Ύψος μπολ του σκύλου

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Βλεποντας τον σκυλο να τρωει,εχω παρατηρησει οτι παιρνει καθε φορα καποια ποσοτητα τροφης οταν το μπωλ ειναι κατω αλλα πριν την μασησει ανεβαζει λιγο το κεφαλι του λιγο πιο ψηλα,περιπου σε ευθεια γραμμη,Αυτο ισως σημαινει οτι η καταλληλη θεση ειναι το μπωλ σε υψος ωστε ο σκυλος να μην σκυβει το κεφαλι του για να παρει την τροφη,οχι ομως πιο ψηλα.Ετσι δειχνει να τον βολευει,αλλα δεν μπορουμε να ξερουμε αν καποιος σκυλος παθαινει κατι τρωγοντας απο κατω.Υποψιν οτι ο σκυλος μου ειναι μικροσωμος.
Στην φυση παντα ετρωγαν απο κατω τα παντα......τοτε τι παθαιναν?

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Τίποτα δεν πάθαιναν αλλά η μαμά φύση δεν είχε τις σημερινές ράτσες...
...ανθρωπων...

Και εξηγω.Ολοενα πιο πολυ και οσο ερχομαστε στο σημερα,μπορει και να υπερβαλλουμε,ειτε καλοπροαιρετα,ειτε απο υπερβολικη αγαπη,ειτε απο προστατευτικοτητα.Και αυτο το κανουμε απο τα παιδια μας εως και τα σκυλια μας.Το παιδι σου και το σκυλι σου οπως τα μαθεις ελεγαν...Δεν θα δωσω καθολου αδικο σε αυτο.Ισως φταιμε κι εμεις που διυλιζουμε τον κωνωπα σε αρκετα ζητηματα.Περισσοτερη ευλιγισια και ελευθερια αρθρωσης σε καθε θεμα που σχετιζεται με διατροφη και μεγαλωμα.Εξασφαλιζουμε οσο μπορουμε να κραταμε μακρυα την κακη ποιοτητα,ειτε ζωης ειτε διατροφης και απο κει και μετα αφηνουμε και λιγο τα πραγματα πιο "πρωτογονα".Οπως η Φυση τα εμαθε στα πλασματα της.Νομιζω,και μεσα απο την εμπειρια και τακτικη μου,οτι τελικα δεν χανουμε.Ιιιισως και καλο κανουμε αφηνοντας τα παιδια μας και τα σκυλια μας να μαθαινουν τη ζωη οπως τους εχει δοθει.Λιγοτερο πνικτικη και αποστειρωμενη απο ερεθισματα αλλά και συνηθειες.
Κατα την αποψη μου,παντα :)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
δεν υπαρχουν like στο φορουμ... :D
απλα να προσθεσω οτι στην φυση παρατηρειται τα ζωα ακομα και τα τσοπανοσκυλα στο βουνο συνηθως να τρωνε ξαπλωμενα....
ορθια για να ξεσκισουν και να παρουν το κομματι που τους αναλογει και μετα παραμερα ξαπλωμενα το καταβροχθιζουν...

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
έχω δει εγώ τσοπάνα, με τους καύσωνες του καλοκαιριού, να είναι μέσα στο δωμάτιο με το κλιματιστικό και να τρώει ξάπλα και ανάσκελη....
αλλιώς μπορεί να μη φάει και καθόλου...

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Μπορει να παιρνει την μπουκια απο χαμηλα να σηκωσει το κεφαλι, να την μασησει και να την καταπιει, στο ιδιο υψος θα ειναι σαν να του εχεις μια βαση στο μπολ. Λες και οταν ηταν στη φυση του εβαζαν το μπολ πιο ψηλα για να τρωει:D

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
παρατηρησε τα σκυλια που τρωνε ξηρα τροφη....
παρατηρησε τα σκυλια που τρωνε μπαρφ.... (παραδειγμα... ολοκληρο το κοτοπουλο...)
παρατηρησε τα σκυλια που τρωνε μαγειρευτα...
ποιο καταπονει τις αρθρωσεις του περισσοτερο?

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Θα σου πω για τις δικές μου που είναι μεσαίου μεγέθους γύρω στους 50 πόντους. Το μπολ τους το έχω στο πάτωμα μια ζωή, και δεν είναι και μικρούλες. Δεν δείχνουν κάποια καταπόνηση ούτε κάνουν κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια, απλώς σκύβουν το κεφάλι και τρώνε. Θα μου πεις ότι σε πιο μεγαλόσωμες φυλές τα πράγματα είναι διαφορετικά, αλλά νομίζω πως η φύση έχει προβλέψει για όλες τις περιπτώσεις.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
δεν μου διευκρινησες τι τα ταιζεις...
θα σου απαντησω για ολα...
στην ξηρα τροφή.... το σκυλι σκυβει και τρωει συνεχεια απο το πατωμα.... μονιμα..
στο μαγειρευτο... το σκυλι παιρνει μπουκιες και τις τρωει κανονικα
στο ωμο κοτοπουλο... το παιρνει στα ποδια του ξαπλωμενο και το τρωει....
τα παραπανω δεν ειναι ο κανονας... αλλα η πλειοψηφεία....
φαντασου τωρα μια μεγαλοσωμη φυλη ανω των 60-65 εκατοστων υψος... να τρωει ξηρα τροφη...
φαντασου την κλιση που παιρνουν τα ποδια του....
φαντασου τωρα εναν μολοσσο με υψος 85-90 εκατοστα να τρωει ξηρα τροφη...
που θα του εβαζες να φαει???
θα περιμενες να βρει μονος του την λυση αναλογα με το τι τον βολευει?

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
εγω τους δινω ξηρα τροφη. απο τοσο μεγαλοσωμες φυλες σαν τον μολοσσο που μου ειπες δεν εχω εμπειρια. πες μου ομως πως ετρωγαν οι πρωγονοι του μολοσσου; ειχαν την τροφη τους ψηλα η την ετρωγαν απο κατω με τον τροπο που τους οδηγουσε το ενστικτο τους;

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
σου εχω απαντησει ηδη... προφανως ο ζηλος σου να υποστηριξεις την επιλογη να τα παρατησεις μονα τους ( στην φυση...)
δεν σου επιτρεπει να δεις τι απαντησα

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
δεν ειχα προσεξει το μερος αυτο απο το post σου και δεν ειχα δει οτι αναφερεσαι στην ξηρα τροφη. Εχεις δικιο:). Στη φυση θα ετρωγε ομα κρεατα αρα θα ηταν ξαπλωμενος. καταπονηση μηδεν.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Πέτρο!

Όταν είδα πως ανοίγουν τα πόδια του μικρού, χωρίς 2η σκέψη πήρα ένα σκαμνάκι και από τότε τρώει εκεί πάνω!