Έχω άδικο να αισθάνομαι άσχημα;

gerry

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2010
284
1
Πάτρα
sadah

εμένα πάντως ο εκτροφέας που πήρα τον δικό μου δεν μου ζήτησε κάτι τέτοιο και φυσικά αν μου το ζήταγε θα άνηκα στο 90% που ανέφερες σε παραπάνω ποστ που αρνείται ....

από την στιγμή που μου "πουλάει" τον σκύλο έχει (κατ' εμέ) μόνον υποχρεώσεις απέναντι σε εμένα και τον σκύλο για την σωστή ανατροφή του και όχι να γίνουμε μια προέκταση της μπιζνας του.

αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σέβομαι την άποψή σου απλά εγώ έχω την δική μου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
από την στιγμή που μου "πουλάει" τον σκύλο έχει (κατ' εμέ) μόνον υποχρεώσεις απέναντι σε εμένα και τον σκύλο για την σωστή ανατροφή του και όχι να γίνουμε μια προέκταση της μπιζνας του.
Ετσι τον βλέπεις τον εκτροφέα σου; :confused:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Φαντάζομαι πως ναι.
Προφανώς έχει υπάρξει κάποια ιστορία, που δεν την θυμάμαι.

gerry

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2010
284
1
Πάτρα
αφού δεν την έχω πεί.... :D

και είναι δυνατόν εσύ που είσαι πανταχού παρόν να μην το είχες δεί.....:)

απλά τώρα στο δεύτερο κουτάβι έχω ψάξει λίγο πιο πολύ τα πράγματα .....:mad:

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
sadah

εμένα πάντως ο εκτροφέας που πήρα τον δικό μου δεν μου ζήτησε κάτι τέτοιο και φυσικά αν μου το ζήταγε θα άνηκα στο 90% που ανέφερες σε παραπάνω ποστ που αρνείται ....

αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σέβομαι την άποψή σου απλά εγώ έχω την δική μου.
Ωπα τρεχεις. Το 90% που ειπα δεν ειναι οι ενδιαφερομενοι που λενε οχι στον εκτροφεα. Ειναι ο εκτροφεας που λεει οχι στο ζευγαρωμα του σκυλου που πηρες απο αυτον. Επειτα εισαι εντελως λαθος κατα τη γνωμη μου, οταν λες οτι ο εκτροφεας εχει μονο υποχρεωσεις απεναντι σε σενα κ στον σκυλο σου απο την στιγμη που στον πουλαει. Εχεις και εσυ ευθυνη καταρχας στον σκυλο που εχεις αγορασει, αλλα και στον εκτροφεα οσον αφορα τον σεβασμο που του οφειλεις για την φυλη που αγαπας. Μην ξεχνας οτι συμβαλεις στην διατηρηση της φυλης με βαση την επιλογη που εκανες να παρεις σκυλο με τον σωστο τροπο και οχι απο μαγαζακι η απο byb. Αυτα ολα ομως φυσικα με την προυποθεση οτι και εσυ αλλα και ο εκτροφεας σου ειστε σωστοι, ο 1 απεναντι στον αλλο. Τελος αυτα που σου ειπα πιο πριν, ειναι η κοινη λογικη (θελω να πιστευω) και παρακαλω οσοι εκτροφεις, διορθωστε με αν κανω καπου λαθος και οχι η δικη μου αποψη οπως λες. Αυτο βεβαια δεν σημαινει απαραιτητα οτι διαφωνω με ολα η συμφωνω με ολα.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
έτσι με έκανε να τον βλέπω..... αλλά δεν πειράζει mareco υπάρχουν και άλλοι
εκτροφείς.... έτσι δεν είναι?
Προφανως εχει υπαρξει κατι που δεν ειναι της παρουσης ,αλλα τον εκτροφεα τον ''παντρευεσαι'' μαζι μετον σκυλο πιστευω.
Τωρα αν χαλασει η σχεση μαζι του ειναι αλλη ιστορια......

gerry

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2010
284
1
Πάτρα
αν είναι έτσι sadah τότε δεν κατάλαβα καλά και ζητώ συγνώμη .... δυστυχώς όμως τώρα δεν γνωρίζω σε τι ποσοστό να εντάξω τον εαυτό μου αλλά και πάλι θα αρνιόμουν .

Προφανώς όμως με τον γραπτό λόγο καλό είναι να επαναδιατυπώνονται κάποια πράγματα ..... Η φράση έχει μόνον υποχρέωση να με βοηθήσει να μεγαλώσω σωστά το κουτάβι συνεπάγεται (και θα έπρεπε να το γράψω αυτό) οτι εγώ έχω και την πρόθεση αλλά και την διάθεση να μεγαλώσω σωστά το κουτάβι.

Το κακό sedah για μένα είναι ότι παραπαίρνουν φόρα και νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με υποχείρια τους , για αυτόν το λόγο πολλές φορές δεν υπάρχει και καλή σχέση μεταξύ ιδιοκτήτη και εκτροφέα.

gerry

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2010
284
1
Πάτρα
Προφανως εχει υπαρξει κατι που δεν ειναι της παρουσης ,αλλα τον εκτροφεα τον ''παντρευεσαι'' μαζι μετον σκυλο πιστευω.
Τωρα αν χαλασει η σχεση μαζι του ειναι αλλη ιστορια......
σαφώς και δεν είναι της παρούσης αλλά δεν παίζει και ρόλο ήταν μια αστοχία δική μου ..... έπαθα και έμαθα.... αλλά έχω την υποχρέωση να ενημερώνω και όποιον με σταματάει στον δρόμο με τον μικρό και μου πιάνει κουβέντα ......

δεν θα καίγονται μια ζωή τα χλωρά με τα ξερά...

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
αν είναι έτσι sadah τότε δεν κατάλαβα καλά και ζητώ συγνώμη .... δυστυχώς όμως τώρα δεν γνωρίζω σε τι ποσοστό να εντάξω τον εαυτό μου αλλά και πάλι θα αρνιόμουν .

Προφανώς όμως με τον γραπτό λόγο καλό είναι να επαναδιατυπώνονται κάποια πράγματα ..... Η φράση έχει μόνον υποχρέωση να με βοηθήσει να μεγαλώσω σωστά το κουτάβι συνεπάγεται (και θα έπρεπε να το γράψω αυτό) οτι εγώ έχω και την πρόθεση αλλά και την διάθεση να μεγαλώσω σωστά το κουτάβι.

Το κακό sedah για μένα είναι ότι παραπαίρνουν φόρα και νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με υποχείρια τους , για αυτόν το λόγο πολλές φορές δεν υπάρχει και καλή σχέση μεταξύ ιδιοκτήτη και εκτροφέα.
Ναι δεν αντιλεγω. Καταλαβαινω ακριβως τι λες. Κριμα για οτι νομιζουν δυστηχως ομως οσο υπαρχουν ανθρωποι, θα υπαρχουν και μ@λακες. Στατιστικα δηλαδη... :D Ειναι αναλογα που θα πεσεις...

IanKav

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2012
48
0
Κοιταξε να δεις τι παιζει. Δεν θα μιλησω για ολους γιατι δεν ξερω, αλλα θεωρω πως καθε σοβαρος εκτροφεας, προσεχει να κρατησει, να φυλαξει τις γραμμες του. Καπως πρεπει να προφυλαχθει κ αυτος για κατι, που με τοσο κοπο ''εφτιαξε''. Υπαρχει συμβολαιο που με την παραλαβη του κουταβιου υπογραφει κανεις. Μεσα, αναφερει πως απαγορευεται ο νεος ιδιοκτητης να ζευγαρωσει τον αρσενικο σκυλο η την θηλυκια σκυλα που παραλαμβανει χωρις τη συγκαταθεση του (η οποια ειναι και αρνητικη κατα το 90% κατα την αποψη μου) Καποια εκτροφεια δεν σου δινουν σκυλο αν δεν υπογραψεις οτι θα στειρωθει οταν η ηλικια του ειναι η καταλληλη. Στην δικη μου περιπτωση, δεν εχω δικαιωμα να ζευγαρωσω τη σκυλα μου αν δεν υπογραψει ο εκτροφεας οτι ναι ειναι σωστος ο αρσενικος μορφολογικα και οτι ναι ειναι υγιεστατος και αξιζει να αναπαραχθει. Σαφως ομως για να φτασουμε εκει, θα πρεπει και η δικια μου σκυλα να εχει κερδισει τιτλο η τιτλους σε εκθεσεις κτλ που να αποδεικνυουν οτι ναι, αυτη η σκυλα ειναι σωστο δειγμα της φυλης εντος προτυπου κτλ κτλ. Δεν παμε να ζευγαρωσουμε ετσι σκυλο επειδη εμας μας αρεσει και θελουμε απλα ενα ''παιδι απο το παιδι μας'' Δεν ειναι τοσο απλο.
Κοιτα η αληθεια ειναι οτι χωρις να εχω γνωσεις εχει καποια κενα το σκεπτικο σου, και αν πραγματι ευσταθει τοτε τα κενα ειναι κρατηρες..
Το συμβολαιο που σε βαζει να υπογραψεις ο εκτροφεας, ως τι τσε βαζει να το υπογραψεις? Ειναι καποιος κρατικος φορεας που σε δεσμευει? Γιατι να μην θελει να αναπαραχθεις ενα τοσο καλο κουταβι που βγηκε απο το κετροφειο του? Θα μου πεις οτι ισως κανει λαθος mating ο νεος ιδιοκτητης, και να χαλασουν οι γραμμες που με τοσο κοπο και στοργη εχει καταφερει...αλλα....οι εκτροφοι κατα κανονα κρατανε τα πολυ αξιολογα κουταβια για δικα τους...Αλλα μενουν κοντα τους μια ζωη και το καθενα παιρνει τον ρολο και τον σκοπο του στην αγελη και αλλα τα κρατανε κανα χρονο, σηκωνουν και τιποτα "κουπες" διακρισεων και μετα τα μοσχοπουλανε...
Αρα...πως θα χαλασουν οι γραμμες του εκτροφειου? Η μαμα πρωταθλητρια στο kennel ο μπαμπας εξισου, και αν δεν μας κανει πλεον ο μπαμπας και θελουμε να διορθωσουμε κατι, απο μπαμπαδες πρωταθλητες αλλο τιποτα ανα τον κοσμο....Αρα? Γιατι συμβολαιο??

Απο την αλλη σκεφτομαι και το εξης...Ισως να κανει συμβολαιο επειδη δεν εχει την σιγουρια για τα σκυλια της εκτροφης του για παθησεις, λαθος συμπεριφορες, κλπ...οπου εκει και αν ειναι ανεντοιμο να κανει mating τα σκυλια του και επειτα να σε δεμσευει με συμβολαια για να μην προχωρησει πιο κατω το κακο...
Δεν ξερω...σκορπιες υποθεσεις κανω με το μυαλο μου και τις μοιραζομαι...

Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα συμφωνησω μαζι σου 100% για το οτι δεν κανουμε ζευγαρωματα επειδη θελουμε παιδι του παιδιου μας, το ζηταει η σκυλα μου και αλλα τετοια χαζα που παιζουν στα μυαλα των ανθρωπων... Ομως...παρατηροντας πολυ καλα τελευταια τα Pedigree πολλων σκυλων και εκτροφειων σε ολη την ευρωπη αλλα και την αμερικη, θα πω οτι μαλλον δεν συμφωνουν και ολοι οι εκτροφοι οτι θα πρεπει να ειναι πρωτα πρωταθλητες τα σκυλια τους, και μετα να τα αναπαραξουν... Ειναι αμετρητα τα σκυλια εκτροφειων που ζευγαρωνουν χωρις να εχουν καποιο τιτλο, αλλα ειναι μια χαρα , μεσα στο προτυπο της ρατσας, χωρις κληρονομικες παθησεις και με εξαιρετικο χαρακτηρα!

Δεν μπορει αλλωστε να ειναι αποκλειστικος παραγοντας του ζευγαρωματος ενας τιτλος... Ισως ο ανταγωνισμος να ηταν μεγαλος, ισως τα "μεσα" και τα λαδψματα αλλα πολλες φορες και η υποκειμενικη κριση του κριτη να μην σου δωσουν εναν τιτλο...
Σιγουρα δεν ειναι απλο....αλλα μαλλον ειναι πιο περιπλοκο!

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Κοιτα η αληθεια ειναι οτι χωρις να εχω γνωσεις εχει καποια κενα το σκεπτικο σου, και αν πραγματι ευσταθει τοτε τα κενα ειναι κρατηρες..
Το συμβολαιο που σε βαζει να υπογραψεις ο εκτροφεας, ως τι τσε βαζει να το υπογραψεις? Ειναι καποιος κρατικος φορεας που σε δεσμευει? Γιατι να μην θελει να αναπαραχθεις ενα τοσο καλο κουταβι που βγηκε απο το κετροφειο του? Θα μου πεις οτι ισως κανει λαθος mating ο νεος ιδιοκτητης, και να χαλασουν οι γραμμες που με τοσο κοπο και στοργη εχει καταφερει...αλλα....οι εκτροφοι κατα κανονα κρατανε τα πολυ αξιολογα κουταβια για δικα τους...Αλλα μενουν κοντα τους μια ζωη και το καθενα παιρνει τον ρολο και τον σκοπο του στην αγελη και αλλα τα κρατανε κανα χρονο, σηκωνουν και τιποτα "κουπες" διακρισεων και μετα τα μοσχοπουλανε...
Αρα...πως θα χαλασουν οι γραμμες του εκτροφειου? Η μαμα πρωταθλητρια στο kennel ο μπαμπας εξισου, και αν δεν μας κανει πλεον ο μπαμπας και θελουμε να διορθωσουμε κατι, απο μπαμπαδες πρωταθλητες αλλο τιποτα ανα τον κοσμο....Αρα? Γιατι συμβολαιο??

Απο την αλλη σκεφτομαι και το εξης...Ισως να κανει συμβολαιο επειδη δεν εχει την σιγουρια για τα σκυλια της εκτροφης του για παθησεις, λαθος συμπεριφορες, κλπ...οπου εκει και αν ειναι ανεντοιμο να κανει mating τα σκυλια του και επειτα να σε δεμσευει με συμβολαια για να μην προχωρησει πιο κατω το κακο...
Δεν ξερω...σκορπιες υποθεσεις κανω με το μυαλο μου και τις μοιραζομαι...

Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα συμφωνησω μαζι σου 100% για το οτι δεν κανουμε ζευγαρωματα επειδη θελουμε παιδι του παιδιου μας, το ζηταει η σκυλα μου και αλλα τετοια χαζα που παιζουν στα μυαλα των ανθρωπων... Ομως...παρατηροντας πολυ καλα τελευταια τα Pedigree πολλων σκυλων και εκτροφειων σε ολη την ευρωπη αλλα και την αμερικη, θα πω οτι μαλλον δεν συμφωνουν και ολοι οι εκτροφοι οτι θα πρεπει να ειναι πρωτα πρωταθλητες τα σκυλια τους, και μετα να τα αναπαραξουν... Ειναι αμετρητα τα σκυλια εκτροφειων που ζευγαρωνουν χωρις να εχουν καποιο τιτλο, αλλα ειναι μια χαρα , μεσα στο προτυπο της ρατσας, χωρις κληρονομικες παθησεις και με εξαιρετικο χαρακτηρα!

Δεν μπορει αλλωστε να ειναι αποκλειστικος παραγοντας του ζευγαρωματος ενας τιτλος... Ισως ο ανταγωνισμος να ηταν μεγαλος, ισως τα "μεσα" και τα λαδψματα αλλα πολλες φορες και η υποκειμενικη κριση του κριτη να μην σου δωσουν εναν τιτλο...
Σιγουρα δεν ειναι απλο....αλλα μαλλον ειναι πιο περιπλοκο!
Για παραπανω πληροφοριες καλο θα ηταν να μιλησετε με εναν εκτροφεα πραγμα το οποιο ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ δεν εχει με εμενα. Μιλησα βαση δικων μου εμπειριων μεταξυ εμενα - εκτροφεα, απο κει και περα δεν μπορω να καλυψω ολα τα θεματα του κοσμου.

IanKav

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2012
48
0
Συγγνωμη Sadah,,
δεν ξερω αν εισαι εκτροφεας ή οχι, απλως ειχα γραψει μια απορια το πρωι μετα το post σου και ανεπτυξα λιγο την σκεψη μου.. γιατι με μηδαμινες γνωσεις μου δημιουργηθηκαν πολλες αποριες και βρηκα αμετρητα κενα στην θεωρια συμβολαιου εκτροφειων.

Ασε τα θεματα του κοσμου ειναι πολλα...ας μην τα καλυψουμε τωρα..:D

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Συγγνωμη Sadah,,
δεν ξερω αν εισαι εκτροφεας ή οχι, απλως ειχα γραψει μια απορια το πρωι μετα το post σου και ανεπτυξα λιγο την σκεψη μου.. γιατι με μηδαμινες γνωσεις μου δημιουργηθηκαν πολλες αποριες και βρηκα αμετρητα κενα στην θεωρια συμβολαιου εκτροφειων.

Ασε τα θεματα του κοσμου ειναι πολλα...ας μην τα καλυψουμε τωρα..:D
Το να εχεις αποριες ειναι καλο! :D Απλα για να μην αρχισω να απανταω εγω που δεν ειμαι εκτροφεας και ειναι πιθανο να κανω κατι λαθος, ασε να σου απαντησουν αυτοι που τα ξερουν καλυτερα μιας και τα χουν κανει απειρες φορες!

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Εγω δεν καταλαβαινω κατι.Εφοσον δυο σκυλια εχουν pedigree και εχουν κανει εξετασεις για κληρονομικες παθησεις γιατι δεν πρεπει να ζευγαρωσουν?Επισης δεν καταλαβαινω με πιο δικαιωμα ο εκτροφεας θα σου πει τι θα κανεις με το σκυλο που εχεις ΑΓΟΡΑΣΕΙ και πληρωσει ενα καρο λεφτα.Οπως ειπε ο GERRY ο εκτροφεας μονο υποχρεωσεις εχει απεναντι σου και οχι απαιτησεις.εκτος απο συγκεκριμενες περιπτωσεις.Απο κει και περα οτι συμφωνησεις

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Κοίτα ουσιαστικά αν εγώ πχ ήθελα να βάλω την Angie να ζευγαρώσει και είχε pedigree, ήταν μετά από ελέγχους μια χαρά ικανή για αναπαραγωγή κτλ θα μιλούσα με τον εκτροφέα της ουσιαστικά για να με βοηθήσει.
Και τι εννοώ βοήθεια; Να του δείξω το άλλο σκυλί πιο είναι. Ουσιαστικά το pedigree του και να μου πει αν είναι σωστό να το ζευγαρώσω μαζί του. Θα στηριζόμουν πολύ στις γνώσεις του και θα άκουγα με μεγάλη προσοχή αυτά που θα μου έλεγε.
Δεν συζητάω καν το να υπογράψω κανένα συμβόλαιο μαζί του για κάτι τέτοιο.
Θα υπέγραφα κάτι τέτοιο, αν για παράδειγμα η Angie ήταν λευκή και βάση κάποιων χ κανονισμών απαγορεύεται να ζευγαρώνουν τα λευκά μπόξερ. Αλλιώς δεν θα έβρισκα κάποιο άλλο λόγο για να υπογράψω το οτιδήποτε και να δεσμευτώ από την στιγμή που παίρνω στα χέρια μου... αυτό που πληρώνω, ένα άριστο κουτάβι...!

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Σάββα θα συμφωνήσω κ γω με τα παιδιά :)
Πρώτα-πρώτα για τον σκασμό λεφτά που δίνεις -όπως είπε ο Ferb- 2ον γι'αυτό που είπε η miminoula κ 3ον γτ άνθρωποι είμαστε κ αύριο-μεθαύριο μου την βαράει εμένα κ τσακώνομαι με τον εκτροφέα. Θα τον έχω ντερβένακα στο σβέρκο μου με παράλογα συμφωνητικά?
Ξέρω περιπτώσεις που μπήκαν άλλοι όροι μέσα -υποχρεωτικά μία γέννα του θηλυκού κουταβιού τουλάχιστον για να πάρει ο εκτροφέας κουτάβι κλπ- αλλά κ πάλι αυτό είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο, όχι τόσο γενικό όσο η μη αναπαραγωγή τελεία και παύλα...