Αν δε σε γνωρίσω απο κοντά δε βασίζομαι στο γραπτό λόγο ενός φόρουμ για να έχω ολοκληρωμένη άποψη...θεωρητικά τώρα,δε θα σου πρότεινα τη φυλή μου και θα σου εξηγούσα τους λόγους.Θεωρώ οτι είναι μια δύσκολη φυλή για "αρχάριο" και έχει αρκετές απαιτήσεις.Προτιμώ να πώ πάντα τα δύσκολα της φυλής παρά να την παρουσιάσω ιδανικά και μετά να υπάρξει μελλοντικό πρόβλημα.Υπάρχουν σίγουρα καταλληλότερες φυλές για αρχάριους και ευκολότερες στο χειρισμό,χωρίς να σημαίνει οτι κάποιος που το θέλει πολύ και θα προσπαθήσει δε θα καταφέρει να έχει μια αρμονική συμβίωση.
Η θεωρία όμως διαφέρει απο την πράξη σε όλα...πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι.Απο εκεί και πέρα για να είναι ΝΟΜΙΜΟ οποιοδήποτε συμφωνητικό προυποθέτει ο εκτροφέας να μπορεί να βγάλει ΑΔΕΙΑ...όλα τα αλλα είναι απλά θεωρία και δεν καλύπτουν ουσιαστικά κανέναν 100%.Μέχρι λοιπόν να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να βγεί μια ρημάδα άδεια(δε θα πώ ερασιτέχνη εκτροφέα)για εκτροφή με διαφορετικά κριτήρια απο τον "επαγγελματία"(δε θέλω να έχω τα σκυλιά μου σε κέννελ σε 4 στρέμματα,θέλω να ζώ μαζί τους!)που να νομιμοποιεί τη δραστηριότητα ανάλογα με τις αποδοχές κλπ είναι όλα θεωρητικά.
Η προσωπική μου άποψη που εχω εκφράσει ξανά είναι απλή,ας με πουν επαγγελματία,ερασιτέχνη,επιλεκτικό ή οτι θέλουν τέλος πάντων εκτροφέα αλλά η ουσία να είναι να υπάρχω σαν επαγγελματικός κλάδος με "σωστότερες" απαιτήσεις(π.χ οχι 4 στρέμματα για να εκτρέφω yorkshire ή να έχω κέννελ ντε και καλά).Να πληρώνω κανονικά και να κόβω αποδείξεις κανονικά ώστε να φύγει το οικονομικό κομμάτι απο τη μέση και να μπορώ να ασχοληθώ με την εκτροφή όπως τη θέλω και τη φαντάζομαι.
Θα συμφωνήσω μαζί σου. Η "ένστασή μου" είναι μία.
Αφού όλοι ξέρετε το πρόβλημα, που στην ουσία σας δημιουργεί κι εσάς πρόβλημα, γιατί δεν κάθεστε να φτιάξετε ορισμένους κανόνες με κοινή γραμμή, ώστε να μην υπάρχουν αυτά τα παρατράγουδα;;
Ναι, δεν μπορείτε να κόψετε αποδείξεις. Κάπως όμως δεν πρέπει και αυτός που θα πάρει το ζωντανό να είναι κατοχυρωμένος;
Ο φίλος μου πήρε cane corso εκτροφικό και στο χρόνο πάνω σερνόταν (παρόμοια φάση με το ακιτα). Όταν λοιπόν πήρε τον εκτροφέα να δει τι θα κάνουν, ο εκτροφέας ξεκίνησε με το "μην τολμήσεις να πεις τίποτα γιατί θα σου κάνω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση" και "έχεις πουθενά απόδειξη ότι στο πούλησα; μου έδωσες λεφτά";;;
Αντί λοιπόν να καθόμαστε να γράφουμε σελίδες και να τσακωνόμαστε για τα αυτονόητα, γιατί δεν τυποποιούμε μια διαδικασία να είναι όλοι ευχαριστημένοι και να νοίωθουν ασφάλεια;;
Κάνεις ένα λάθος. Το παίρνεις προσωπικά. Το "όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας" δεν ισχύει! Το ότι εγώ θέλω να πάρω ένα εκτροφικό σκυλί αλλά κάτω από λογικά πλαίσια, δεν σημαίνει ότι είμαι ενταντίον των εκτροφέων γιατί δεν υπάρχει συναφής νομοθεσία.
Καλώς η κακώς τα έρμα τα λεφτά δεν τα βρίσκουμε στο δρόμο. Χύνεις ιδρώτα να τα μαζέψεις. Και πέρα από το συναισθηματισμό αμφότερων, θέλεις να νοιώθεις σίγουρος ότι πιάνουν τόπο.
Πάμε στο συμφωνητικό. Πόσοι πιστεύεις από τους εκτροφείς, αν δεν δεχθείς τους όρους που βάζουν, θα συμφωνήσουν μαζί σου να τους αλλάξεις και θα σου δώσουν τον σκύλο τους και δεν θα σε πουν "παράξενο" υπερβολικό" κλπ.
Πάντα προσπαθώ να βάλω τον εαυτό μου στην θέση του άλλου για να τον καταλάβω.
Προσπάθησε κι εσύ να κάνεις το ίδιο με τον χ Βασίλη που μπαίνει και κάνει ερωτήσεις και σχόλια που για πολλούς φαίνονται προκλητικά.
Δεν είναι από κακία, ούτε προσπαθεί ο χ Βασίλης να μειώσει το έργο κανενός. Αφάλεια ζητάει, γιατί στην χ ζωή του έχει φάει πολλές π@@@@@ από ηθικούς και τίμιους όταν ήταν στην μέση το χρήμα.