Λοιπόν, η σκυλίτσα που βλέπετε στη φώτο είναι η Νούσια, η ποιντερίτσα κουκλίτσα του πατέρα μου, κοντεύει τα 8 χρονάκια
Στο κυνήγι όσο περνάει ο καιρός είναι και καλύτερη
Γενικώς είναι φοβερός χαρακτήρας, απλά κατα τη διάρκεια του κυνηγιού λίγο ξεροκέφαλη(όπως όλα τα πόιντερ) κ ξεμακραίνει το πρώτο μισάωρο.Οι συνάδελφοι με καταλαβαίνουν...
Από εκεί και πέρα, τα ιρλανδικά σέττερ είναι ΦΟΒΕΡΑ ΖΩΝΤΑΝΑ, και πολύ καλά στο κυνήγι.
Για την Γεωργία τώρα που ρωτάει για τα κυνηγόσκυλα. Τα κυνηγόσκυλα πριν πρωτοπάνε για κυνήγι δεν χρειάζονται "ειδική εκπαίδευση". Τα βασικά εννοούνται, δηλαδή υπακοή.
Από εκεί και πέρα κυνηγάνε "ενστικτωδώς" ειδικά αν είναι από καλούς γονείς.
Στην αρχή θα βγούνε στο δάσος μεσα στην τρελή χαρά ίσως, μολις όμως μυρίσουνε το πρώτο θήραμα κ το βάλουν στο στόμα τους θα τρελαθούν.
Ίσως θα ήτανε καλό να βγούν στην αρχή 2-3 φορές με κάποιο πιο έμπειρο σκυλί.
Από εκεί κ πέρα διαπιστώνεις ότι δν κάνουνε όταν:
1)Είναι τρεις λαλούν κ 2 χορεύουν στο δάσος:
2)ΌΤαν τα βγάλεις για κυνήγι, περάσουν δίπλα από θήραμα 2-3 φορές χωρίς να ταραχθούν καθόλου και μετά σηκώσεις εσύ το θήραμα με τα πόδια.
3)Όταν βγούν με κάποιο πιο έμπειρο σκυλί κ την ώρα που αυτό φερμάρει αυτά προσπαθούν να το "απαυτώσουν" (σορρυ, αλλά το έχω δεί αυτο!!!)
4)Οταν, αφού έχεις χτυπήσει ένα θήραμα, του το δώσεις να το μυρίσει κ αυτό δεν καταλαβαίνει Χριστό
Γενικώς, φαίνεται το σκυλί που βγαίνει στο βουνό για "βόλτα" και αυτό που βγαίνει να "κυνηγήσει". Ίσως αν είναι μικρά ακόμα δν ξέρουν τι κάνουν κ γιατί πάνε στο βουνό οπότε δικαιολογούνται.
Εσύ αν επιτρέπεται τι κυνηγόσκυλα έχεις?
Εγώ μιλάω για σκύλους φέρμας (Ποιντερ-Κουρτσχαρ-Σεττερ-Βιζλα-Επανιελ κτλ)