Αγγλικό Κόκερ Σπάνιελ / Τρίχωμα


Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Το γνωστο σε ολους "κοκερακι"
πφφφ...ακου κοκερακι....
Κοκερ...
Σκυλος με μεγαλη καρδια και απιστευτο κυνηγητικο ενστικτο, ασχετα αν δεν κυνηγα πλεον...(ευτυχως, επαψε να ειναι της μοδος...)

με αφορμη την πρωτη μας συμμετοχη στην εκθεση των Σπανιελ, με προβληματισε κατιτις πολυ...
Το μαλλιιιι!!!!!
Ωραιο.. μεταξωτο με κροσια...οπου αν τα αφησεις μακρυα, πεφτουν στα πατωματα...
Κι υστερα ηρθαν οι κριτες και πολλοι ιδιοκτητες κι εκαναν το σκυλο μια κουβερτα περιποιημενη...

κι εγω ρωτω...
Αυτος ο σκυλος δεν πρεπει να παει βολτα στο βουνο? στα αγκαθια, στους θαμνους να κολυμπησει? ε? αυτη δεν ειναι μια ωραια ζωη για εναν σκυλο και μαλιστα που αγαπα το σνιφαρισμα οσο τιποτε αλλο και την εξερευνηση ?
κι ερχομαστε στις εκθεσεις και βλεπουμε τους μακρυμαληδες και ρωτουμε τους ιδιοκτητες (με εξαιρεσεις φυσικα) και κουφαινωμαστε με απαντησεις του στυλ...
Ααααα εγω για να εχω αυτο το μαλλι στο σκυλο, ειναι απο το crate στη πλακα καρυστου αντε και λιγη ασφαλτο....
πρεπει να αποφασισεις ή show dog κι ετσι, ή κουρεμενο και στα βουνα...

Και ρωτω...δεν ειναι αδικο? Δεν ειναι λαθος?
ο σκυλος εχει κροσια...ο σκυλος εχει μαλλι στα πλευρα οπου το προστατευουν απο τραυματισμους...ο σκυλος ομως δεν ειναι κουβερτα....

ειναι ενα ομορφο κοντο μυωδες σκυλι με υπεροχα ανοιχτο στηθος, χοντρα και βαρυα για το μποι του κοκκαλα και τεραστιο κεφαλι για το υψος και σωμα του...(ω ναι...ειναι δυσαναλογο:p)....

Διαβασα οτι η μοδα των Αμερικανικων με το πιο πλουσιο τριχωμα επηρεασε και τα Αγγλικα...παλι αδικο και λαθος...
Η Σκαρλετ ειναι κλαροφυτοτσιμπουρομαγνητης.... οπως και ολα τα κοκερ λογω της φυσης του τριχωματος...
η Σκαρλετ μετα την εκθεση θα κουρευτει...βασει του παλαιων δεκατιων προτυπου...
φαινεται ετσι το ομορφο κορμακι της και την θεωρω πολυ περισσοτερο ΚΟΚΕΡ μορφολογικα παρα με τη "κουβερτα" στα πατωματα...

η μοδα του μακρυου μαλλιου δυστηχως εχει κι αλλες προεκτασεις...πατε τα σκυλια στην εκθεση και προσεξτε τη γουνα σαν τα ματια σας...
Και ρωτω....αυτο το μηνυμα πρεπει να δινουν ι κριτες και οι εκτροφεις? ενα σκυλο σαλονιου με τα 68930068 προβληματα? ή ενα ισορροπημενο αθλητικο σκυλο?

Aκολουθουν φωτο για να γινω πιο κατανοητη!
 










NAUTILUS1900

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
74
0
51
Κηφισιά
Μπράβο για το πολύ σημαντικό θέμα.
Εμένα μου αρέσουν τα Yorkies μου με το πολύ μακρύ μαλλί τους και ας είναι "κλαροφυτοτσιμπουρομαγνητες" όπως πολύ επιτυχώς προ ανέφερες. Μια ώρα βόλτα κάνουμε και δυο ώρες θέλουμε μετά για να αποχωριστούμε όλη τη φύση που φέραμε στο σπίτι. Βέβαια δε θα σκεφτόμουν ποτέ να ασχοληθώ με Shows και να τυλίγω τα μαλλιά τους σε χαρτάκια κ.λ.π. Το να έχω τα σκυλιά μου κλειδωμένα για να μη λερωθούν με ενοχλεί ιδιαιτέρως. Και βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το θέμα μόδα επηρεάζει τη μορφολογία και το πρότυπο της ράτσας. Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με σκυλιά εργασίας ή κυνηγιού. Γιατί ειδικά το Κόκερ προσπαθούν να το παρουσιάζουν σα σκυλί σαλονιού και να το απομακρύνουν από τη φύση του και τα ένστικτά του; Πολύ θα ήθελα να δω αυτά τα κριτήρια να αλλάζουν και να αναδεικνύονται οι σκύλοι για αυτό που πρέπει και όχι για το "παλτουδάκι" τους

Μαρία
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.705
7.832
Eγώ τρελένομαι για την scarlett, για το ανέμελο πανέμορφο κορίτσι με τα στιλπνά μαλλιά σε ότι look και να την είχες πάλι ξετρελαμένη θα ήμουν γιατί λατρεύω την γλυκιά της φάτσα που όμοια της σπάνια βρίσκεις σε οποιαδήποτε φυλη..
Ωραίο θέμα πάντως Γιούλη και συγνώμη για το τραγικό οφφ τοπικ!!!!
 




chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Δυστυχώς είναι η μοίρα των μακρύτριχων show dogs...

καταρχήν πρέπει να σου πω ότι το "καινούριο" κούρεμα ποτέ δεν μου άρεσε στα Αγγλικά ... τα Αμερικάνικα είναι άλλο θεμα, αλλά αν μη τι άλλο είναι δύο διαφορετικές φυλές.
Από την άλλη εσύ με ένα κούρεμα θα ξεμπερδέψεις και θα γλιτώσει και το σκυλί από το να γίνεται σκούπα κάθε φορά....

Για σκέψου τα Yorkies που δεν υπάρχει πιθανότητα να είναι εκθεσιακο με κομμένο μαλλί ούτε καν για τη σεζόν, είναι πάντα τυλιγμένο ακόμα και στο πρόσωπο και ορισμένες φορές με ειδικά φορμάκια σαν φόρμες καταδύσεως για ακόμη μεγαλύτερη προστασία, που περιμένουν μία έκθεση για να βγουν από τα μπικουτί και μετά πάλι πίσω, και κάθε τόσο μπάνιο - λάδωμα - τύλιγμα... εκεί να δεις πίκρα για το ζώο.
Όταν ο άντρας μου είδε πρώτη φορά εκθεσιακά Yorkie και ένα Maltese τυλιγμένα όντας νέος στα κυνοφυλικά δεν ήξερε αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει... και για χώμα ή χορτάρια ούτε κατά διάνοια αυτά τα σκυλιά!

Είναι η ερώτηση που έκανες και ακόμα ψάχνω για σου απαντήσω εμπεριστατωμένα...
Πως είναι δυνατόν ένα Cocker ή ένα Yorkie να κηνυγήσουν με όλο αυτό το μαλλί... και καλά, το Yorkie, έχει υποστεί και μία σμύκρινση από τα κυνηγετικά του χρόνια και δεν θα πάει για κυνήγι τρωκτικών ποτέ πια... ένα cocker όμως αν βγει στη φύση με αυτό το τρίχωμα στα μισά δεν θα μπορεί να περπατήσει από αυτά που θα έχει μαζέψει... άρα ακυρώνεται η όποια προοπτική εργασίας.
Όταν δε πρωτοείδα εκείνο το περίεργο μίγμα σκουφιού και μπαντάνας που μπαίνει όλο το αυτί μέσα για να μην λερωθεί η τρίχα έμεινα με το στόμα ανοιχτό!!
 


mylab

Member
24 Αυγούστου 2011
10
0
Ζάκυνθος
Ο ορισμός της φυσικής ομορφιάς (και αναφέρομαι στην Σκάρλετ)!;) Συμφωνώ απόλυτα με τη Μαρία σχετικά με τα ένστικτα του σκύλου - τελικά μας νοιάζει μόνο η εξωτερική εμφάνιση του σκυλιού μας; Και γιατί ένα κατοικίδιο να ζει περιορισμένο με μόνο σκοπό της ζωής του να εμφανίζεται σε εκθέσεις;;; [-([-([-(
 


ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
scarlett θα συμφωνησω μαζι σου! Εχει παραγινει το θεμα με το τριχωμα στα κοκερ αλλα και στα σεττερ γενικα.
Η Κυβελη μου(μαυρο αγγλικο κοκερ) ειχε μαλλι σαν προβατο και το τι μαζευε πανω της δεν λεγεται! Βεβαια οταν αρχισα να την κουρευω δεν ειχε επιστροφη. Το μαλλι εγινε άφρικα-μπαμπάτα και μακραινε με τρελους ρυθμους. Αφου απηυδησα και σιχτιρισα, το επομενο σκυλι μου ηταν Weimaraner και η υποσχεση στον εαυτο μου (που δεν νομιζω να κρατησω για πολυ ακομα) να μην ξανααποκτησω σκυλι που το τριχωμα του θα ξεπερνα τον 1 ποντο!
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Scarlett το εγραψες μονη σου και ας μην καταλαβες οτι από τη μία δε σου αρέσει η "νεα" εμφάνιση, απο την αλλη αυτό που επικροτείς οδήγησε σε αυτη...
Σκυλος με μεγαλη καρδια και απιστευτο κυνηγητικο ενστικτο, ασχετα αν δεν κυνηγα πλεον...(ευτυχως, επαψε να ειναι της μοδος...)
Σκυλιά που σταματάνε να εργάζοντε αυτη είναι η μοιρα τους :)
 
Last edited by a moderator:




Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Οχι... το οτι σταματησαν τα κοκερ να κυνηγανε... (εκτος αν δεν καταλαβα καλα...)
 


Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Οχι... το οτι σταματησαν τα κοκερ να κυνηγανε... (εκτος αν δεν καταλαβα καλα...)
δεν κυνηγανε στα βουνα με κυνηγο, αλλα εξακολουθει να τους αρεσει το χωσιμο στο θαμνο....αυτο δημιουργει το προβλημα...ειναι συνεχεια με τη μυτη κατω και θελουν να στριμωχνονται στα χαμοκλαδια και στα χορτα και στους θαμνους κλπ.
αυτο το εχουν ως σκυλια με εντονο κυνηγητικο ενστικτο...
στην Αγγλια οπου μας ερχονται οι "οδηγιες" πολλες φορες....εξακολουθουν να κυνηγουν....ενα μεγαλο μερος αυτων τουλαχιστον....στην Ελλαδα δεν ειναι της μοδας.
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Αυτο ακριβως λεω... μοιραια ενας σκυλος που δημιουργηθηκε για μια "εργασια" εαν χασει την ιδιοτητα του αυτη, θα γινει μονο show με οτι αυτο συνεπαγεται. Εγραψες "ευτυχως" δεν ειναι της μοδας... ενω αυτο το ευτυχως δημιουργησε ενα κοκερ με μαλλι barbie.
 


Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
η προεκταση που εδωσα Αμαλια ειναι οτι
μακρυ μαλλι = μηνυμα οτι ο σκυλος ειναι διαμερισματος = ενας νευρικος σκυλος χωρις εκτονωση (οπως τα περισσοτερα κοκερ στην Ελλαδα)
λιγο μαλλι = μηνυμα οτι ο σκυλος ειναι αθλητικος και δεν χρειαζεται να τρως ωρες στη περιποιηση του

Αγγλιδα εκτροφεας εγραψε στο site της...κοψτε τα μακρυα μαλλια και το δυωρο περιποιησης ξοδεψτε το στο βουνο...
 


cocker-fan

Well-Known Member
28 Ιουλίου 2007
264
1
Acharnai
ΑΑχ ποσο διαφωνω!!!

Το αν ενα σκυλι ειναι καταδικασμενο ή οχι εξαρταται καθαρα απο τον ιδιοκτητη του !!!Αν ο ιδιοκτητης καιγεται για εκθεσεις το σκυλι μπορει να μην βγαινει ποτε απο το σπιτι,πολλες φορες ουτε καν απο το crate του!Αν ο ιδιοκτητης θελει ισορροπημενο χαρακτηρα επισης μπορει να κανει ενα κοντο κουρεμα(οχι απαραιτητα ξυρισμα) και να πηγαινει στο βουνο ακομα και για κυνηγι,γιατι ειναι κριμα ενα κοκερ να μην γνωρισει το λογο που γεννηθηκε!!!
Επισης ας μην ξεχναμε,οτι αν ο ιδιοκτητης το χει μερακι και δεν βαριεται να ασχολειται με τριχες , μια χαρα μπορει να τα συνδυασει και τα 2!!!!

Ειμαι πολυ αντιθετη στο να βγαλουν απο το κοκερ την εργασια!!Ας μην ξεχναμε οτι ετσι εκφυλιζονται οι ρατσες....
Οπως οποια ρατσα δινεται απλοχερα στους κυνηγους,αλλοιωνεται ολη του η μορφολογια,ετσι οταν δεν υπαρχει εργασια σιγα σιγα γινονται ολα του καναπε και ''καταδικασμενα''!
 
Last edited:


Dyllangirl

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
176
0
Θεσσαλονίκη
Πάντως στον έβρο υπάρχουν αρκετοί κυνηγοί που έχουν κόκερ για να ξεπετάνε τα πουλία απο τα νερά κ μάλιστα δεν τα ξέρουν ως κόκερ αλλά τα φωνάζουν << πουλόσκυλα >> :p


και βέβαια να προσθέσω πως τα έχουν κουρεμένα κάργα και δεν αφήνουν ουτε εκατοστό τρίχας ακόμη και στο αφτί :S
 


NAUTILUS1900

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
74
0
51
Κηφισιά
Τις δικές μου που τις διατηρώ με μακρύ τρίχωμα αλλά τις βγάζω καθημερινά έξω και γίνονται χάλια και είμαι συνέχεια με τη βούρτσα στο χέρι, νομίζω ότι έχουν πολύ ωραίο τρίχωμα για να το βλέπεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να σταθούν σε έκθεση. Το τρίχωμα για τις εκθέσεις νομίζω ότι έχει άλλες απαιτήσεις

Μαρία
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.195
Μηνύματα
896.955
Μέλη
19.978
Νεότερο μέλος
Tina78