ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΠΑΡΚΟ

ANNA PITSILI

Member
20 Οκτωβρίου 2008
23
0
P. Faliro, Athens
Γειά σας!
Την τελευταία εβδομάδα τόσο εγώ όσο και περίπου άλλοι 50 κάτοχοι σκύλων, όλοι δημότες Π. Φαλήρου αντιμετωπίζουμε τεράστιο πρόβλημα μετά την ξαφνική απόφαση του Δημάρχου κ. Χατζηδάκη να αναπλάσει ένα πάρκο που για 10 τουλάχιστον χρόνια το χρησιμοποιούσαμε ως χώρο αναψυχής για τους σκύλους μας.
Ο Δήμος όλο αυτό το διάστημα δεν ασχολήθηκε ποτέ με την συγκεκριμένη έκταση και τοποθέτησε μάλιστα και την ειδική συσκευή με τις σακκούλες για τα περιττώματα.
Η πλειοψηφία των κατόχων φροντίζουμε πάντα να καθαρίζουμε το χώρο από τις ακαθαρισίες.
Δυστυχώς όμως πάντα υπάρχει μια μερίδα ανεγκέφαλων που ρυπαίνουν προκλητικά το χώρο παρά τις συστάσεις μας τόσο τις προφορικές όσο και με τις γραπτές υποδείξεις που επικολλήσαμε σε όλα τα δέντρα του πάρκου.
Τώρα λοιπόν έρχεται ο Δήμος επικαλούμενος παράπονα των περίοικων πως δεν ανέχονται πλεόν αυτή την εικόνα του πάρκου και μας λέει πως αν ξαναεμφανιστεί σκύλος θα μας επιβάλλει πρόστιμο €150.
Αυτό που θα ήθελα να σας ρωτήσω, αν κάποιος γνωρίζει είναι είναι τα εξής:

Τι στιγμή που στο Ν 3170/2003 δεν αναφέρεται πουθενά ότι απαγορεύεται η διέλευση σκύλων σε δημόσιους χώρους, με ποιό δικαίωμα τοποθετεί ο Δήμος απαγορευτική ταμπέλα; Δηλαδή δεν μπορώ να πάω να κάτσω σε ένα παγκάκι και να έχω τον σκύλο δεμένο δίπλα μου;
Επιπλέον, γιατί αφού πάντα φροντίζω να μαζεύω τα περιτώματά του και είμαι καθ'ολα νόμιμη βάση της υποχρεώσής μου από το νόμο, κινδυνεύω να φάω πρόστιμο;

Επειδή σίγουρα θα έχετε αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο και στους δικούς σας Δήμους, θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως να μου λέγατε πως χειριστήκατε εσείς αυτόν τον παραλογισμό.

Ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε και θα διαθέσετε για τυχόν απαντήσεις.

ΑΝΝΑ

Last edited:

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
τα αδεσποτ τι τα εχει κανει ο δημοσ? Τους απαγορευσε και αυτων τη διελευση?:cool::rolleyes:

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Μαλλον αυτος ο καλος κυριος που εβγαλε την αποφαση με τους ομοιους του, θα τους απαγορεψει να συνεχισουν να ζουν... Το εχουμε δει πως, βλ. Αθηνα 2004...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλώς ήρθες στο φόρουμ ANNA PITSILI! :)

Τα πράγματα είναι απλά. Πήγαινε η ίδια στο Δήμο (μόνη σου ή μαζί με άλλους ιδιοκτήτες σκύλων) ή πάρε τηλέφωνο στο γραφείο περιβάλλοντος του Δήμου σου, απαίτησε να μιλήσεις με τον υπεύθυνο και ρώτησε τον με ποιο δικαίωμα σας απαγορεύει την είσοδο με το σκύλο σας σε δημόσιο χώρο. Αν σου απαντήσει «βάση της τάδε απόφασης του δημοτικού συμβουλίου», δείξ’ του τον 3170/2003 και ρώτησε τον αν η όποια απόφαση του όποιου Δήμου είναι υπεράνω του Νόμου. Ανάλογα των απαντήσεων πράττεις.

ANNA PITSILI

Member
20 Οκτωβρίου 2008
23
0
P. Faliro, Athens
Καλώς ήρθες στο φόρουμ ANNA PITSILI! :)

Τα πράγματα είναι απλά. Πήγαινε η ίδια στο Δήμο (μόνη σου ή μαζί με άλλους ιδιοκτήτες σκύλων) ή πάρε τηλέφωνο στο γραφείο περιβάλλοντος του Δήμου σου, απαίτησε να μιλήσεις με τον υπεύθυνο και ρώτησε τον με ποιο δικαίωμα σας απαγορεύει την είσοδο με το σκύλο σας σε δημόσιο χώρο. Αν σου απαντήσει «βάση της τάδε απόφασης του δημοτικού συμβουλίου», δείξ’ του τον 3170/2003 και ρώτησε τον αν η όποια απόφαση του όποιου Δήμου είναι υπεράνω του Νόμου. Ανάλογα των απαντήσεων πράττεις.
Δυστυχώς ο ίδιος ο υπεύθυνος περιβάλλοντος με απείλησε για το χρηματικό πρόστιμο.
Φταίμε εμείς τώρα να φέρουμε τα κανάλια και να τους κάνουμε βούκινο;

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δυστυχώς ο ίδιος ο υπεύθυνος περιβάλλοντος με απείλησε για το χρηματικό πρόστιμο.
Φταίμε εμείς τώρα να φέρουμε τα κανάλια και να τους κάνουμε βούκινο;
Έχετε κάνει όλα αυτά που σου έγραψα στην προηγούμενη μου δημοσίευση («απαίτησε να μιλήσεις με τον υπεύθυνο και ρώτησε τον με ποιο δικαίωμα σας απαγορεύει την είσοδο με το σκύλο σας σε δημόσιο χώρο. Αν σου απαντήσει «βάση της τάδε απόφασης του δημοτικού συμβουλίου», δείξ’ του τον 3170/2003 και ρώτησε τον αν η όποια απόφαση του όποιου Δήμου είναι υπεράνω του Νόμου»)?

Αν ναι, απαίτησε από τον υπεύθυνο του γραφείου περιβάλλοντος του Δήμου σας να σας δώσει γραπτώς ότι ισχυρίζεται και μετά πράξτε τα δέοντα (κινηθείτε νομικά, οργανώστε κινητοποιήσεις, κάντε βούκινο τον Δημο Π. Φαλήρου στα ΜΜΕ κτλ)

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Υπάρχει ένα πάρκο, αρκετά μεγάλο στο Χολαργό όπου πήγαινα όταν είχα μείνει για ένα μικρό διάστημα στην περιοχή. Πηγαίνανε αρκετοί τα σκυλιά τους, καθώς δεν ενοχλούσαμε κανέναν. Ακριβώς απέναντι υπάρχει άλλο παρκάκι περιφραγμένο στο οποίο υπάρχει και παιδική χαρά, έτσι χωριζόμασταν οι των αντικρουομένων συμφερόντων κι ενδιαφερόντων και ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα.
Βήμα 1ο: Περιφράχτηκε ένα μικρό κομάτι του πάρκου και ονομάστηκε ως χώρος για σκύλους (πράγμα πολύ καλό γιατί μπορούν να αμολυθούν και τα λιγότερο υπάκουα σκυλιά και να κοινωνικοποιηθούν χωρίς εξωτερικούς κινδύνους)
Βήμα 2ο Περιφράχτηκε όλο το πάρκο και απέκτησε εισόδους
Βήμα 3ο Δημιουργήθηκε αναψυκτήριο του δήμου (το οποίο ήταν και ο αυτοσκοπός)
Βήμα 4ο Τοποθετήθηκαν στις εισόδους πινακίδες που απαγορεύουν τους σκύλους εκτός από τη μια είσοδο, την κοντυνότερη προς το περιφραγμένο για σκύλους χώρο.:eek:
Όλα αυτά έγιναν αρκετά σταδιακά. Εξακολουθώ κατά καιρούς να πηγαίνω στο σκυλοχώρο αλλά μετά το τελευταίο, ξενέρωσα.

Εμένα αυτό μου φαίνεται καραπαράνομο αλλά δε ξέρω αν είναι. Επισημαίνω ότι το πάρκο είναι αρκετά μεγάλο. Θεωρητικά δηλαδή, αν μένεις από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να κάνεις ολόκληρο τον γύρο για να μπεις μαζί με το σκύλο σου και να φτάσεις στο σκυλοχώρο. Από την άλλη, αν μπω από την είσοδο που δεν απαγορεύονται τα σκυλιά, μπορώ να πάω οπουδήποτε στο πάρκο; Το όλο κονσεπτ μου φαίνεται παρανοϊκό. Πάνω απ' όλα έχω απογοητευτεί από το πόσο άσχημα κατέληξε μια φαινομενικά εξαιρετική πρωτοβουλιά του δήμου.

ANNA PITSILI

Member
20 Οκτωβρίου 2008
23
0
P. Faliro, Athens
mmmm,:confused: δεν ξέρω αυτό το πάρκο, αν και μένω κοντά στην πλατεία.
Σοφία είναι στην οδό Ανδρομάχης!!

Υπάρχει ένα πάρκο, αρκετά μεγάλο στο Χολαργό όπου πήγαινα όταν είχα μείνει για ένα μικρό διάστημα στην περιοχή. Πηγαίνανε αρκετοί τα σκυλιά τους, καθώς δεν ενοχλούσαμε κανέναν. Ακριβώς απέναντι υπάρχει άλλο παρκάκι περιφραγμένο στο οποίο υπάρχει και παιδική χαρά, έτσι χωριζόμασταν οι των αντικρουομένων συμφερόντων κι ενδιαφερόντων και ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα.
Βήμα 1ο: Περιφράχτηκε ένα μικρό κομάτι του πάρκου και ονομάστηκε ως χώρος για σκύλους (πράγμα πολύ καλό γιατί μπορούν να αμολυθούν και τα λιγότερο υπάκουα σκυλιά και να κοινωνικοποιηθούν χωρίς εξωτερικούς κινδύνους)
Βήμα 2ο Περιφράχτηκε όλο το πάρκο και απέκτησε εισόδους
Βήμα 3ο Δημιουργήθηκε αναψυκτήριο του δήμου (το οποίο ήταν και ο αυτοσκοπός)
Βήμα 4ο Τοποθετήθηκαν στις εισόδους πινακίδες που απαγορεύουν τους σκύλους εκτός από τη μια είσοδο, την κοντυνότερη προς το περιφραγμένο για σκύλους χώρο.:eek:
Όλα αυτά έγιναν αρκετά σταδιακά. Εξακολουθώ κατά καιρούς να πηγαίνω στο σκυλοχώρο αλλά μετά το τελευταίο, ξενέρωσα.

Εμένα αυτό μου φαίνεται καραπαράνομο αλλά δε ξέρω αν είναι. Επισημαίνω ότι το πάρκο είναι αρκετά μεγάλο. Θεωρητικά δηλαδή, αν μένεις από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να κάνεις ολόκληρο τον γύρο για να μπεις μαζί με το σκύλο σου και να φτάσεις στο σκυλοχώρο. Από την άλλη, αν μπω από την είσοδο που δεν απαγορεύονται τα σκυλιά, μπορώ να πάω οπουδήποτε στο πάρκο; Το όλο κονσεπτ μου φαίνεται παρανοϊκό. Πάνω απ' όλα έχω απογοητευτεί από το πόσο άσχημα κατέληξε μια φαινομενικά εξαιρετική πρωτοβουλιά του δήμου.
Ακριβώς το ίδιο ισχύει και στη δική μας περίπτωση.
Δεξιά & αριστερά του εν λόγω χώρου, υπάρχουν αντίστοιχα παιδική χαρά και άλλο πάρκο με γκαζόν.
Τουλάχιστον σε εσάς οριοθέτησαν ένα σκυλοχώρο.
Σε εμάς το αρνούνται κατηγορηματικά!
Ένα είναι σίγουρο, ότι δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να μας απαξιώνουν και να μας περιφρονούν.

Last edited by a moderator:

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Τι σας εμποδίζει να πάτε το βράδυ και να ξηλώσετε τις ταμπέλες?
Θέλετε βοήθεια? Κι εγώ στην περιοχή μένω!!!
Να παω τα παιδιά μου στην παιδική χαρά, και να στήσω ένα ατύχημα? Να κάνουμε μήνυση για α προβλήματα της παιδικής χαράς κλπ.
Τα πεζοδρόμια τριγύρω είναι προσβάσιμα? Να κατεβάσουμε 2-3 αναπήρους να κάνουν μηνύσεις γιατί εμποδίζονται να περάσουν!!! Λακούβες έχουν? Να σκονταψει κάποια γριούλα εκεί, να κάνουμε νταβαντούρι...

Πιθανόν να έχουν κάποια δίκια, δεν ξέρω τον χώρο, παρόλο που έμενα στην Μιλτιάδου, στην πλατεία Ντάβαρη, πάρκο δεν έχω δει!!! Τέλος πάντων, εαν θέλει ο Δήμος πόλεμο εναντίον των σκυλιών, να τον έχουν, αλλά να ετοιμαστούν και για τον δικό μας πόλεμο εναντίον τους.

Όρεξη να έχετε, μπορούμε κάθε μέρα να έχουμε τα κανάλια κάτω και γι άλλο λόγο!!!

ANNA PITSILI

Member
20 Οκτωβρίου 2008
23
0
P. Faliro, Athens
Τι σας εμποδίζει να πάτε το βράδυ και να ξηλώσετε τις ταμπέλες?
Θέλετε βοήθεια? Κι εγώ στην περιοχή μένω!!!
Να παω τα παιδιά μου στην παιδική χαρά, και να στήσω ένα ατύχημα? Να κάνουμε μήνυση για α προβλήματα της παιδικής χαράς κλπ.
Τα πεζοδρόμια τριγύρω είναι προσβάσιμα? Να κατεβάσουμε 2-3 αναπήρους να κάνουν μηνύσεις γιατί εμποδίζονται να περάσουν!!! Λακούβες έχουν? Να σκονταψει κάποια γριούλα εκεί, να κάνουμε νταβαντούρι...

Πιθανόν να έχουν κάποια δίκια, δεν ξέρω τον χώρο, παρόλο που έμενα στην Μιλτιάδου, στην πλατεία Ντάβαρη, πάρκο δεν έχω δει!!! Τέλος πάντων, εαν θέλει ο Δήμος πόλεμο εναντίον των σκυλιών, να τον έχουν, αλλά να ετοιμαστούν και για τον δικό μας πόλεμο εναντίον τους.

Όρεξη να έχετε, μπορούμε κάθε μέρα να έχουμε τα κανάλια κάτω και γι άλλο λόγο!!!
Μου αρέσει ιδιαίτερα ο τρόπος που σκέφτεσαι!!
Για την ώρα έχουμε συμφωνήσει να μην προσεγγίσουμε με επιθετικές διαθέσεις τον Δήμο για να μη στραφεί εναντίον μας.
Αύριο έχουμε rdv με δικηγόρο ο οποίος ζήτησε να του πάμε αντίγραφο των πρακτικών της περιβόητης απόφασης περί προστίμου!!
Θα μας ετοιμάσει υπόμνημα που θα συνοδευτεί με την λίστα των υπογραφών και μετά θα κανονίσουμε συνάντηση με τον Τοπικό μας Άρχοντα!!
Ανάλογα με το πως θα μας αντιμετωπίσουν θα οργανώσουμε πλέον τις κινητοποιήσεις μας.
Μένεις ακόμη στην περιοχή;
Αν ναι και έχεις σκύλο, θέλεις να προστεθείς στην λίστα μας;
Χρειάζομαι όνομα, διεύθυνση και τηλέφωνο (+ όνομα σκύλου)

Ευχαριστώ πολύ,
ΑΝΝΑ

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους είχαν την καλοσύνη να απαντήσουν στο αρχικό μου μύνημα για το πρόβλημα με το Δήμο Π. Φαλήρου.

Οι μέχρι στιγμής 60 κάτοχοι που έχουμε συγκεντρώσει τα στοιχεία μας για το υπόμνημα που θα στείλουμε στο Δήμο, επιθυμούμε διακαώς όπως είναι φυσικό να αυξήσουμε τον αριθμό μας. Αν λοιπόν υπάρχουν μέλη και αναγνώστες του Dog Forum που μένουν στο Π. Φάληρο (Αμφιθέα / σύνορα με Ν. Σμύρνη) που θα ήθελαν να ενισχύσουν την λίστα με τα στοιχεία τους είναι πέρα για πέρα ευπρόσδεκτοι.
Θα χρειαστούμε όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο και αν θέλουν όνομα σκύλου.

Και πάλι σας ευχαριστώ,
ΑΝΝΑ

Last edited by a moderator:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Νομιζω οτι ξερω για ποιο παρκο μιλας..
Ειναι εκεινο που ειναι διπλα τα σχολεια η το αλλο απεναντι που εχει γκαζον και παγκακια?
Αν και δεν τον παω εκει πες μου τι πρεπει να κανω?
μενω Παλαιο Φαληρο..

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Έστειλα π.μ.

Εμείς (η οικογένεια μου) είμαστε 4 ψήφοι στις δημοτικές εκλογές. Καλό είναι στην λίστα να είναι όλοι δημότες Π Φαλήρου, για να τους τσούξει...

Οι περίοικοι που θα χαρούν γιατί απαγορεύτηκαν τα σκυλιά, δεν είναι βέβαιο ότι θα ψηφίσουν τον Χατζηδάκη, ενώ εμείς της λίστας, είναι προφανές πως θα τον μαυρίσουμε στις επόμενες εκλογές.

Είναι πολύς καιρός, που εκνευρίζομαι με τα χρήματα που ξοδεύτηκαν (σκανδαλωδώς κατά την γνώμη μου) για να κάνουν δήθεν προσβάσιμα τα πεζοδρόμια του Παλαιού Φαλήρου, αλλά... όχι οι ανάπηροι, οι γέροι, οι γυναίκες με τα καροτσάκια κλπ, αλλά ούτε οι μη εμποδιζόμενοι άνθρωποι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα πεζοδρόμια, γιατί παντού είναι παρκαρισμένα, περίπτερα, κολώνες, σκαλάκια, δένδρα που έχουν σπάσει τις πλάκες του πεζοδρομίου ή έχουν πολύ χαμηλά τα ακλάδευτα κλαδιά τους κλπ.

Ακόμα και η Αγίου Αλεξάνδρου (η βιτρίνα του Π.Φαλήρου) είναι απροσπέλαστη για τα εμποδιζόμενα άτομα, αλλά τα κονδύλια έτρεξαν... για να πετύχουν το απόλυτο τίποτα σε τελικό αποτέλεσμα.

Ο πόλεμος είναι η μόνη λύση. Κι όσο πιο βρώμικος, τόσο πιο αποτελεσματικός.