Όταν τον χαϊδεύω γρυλίζει

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
βρε κούκλα δεν είναι γάτα... :p
χαχαχα ναι αλλα μπορει να ειναι γλυκουλης σαν γατουλα :p Περα απο την πλακα ομως αν οποτε γρυλιζει εσεις συνεχισατε να το χαιδευεται ειναι σαν να τον επιβραβευεται. Δεν ειναι λογικο ενα σκυλι να γρυλιζει στους ανθρωπους του. Μηπως εχει αλλαξει κατι στην καθημερινοτητα του. Την ΒΥ την δουλευεται να τον βαζετε να εκτελει εντολες κλπ? Πρεπει να ασχοληθειτε πολυ με τον σκυλο να δειτε τι φταιει γιατι οπως λες δεν ειναι κατι που εκανε παντα. Εχετε και παιδια στο σπιτι και φαντασου καποια στιγμη απο το γρυλισμα να το γυρισει σε δαγκωμα ή δορθωση και να μην ειστε εσεις εκει. Το σκυλι δεν θα φταιει απο την αποψη οτι θα ειχε δειξει τα σημαδια κι εσεις δεν φροντισατε να κανετε τιποτα.. Για προσπαθησε να σκεφτεις μηπως εγινε κατι τελευταια ισως ασημαντο για σας αλλα πολυ σημαντικο για τον σκυλο σας.

Last edited:

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.117
1.391
χαχαχα ναι αλλα μπορει να ειναι γλυκουλης σαν γατουλα :p Περα απο την πλακα ομως αν οποτε γρυλιζει εσεις συνεχισατε να το χαιδευεται ειναι σαν να τον επιβραβευεται.
πολύ σωστό!

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.117
1.391
ναι αλλά αν τραβήξει το χέρι του δεν είναι σαν να του λέει "τώρα που μου γρύλισες, εγω υποχώρησα" ;
κι αυτό που λες σωστό είναι!

ξέρεις τι μου έχει κάνει εντύπωση σε αυτό το θέμα!
ότι λέει ότι στην γυναικα του δεν κάνει έτσι!!

και αναρωτιέμαι εγώ τώρα αν πόναγε ντιέ tah αντιδρούσε έτσι σε όλους?
η το δέσιμο με την γυναικα είναι μεγαλύτερο???
δεν μπορώ να καταλάβω με tpt!!! σίγουρα κάτι έχει αλλάξει πάντως

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ο Ντιεγκο το εκανε στην αδελφη μου και τον αντρας της. Το σταματαησε μονος του.
Στους γονεις μου ποτε. Σε μενα εννοειται ποτε.

Ο Περιττο το κανει τον τελευταιο μηνα στην Ιφιγενεια και τον αντρα της. Χτες το εκανε και σε μενα.

Ενω ερχεται για χαδια και κανει χαριτωμενιες, μετα απο 1 λεπτο και ενω ειναι ανασκελα και τον χαιδευεις στην κοιλια, γρυλιζει. Δε δειχνει δοντια, δεν κανει κινηση να επιτεθει. Ειναι χαλαρος αλλα μουγκριζει.

fanfoun

Well-Known Member
1 Απριλίου 2011
78
2
Το ενδεχόμενο να σας καλεί για παιχνίδι το έχετε σκεφτεί?

Η γυναικα σου παίζει μαζί του η μονο χάδια?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ποιος ασχολείται περισσότερο με τον σκύλο καθημερινά?

Να κάνω μια αφελέστατη ερώτηση?
Μήπως μπερδεύεις το γουργούρισμα με το γρύλισμα?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
κι αυτό που λες σωστό είναι!

ξέρεις τι μου έχει κάνει εντύπωση σε αυτό το θέμα!
ότι λέει ότι στην γυναικα του δεν κάνει έτσι!!

και αναρωτιέμαι εγώ τώρα αν πόναγε ντιέ tah αντιδρούσε έτσι σε όλους?
η το δέσιμο με την γυναικα είναι μεγαλύτερο???
δεν μπορώ να καταλάβω με tpt!!! σίγουρα κάτι έχει αλλάξει πάντως
Μήπως η γυναίκα είναι το αφεντικό του σκύλου;
γιατι κι εμένα η δικιά μου 4 χρονων αποφάσισε να αρχίσει να γρυλίζει αλλά στο αφεντικό της (ενα έχει απο ολη την οικογένεια) δεν τολμάει ούτε για πλάκα.

sakisg

Active Member
3 Αυγούστου 2009
25
0
Μηπως δεν γρυλιζει και απλα γουργουριζει ρε παιδια??? :mrgreen: Και οταν γρυλιζει τι κανεις?? συνεχιζεις να τον χαιδευεις?
μπαααα γρύλισμα είναι αφου παγώνει και όλας το σώμα του, ότι και να του κάνω αυτός δεν κάνει τίποτα... αμα τον αφήσω πάει να πάρει το κόκαλο του να παίξουμε :eek:

Μήπως η γυναίκα είναι το αφεντικό του σκύλου;
γιατι κι εμένα η δικιά μου 4 χρονων αποφάσισε να αρχίσει να γρυλίζει αλλά στο αφεντικό της (ενα έχει απο ολη την οικογένεια) δεν τολμάει ούτε για πλάκα.
κανονικά εγώ είμαι το αφεντικό, εγώ ασχολούμε όλη μέρα... τώρα αν αυτός με είδε ξαφνικά για υπηρέτη τι να πω...

Ποιος ασχολείται περισσότερο με τον σκύλο καθημερινά?

Να κάνω μια αφελέστατη ερώτηση?
Μήπως μπερδεύεις το γουργούρισμα με το γρύλισμα?
χαχαχαχχχχ καλά τα λες.... αλλά νομιζω πως όχι έχω μεγαλώσει με σκυλιά ...

Το ενδεχόμενο να σας καλεί για παιχνίδι το έχετε σκεφτεί?

Η γυναικα σου παίζει μαζί του η μονο χάδια?
Παιχνίδι κάνω βασικά εγώ και τα παιδιά λιγότερο. η γυναίκα χάδια (λόγο μεγέθους του σκύλου)

χαχαχα ναι αλλα μπορει να ειναι γλυκουλης σαν γατουλα :p Περα απο την πλακα ομως αν οποτε γρυλιζει εσεις συνεχισατε να το χαιδευεται ειναι σαν να τον επιβραβευεται. Δεν ειναι λογικο ενα σκυλι να γρυλιζει στους ανθρωπους του. Μηπως εχει αλλαξει κατι στην καθημερινοτητα του. Την ΒΥ την δουλευεται να τον βαζετε να εκτελει εντολες κλπ? Πρεπει να ασχοληθειτε πολυ με τον σκυλο να δειτε τι φταιει γιατι οπως λες δεν ειναι κατι που εκανε παντα. Εχετε και παιδια στο σπιτι και φαντασου καποια στιγμη απο το γρυλισμα να το γυρισει σε δαγκωμα ή δορθωση και να μην ειστε εσεις εκει. Το σκυλι δεν θα φταιει απο την αποψη οτι θα ειχε δειξει τα σημαδια κι εσεις δεν φροντισατε να κανετε τιποτα.. Για προσπαθησε να σκεφτεις μηπως εγινε κατι τελευταια ισως ασημαντο για σας αλλα πολυ σημαντικο για τον σκυλο σας.
Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι μένει μόνος του σπίτι πάλι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Last edited by a moderator:

sakisg

Active Member
3 Αυγούστου 2009
25
0
Καλώς ήρθες Σάκη!!

Σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος και να τον χαϊδέψεις γρυλίζει?? Άρα δεν πονάει στο σημείο που τον ακουμπάς!

Τα σκυλιά δεν γρυλίζουν ποτέ στην οικογένεια - ''αγέλη'' τους χωρίς λόγο, άρα στην περίπτωση σου κάποιος λόγος υπάρχει.
Θα σου μιλήσω με επιφύλαξη γιατί δεν γνωρίζω και την συμπεριφορά των παιδιών σου προς στον σκύλο.....μήπως τον χτύπησαν ποτέ όταν δεν ήσασταν παρών???
αυτό το αποκλείω, αυτά δεν έχουν επιθετική συμπεριφορά

sakisg

Active Member
3 Αυγούστου 2009
25
0
Ο Ντιεγκο το εκανε στην αδελφη μου και τον αντρας της. Το σταματαησε μονος του.
Στους γονεις μου ποτε. Σε μενα εννοειται ποτε.

Ο Περιττο το κανει τον τελευταιο μηνα στην Ιφιγενεια και τον αντρα της. Χτες το εκανε και σε μενα.

Ενω ερχεται για χαδια και κανει χαριτωμενιες, μετα απο 1 λεπτο και ενω ειναι ανασκελα και τον χαιδευεις στην κοιλια, γρυλιζει. Δε δειχνει δοντια, δεν κανει κινηση να επιτεθει. Ειναι χαλαρος αλλα μουγκριζει.
Και γιατί λες να το κάνει; Εμένα όσο το σκέφτομαι ίσως έχει να κάνει με το παιχνίδι του... ίσως να σημαίνει "άσε με ρε να πάω να φέρω το κόκκαλο μου"

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
...κανονικά εγώ είμαι το αφεντικό, εγώ ασχολούμε όλη μέρα...
Δε θέλω να σας το χαλάσω, αλλά πιθανόν ο σκύλος να έχει άλλη άποψη.
Εγώ πάντως, αν έπρεπε να ποντάρω, τη σύζυγο θα είχα για φαβορί.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Και γιατί λες να το κάνει; Εμένα όσο το σκέφτομαι ίσως έχει να κάνει με το παιχνίδι του... ίσως να σημαίνει "άσε με ρε να πάω να φέρω το κόκκαλο μου"
Στη δικη μου περιπτωση (του Περριτο) δεν ηθελε να φερει κατι γιατι εαν για παραδειγμα ηταν πανω στα ποδια μου και τον χαιδευα, το εκανε, μολις σταματουσα χωρις να τον μετακινησω, σταματουσε και σου εδειχνε οτι ηθελε παλι χαδια... βεβαια δεν εγινε το δικο του αλλα κατεβηκε κατω με συνοπτικες διαδικασιες.
Ο δικος μου το κοψε οταν σταματησαν να δεχονται και οι αλλοι την επιμονη του για χαδια. Συνηθως το εκανε αφου πρωτα "απαιτουσε" να τον χαιδεψουν. Οταν σταματησαν να του κανουν το χατηρι και επελεγαν αυτοι τη στιγμη και χωρις πολλες πολλες γλυκες, ελλατωθηκε και η συχνοτητα που το εκανε μεχρι που σταματησε. Σα να ξεμπλοκαρε ενα πραγμα.

neneia

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
112
30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Εμας το πρόβλημα όπως είπε και η Αμαλία είναι λίγο πιο περίεργο. Δεν το κάνει πάντα, αλλα υπάρχουν φορές που ερχεται αυτός για χάδια, ξαπλώνει ανάσκελα να τον χαιδέψω στην κοιλιά και μόλις το κάνω γρυλίζει σιγανά. δοκίμασα να τον μαλώσω (τι εκανες?, σε ποιον γρυλίζεις κλπ) και συνεχίζει μέχρι να απομακρυνθώ. δοκίμασα την τιμωρία δεν είδα κάποιο αποτέλεσμα. Αυτο που έκανα και για μερικές μέρες ηρέμησε ήταν μολις το κάνει να φύγω απο το σπίτι και να τον αφήσω μόνο του. Πάλι όμως τα ίδια και προχθές που ήρθε η Αμαλία της έκανε το ίδιο πράγμα και είχε ανέβει αυτός στα πόδια της για χάδια. έρχεται δλδ να τον χαιδέψεις και όταν το κάνεις θα σου γρύλίσει. Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει πάντα. Μπορεί να γίνει μια φορά την ημέρα, μπορεί για κανα δυο μέρες να μην γίνει καθόλου και άλλη μέρα να το κάνει περισσότερες φορές. Το σαββατοκύριακο όμως έδωσε ρεσιτάλ. Ο βαγγέλης δεν τόλμαγε να με πλησιάσει γτ με το που πήγαινε να καθίσει μαζί μου ο Περρίτο δεν τον άφηνε κ του γρύλιζε συνέχεια. Επίσης του γρυλίζει όταν με δαγκώνει, όταν με κοροιδεύει και όταν με πέρνει ο ύπνος στον καναπέ και με ξυπνάει για να πάω στο κρεβάτι. Με τον βαγγέλη δλδ είναι πιο έντονο και πιο πολλές οι αφορμές που θα βρει να το κάνει. ενώ με εμενα είναι καθαρά όταν τον χαιδεύω. Αυτό που παρατήρησα είναι πως το κάνει όταν νιώσει πως στέκομαι απο πάνω του οπότε μπορεί να το εκλαμβάνει σαν απειλή, όταν όμως πάω να του βάλω αλοιφή στις πληγές του και γενικά να τον φροντίσω είναι αρνί. Εκεί που καταλήγω εγώ είναι πως ίσως φταίει η στάση σώματος μου γτ ίσως νιώθει πως τον "πνίγω" όταν κάθομαι σαν τον χάρο απο πάνω του. Παρόλα αυτά η συμπεριφορά του δεν έχει αλλάξει καθόλου και παραμένει το ίδιο γατί που θα έρθει να τριφτεί για να σε αναγκάσει να τον χαιδέψεις και να τον πάρεις αγκαλιά. Δεν πιστεύω πως θα με δαγκώσει ποτέ, μάλλον προσπαθεί να παραπονεθεί για κάτι απλά ακόμα δεν έχω καταλάβει τι είναι αυτό. Πρέπει να πω πως ο καναπές έχει κοπεί εδώ και 4 μέρες και τα πολλά χάδια το ίδιο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Πρέπει να κοπεί ο καναπές, το κρεβάτι, η πολυθρόνα, τα χάδια, οι αγκαλιές, τα φιλιά, τα γλυκόλογα, τα όλο πάθος βλέμματα και ότι άλλο προνόμιο απολαμβάνει, χωρίς να το έχει κερδίσει.

Μέσα στο σπίτι, πρέπει να μάθει να είναι στην θέση του [στο crate του] και να μην φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν. Πάντα, ανελλιπώς και χωρίς καμμία εξαίρεση.

Καλό θα ήταν, για κάποιο καιρό, να ασχοληθεί μαζί του περισσότερο ο Βαγγέλης. Να τον βγάζει βόλτες μόνοι τους, χωρίς εσένα μαζί, να τον ταίζει αποκλειστικά και να τον περιποιείται αποκλειστικά.

Εγώ...έξω από τον χορό σας, σου λέω με σιγουριά, ότι πρέπει να κάνεις απαραιτήτως τα παραπάνω.
Ως τρίτος δηλαδή, μου φαίνεται ξεκάθαρο. Μήπως όμως θα ήταν πιο σώφρον, να ζητήσετε την γνώμη κι ενός εκπαιδευτή; :rolleyes:

vgi

Member
22 Αυγούστου 2011
23
0
"μπαααα γρύλισμα είναι αφου παγώνει και όλας το σώμα του, ότι και να του κάνω αυτός δεν κάνει τίποτα... αμα τον αφήσω πάει να πάρει το κόκαλο του να παίξουμε"

Την περίπτωση να προσπαθεί να σας εκπαιδεύσει ώς Αρχηγός της Αγέλης του, να κάνετε αυτό που θέλει την έχετε σκεφτεί?

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με την προσέγγιση της mareco.

Last edited:

neneia

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
112
30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Πρέπει να κοπεί ο καναπές, το κρεβάτι, η πολυθρόνα, τα χάδια, οι αγκαλιές, τα φιλιά, τα γλυκόλογα, τα όλο πάθος βλέμματα και ότι άλλο προνόμιο απολαμβάνει, χωρίς να το έχει κερδίσει.

Μέσα στο σπίτι, πρέπει να μάθει να είναι στην θέση του [στο crate του] και να μην φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν. Πάντα, ανελλιπώς και χωρίς καμμία εξαίρεση.

Καλό θα ήταν, για κάποιο καιρό, να ασχοληθεί μαζί του περισσότερο ο Βαγγέλης. Να τον βγάζει βόλτες μόνοι τους, χωρίς εσένα μαζί, να τον ταίζει αποκλειστικά και να τον περιποιείται αποκλειστικά.

Εγώ...έξω από τον χορό σας, σου λέω με σιγουριά, ότι πρέπει να κάνεις απαραιτήτως τα παραπάνω.
Ως τρίτος δηλαδή, μου φαίνεται ξεκάθαρο. Μήπως όμως θα ήταν πιο σώφρον, να ζητήσετε την γνώμη κι ενός εκπαιδευτή; :rolleyes:
Mareco έχω ήδη επικοινωνήσει με γνωστό εκπαιδευτή που μου πρότεινε η Αμαλία και περιμένω να μου πει πότε μπορούμε να κανονήσουμε μια συνάντηση. όσο το να ασχοληθεί αποκλειστικά ο Βαγγέλης δεν είναι εφικτό δυστηχώς. ο σκύλος έχει ένα πρόγραμμα που δεν συμβαδίζει πάντα με το πρόγραμμα του Βαγγέλη (φαγητό, βόλτα φάρμακα) και νομίζω πως το να του το αλλάξω ίσως χειροτερέψει τα πράγματα. Εγώ είμαι πιο ευέλικτη στο να αλλάξω το πρόγραμμα μου για τις ανάγκες του Περρίτο. Προς το παρόν φαγητό του βάζει αυτός με ελάχιστες εξαιρέσεις και βόλτα πάμε εναλλάξ και ποτέ μαζί. όσο για μπάνιο αλοιφές κλπ με το γρύλισμα που του κάνει με οποιαδήποτε αφορμή δεν νιώθει καλά στο να τον φροντίσει ενώ με εμένα σε αυτά είναι αρνί. Μπρος γκρεμός κ πίσω ρέμα δλδ. Να δούμε πότε μπορώ να τον πάω και στον εκπαιδευτή να μας εξηγήσει κάποια πράγματα γτ σίγουρα αν το κάνει κ μπροστά του θα καταλάβει και τον λόγο που συμβαίνει και πως μπορούμε να το χειριστούμε.

sakisg

Active Member
3 Αυγούστου 2009
25
0
τι σταση σωματος εχει οταν το κανει?
Ακίνητος - χαμηλωμένο κεφάλι-λοξό βλέμα, έχει αρχίσει να σηκώνει και τρίχωμα, και κάποιες φορές γρυλίζει ενώ κουνάει την ουρα ...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97