έχεις στρές το μεταδιδεις και στο σκυλί σου..
Αλλα αν σου τύχει ένα "λυσαμσενο" σκυλί..με τα σκυλιά όμως ,όχι και με ανθρώπους ..,γιατί εκεί χαιρετά τα χαράλαμπε..,θα ασχοληθείς με τέτοια πταίσματα..?
Τότε εξήγησε μου γιατί έχουν πεθάνει τόσα σκυλιά που τα άφησαν να τα βρούν μεταξύ τους,είτε δεν προλαβαν να τα πάρουν αγκαλιά,είτε ήταν ήδη χωρίς λουρί..γιατί έχουν πεθάνει τόσα πολλά μικρά?
Γιατί αν είναι να πεθανει κάτι θα είναι το μικρό..,όχι εκείνο που είναι 50κιλά..

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Ούτε κι εσύ. Αλλά όταν πάρεις ένα πατσαβούρι και το αγαπήσεις (κι ας το 'χεις κοινωνικοποιήσει ΤΕΛΕΙΑ) και βρεθείς αντιμέτωπος με επιθετικό σκύλο θα καταλάβεις.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ναι..σιγουρα..,αλλα ενα κανισακι ,μαλτεζακι,γουεστακι...ειναι σιγουρα πολυ πιο ασφαλες..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog