Ήξερα αλλά το έκανα

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Ξαφνικά εμφανίζεται ένα μήνυμα και αρχίζεις να διαβάζεις .:confused:
<<ναι ξέρω περί pet shops αλλά δε μπόρεσα και το αγόρασα το κουκλάκι>>
<< για σας , σας παρουσιάζω τον καινούριο φιλαράκο μου, μου τον έδωσε ένας φίλος που γέννησε η σκύλα του >> ( 1 χρόνο μέλος εδώ )
Θέλω λοιπόν να ρωτήσω , αν κάποιος ξέρει , αλλά παρ’ όλα αυτά πράττει το αδίκημα , τι δουλειά έχει σε ένα φόρουμ που προάγει τη κυνοφιλία ;
Πόσο υποκριτικό είναι ;
Αν θεωρήσουμε ότι τα pappy mils είναι έγκλημα , αυτός τότε δεν είναι ηθικός αυτουργός ;
δηλαδή αν αγοράσω το κλεμμένο σου περιουσιακό στοιχείο από τον κλέφτη , αλλά δε στο κλέψω εγώ ο ίδιος , τότε δεν είμαι παράνομος;
Εκφράζοντας λοιπόν τη γνώμη μου λέω πως θα έπρεπε κάποια θέματα όχι απλά να κλειδώνονται , αλλά να διαγράφονται ώστε να θεωρούνται ανύπαρκτα .
Ίσως ακουστώ κάπως απόλυτος , αλλά αν κάποιος γνωρίζει αλλά πράττει το αδίκημα δεν θα έπρεπε να ήταν εδώ μέσα ούτε λεπτό.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
εννοειται δεν εχει θεση εδω
δυστηχως δεν ειναι ολοι ευσυνηδητοι
εγω σε οσους φιλους εχω εξηγησει την κατασταση με τα πετ σοπ
καποιοι καταλαβαν και αλλοι οχι
ετσι και εδω
τωρα ενεργο μελος με μηνηματα αρκετα μου κανει κοροιδια τρελη

STARMILLLY

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
294
11
Πατρα
Το ιδιο επαθα και εγω με μελος σε γκρουπ του facebook που μαζι καναμε αγωνα να ενημερωσουμε ολο το υπολοιπο γκρουπ (2 εναντιον 300) σχετικα με τα ανευθυνα ζευγαρωματα...bybs..petshop κλπ.Μαλιστα ενεργο μελος φιλοζωοικου σωματειο ο συγκεκριμενος...
Και μπενω προχτες και τι να δω? Ειχε κανει ποστ για γεννα μιας γνωστης του και προωθουσε τα κουταβια (απο byb εννοειται) που τα πουλουσε κιολας εναντι 300ευρω...(ηταν και ρατσας βλεπετε! Καθαροαιμα!)...και σαν να μην ελειπε αυτο εγραφε μαλιστα "απο αψογους μορφολογικα γονεις"....
Τι αψογους βρε καϊμενε? Αυτα που κοροιδευουμε κανουμε? Και το "αψογους" τι το θες? Χαριστε τα εστω τα κουταβια, ποιος ξερει τι ασθενειες μπορει να βγαλουν στην πορεια με αμφιβολους γονεις!
Α, και κρατησα το καλυτερο για το τελος...Η ιδιοκτητρια των κουταβιων η κυρια byb, ειναι παλιο μελος στο φορουμ (οχι πολυ ενεργο πλεον).Δε θυμαμαι ουτε το νικ της εδω μεσα, θα ηθελα πολυ να δω τα παλια της ποστ επι του θεματος.Ελπιζω να το δει αυτο που γραφω...
Οταν ειχε περισυλεξει καποιο αδεσποτο παντως απολαμβανε τα συγχαρικια..Αλλα με μια υιοθεσια δεν κατεχεις τον τιτλο του κυνοφιλου επ απειρον...
Τι να πω....

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Πραγματικά βλέπω πράγματα που με εκπλήσσουν , πολύ δηθενιά.
Εμ αυτή η ατάκα , << το βλέπω στη βιτρίνα και το λυπάμαι >>
Τα χιλιάδες αδέσποτα όμως δεν τα λυπάσαι ; Γιατί δεν αρχίζεις από εκεί αν πρόκειται να σώσεις ένα ζωάκι ;
Έτσι και αλλιώς δε μπορούμε να τα σώσουμε όλα , ας αρχίσουμε από αυτά που έχουν ανάγκη .
Ώρες ώρες μου μοιάζει πολύ ψεύτικο όλο αυτό, << να σώσω το σκυλάκι του πετά σοπ>> ή <<να σώσω το σκυλάκι που γέννησε ο φίλος byb αφού θα τα πετάξει>> κάτι σα να αναζητάμε τα εύσημα της κυνοφιλίας εκ του ασφαλούς.
Όσο και να το μεταλλάξουμε το γεγονός ,η κυνοφιλία δεν έχει καμιά σχέση με την ηθική αυτουργία .

STARMILLLY

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
294
11
Πατρα
Καπου εδω θα ηθελα να πω πως ευχαριστως θα διεγραφα το πρωτο μου σχολιο οταν πρωτομπηκα στο φορουμ που αφορουσε μια κοπελα που ηθελε να παρει απο γεννα νομιζω και ολοι τις ελεγαν μη το παρει...Τοτε δεν γνωριζα...απο τοτε που εμαθα ομως οχι μονο δεν θελω να κανω κ εγω το ιδιο λαθος αλλα προσπαθω να ενημερωσω και οποιον προτιθεται!
Καλα να το κανεις απο αγνοια...παει κ ερχετε..
Αλλα να ξερεις και να το κανεις? Ειναι το λιγοτερο υποκριτικο και ανηθικο.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Τότε που το έγραφες δε γνώριζες και αυτό είναι το όφελος της ενημέρωσης .
Πολλά πράγματα δε γνώριζα , τα άκουσα τα ζύγισα και κατέληξα .
Όπως διάβαζα σε ένα θέμα για μια κυρία που μάζεψε κάποια κουτάβια και μετά απειλούσε πως αν δε βρεθούν να τα υιοθετήσουν θα τα πετάξει στο δρόμο.
Τέλος πάντων

Υ.Γ Μάλλον μπήκα φορτωμένος σήμερα και αν συνεχίσω θα πω πολλά

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Ο καφες δεν εχει κανει δουλεια ακομα αλλα θα προσπαθησω.
Μπαινοντας σε ενα φορουμ σαν αυτο δεν μας ζητανε τα διαπιστευτηρια μας σαν φιλοζωους ουτε ειναι κανεις μας υποχρεωμενος να ακολουθει την γραμμη ηθικης που θεωρειται σωστη απο τα περισσοτερα μελη του φορουμ. Αρα μια χαρα δουλεια εχει εδω και αυτος που ειναι υπερ των ζευγαρωματων ή των byb και εγω που ειμαι αντιθετη με αυτα. Το ποσο θα τον σηκωσει το κλιμα και ποσο τελικα θα παραμεινει ενεργο μελος αυτο ειναι αλλο θεμα. Το να ειναι καποιος εγγεγραμμενος εδω και ενα χρονο στο φορουμ δεν σημαινει οτι επι ενα χρονο παρακολουθει τις συζητησεις, τα θεματα και ειναι ενημερωμενος. Και εγω ειμαι σε ενα φορουμ με ορχιδεες εδω και 2 χρονια και εχω να μπω απο τον καιρο του Νωε.
Επισης μπορει να εχει διαβασει τα θεματα αλλα πολυ απλα να μην συμφωνει μαζι σου ή μαζι μου. Δικαιωμα του ειναι. Δεν σημαινει ομως οτι θα πρεπει να τον εξορισουμε απο το φορουμ ή οτι θα πρεπει να διαγραφονται τα μηνυματα του μονο και μονο επειδη δεν ασπαζεται τις αρχες κυνοφιλιας που εχω εγω στο μυαλο μου σαν σωστες.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Εκφράζοντας λοιπόν τη γνώμη μου λέω πως θα έπρεπε κάποια θέματα όχι απλά να κλειδώνονται , αλλά να διαγράφονται ώστε να θεωρούνται ανύπαρκτα .
Ίσως ακουστώ κάπως απόλυτος , αλλά αν κάποιος γνωρίζει αλλά πράττει το αδίκημα δεν θα έπρεπε να ήταν εδώ μέσα ούτε λεπτό.
Θα είχε ενδιαφέρον να ξεκινούσες ένα δικό σου κυνοφιλικό φόρουμ...

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Δεν σημαινει ομως οτι θα πρεπει να τον εξορισουμε απο το φορουμ ή οτι θα πρεπει να διαγραφονται τα μηνυματα του μονο και μονο επειδη δεν ασπαζεται τις αρχες κυνοφιλιας που εχω εγω στο μυαλο μου σαν σωστες.
Eτσι ακριβως ειναι ....το κυνοφιλικα σωστο δεν ειναι λαβαρο.

Θα σου αναφερω μερικα κυνοφιλικα ''λαθη'' που κατα καιρους μας εχουν απασχολησει :

1) Γιατι κοβεις τα αυτια του σκυλου ?
2) Γιατι εβαλες πνιχτη ?
3) Γιατι πηρες καθαροαιμο και οχι ημιαιμο ?
4) Γιατι πηρες bulldog ?
5) ''To παιζεις φιλοζωος αλλα δεν εχεις δωσει ουτε ενα κιλο τροφη σε καποιο σωματειο''
6) Μη ψωνιζεις απο πετ σοπ που πουλαει ζωα ακομα και αν ειναι φθηνοτερα
κλπ κλπ

Εδω ερχομαστε με τα λαθη και τα ''λαθη'' μας και προσπαθουμε να γινουμε καλυτεροι ...

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Θα είχε ενδιαφέρον να ξεκινούσες ένα δικό σου κυνοφιλικό φόρουμ...
προτεινω να μην ειμαστε απολυτοι...μια αποψη για συζητηση ακουστηκε οπου μπορει βασει των επιχειρηματων μας να ανατραπει....
γι'αυτο συζηταμε...και σε καλο κλιμα παντα....

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Σε φόρουμ βρισκόμαστε... Οχι σε σύλλογο ομοιδεατών.
Δεν πρέπει να αποκλείεται κανείς ό οποίος ακολουθεί τους κανόνες του φόρουμ όπως αυτοί είναι αναρτημένοι κατά την εγγραφή.
Ανταλλαγή απόψεων γίνεται και μέσω αυτής, εάν τα επιχειρήματα του ενός είναι ισχυρότερα απο του άλλου, μπορεί κάποιος να αλλάξει άποψη.
Αλλά ακόμα και όποιος δεν έχει διαμορφωμένη άποψη, από την ανταλλαγή επιχειρημάτων θα βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Το να αποκλείεται η όποια άποψη, δεν δείχνει κυνοφιλία, αντίθέτως δείχνει δογματισμό ο οποίος προέρχεται από ελλειπή επεξεργασία και έλλειψη επιχειρημάτων.
Επιπλέον, η αντιμετώπιση κάθε διαφορετικής άποψης πρέπει να γίνεται με προσοχή.
Ζούμε σε μιά πολυπληθή κοινωνία, οπότε αναγκαστικά για να υπάρχει επικοινωνία και καταννόηση των προθέσεων του άλλου θα πρέπει να υπάρχουν και να τηρούνται κοινοί κανόνες συμπεριφοράς.
Το «Δεν με απασχολεί με ποιόν τρόπο εκφράζομαι γραπτώς, αρκεί να πώ αυτά που θέλω» ή «τα λέω έξω απ τα δόντια για να ταρακουνήσω και όποιος γουστάρει, γιατί έτσι είμαι εγώ», είναι αντικοινωνική συμπεριφορά καλυμένη με τον μανδύα του δήθεν αντικομφορμισμού.
Μπορούμε να πούμε το ίδιο ακριβώς πράγμα χωρίς να θίξουμε.
Χρειάζεται βέβαια να ξοδέψουμε φαιά ουσία, επιλέγοντας ισχυρά επιχειρήματα ή αντεπιχειρήματα που εάν δεν διαθέτουμε θα πρέπει να προβληματιστούμε για την ορθότητα των θέσεών μας και να επανεπεξεργαστούμε την ίδια μας την άποψη.
Αλλά ακόμα και η άρνηση αυτή καθ αυτή, («σιγά μην κάτσω να μελετάω πως θα πώ κάτι»), δείχνει ασέβεια στην προσωπικότητα του άλλου.

Είδ άλλως θα καταλήξουμε να μην ανοίγονται νέα θεματα από τον φόβο της δυσμενούς αντιμετώπισης και το φόρουμ αντι να επιτελέσει το έργο του που είναι η ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων, θα καταντήσει να είναι χώρος ομοιδεατών που θα αλληλοσυγχαίρονται χωρίς όμως την δυνατότητα μεταδωσης των απόψεων τους σε άλλους

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Σίγουρα γίνονται λάθη όταν δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση. Το θέμα όμως είναι ότι απο τη στιγμή που κάποιος ενημερώνεται,διαβάζει ακούει τις συμβουλές όλων,είναι ανεπίτρεπτο να συνεχίζει την ίδια τακτική και να αδιαφορεί με δικαιολογίες του στυλ"το λυπήθηκα και ήθελα να το σώσω" κλπ.
Στο παρελθόν που έβλεπα κι εγώ σκυλάκια στις βιτρίνες μάτωνε η ψυχή μου,αλλά γρήγορα έφερνα στη σκέψη μου το πώς έφτασαν εκεί,κι αυτόματα γινόμουν έξαλλη με τον κάθε πετσοπά!
Αν είναι να σώσω κάποιο σκυλάκι σαφώς θα προτιμήσω κάποιο αδέσποτο ή κάποιο απο ένα καταφύγιο!
'Οποτε πάντως ακούω κάποιον που θέλει να πάρει σκύλο τον ενημερώνω για το τρόπο που θα τον αποκτήσει,μακρυά απο πετ και απο byb.

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
vagelis_ras θα συμφωνήσω ότι είναι υποκριτικό αυτό όπως το περιγράφεις.
Βέβαια, υπάρχει η κατηγορία όλων αυτών που δεν ήξερα, την έπαθαν και έμαθαν.
Μέσα σε αυτή την κατηγορία είμαι και εγώ.
Η υποκρισία θα έρθει αν το 2ο σκυλάκι που θέλω να πάρω το αποκτήσω με τον ίδιο τρόπο!!! ;)

Από εκεί και έπειτα, ουσιαστικά εδώ είναι ένα φόρουμ που όλοι εμείς συζητάμε και ανταλλάζουμε απόψεις για τα σκυλιά μας!
Τα σκυλιά δεν θα πρέπει να χωρίζονται σε κατηγορίες.
Οι ιδιοκτήτες μπορούν γιατί καλώς ή κακώς εμείς γράφουμε, εμείς πράττουμε!
Μη βοηθώντας έναν "υποκριτή" ιδιοκτήτη όμως, είτε με το να μην του απαντάμε, είτε με το να σβήνουμε το θέμα του - ουσιαστικά δεν βοηθάμε το ζωάκι του!

Για μένα είναι ξεκάθαρα κάποια πράγματα... δεν θα κρίνω, ούτε θα δικάσω, ούτε θα την "πέσω" σε μια λάθος κίνηση... θα πρέπει να είμαι σε θέση να επιχειρηματολογήσω και να δώσω στον άλλον να καταλάβει γιατί είναι λάθος η κίνηση που έκανε. (Λάθος για μένα έτσι;)

Ουσιαστικά τι είναι λάθος και τι είναι σωστό ... είναι λίγο σχετικό.
Δεν γίνεται όλοι να έχουμε ίδιες απόψεις και ίδιες αρχές... θα ήταν Βαρετό! :p
Το γ@μάτο όμως της φάση πχ εδώ μέσα είναι ότι όλοι μπορούμε να τις ανταλλάζουμε, ίσως να υπερβάλλουμε στην υποστήριξη τους αλλά στο τέλος να μας μένει ένας προβληματισμός... για το αν τελικά είμαστε τόσο σωστοί, όσο πιστεύαμε!

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Εμείς πάντως και εννοώ η γυναίκα μου και εγώ, δεν ξέραμε για τα puppy mills και το εμπόριο των pet shops, αντε κάτι νάχε πάρει το αυτί μας γύρω γύρω... Πριν κάνουμε όμως οποιαδήποτε κίνηση ΠΑΝΤΑ φροντίζουμε να ενημερωνόμαστε. Έτσι κάναμε και με την απόκτηση του σκυλάκου μας. Το ίδιο είχαμε κάνει κάνει και όταν μπήκαμε στον μαγικό κόσμο των ενυδρείων και των ψαριών. Και ενώ αρχικά σκεφτόμασταν ότι θα διαθέταμε περίπου 300 ευρώ για το κουταβάκι μας και δεν είχαμε ιδέα για εκτροφεία τελικά μετά από ώριμη σκέψη καταλήξαμε να πληρώσουμε τα τριπλάσια και βάλε για να είμαστε εντάξει απέναντι στη συνείδησή μας!

Και εδώ πραγματικά ευχαριστούμε το φόρουμ αυτό στο οποίο συμμετέχουμε γιατί μας βοήθησε να ανοίξουμε τα μάτια μας και να καταλάβουμε πως πρέπει να σκεπτόμαστε...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Συμφωνώ με io..
Σιγά μην εκδίδουμε και πιστοποιητικά κυνολογικών φρονημάτων...
Συμφωνώ απόλυτα μ'αυτό που λες. Απλώς ήθελα να προσθέσω ότι δεν απαγορεύεται αν μην ξέρεις, αλλά αφού μάθεις απλά να κάνεις τα ίδια λάθη δείχνει άνθρωπο χωρίς συνέπεια.
Επιπλέον στο φόρουμ και εγώ πιστεύω ότι όλες οι αποψεις είναι σεβαστές και όλοι οι άνθρωποι καλοδεχούμενοι αλλά είναι άσχημο να δημιουργείς μια πλαστή εικόνα εδώ μέσα να για έχεις την εκτίμηση των συμφορουμιτών και στην προσωπική σου ζωή να είσαι ΒΥΒ π.χ.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
προτεινω να μην ειμαστε απολυτοι...μια αποψη για συζητηση ακουστηκε οπου μπορει βασει των επιχειρηματων μας να ανατραπει....
γι'αυτο συζηταμε...και σε καλο κλιμα παντα....
Γιατί το λες αυτό? Τι είπα?

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
δεν ξερω αν αυτος που υποκρινεται πρεπει να σβηστει απο το φορουμ
αλλαι αφου δεν παιρνει πραγματα απο το φορουμ και δεν ανοιγει τους οριζοντες του
και αφου ιδιος μπηκε ιδιος μετα απο ενα χρονοι και ιδιος θα φυγει για αυτον ποια ειναι η ουσια
σιγουρα εδω μεσα υπαρχουν υποκριτες και ειναι πολλοι και δεν εχουμε να τους προσαψουμε γιατι ισως ξερουν να το κρυβουν
εγω εχω υποψιες για ενα μελος που αν οχι βαζει μαχες εχει παρακολουθησει σιγουρα αλλα δεν εχω αποδειξεις και δεν το λεω

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ