Ήρθε η ώρα (μάλλον)..

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εγω υπερψηφιζω. Κλεισε το μπαλκονι που θα επιτρεπεται η εξοδος στον τιγρη με λεπτη καλαμια και θα εισαι οκ. Μη τον αφηνεις να βγαινει σε ολα .. δε χρειαζεται. Μια χαρα θα ειναι με την Οντρευ , εσενα φοβαμαι περισσοτερο :p

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Είναι πανέμορφο. Από γνωστή που έχει 4 γάτες κ 4 σκυλιά, έχει κάνει τροποποίηση στο χώρο στην αρχή πάντα με επίβλεψη για ν συνηθίσουν ο ένας μ τν άλλο. Στο μπαλκόνι μόνο τ ένα έχει ανοιχτό μ τ περίφραξη που έχει ανεβάσει η @ioanna a Καλή συμβίωση ν έχετε, είναι εφικτή

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
χαχαχα κι εγω Αμαλία εμένα φοβάμαι! Εγω θα το πάθω το κακό στο τέλος απ τον υπερβολικό φόβο..είμαι και σε κρίσιμη ηλικία. Οκ λοιπόν. Καλαμωτή it is. Αύριο θα το φέρω στο σπίτι και βλέπουμε. Κάτι τελευταίο όμως. Τι εννοείς "στο μπαλκόνι που θα επιτρέπεται";;; Μπορείς να απαγορεύσεις σε γάτα να πάει κάπου; Ακούγεται κάπως sci fi :LOL:

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
Κουκλί το γατί. (θηλυκός ειναι ο γουίλι ο μονόφθαλμος ; )
Απλώς ενας σκύλος εχει ως σημείο αναφοράς τον ανθρωπό του σε αντίθεση με ενα γατί που θελει το σπίτι του. Παρόλ'αυτά και πάλι τα γατιά υποφέρουν όταν μένουν μόνα. Είμαι γενικότερα τρελά αρνητικά προκατειλημένη με την ευζωία των γατιών ως κατοικιδίων, δεν ξέρω αν το πήρατε είδηση. :p
Για της γάτες έχω το παράπονο οτι η κτηνιατρική της έχει ολίγον τις χ3σμ3νες.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ναι, αμα εχεις κλειστα :D:LOL:
ααα και αν εχεις σιτες ετοιμασου να τις αλλαξεις σιγα σιγα... υπαρχουν πετ που δε σκιζονται με τιποτα (y)

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
αυτη ειναι η φοβερη κατασκευη που εκανα εγω για να γλιτωσω απο τα δοντια του σκυλου τις γλαστρες και το αυτοματο ποτισμα και ταυτοχρονα να μη φευγουν τα γατια. Καλαμια, στο συγεκγκριμενο σημειο 1.5 μετρο, στα υπολοιπα 1.20. Πλαστικο πλεγμα 40cm χαμηλα για να μην ανοιγουν τρυπες, αλλα οχι ψηλα γιατι σκαρφαλωνουν. Eχει και 30-35 cm στηθαιο απο κατω, οποτε κυμαινετε το υψος απο 1.55-1.85. το σημειο που βλεπεις ειναι το 1.85 δηλαδη. Το ψιλο καλαμι ειναι καλο σε σχεση με το αλλο γιατι δε κλεινει την οπτικη/φως και σου δινει και μια αισθηση κηπου, εξωτικη να το πω!!! Τραπεζια,καναπεδες,απλωστρες κολλητα στο τοιχο αλλιως τα χρησιμοποιουν για να σκαρφαλωσουν.
20196795_10214089040445192_1919586473_n.jpg

Ιδανικα θα λειτουργουσε καλυτερα αν το γκρεμλιν δεν επεμενε να ξεσκιζει το πλαστικο

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Καλά που το πες και σκεφτόμουν να βάλω σίτα στ' αλουμίνια γιατί δεν έχω..Ναι παιδιά κοριτσάκι είναι. Το "μονόφθαλμος Γουίλι" το είπα λόγω ματιού και το πήρα από τα Γκούνις. Δεν έχω διαλέξει όνομα ακόμα γιατί δεν θέλω μέχρι να το αποφασίσω με σιγουριά.

Ρε τι τραβάμε με τα κοπρόσκυλα και τα κοπρόγατα πλέον. Σε λίγο θα φτιάξουμε κατασκευές για μας έξω να μένουν αυτά στο σπίτι να μη τα ενοχλούμε. Βλέπω γύρω μου πάντως κάποιους με γάτες που δε τους απασχολεί. Βγαίνουν και βεράντα κι απ όλα. Αλλά για δικό μου γατί μιλάμε. Σιγά μη δε βγεί μουρλό.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Αυτό για την κτηνιατρική που ανέφερε η @ioanna a συμφωνώ. Το έχω δει σε αρκετούς τομείς. Πχ προσωπικά δεν βρίσκω τη μεγάλη ποικιλία σε τροφές που βρίσκω για τους σκύλους. Επίσης ακόμα δεν ξέρω αν επειδή μένει μέσα και είναι στειρωμένος κάνει να φάει υψηλή πρωτείνη ή όχι μιας και ακόμα δεν έχω βρει καμία έρευνα. Γενικά είναι πιο χαλαρά τα πράγματα δυστυχώς

• Like
Reactions: Orilis and ioanna a

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Για το ονομα, τιποτα μονιμοτερο του προσωρινου λεει μια παροιμια.
Ασε και εγω ειχα δει γκουνις 50 φορες σα παιδι, τοση επαναληψη καθε χριστουγεννα, αμεσως εκανα το συνειρμο

• Like
Reactions: HolywoodBrn

HAHA

Well-Known Member
14 Μαϊου 2016
142
397
56
να την βγάλεις Βούλα! εμένα στο ενα μπαλκονι η κουπαστη επικοινωνει με το διπλανο διαμερισμα. ε δεν ανοιγω σχεδον ποτε αυτο το μπαλκονι γιατι ο κύριος πηγαίνει επισκέψεις διπλά. δεν ενοχλεί εγώ περισσότερο φοβάμαι τόση βόλτα στην κουπαστή.
Βόλτες αμα μαθει απο μικρη μπορει να βγαίνει με λουρί το έχουν κάνει πολλοί και το κάνουν και στο εξωτερικό.
Μόνη σπίτι ειναι καλύτερα με κάποιον να πηγαίνει να την βλέπει και να ελέγχει νερό και φαγητό, παρά να έρχεται μαζί δεν τους αρέσουν οι αλλαγές.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
να την βγάλεις Βούλα! εμένα στο ενα μπαλκονι η κουπαστη επικοινωνει με το διπλανο διαμερισμα. ε δεν ανοιγω σχεδον ποτε αυτο το μπαλκονι γιατι ο κύριος πηγαίνει επισκέψεις διπλά. δεν ενοχλεί εγώ περισσότερο φοβάμαι τόση βόλτα στην κουπαστή.
Βόλτες αμα μαθει απο μικρη μπορει να βγαίνει με λουρί το έχουν κάνει πολλοί και το κάνουν και στο εξωτερικό.
Μόνη σπίτι ειναι καλύτερα με κάποιον να πηγαίνει να την βλέπει και να ελέγχει νερό και φαγητό, παρά να έρχεται μαζί δεν τους αρέσουν οι αλλαγές.
Βούλα χαχαχα Αυτό με το λουρί μου το είπαν κι άλλοι. Μάλιστα μου είπαν για μια κυρία που όταν ανοίγει βεράντες κλπ έχει μόνιμα το γάτο στον ιμάντα. Απλά θα πρέπει να το μάθει μη μου βγάλει και κάνα μάτι.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Οσο θα ναι μικρο δε θα εχεις θεματα, τα βλεπεις σιγα σιγα και πρατεις αναλογα. Παντως τα δικα μου δεν εχουν κανει αποπειρες να φυγουν, κυριως αραζουν και χαλαρωνουν . Τα δωροδοκω βεβαια συνεχεια, μολις κατασπαραξαν απο μια σαρδελα. Και πλεον προτιμουν να περνανε σχεδον ολη την ημερα εξω, (λογικα για να αποφυγουν το μασημα απο το γκρεμλιν).

μεσα στο σπιτι μονο ετοιμασου να απομακρυνεις οποιοδηποτε μικροαντικειμενο σπαει πεφτοντας απο ραφια/επιφανειες....

• Like
Reactions: HolywoodBrn

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.748
7.268
Μην αγχώ!!!

1) Μην τρομάζεις αν δεν τον βρίσκεις (κοίτα ψηλά ή μέσα => ψηλά: βιβλιοθήκες, ντουλάπες, πόρτες /μέσα: ντουλάπια, συρτάρια, κουτιά, απίθανες τρύπες που ούτε καν ήξερες ότι είχε το σπίτι).

2) Τα γατιά είναι εκπαιδεύσιμα και ελάχιστοι ξέρουν πώς και κατά πόσο (--> κατά πολύ, το πώς ούτε εγώ το ξέρω με επιτυχία, κατά τύχη μου συνέβη - όποτε συνέβη :ROFLMAO:).

Πρόσεχε μόνο στην αρχή, μην είναι escape artist. Έχω πολύ κακές εμπειρίες, αλλά αυτές ήταν από έναν στα πολλά (γατιά). Την καλαμωτή π.χ. από πάνω την είχε για πρωινό, no effort needed. Τα άλλα ήταν φυσιολογικά γατάκια :rolleyes:

Κι όταν σιγουρευτείς ότι είναι όλα οκ στη σχέση τους με την Ώντρευ, μείνε ήσυχη: ένα γατί είναι de facto ο άλφα, ο τετράποδος άλφα που της έλειπε :p

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Καλα οταν ειδα το γατι με το ματι καρδουλα πεθανα:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Εγω παλι που εχω σκυλο κ γατα παντα, θα σου πω σιγα το δυσκολο.. ο καθενας με τις εμπειριες του δλδ.. εχω γατες απο 9 χρονων και πραγματικα εχω δει τα ακρα σε συμπεριφορες! Η μια δεν γουσταρε παρεα ουτε για πλακα η αλλη ηθελε πολυ.. η μια δεν ηθελε χαδια η αλλη φουλ.. η μια βαριοταν να κουνησει η αλλη το επαιζε ζορο την εβρισκες στα πιο κουλα σημεια!
Γενικα οτιδηποτε ειναι υφασματινο ή τυπου διχτυ τις ελκιει συνηθως να σκαρφαλωσουν.. δλδ και τις κουρτινες μη εχεις και της προικας σου:LOL:
Για μπαλκονι νομιζω τα καλυτερα ειναι αυτα τα τυπου πλαστικο διαφανες πλεξι γλας αλλα ψηλο..
Αρχικα εννοειται οχι μαζι ελευθερα.. μην πατησει το γατι ο σκυλος πχ, αυτο τρομαξει και του κατσει ασχημα.. η αρχη θα ειναι δυσκολη με ολα αυτα οκ αλλα μετα την βρισκουν μονα τους την ισορροπια..
Μου ερχονται πολλα, δεν ξερω τι να σ πω.. γνωμη μου αν η γατα δεν θες να βγαινει μη κανεις το λαθος να την βγαζεις ουτε με λουρι.. εννοω εξω στον κοσμο. Θα της καλαρεσει (κακα τα ψεμματα ο ανθρωπος ηθελε να κλεισει το αιλουροειδες στο σπιτι του αλλα αλλη κουβεντα αυτη) και μπορει να σε πρηζει καθημερινα.. (θα καταλαβεις τι σημαινει πρηξιμο γατας:LOL:)
Επισης οντως επρεπε να μας το πεις οτι εψαχνες:LOL:

Attachments

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
1. Αμμολεκάνη ψηλά
2. Εγώ έχω περιφράξει με γαλβανιζέ πλέγμα περίφραξης, που με πατέντα το χω βάλει έτσι ώστε να περπαταει και στην κουπαστή αλλά να είναι προστατευμένη γιατί το πλέγμα είναι απ έξω. Το πλέγμα είναι διακριτικό και δεν σου κόβει τον αέρα και τη θέα όπως κάνει η καλαμωτή.
Βάλε φωτό μπαλκονιού (κουπαστή, κάγκελα να φαίνονται) και το χώρισμα από το διπλανό διαμέρισμα για να δούμε.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Αυτό με το πλέξιγκλας πολύ μου άρεσε. Στην πάνω βεράντα δεν μπορώ να κάνω πολλά. Μπορεί εύκολα με σάλτο να ανέβει και ταράτσα. Εφόσον όμως θα είναι στειρωμένη..θα κάνει τη βόλτα της και θα έρθει; Δεν ξέρω είναι αυτή σωστή λογική; Δεν έχω ιδέα απο γατιά απλά όσους βλέπω και ξέρω είναι ψιλο στον κόσμο τους και της αφήνουν να τριγυρνάνε. Με αγχώνει. Δε γίνεται να κλείσω την πάνω βεράντα (η οποία είναι και η αγαπημένη της Audrey) διότι αξίζει με το κόστος που θα προκύψει ν αγοράσω σπίτι :p Όμως πάνω δε με πειράζει αν πάει και στο δίπλα μπαλκόνι μιας και δε βγαίνει εκεί ποτέ κανείς και ούτε υπάρχει πρόσβαση να μπει στο σπίτι των ανθρώπων μιας και υπάρχει μια πορτούλα όλη κι όλη συνεχώς κλειδωμένη, μόνο μη φουντάρει (που και να φουντάρει λογικά θα πέσει στην τέντα και θα προσγειωθεί στο ακριβώς απο κάτω μπαλκόνι που είναι δικό μας και πάλι).

Κάτω θα γίνει σίγουρα δουλειά για τη δική της προστασία, αλλά και για να μην έχω θέμα με το δίπλα διαμέρισμα. Θα το κοιτάξω αυτό με το πλέξι. Κατά τ΄άλλα απόψε το βράδυ θα πάω να την πάρω και βλέπουμε. Ακόμα το "καλό" ματάκι δεν εστιάζει πολύ καλά και ούτε ξέρουμε αν θα επανέλθει πλήρως. Οπότε βλέποντας και κάνοντας και ανάλογα το χαρακτήρα της. Θεωρώ ότι (εφόσον τα βρεί και με τη μικρή) θα πράξω ανάλογα με το τι βλέπω ότι κάνει. Σωστά;

Χαίρομαι που πολλοί απο εσάς συμβιώνετε αρμονικά όλοι μαζί :) Το σκέφτομαι καιρό. Ήμουν κοντά και στην σκέψη για απόκτηση δεύτερου σκύλου. Δεν ένιωσα καθόλου έτοιμη και το απέρριψα. Κατέληξα στο γατάκι και θεωρώ πως αν δεν το κάνω τώρα δεν θα το κάνω ποτέ. Μακάρι να πάνε όλα καλά.

Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
Τίνα από το Πειρατίνα!! :p:love:

Από την στιγμή που πήρες την απόφαση, δεν μου έχεις δώσει την εντύπωση του ανθρώπου που δεν θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να τα καταφέρει! :D
Δυστυχώς για γάτα εντός σπιτιού με σκύλο δεν έχω κάποια συμβουλή να σου δώσω. Τα γατιά που φροντίζω στον κήπο μας πάντως με την Ζούμπη τα πάνε μια χαρά γιατί γνωρίζονται από μωρά (τα γατιά). Όσο πιο χαλαρή είσαι εσύ, τόσο θα ναι και η Audrey :cool:

Με το καλό να την δεχθείς και εύχομαι να πάμε όλα ομαλά! (y)

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
το πλεξιγκλας οσοι το βαζετε, οκ ειναι διαφανες, αλλα απο αερα πως τη παλευετε? εννοω δε περναει τιποτα! Κανετε τρυπες πρωτα? Και ποσο ψηλό το κάνετε? Τα γατια πηδανε ανετα 1 μετρο, δεν ειναι το θεμα να σκαρφαλωσουν μονο.

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Για πλεξιγλας και αερα ναι την πατησες αν εκει που εισαι τον εχεις αναγκη ειδικα.. θα φροντιζα να μην το βαλω να παταει βεραντα κατω ωστε να υπαρχει απο εκει ενα περιθωριο ισα ισα.. (φαντασου οτι πολλα μπαλκονια ειναι χτυστα μεχρι πανω τετοιο εχω κ εγω) μου αρεσε πολυ και η ιδεα να μπει απ εξω κ πιο ψηλα ωστε κ να ανεβει στην κουπαστη παλι να μη πεσει..
Μπορει να φανει πολυ αστειο τωρα αυτο αλλα οποτε εφερνα γατι στο σπιτι το επαιρνα αγκαλια πηγαινα κοντα στ κουπαστη και παιδια εβλεπε κατω φοβονταν και απο εκεινη την στιγμη το θυμοταν και δεν πλησιαζαν!! Ακουγεται λιγο κουλο οκ το παραδεχομαι αλλα οταν καταλαβουν τι παιζει απ την αλλη πλευρα μετα δεν θελουν καν να ανεβουν.. αυτο με τα δικα μου δλδ.. (σκεφτομουν οτι καλυτερα να τους το δειξω εγω με ασφαλεια παρα να το μαθουν με τον κακο τροπο και πετυχενε:LOL:)