Όπως οι περισσότεροι ξέρουν εδώ μέσα, έχω δύο κόπρους...(ουπς...δεν είναι politically correct να τους λέω έτσι...., οκ!!!)
Ασχολούμαι μαζί τους πάνω κάτω 4-5 ώρες την ημέρα...(βόλτες, παιχνίδια, "καλλωπισμοί", ταϊσματα…κλπ κλπ…)
Τις υπόλοιπες.., χμμ..., δουλεύω, κοιμάμαι, ασχολούμαι με το σπίτι, με μένα...
Αυτά?? Στην αυλή...(εντάξει, δεν έχω κήπο με την "κυριολεκτική" έννοια..., χώμα, φυτά...κλπ κλπ...)
Και ...γουστάρουν....
Και ο Άρης (τσοπάνης) και η Ρούνη (γκόλντεν). Χαζεύουν έξω, γαβγίζουν (ναι…, αλήθεια είναι…), αράζουν, αλλά κυρίως...??? Τρέχουν και παίζουν μεταξύ τους...
Αν τα είχα μέσα συνέχεια? Βαριούνται....
Το έχω κάνει και γι'αυτό το λέω...Πόσο να τρέξουν μέσα στο σπίτι? Πόσες φορές να πετάξεις το παιχνίδι στο διάδρομο? Πόσο να κρυφτείς πίσω από πόρτες και ντουλάπες? (για τη Ρούνη αυτά…, ο Άρης?....χμμ….μάλλον ψιλοαδιαφορεί…)
Μην τρελαινόμαστε με αυτούς που έχουν κήπο ή αυλή (μακάρι να είχα μεγαλύτερη…) και ξαμολάνε τα σκυλιά....
Ακόμα και όταν βρέχει, προσπαθώ να τα βάλω μέσα....
Πώς να το πω.....
Ειδικά ο Άρης... γουστάρει τη βροχή....Λασπουριά..., το καλύτερο του…
Έχει τύχει φορές να βάλω αδιάβροχο και να βγω να παίξουμε παρέα...
Δεν-θέλει-να-μπει-μέσα....
Η....αποστείρωση βλάπτει...
Όση ώρα διάβαζα το thread μου ήρθε μια σκέψη...
Πριν λίγο καιρό η Ρούνη είχε πάθει αλλεργικό σοκ γιατί έχωσε το μουσούδι της σε κάτι χορτάρια....
Να μην την αφήσω λοιπόν να ξαναμυρίσει χορτάρια? Μπας και το ξαναπάθει?
Κάποιου η σκύλα έπαθε ουρολοίμωξη γιατί ούρησε στα χώματα....
Χμμ....
Μάλλον έπρεπε να την μάθει στη λεκάνη..., να τραβάει και το καζανάκι...
Γιατί τόση "αποστείρωση"?
Ναι..., υπάρχει φόβος....
Οκ....
Αλλά τι?
Να τα βάλουμε σε γυάλα?
(Να μπούμε κι εμείς οι ίδιοι σε γυάλα?)
Απλώς δεν γίνεται...ή …μάλλον….πόση γυάλα πια???
Και έξω και μέσα "κίνδυνοι" υπάρχουν…
Και πόσες ώρες να μείνει ένας σκύλος μέσα σε 4 τοίχους? Τι είναι δηλαδή προτιμότερο....
Να έχει ερεθίσματα έξω ή να μένει ξάπλα μέσα και να μην κάνει τίποτα? Άντε να μασουλάει κανα κονγκ...ή να τη βγάζει στο κρέιτ…
Τι είναι πιο ενδιαφέρον?
Προσωπικά προτιμώ τον κήπο/αυλή..., τις ώρες που δεν μπορώ να ασχοληθώ άμεσα με τα σκυλιά μου...
Και δεν μιλάω φυσικά για σκυλιά μεγάλης ηλικίας..., που όσο να πεις θέλουν την ξεκούραση και την ξάπλα τους...
Μιλάω για σκυλιά νέα..., στα ντουζένια τους..., που θέλουν να παίξουν, να "αρπαχτούν".....
Δεν είναι ότι με νοιάζουν οι τρίχες ή ό,τι..., για να τα έχω συνέχεια μέσα...
Απλώς ΚΑΙ εγώ ΚΑΙ αυτά δεν μπορούμε συνέχεια να είμαστε αυτοκόλλητοι...
(και ναι..., το βράδυ ΚΑΙ τα δύο μέσα κοιμούνται.... Δεν είμαι κηπάκιας/αυλάκιας, ναι????? Αν και νομίζω ότι είμαι οφ τόπικ....
)